דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים בוגרי בית ספר לעסקים נכנסים לשוק העבודה הלוהט כשמעסיקים מאותתים על צמיחה, עם בטחון בהסמכה שלהם
בוגרי בית ספר לעסקים נכנסים לשוק העבודה הלוהט כשמעסיקים מאותתים על צמיחה, עם בטחון בהסמכה שלהם
חיים נוי 30/06/22 |  צפיות: 702

בוגרי בית ספר לעסקים נכנסים לשוק העבודה הלוהט כשמעסיקים מאותתים על צמיחה, עם בטחון בהסמכה שלהם

תואר שני במנהל עסקים נותר מצרך חם למרות הפחד ממיתון ואתגרי קוביד-19

רסטון, וירג'יניה, 29 ביוני 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

המועצה לקבלה ללימודי ניהול למוסמכים (GMAC), איגוד עולמי של בתי ספר מובילים למנהל עסקים בתארים מתקדמים, פרסמה את דו"ח הגיוס השנתי שלה, GMAC Corporate Recruiters Survey - 2022 Summary Report. הדו"ח בוחן את מצב הביקוש של המעסיקים לבוגרי בית ספר לעסקים (MBA ו-BA) בהקשר של מגיפת קוביד-19, והוא כולל תגובות של קרוב ל-1,000 מגייסים ארגוניים וחברות כוח אדם ברחבי העולם. בעוד האינפלציה הגוברת והמלחמה באוקראינה היו רק בתחילתם בתקופה בה הסקר נערך, בפברואר ומרץ 2022, התחזיות להעסקה של בוגרי לימודי ניהול לתואר שני (GME) נותרו חזקות מאוד השנה, כאשר 92% מהמגייסים בחברות ציפו לשכור את שירותיו של MBA חדש וטרי לאחרונה. הסקר הציג נתונים מבטיחים בעת ש-2 מתוך 3 מגייסים ארגוניים תיארו את הכיוון הנוכחי של הארגון שלהם כמתרחב או גדל (67%), ושיעור דומה מתכוון להגדיל את מספר העובדים הכולל שלהם (65%). כמו כן, רוב המגייסים (63%) מעריכים כי הביקוש לכישרונות חדשים המסיימים בתי ספר לעסקים יגדל בחמש השנים הקרובות, כאשר הקליטה הגבוהה ביותר של בוגרים תהיה מצד מגייסים לחברות במזרח ודרום מזרח אסיה ובמזרח התיכון.

"הממצאים האחרונים של GMAC ב-Corporate Recruiters Survey מראים שכמעט 9 מתוך 10 מגייסים תאגידיים מרגישים בטוחים או בטוחים מאוד ביכולתם של בתי הספר לעסקים להכין את התלמידים להצליח בארגונים שלהם", אמר סנגיט צ'ופלא, נשיא ומנכ"ל GMAC. "מדובר בנתון יוצא דופן. הוא מראה שלמרות המגיפה והמגבלות שהביאה על ניידות התלמידים, בריאות הציבור והנפש והלמידה מרחוק, בתי הספר לעסקים הצליחו למצוא דרכים לבנות חבורה מרשימה שמגייסי תאגידים וסוכנויות כוח אדם ברחבי העולם ממשיכים להתבסס עליהם כמקורות עיקריים למציאת כישרונות"

ממצאי מפתח אחרים

המשכורות התחלתיות לבוגרי תואר שני במנהל עסקים ממשיכות לספק פרמיה, והשכר החציוני עבור בוגרי תואר ראשון נמצא במגמת עלייה

מתגובות המגייסים עולה כי חברות בארצות הברית מתכננות להציע משכורות התחלתיות מוגדלות לבוגרי תואר ראשון במנהל עסקים ב-2022 בהשוואה לשנה שעברה. בנוסף, רמות השכר ההתחלתיות הממוצעות של MBA מאפילות על אלו המוצעות לבוגרי תואר ראשון ב-22% עד 40% בכל האזורים בעולם מהם נאסף מדגם מספק לצורך הדיווח. השכר ההתחלתי החציוני הגדול ביותר הוא בארצות הברית, שם השכר ההתחלתי החציוני שהוצע השנה לעובדים חדשים עם MBA - 115,000 דולר - נותר ללא שינוי בשלוש שנות הסקר האחרונות. בסביבה האינפלציונית הנוכחית, היציבות היחסית של שכר ה-MBA החציוני, לפי ממצאי הסקר, פירושו שהערך המציאותי של משכורות ה-MBA יורד.

בתגובה הצפויה ללחימה בהשפעת האינפלציה, מגייסי חברות מחפשים חבילות הטבות - כולל סיוע בלימודים - כדי לענות עלהצרכים המשתנים של בוגרים חדשים. סיוע חינוכי כמו החזר שכר לימוד ומלגות הפך להטבה נפוצה יותר ויותר, כאשר 54% הציעו זאת ב-2022 - לעומת 35% בשנה שעברה.

גיוס עובדים בינלאומיים בארצות הברית חזר לרמות שלפני המגפה עם פוטנציאל לצמיחה מתמשכת ב-2022

האזורים בעולם עם האחוז הגבוה ביותר של מגייסים המאשרים שהם מתכננים להעסיק מועמדים בינלאומיים ב-2022 הם המזרח התיכון (52%) ומערב אירופה (40%). בארצות הברית, תוצאות הסקר של השנה מצביעות על שיפור במצב עבור בוגרי מסלולי MBA ו-BA בינלאומיים. במבט לאחור על הגיוס בפועל בשנה שעברה, 43% מהמגייסים בארצות הברית אישרו שהם גייסו כישרונות בינלאומיים ב-2021 - גידול חזרה מ-35% ב-2020 ו-41% ב-2019. בסקר של השנה, 56% מהמגייסים בארצות הברית אמרו שהם מתכננים לקבל עובדים בינלאומיים ב-2022 (35%) או מוכנים לעשות זאת (21%), לעומת 48% שאמרו את אותו הדבר בסקר של 2021. יתרה מזאת, 83% מחברות הטכנולוגיה בארצות הברית טוענות שהן מתכננות לגייס (62%) או מוכנות (21%) לקבל עובדים בינלאומיים ב-2022 - יותר מכל תעשייה אמריקאית.

"עם ההקלה על מגבלות הנסיעה ברחבי העולם ניידות הסטודנטים ממשיכה להתאושש, ואנו שמחים לקבל יותר סטודנטים בינלאומיים בחזרה לקמפוסים ברחבי הארץ. המשימה שלנו היא לעזור לסטודנטים שלנו להצליח ולבוגרים שלנו לקצור את היתרונות של שוק העבודה החזק בארצות הברית", אמרה חברת מועצת המנהלים הנכנסת של GMAC ודיקן בית הספר לעסקים קרנגי מלון טפר, איזבל באז'ו-בסניאנו.

נראה שמגייסים ארגוניים גלובליים מוכנים לקבל יותר תארים מקוונים - כשארצות הברית היא החריג שראוי לציון

אחוז המגייסים העולמיים שרואים בבוגרי תכניות GME מקוונות ופיזיות שווים גדל מ-34% ב-2021 ל-60% ב-2022, מה שמצביע על צמיחה משמעותית בקבלה של תוכניות מקוונות. עם זאת, מגייסי חברות בארצות הברית הם חריגים, ובאופן בולט - למרות ששם נמצא חלק הארי של ההרשמות למסלולי MBA מקוונים בעולם. מבין המגייסים הארגוניים בארצות הברית שהגיבו, רק 29% מסכימים שהם רואים בבוגרי תוכניות GME מקוונות ופיזיות שווים, האחוז הנמוך ביותר בכל העולם, וירידה מ-33% מהמשיבים במדגם של 2021.

"הצמיחה של תוכניות MBA מקוונות הייתה כה חזקה בארצות הברית, שלראשונה מספר הנרשמים הכולל לתוכניות מקוונות עלה על זה של ההרשמות ל-MBA האופן פיזי ואישי בשנה האקדמית 2020-21, על פי נתונים מהאגודה לקידום מכללות ובתי ספר לעסקים (AACSB)", אמרה סברינה ווייט, סגנית נשיא למעורבות בתי ספר ותעשייה ב-GMAC. "לבתי הספר לעסקים ניתנת הזדמנות ייחודית ליישר ציפיות ותוצאות עבור בוגרים ומעסיקים כאשר לימודים מקוונים עולים מהמגיפה כחלק חשוב בתעשיית החינוך לניהול".

אודות הדו"ח

סקר המגייסים התאגידיים של 2022, שהושק לראשונה לפני יותר משני עשורים, נערך על ידי GMAC, יחד עם שותפי הסקר EFMD וברית שירותי הקריירה והמעסיקים של MBA (MBA CSEA), בשיתוף עם משרדי שירותי הקריירה בבתי הספר למנהל עסקים לתארים מתקדמים המשתתפים ברחבי העולם. בשינוי משנים קודמות, GMAC Researchעבדה עם חברת מחקרי שוק כדי לגייס משתתפים נוספים כדי להפוך את המדגם הכולל לייצוגי יותר ברחבי העולם. בסך הכול, 941 משיבים מ-38 מדינות השלימו את הסקר הזה, כולל 539 מגייסים תאגידיים ו-402 מחברות כוח אדם.

מתוך הכרה שכמעט כל התגובות בשנים קודמות הגיעו ממגייסים ארגוניים, רק תגובות 2022 שהתקבלו ממגייסים ארגוניים נוצלו לצורך השוואות רב-שנתיות. עם זאת, המדגם החזק של מגייסים בחברות וחברות כוח אדם אפשרו לנו לפתח תמונות מצב גיאוגרפיות ב-2022 שהיו פחות ברורות בשנים הקודמות.

אודות GMAC

המועצה לקבלה ללימודי ניהול למוסמכים (GMAC™) היא ארגון מכוון משימה של בתי ספר למינהל עסקים למוסמכים מובילים מכל העולם. GMAC שנוסדה ב-1953 מספקת מחקר ברמה עולמית, כנסים של הענף, כלי גיוס והערכות לענף לימודי הניהול למוסמכים, וגם כלים, משאבים, אירועים ושירותים שעוזרים להדריך מועמדים במסע ההשכלה הגבוהה שלהם. הבחינה Graduate Management Admission Test™ (GMAT™) שבבעלות וניהול GMAC היא ההערכה לבתי ספר למינהל עסקים למוסמכים שנעשה בה השימוש הרחב ביותר.

יותר מ-12 מיליון מועמדים ללימודים של מנהל העסקים או MBA ביקרו באתר של GMAC mba.com -כדי ללמוד על תוכניות לתואר שני במנהל עסקים וכדי לבחון אפשרויות לבחירת בית ספר למינהל עסקים, להתכונן ולהירשם למבחנים, ולקבל ייעוץ על תהליך הקבלה לתוכניות MBA ומאסטר עסקי. BusinessBecauseו-The MBA Tour הן חברות בנות של GMAC™, ארגון גלובלי עם משרדים בסין, הודו, בריטניה וארצות הברית.

למידע נוסף על עבודתנו בקרו בכתובת www.gmac.com

למידע נוסף:

Teresa Hsu
Sr. Manager, Media Relations
202-390-4180 (mobile)
[email protected]

קובץ PDFהקשור להודעה זו זמין בקישור

http://ml.globenewswire.com/Resource/Download/3388f75b-1d4e-4329-be0c-ca4a494b76ce

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
ג'סטין איניס מצטרף ל-General Holdings Limited כמנהל תפעול ראשי
כוותיק בתחום הפיננסים במזרח התיכון הוא מביא 17 שנות ניסיון מומחיות אזורית וגלובלית בניהול פמילי אופיס

ערב הסעודית מצטרפת למסגרת הגלובלית עבור התחשבנות סופית נטו
International Swaps and Derivatives Association (ISDA) פרסם את חוות דעתו המשפטית המכירה ביכולת האכיפה בעסקאות התחשבנות סופית נטו (Close-out Netting) בערב הסעודית, צעד המספק למוסדות פיננסיים גלובליים ודאות משפטית רבה יותר בעת ביצוע עסקאות בשוק הנגזרות בממלכה.

ZOQQ משיקה פלטפורמת פינטק ארגונית משופרת המעצימה ארגונים עם יכולות תשלום חוצה גבולות טבעיות עם מטבעות מרובים וכרטיסים
מעצימה ארגונים לגדול באופן גלובלי עם חבילה מאוחדת של פתרונות בנקאות, כרטיסים, מטבע חוץ ותשלומים חוצי גבולות שמוצעים באמצעות API

North Atlantic France SAS מספקת עדכונים על הרכישה המתוכננת של נתח הרוב ב-Esso Société Anonyme Française SA
North Atlantic France SAS ("North Atlantic") מתייחסת להודעותיה מיום 28 במאי 2025, 24 בספטמבר 2025 ו-6 באוקטובר 2025 ביחס לרכישה המתוכננת מ- ExxonMobil France Holding SAS ("ExxonMobil") של כל אחזקותיה של ExxonMobil ב- Esso Société Anonyme Française SA ("Esso S.A.F. ") וב- ExxonMobil Chemical France SAS

חברות פארק המדע והטכנולוגיה HKSTP הצטרפו למשלחת הונג קונג המבקרת בערב הסעודית לחיזוק קשרי החדשנות וההשקעות
תאגיד פארקי המדע והטכנולוגיה של הונג קונג - Hong Kong Science and Technology Parks (HKSTP) מחויב לטפח מיזמים וכישרונות טכנולוגיים, להניע את הפיתוח של האקוסיסטם המקומי של חדשנות וטכנולוגיה (I&T), תוך סיוע פעיל לחברות הפארק בחקר שווקים בינלאומיים ומינוף תפקידה של הונג קונג כגשר בחיבור העולם והיבשת.

Azurity Pharmaceuticals ממנה את Ogilvy Health כסוכנות יחסי ציבור ושיווק רשומה כדי להניע אסטרטגיית מיצוב מחדש של המותג, וכדי לשפר את הנראות בשוק
Azurity Pharmaceuticals ממנה את Ogilvy Health כסוכנות יחסי ציבור והשיווק הרשומה שלה. המנדט של Ogilvy Health יתמקד בדמיון מחדש של סיפור המותג של Azurity, שבמרכזו מחויבות המטופלים וצמיחה חלוצית.

טרס תומפסון מצטרף למלטווטר כמנהל הכספים הראשי
Meltwater, ספקית גלובלית מובילה של מודיעין מדיה, חברתי וצרכני, הודיעה היום על מינויו של טרס תומפסון למנהל הכספים הראשי (CFO). עם למעלה מ-35 שנות ניסיון בחשבונאות, פיננסים ומנהיגות תפעולית בחברות טכנולוגיה פרטיות וציבוריות, תומפסון מביא שפע של מומחיות לצוות ההנהלה של Meltwater.

מושלת פנג'אב מרים נוואז תעלה על הבמה ב-COP 30
לראשונה בהיסטוריה, פנג'אב, המחוז המאוכלס ביותר בפקיסטן (עם 130 מיליון תושבים), יתמקם על הבמה העולמית ב-COP 30 שיתקיים בבלם, ברזיל

העצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם נפתחה בריאד
ארגון התיירות של האו"ם מציין 50 שנה של שיתוף פעולה עולמי, כאשר מנהיגים מכל ענפי התיירות מתכנסים כדי לעצב את עתיד התיירות.

mimik מחוללת מהפכת בינה מלאכותית בהתקני קצה באבו דאבי - יוזמה משותפת חדשה יוצרת טביעת רגל גלובלית עבור AI עצמאי בהתקני קצה
‏mimik, חלוצה גלובלית בתחום Continuum AI בהתקנים תחילה ובתוכנה עצמאית, חתמה על מזכר הבנות אסטרטגי להקמת mimik UAE, בשותפות עם Next71 Ltd ועם ASK Holding LLC, כלי השקעה מקומיים ומובילים המניעים חדשנות באזור בתחום הבינה המלאכותית.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI