דף הבית בידור ופנאי תיאטרון בלוז לחופש הגדול – מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה
בלוז לחופש הגדול – מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה
חיים נוי 27/09/23 |  צפיות: 1317

בלוז לחופש הגדול

מסרט הפולחן למחזמר בתיאטרון בית ליסין – פרזנטציה

מאת חיים נוי

המחזמר בלוז לחופש הגדול, העולה בחודש הבא בתיאטרון בית ליסין, מספר את סיפורו של הדור הצעיר בתקופה ביטחונית קשה והוא מבוסס על סרט הפולחן באותו השם שהופק ב-1987 ובוים בידי רנן שור ודורון נשר. המחזמר הוא השלישי במספר שעלה בבית ליסין בידי אותם יוצרים של אפס ביחסי אנוש ולעבור את הקיר.

המחזה המוזיקלי נכתב בידי אורן יעקובי על פי הסרט וביים אותו הפעם יותם קושניר. המוזיקה הולחנה גם הפעם על ידי עילי בוטנר ומילות השירים בידי בוטנר ויעקובי.

העלילה עוסקת בחבורה של בוגרי תיכון בחופש הגדול שבין בחינות הבגרות לבין הגיוס לצה"ל, בתקופת מלחמת ההתשה בשנת 1970. הצעירים מתכוננים למסיבת הסיום של התיכון ומתמודדים עם עתידם: מלחמת ההתשה, האהבה הראשונה, הנאמנות לחברים וכיצד מנציחים חבר קרוב שלא חזר מהצבא. הקיץ הזה הופך עבורם לגורלי שישנה את חייהם לעד. קווי הסיפור והתקופה משליכים גם על תקופתנו אנו והדור הצעיר מתמודד עם אותם בעיות הרות גורל.

פרט מרגש הוא ההחלטה להנציח את זכרה של השחקנית הנודעת עדנה פלידל ששיחקה בסרט בתפקיד המנהלת ושמה הונצח במחזמר כשם המנהלת: עדנה שאותה מגלמת חני נחמיאס.

בפרזנטציה לתקשורת שנערכה בבית ליסין , התייחסה המנכ"לית ציפי פינס למחזמר החדש ולמה שמתרחש גם בתקופתנו.

"הסרט שמתרחש בתקופת מלחמת ההתשה, ‫מלווה אותי כל השנים. הוא מושפע ממה שקרה בוודסטוק ובווייטנאם- ‫וזה בעצם מין 'שיער' ישראלי. ‫זאת פעם ראשונה ‫שקבוצת נערים ונערות מסוגלים להגיד: 'אני לא הולך לצבא'", ציינה פינס מנכ"לית התיאטרון, בפרזנטציה למחזמר שנערכה באולם החזרות של התיאטרון. פינס סיפרה, כי "במחזמר יש שיר שאומר 'אם אני מספיק גיבור בשביל להיות לוחם, אז אני מספיק גיבור להילחם בכם / אם אני מספיק גדול כדי למות בקרב, אז אני מספיק גדול כדי לחיות עכשיו'. על זה, על המחזה. על נעורים, על הפחד, על הגעגוע, על השמחה, על האושר ועל העצב".

המחזמר שזור בשירים ובקטעי תנועה מרהיבים. הלהקה הצעירה והמוכשרת מורכבת בכוכבי סדרות ובכוחות חדשים, בוגרי בתי ספר למשחק כבית צבי ולוינשטיין.

חני נחמיאס מגלמת ברגש ובכישרון מקצועי את המנהלת עדנה ומדגימה כי היא אחת מטובות בשחקני מחזות הזמר על הבמה הישראלית. נועם קליינשטיין מגלמת את נעמי ושירתה ענוגה ונעימה מאוד. דור הררי כמוסי מפגין יכולת משחק ושירה מוצלחים מאוד. טל גרושקה כמרגו הוא שחקן עם יכולות מצוינות. אבירם אביטן מגלם את צוויליך ביכולת תיאטרלית נהדרת. סתיו צוברי בולטת ביכולת שירה ותנועה. גל דרורי מוצלחת בתפקיד אפיזודי. יש לציין את דור אלמקייס, איתמר אלבז, דורון אורן, אלינור וייל, רדה קנטרוביץ, שגיב לוי, עמית מוריס, עומרי פלד, רוני אקרמן, אופיר מרדכייב.

הבמאי יותם קושניר להטט עם הלהקה המוכשרת ואין ספק שמדובר בלהיט תיאטרלי מוזיקלי.

אמיר לקנר אחראי לניהול המוזיקלי והעיבודים המרשימים. תומר יפרח עצב את התנועה הנפלאה. ריקי בוגוטין אחראית להדרכה הקולית.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – רפי דלויה


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מתכות שנכרות ומזוקקות בארצות הברית, כמו גם יסודות קרקעיים נדירים, יהפכו לאסימונים בעסקת בינה מלאכותית היסטורית
מתכות שנכרות ומזוקקות בארצות הברית, כמו גם יסודות קרקעיים נדירים, יהפכו לאסימונים בעסקת בינה מלאכותית היסטורית בין American Strategic Minerals Inc ו- Datavault AI השותפות מכינה את הבמה להשקת בורסת אלמנטים בינלאומית המופעלת באמצעות פלטפורמת בינה מלאכותית שרשומה כפטנט

ספקית טכנולוגיית ה-ME למדידת ליתיום, NanoNord, מרחיבה את עסקיה עם ElectraLith מובילת DLE, לאחר ביקור מדיני דני באוסטרליה
החברה הדנית מרחיבה את שיתוף הפעולה עם הכוכבת האוסטרלית העולה בתחום הדיפ-טק במהלך הביקור המלכותי במלבורן

Formerra מכריזה על תוספת תשלום על הובלה כדי להתמודד עם הלחצים המתמשכים בשוק ההובלות והלוגיסטיקה
Formerra, חברה מובילה בהפצת חומרי גלם, הודיעה על יישום תוספת תשלום על הובלה כדי להתמודד עם העלייה המתמשכת בעלויות בשוק ההובלה והלוגיסטיקה באמריקה. החל מ-1 באפריל 2026, יחול תוספת תשלום של 350 דולר למשלוח על כל המשלוחים.

Datavault AI משתפת פעולה עם אלוף האיגרוף הבריטי במשקל כבד מוזס איטאומה
פנומן האיגרוף בן ה-21 יציג את מותג הבינה המלאכותית של Datavault בעימות במנצ'סטר נגד ג'רמיין פרנקלין

Denodo מצטרפת ל-Snowflake ולחברות מובילות בתעשייה לקידום יכולת פעולה הדדית של נתונים ובינה מלאכותית באמצעות חילוף סמנטי פתוח
Open Semantic Interchange היא מסגרת פתוחה וניטרלית לספקיות להחלפת משמעות עסקית וסמנטיקה בין פלטפורמות נתונים ובינה מלאכותית

דניאל קרייג משיק סדרה חדשה עבור DENZA לקראת התרחבות עולמית
BYD גאה להודיע ​​כי השחקן הבריטי דניאל קרייג משיק קמפיין חדש עבור DENZA, מותג הרכב הטכנולוגי היוקרתי שלה, במקביל להתרחבות הגלובלית שלה בשנת 2026.

Bitget הביאה את המסחר למסלול עם פתיחת MotoGP ברזיל ואתגר המהירות החכמה יותר
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, ציינה את פתיחת עונת MotoGP™ 2026 בברזיל עם הפעלה באתר והרחבה של מיני-משחק אתגר המהירות החכמה יותר, המשלב קונספטים של מסחר עם חוויות ספורט מוטורי

Andersen Consulting מתקשרת בהסכם שיתוף פעולה עם Ventum Consulting
חברת Andersen Consulting מרחיבה את הפלטפורמה הגלובלית שלה עם צירופה של החברה השותפה Ventum Consulting, חברת ייעוץ גרמנית לטרנספורמציה עסקית וטכנולוגית המתמחה בטרנספורמציה דיגיטלית, גמישות ארגונית, פיתוח מוצרים, חדשנות מבוססת נתונים וטכנולוגיות מתקדמות כגון בינה מלאכותית.

Zoom AI Companion 3.0 מאפשר לעובדים להחזיר את זמנם, מגובה במחקר חדש על הפסקות צהריים אבודות
מחקר של Morning Consult נתן השראה לחנות הפופ-אפ "Hard Stop Burger Shop" של זום בניו יורק, ומדגיש כיצד אוטומציה של בינה מלאכותית יכולה להפחית עומס יתר בפגישות ולהחזיר את האיזון ליום העבודה.

CGTN: כיצד שיונגאן מתפתחת למודל לצמיחה עירונית איכותית
CGTN פרסמה מאמר שבחן את הפיכתו של אזור שיונגאן החדש למודל עירוני מודרני, והדגישה את הצלחת ההעברה הסדירה של פונקציות שאינן הון של בייג'ינג כמנוע המרכזי. במאמר הודגשו הישגים הממוקדים באדם באמצעות השקעות מסיביות, ערבויות מדיניות וצעדי אינטגרציה. במסגרת המאמר התעמקו באבני דרך במדע-טכנולוגיה המאיצים כוחות ייצור איכותיים חדשים, שממקמים את שיונגאן כאזור הדגמה לפיתוח מאוזן ואיכותי במסגרת תוכנית החומש ה-15.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI