דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים אנטרה ביו מודיעה על עזיבתו של ד"ר פיליפ שוורץ, נשיא המחקר והפיתוח של החברה כדי לחפש הזדמנויות חיצוניות
אנטרה ביו מודיעה על עזיבתו של ד"ר פיליפ שוורץ, נשיא המחקר והפיתוח של החברה כדי לחפש הזדמנויות חיצוניות
חיים נוי 18/06/22 |  צפיות: 1000

אנטרה ביו מודיעה על עזיבתו של ד"ר פיליפ שוורץ, נשיא המחקר והפיתוח של החברה כדי לחפש הזדמנויות חיצוניות

בוסטון וירושלים, 17 ביוני 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

Entera Bio Ltd (נאסד"ק: ENTX), מובילה בפיתוח תרופות המתבססות על מולקולות גדולות שניתנות דרך הפה, הודיעה היום כי ד"ר פיליפ שוורץ, נשיא המחקר והפיתוח והמייסד של החברה, יתפטר מתפקידו הנוכחי החל מ-21 ביולי 2022 כדי לחפש הזדמנויות אחרות. ד"ר שוורץ גם פרש מדירקטוריון החברה, החל מיום 15 ביוני 2022. התפטרותו של ד"ר שוורץ לא נבעה ממחלוקת כלשהי עם החברה וד"ר שוורץ יישאר כיועץ לחברה.

ד"ר שוורץ, שהביא את מומחיותו מתפקידי פיתוח ומסחור שונים ב-Merck Merck KGaA-Seronoוב-Endo Pharmaceuticals, היה ממייסדי Entera Bioב-2009 והוביל את החברה כמנכ"ל עד 2019 וההנפקה שלה ב-2018. "אנו אסירי תודה על החזון והמנהיגות של פיליפ שהיו בעלי חשיבות עליונה להתקדמותה של אנטרה מפלטפורמת מו"פ בשלב מוקדם לחברה קלינית בשלב מאוחר עם שתי תוכניות ליבה PTH בפיתוח שלב 2/3 ושותפויות אסטרטגיות ליבה של מו"פ, כולל עם Amgen", אמר ג'רי ליברמן, יו"ר מועצת המנהלים של אנטרה. "תחת הנהגתו של ד"ר שוורץ, אנטרה ביו ניווטה בהצלחה לאורך למעלה מעשור של צמיחה מתמשכת ואנו נותרים חייבים לניסיונו ולתרומתו. בחודשים האחרונים הכריזה אנטרה על הנהלה חדשה, שלדעתנו תממש את חזונו של ד"ר שוורץ לחברה בשלב קריטי זה בהתפתחותה".

"החל מחברה של שני אנשים במחסן קטן של הדירה שלנו לחברת נאסד"ק עם נכסים מרובים בשלב הקליני ומספר שיתופי פעולה משמעותיים עם ביוטק וחברות תרופות אחרות הייתה הרפתקה של פעם בחיים. צוות אנטרה הוא כמו משפחה, ואני אתגעגע אליהם מאוד. אני בטוח מאוד בצוות ההנהלה החדש, ובטוח שהם יוכלו לקדם את אנטרה לשלב הפיתוח הבא שלה. אני רוצה להביע את תודתי לדירקטוריון ובמיוחד לעובדים ולצוות של אנטרה שאפשרו את ההתקדמות הזו ושהיו יצירתיים, תומכים ופשוט מדהימים לעבוד איתם", אמר ד"ר שוורץ.

"אחרי יותר מ-12 שנים כמייסד, מנכ"ל ונשיא מו"פ, אני מאמין שזה זמן טוב עבורי לעזוב את תפקידי כדי שאוכל לבלות יותר זמן עם משפחתי ולחפש הזדמנויות אחרות. אני עדיין נרגש מאוד מהסיכויים של החברה ומהפוטנציאל של התרכובות שלנו לשנות את פרדיגמת הטיפול בחולים עם אוסטאופורוזיס, תת-פעילות של בלוטת התריס ומחלות קשות אחרות. התרכובת שלנו, EB613, עוברת לשלב 3 של התפתחות קלינית מרכזית ויש לה פוטנציאל לשמש כאנבולית האוראלית הראשונה לטיפול באוסטאופורוזיס. נכון לעכשיו, כ-30% מתוך 15 מיליון הנשים עם אוסטאופורוזיס נמצאות בכל צורה של טיפול, ומתוכם, רק חלק קטן הן על כל צורה של בניית עצם וחומר אנבולי. להיות תרופה פומית היא אחד המניעים העיקריים לקבלת טיפול באוסטאופורוזיס. ככזה, חומר לבניית עצם הפה כמו EB613 טומן בחובו את הפוטנציאל להיות טרנספורמטיבי לבסיס מורחב בהרבה של חולים אוסטאופורוטיים. כמו כן, EB612 הוא מועמד לטיפול מובחן מאוד עבור בלוטת התריס אשר מבטיח לשפר מאוד את הטיפול במחלה קשה זו. עם פיתוח תרופות אלה, כמו גם טכנולוגיית פלטפורמה מאומתת מצוינת לפיתוח פורמולציות אוראליות אחרות של תרופות ביולוגיות ברמה עולמית, אני בטוח כי החיזוק האחרון של צוות הניהול של אנטרה יצליח בהשגת המטרות האסטרטגיות שלנו ובהגדלת הערך לבעלי המניות. אני מצפה להמשיך ולייעץ לאנטרה בהמשך".

אודות אנטרה ביו

אנטרה ביו Entera Bio היא מובילה בפיתוח של תרופות של מולקולות גדולות שניתנות דרך הפה לשימוש בתחומים עם צורך רפואי גדול שמוגבל בטיפול באמצעות זריקה בשל עלות, נוחות וקשיי ציות של החולים. טכנולוגיית החדרת התרופות דרך הפה הקניינית של החברה מיועדת לתת מענה לאתגרים הטכניים של ספיגה גרועה, שונות גבוהה ואי יכולת להביא מולקולות גדולות למיקום היעד בגוף באמצעות שימוש במגביר ספיגה סינתטי כדי לאפשר את הספיגה של מולקולות גדולות, ומעכבי פרוטאז כדי למנוע הגרעה אנזימטית ולתמוך בהבאה לרקמות היעד. המוצרים הפוטנציאליים המתקדמים ביותר של החברה, EB613 לטיפול בדלדול העצם ו-EB612 לטיפול בתת-פעילות מצד התריס, נמצאים בפיתוח קליני. החברה השלימה לאחרונה את מחקר שלב 2 עבור EB613. אנטרה גם נותנת רישיונות לטכנולוגיה שלה לחברות ביופארמה לשימוש עם התרכובות הקנייניות שלהן, ועד היום יצרה שיתוף פעולה עם Amgen Inc.. למידע נוסף על אנטרה ביו, בקרו בבקשה באתר www.enterabio.com.

ליצירת קשר:

Mr. Jerry Lieberman, Chairman of the Board

Email: [email protected]

Phone: (917) 684-1558

Ms. Miranda Toledano, Chief Business & Financial Officer

Email: [email protected]

Phone: +972-58-55-88-470

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget הדליקה את UNTOLD Dubai עם מגדל LED סוחף וחוויית מעריצים גלובלית
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, חזרה כשותפה הרשמית של UNTOLD Dubai לאחר הצלחת UNTOLD Romania, והביאה את האנרגיה של Web3 לאחד מפסטיבלי המוזיקה המשובחים בעולם.

Andersen Consulting מחזקת את שירותי ומוצרי הטרנספורמציה הדיגיטלית שלה באמצעות שיתוף פעולה עם VaporVM
Andersen Consulting מרחיבה את יכולות הטרנספורמציה הדיגיטלית והסייבר שלה באמצעות שיתוף פעולה עם חברת VaporVM, חברת טכנולוגיה מבוססת ענן שמשרדה הראשי בדובאי.

iHerb פותחת את עונת המתנות העולמית עם אירוע המכירות השנתי של בלאק פריידי וסייבר מאנדיי
בריאות ויופי תופסים את מרכז הבמה למבצעים של חודש הכוללים הנחות החל מ-20% הנחה

סיבוב ההופעות הטכנולוגי לשנת 2025 של JETOUR Media Alliance הסתיים בהצלחה
הסבב הטכנולוגי של JETOUR Media Alliance (JMA) לשנת 2025 הסתיים בהצלחה בוואהו, מחוז אנחווי. האירוע הפגיש נציגים מובילים מעיתונות הרכב ברחבי העולם במטה של JETOUR.

SASE OpsLab משתפת פעולה עם Netskope כדי לחולל מהפכה בפריסות בקנה מידה גדול של SASE, וכדי להבטיח חוויית לקוח חלקה
האינטגרציה משתמשת במיכון ארוז מראש כדי להפוך פריסות SASE בקנה מידה גדול למהירות, קלות ובטוחות יותר באופן טבעי באמצעות תיאומי מנהרה ללא שגיאות

PU Prime מקדמת את מחויבות ה-ESG שלה באמצעות מעורבות קהילתית בניגריה
PU Prime, ברוקרית גלובלית מובילה, ממשיכה להשפיע לטובה מעבר לשווקים הפיננסיים על ידי הפצת שמחה ותקווה לילדים בניגריה.

לין איסמיק משיקה את LI Architects, ומביאה לעולם את החזון האדריכלי שלה מאבו דאבי
חלק מקבוצת HAMIC, המשלבת יצירתיות אמירתית עם חדשנות גלובלית

חברת Corpay Cross-Border מונתה כשותפת ה-FX הרשמית של BLAST
מעניקה גישה לניהול סיכוני מטבע ושירותי תשלומים חוצי-גבולות

סיבוב ההופעות הטכנולוגי לשנת 2025 של JETOUR Media Alliance הסתיים בהצלחה
הסבב הטכנולוגי של JETOUR Media Alliance (JMA) לשנת 2025 הסתיים בהצלחה בוואהו, מחוז אנחווי. האירוע הפגיש נציגים מובילים מעיתונות הרכב ברחבי העולם במטה של JETOUR.

'הצהרת ריאד על עתיד התיירות' מגדירה מפת דרכים ל‑50 שנים עם סיום העצרת הכללית ה‑26 של ארגון התיירות של האו"ם בסעודיה
העצרת הכללית ה‑26 של ארגון התיירות של האו"ם הסתיימה באימוץ 'הצהרת ריאד על עתיד התיירות', צעד משמעותי שנקטו המדינות החברות לקראת חיזוק שיתוף הפעולה במהלך 50 השנים הבאות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI