דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: הקומקום והמטאטא - תיאטרון הבימה
ביקורת: הקומקום והמטאטא - תיאטרון הבימה
חיים נוי 20/10/09 |  צפיות: 2312

ביקורת: הקומקום והמטאטא - תיאטרון הבימה

מאת חיים נוי

הקומקום והמטאטא הוא מופע מוזיקלי המורכב מן השירים הישנים של תל אביב הקטנה , שירים שבקעו לראשונה על במות התיאטרונים הסאטיריים הקומקום והמטאטא . המופע הועלה לראשונה בתיאטרון הספרייה של בית צבי ברמת גן בשיתוף הבימה ועתה, לאחר שעודכן ונערך מחדש הוא מועלה במסגרת זו של הבימה בבית החיל בתל אביב. השירים חוברו על ידי גדולי הפזמונאים והמלחינים שלנו החל ממרדכי זעירא, משה וילנסקי, נתן אלתרמן יעקב אורלנד, אלכסנדר פן,חיים חפר ועמנואל עמירן. ואמנים כרפאל קלצ'קין ויוסף גולנד.

השחקנים הצעירים כולם בוגרי בית צבי,אמנם  לא זכו להאזין לשירי המקור שאיתם הם מופיעים ואולם הביצוע שלהם הוא נפלא וחינני ואין ספק שאנו חוזים באמני המחר. המופע המרענן שהוגש לקהל היה תערובת מתוקה של שירים ופזמונים זכורים לרובנו, שכן הם הפכו כבר מזמן לנכס צאן ברזל, המושמעים בביצועים חוזרים ונשנים.

שוקי וגנר המוכשר ביים וערך את הערב הקליל , שחלף חיש מהר וממש הזמין עוד, למרות שהבצוע בתיאטרון הספריה היה לפעמים טוב יותר בכמה ביצועים מן ההפקה העכשוית. אלוירה כוחנוף , כוהנת לימודי ההדרכה הקולית היתה אחראית להפקה ואלדר גרויסמן ניהל את הכוריאוגרפיה המצוינת, אולם למרבה הצער ההעמדה וסדר הביצוע בהפקת המקור של שיר תל אביב, למשל, היה הרבה יותר קסום.

כל הלהקה הייתה טובה. לא כל שחקן הוא גם זמר והמיוחד במופעים כאלה הוא היכולת לדלג על משוכות הזמרה על ידי ביצוע משחק , המחפה לפעמים על  דלות הקול. עם זאת יש לציין במיוחד מספר סולנים ושחקנים שידעו לרקוח הופעה מרהיבה ונעימה.

לירון מזרחי-יואלי היא זמרת נהדרת ובעלת הופעה כובשת. חייכנית ומוכשרת ביותר.

אור אילן היא שחקנית מצוינת וזמרת נפלאה שהגישה את השיר הקסום "היה או לא היה" , שזכור בביצועו של אריק לביא, בצורה מעוררת הערצה. אור בעלת הקול הנעים והייחודי שלה, מעין סופרן לירי, הייתה  פשוט מהממת. במופע המקורי היא ביצעה את השיר כסוליסטית ואילו במופע החדש נטל חלק בביצוע הזמר המשובח ניר שיבר.

אור הייתה נהדרת בכל מגוון השירים במופע, גם במשחק וגם בשירה ,גם במחול וקצב  ואין ספק שהיא תהיה אחת מכוכבות המחר.

אניטל אלבחר היא שחקנית, בדרנית וזמרת מעולה שהופיעה עם "טנגו כפר סבא" שהושר במקור על ידי מינה ברן בתיאטרון לי-לה-לו ואחר נהגו לשיר אותו רחל אטאס , יפה ירקוני , ציפי שביט ואפילו רבקה מיכאלי ואילנית. אניטל הגישה מעין מופע וחיקוי לביצוע המקורי. יש לה קסם אישי מיוחד , היא פרפורמרית מהממת. גם הביצוע ל"הטנדר נוסע" היה מדהים. אניטל היא שחקנית וזמרת מלאת חן וכריזמה ,היא  זמרת אלט מצוינת וכשרונית במידה בלתי רגילה.

מירב הררי היא מרנינה וכשרונית. בשיר "מה לעשות שאני יפה כזו" היא  הוכיחה שהיא יודעת לשיר ולרגש. יש לה נוכחות בימתית חזקה והיא כובשת את הבמה.

ניר שיבר הוא זמר מצוין שהופקדו בידיו מספר שירים, למרות שבהפקת המקור היו לו שירים אחרים יפים יותר שמשום מה הושמטו הפעם.

אדיר מור הוא זמר אדיר שגם במופע הנוכחי השמיטו לו שיר נהדר , אך הוא משתלב באורח מצויין בכל ההרכבים ויש לו נוכחות מיוחדת וכשרון שופע.

בכלל, למופע הנוכחי התווספו קטעים ושירים והושמטו שירים אחרים ולדעתי שלא בצדק. דווקא ההפקה הקודמת הייתה איכותית יותר, למרות שהפעם הקצב היה אולי מהיר יותר, קצבי יותר והתווספו לו מערכונים, ממופע "היו זמנים" הנוסטלגי, חלק מיותרים וחלק חינניים, אך לא חיוניים.

אמיר הלל הוא זמר, רקדן ושחקן מצטיין עם עיניים לוהטות ומחייכות תדיר.

עוד יש לציין את אלינור פלקסמן , זמרת משובחת ביותר שהייתה עוד מפליטי כוכב נולד , לירון לוי המשובח והתוסס שמלהטט בכישרון רב על הבמה,אברי ארבל המצוין ונעים הקול, יניב הלפגוט החינני, שחר פרץ שהוא בעצם רקדן נהדר שקיצץ במחלפות שיערו הארוך והמתולתל שהיה סמלו המסחרי, שחר רז בעל ההופעה הדומיננטית והמימיקה המשובחת  ונעה גודל שהתמודדה נפלא עם כלניות הידוע של שושנה דמארי.

עיצוב הבמה המינימאלי והתלבושות היפות הן של גילי כוכבי והניהול המוזיקלי הוא של אמיר לקנר.

אין ספק שמדובר במופע קסום, נעים, שלו אחראים שחקנים-זמרים כשרוניים ביותר , מבוגרי בית צבי , שכבר משובצים במופעים ובהצגות אחרים והם העתודה הנפלאה ביותר שלנו, של כוכבי הזמר והמשחק.

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA ,לשעבר עורך ראשי סוכנות הידיעות  עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Moolec Science נכנסת לעסקה טרנספורמטיבית המתרחבת על פני פלטפורמות טכנולוגיות מרובות
Moolec Science SA (נאסד"ק: MLEC) ("החברה" או "Moolec"), חברת רכיבי מזון מבוססת מדע המתמקדת בייצור חלבונים מן החי ושמנים תזונתיים בצמחים, הודיעה היום כי התקשרה בהסכם שילוב עסקי ("BCA") עם Bioceres Group Limited ("קבוצת Bioceres") וגופים קשורים אחרים בעסקת מניות ("שילוב העסקים").

להניע את עתיד הניידות העירונית, EASE Urban Mobility: SOUEAST Global EASE DAY הראשון אי פעם יושק בשנחאי
SOUEAST Motor עומדת להוציא לדרך את SOUEAST Global EASE DAY 2025 ב-21 באפריל בשנגחאי, סין. אירוע גלובלי זה יפגיש מדיה בינלאומית ומשפיענים בולטים לחוויה סוחפת בת חמישה ימים שתקדם את החזון של המותג לניידות עירונית ב-EASE באמצעות שיתופי פעולה.

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד SMTC: רוזן, יועץ למשקיעים מוערך ברמה הלאומית, מעודד את משקיעי Semtech Corporation להשיג ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד SMTC: רוזן, יועץ למשקיעים מוערך ברמה הלאומית, מעודד את משקיעי Semtech Corporation להשיג ייעוץ לפני המועד האחרון החשוב של 22 באפריל בתביעה ייצוגית בניירות ערך - SMTC

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד RKLB: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודד את משקיעי Rocket Lab USA, Inc להשיג ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד RKLB: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודד את משקיעי Rocket Lab USA, Inc להשיג ייעוץ לפני המועד האחרון החשוב של 28 באפריל בתביעה ייצוגית בניירות ערך - RKLB

התראת מועד אחרון לתביעה נגד QUBT: רוזן, משרד עורכי דין נודע, מעודד את משקיעי Quantum Computing Inc להשיג ייעוץ
התראת מועד אחרון לתביעה נגד QUBT: רוזן, משרד עורכי דין נודע, מעודד את משקיעי Quantum Computing Inc להשיג ייעוץ לפני המועד האחרון החשוב של 28 באפריל בתביעה ייצוגית בניירות ערך - QUBT

AI-Media חושפת את LEXI Voice בתערוכת NAB 2025 - זמין גלובלית עם תרגום קולי מועצם בינה מלאכותית
מובילי השידור מאמצים טכנולוגיית תרגום חי פורצת דרך המציעה דיוק, קנה מידה ומחיר סביר ללא תחרות

eXp Realty נכנסת לטורקיה, ומסמנת את ההתרחבות הגלובלית השנייה תוך ארבעה שבועות בלבד
טורקיה הופכת למדינה ה-26 שמצטרפת לרשת הבינלאומית הצומחת במהירות של eXp Realty, ומציעה לסוכנים יותר חופש, פוטנציאל השתכרות וטווח הגעה גלובלי

טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
ראסל דין דופיס, דוקטור בתחום המדע וייצור חומרים והייצור וקרלוס מ. דוארטה, דוקטור בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

ניצחונות לבינה המלאכותית בתחרות הנחשבת ביותר לרחפנים אוטונומיים באבו דאבי
*רחפנים המופעלים באמצעות בינה מלאכותית מביסים מטיס אנושי בסדרה הנחשבת והמאתגרת ביותר של אליפות A2RL x DCL לרחפנים אוטונומיים ורושמים פריצת דרך בחדשנות של הטיסה האוטונומית
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI