דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: החבדניקים – סוחף, מלהיב, מרשים – תיאטרון הקאמרי
ביקורת מחזמר: החבדניקים – סוחף, מלהיב, מרשים – תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 21/09/22 |  צפיות: 1505

ביקורת מחזמר: החבדניקים – סוחף, מלהיב, מרשים – תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

המחזמר החבדניקים, העולה בתיאטרון הקאמרי, הוא מופע מרשים, סוחף ומלהיב, שטרם נראה כדוגמתו בארץ. שואו ברמה גבוהה, להקת שחקנים, זמרים ורקדנים נפלאה ותזמורת שלמה על הבמה מעניקים חוויה מוזיקלית ותיאטרלית.

הבמאים גלעד קמחי, המנהל האמנותי של הקאמרי ואודי גוטשלק להטטו עם הלהקה והתוצאה היא מחזמר מושקע ולמען האמת, לא נופל מהפקות בווסט אנד וברודווי ואפילו עולה על חלקן.

הכוראוגרפיה של אביחי חכם היא מדהימה ונפלאה ובית ספר לכל הכוראוגרפים על במות הארץ וחו"ל.

המחזמר נכתב בידי אודי גוטשלק והוא מעין פארודיה על חצרות החסידים עם קריצות לגיבורי סרטים ומחזות כמו שני קוני למל, האחים בלוז,שיקאגוועוד.

אלעד פרץ הלחין את המוזיקה והיא סוחפת, פורצת ומתנגנת, מושרת בידי הלהקה המוכשרת ובליווי תזמורת המהפכה המצוינתבניצוח רועי אופנהיים.

העלילה עוסקת בשני אחים מחב"ד ,רווקים הכמהים לכלות. אחד האחים , יהודה, משודך לבתו של הרב ואולם הרב מתנה זאת בכך שגם אחיו, חיים,ימצא כלה ראויה, אחרת לא יסכים לנישואיו. הצרה היא שאם יהודה הוא עילוי בתורה ובחור משכמו ומעלה, הרי אחיו קצת קוני למל, רפה שכל קמעא ועוד חסרונות. במטרה למצוא לו כלה הם מגיעים לתל אביב ושם נופלים להרפתקאות עם ראש משפחת פשע המטיל אימה על הסביבה ועל עובדיו הזרים במועדון מפוקפק. התסבוכת מסתבכת כפליים, אך התוצאה לבסוף מגיעה לפתרונה המדהים והטוב.

עופרי ביטרמן ורפאל עבאס מגלמים את שני האחים ומשחקם הוא מעולה, מקצועי וראוי לכל מחיאות הכפיים. השניים הם שחקנים עם כישרון יוצא דופן – מצויינים.

טלי אורן ושני שאולי מגלמות לסירוגין באורח נפלא את השדכנית המהירה ביותר בעולם והן מבדרות ונהדרות. המדובר בתפקיד כפול של שתי שדכניות בנות דוד. טלי היא כוכבת משכמה ומעלה ומשחקה מצוין. שני שאולי שראיתי בהצגה קודמת משחקת מעולה, קולחת ותוססת.

יניב סוויסה מגלם את המאפיונר ומשחקו הוא פנינה של משחק, בית ספר לשחקנים, כישרון מהלך.

אוראל צברי מגלם את עוזרו של הרבי והמספר ואת משה רבנו והוא מרשים ומעולה. תפקידו כמשה, למרות שהוא קצר ואפיזודי זכור יותר מכל תפקיד בהצגה בזכות משחקו המשובח והטקסט המופלא.

דניאל סטיופין מוצלח מאוד כעוזרו הלא נאמן של ראש משפחת הפשע ומשחקו רווי הומור וכישרון. דניאל משחק במקצועיות רבה.

אלעד אטרקצ'י גונב את ההצגה בדמות רון,מעצב שמלות הכלה והקטעים עימו נפלאים והוא ראוי לתשואות מיוחדות. אלעד הופך לכוכב במה, רקדן וזמר ומשחקו מרגש ונהדר.

מי שראויה לתשומת לב מיוחדת היא מאיה לבני המגלמת נהדר את מרי, העובדת הזרה במועדון של ראש משפחת הפשע. מאיה מגישה משחק משובח ומקצועי, והכישרון שלה פשוט נוטף ממנה. מאיה המספרת כי אומצה בגיל 3 חודשים בוויטנאם על ידי משפחה ישראלית והייתה ילדת פלא שהופיעה בפסטיגלים למיניהם ובמחזות זמר מילדותה. סיפור חייה ראוי לסדרה מיוחדת בטלוויזיה. אין ספק שעוד נשמע ממנה רבות בזכות משחקה והפוטנציאל המרשים שלה.

בלהקה בולטת מאוד יפעת זהר כהן, חיית במה מוצלחת, אלונה טננבאום המרשימה, דור אוחיון המוכשרת, טופז אבדנג, אופק זרקו, מתן און ימי, אור משה, גלעד מרחבי, בר קליין,רועי ניב, אנטולי שנפלד, עדי מיוחס, שי שטרית, שחף בוארון, רפאל בנימין, אדיר בובליל ויעל דובר, המעולים והכישרוניים.

הניהול המוזיקלי של אמיר לקנר ואלעד פרץ הוא מצויין.

התפאורה של ערן עצמון היא מרשימה ביותר שטרם נראתה כמוה. התלבושות של אורנה סמורגונסקי יפיפיות ומוצלחות. התאורה המצוינת של אבי יונה בואנו (במבי). הסאונד המוצלח של ניראל שרון.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום –שמחה ברבירו


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
שליט ראס אל-ח'ימה העניק את פרס שייח' סעוד הבינלאומי למדעי החומרים בכנס IWAM 2026
הפרס מדגיש את מחויבותה העולמית של האמירות למדע, חדשנות ומחקר בחומרים מתקדמים

InterSystems זוכה בארבעה פרסי Best in KLAS לשנת 2026
זוכה להכרה על מצוינות במערכות EHR לטיפול אקוטי וברשומות טיפול משותפות ברחבי אסיה, אוקיאניה ואירופה

קבוצת Gulf Hotels מרחיבה את תיק האירוח עם השקת Gulf Catering
זרוע הקייטרינג החדשה מרחיבה את שירותי הקבוצה לאירועים מוסדיים, עסקיים וגדולים

מנכ"ל ונשיא Datavault AI מפרסם מכתב לבעלי המניות ובו הדגשת הישגי 2025 ותחזית לשנת 2026
• Datavault AI חתמה על הסכמי אסימונים ורישוי טכנולוגי בשווי 49 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2025, אשר משפיעים על הכנסות 2025 ו-2026.

Bodor Laser מציגה את הקונספט "מהירות קיצונית" בעיבוד צינורות, ומשיקה מכונת חיתוך צינורות במהירות גבוהה מבוססת לייזר מסדרת SK
Bodor Laser, יצרנית עולמית של פתרונות חיתוך באמצעות לייזר, הכריזה על השקת מכונת חיתוך צינורות במהירות גבוהה מבוססת לייזר מסדרת SK, לצד הצגת הקונספט החדש שלה "מהירות קיצונית" לעיבוד הצינורות.

Qodo 2.0 מגדיר מחדש סקירת קוד בינה מלאכותית כדי להבטיח דיוק ואמון ארגוני
ארכיטקטורת מרובת והקשרים מתקדמים מבוססי קוד מספקים את הדיוק ויכולת האחזור הגבוהים ביותר בשוק לזיהוי בעיות קריטיות בקנה מידה גדול

Toptal מדורגת ע"י ניוזוויק במקום הראשון כחברת השירותים המקצועיים האמינה ביותר באמריקה
Toptal, חברת כוח העבודה מרחוק הגדולה בעולם, דורגה במקום הראשון בתור חברת השירותים המקצועיים האמינה ביותר באמריקה ברשימת החברות האמינות ביותר באמריקה לשנת 2026 של Newsweek ו-Statista.

Andersen Consulting מוסיפה את חברת Saratoga Software לחברה שותפה
חברת Andersen Consulting מחזקת את פורטפוליו שירותי הטרנספורמציה הדיגיטלית שלה עם צירופה של Saratoga Software, ספקית פתרונות תוכנה ומומחיות טכנולוגית מתקדמת, כחברה שותפה.

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה עם צירופה של SHMA
חברת Andersen Consulting נכנסת להסכם שיתוף פעולה עם SHMA, חברת ייעוץ אקטוארי ופיננסי מובילה שממוקמת באיחוד האמירויות הערביות.

פקיסטן תארח את שבוע הבינה המלאכותית של Indus 2026, פלטפורמה לאומית בת חמישה ימים לקידום בינה מלאכותית
ציון דרך משמעותי במסע הדיגיטלי של המדינה, המאחדת מנהיגות ממשלתית, חלוצים בתעשייה בינלאומית, אקדמיה וצעירים כדי להאיץ את המודעות לבינה מלאכותית ואת האימוץ המעשי שלה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI