דף הבית הודעות לעיתונות ספורט דו"ח סנטי-מיליונר לשנת 2023: הופעתו של מעמד חדש של סופר-עשירים
דו"ח סנטי-מיליונר לשנת 2023: הופעתו של מעמד חדש של סופר-עשירים
חיים נוי |  10/10/23 |  צפיות: 1323

דו"ח סנטי-מיליונר לשנת 2023: הופעתו של מעמד חדש של סופר-עשירים

לונדון, 10 באוקטובר 2023, (GLOBE NEWSWIRE):

כיום חיים בעולם 28,420 סנטי-מיליונרים, יותר מכפול מהמספר לפני 20 שנה, ועלייה של 12% בהשוואה לתקופה זו בשנה שעברה, כך עולה מדו"ח סנטי-מיליונרים לשנת 2023 שפורסם היום על ידי יועצי הגירת העושר וההשקעות Henley & Partners וכולל נתונים בלעדיים מחברת מודיעין העושר העולמית New World Wealth. האליטה הגלובלית הצומחת במהירות של מובילים ומטלטלים סופר-עשירים בעלי השפעה רבה שמתהדרים בנכסים הניתנים להשקעה של 100 מיליון דולר או יותר.

כפי שתואר אשתקד בדו"ח הראשון, ברמת המדינה, רוב סנטי-מיליונרים (או "סנטיס") מרוכזים בארה"ב (38%), ואחריה בשווקים המתעוררים הגדולים של סין והודו. שליש מקהילת סנטי-מיליונרים בעולם מתגוררת ב-50 ערי מפתח ברחבי העולם, כאשר העיר ניו יורק חובשת את הכתר עם 775 סנטי-מיליונרים תושבים. סנטי מיליונר הוא בעל יותר ממאה מיליון דולר.

ד"ר יורג סטפן, מנכ"ל Henley & Partners, אומר כי רצועת 100 מיליון דולר פלוס מייצגת את ההגדרה הטובה ביותר בעולם של היום של מה זה אומר להיות "סופר עשיר". "לא מזמן, בסוף שנות ה-90, 30 מיליון דולר נחשבו על ידי רוב הבנקים להון הדרוש כדי לעמוד במעמד הזה. עם זאת, מחירי הנכסים עלו משמעותית מאז, מה שהופך את 100 מיליון דולר לסמן החדש".

ערים מרכזיות

בעקבות ניו יורק במקום הראשון מגיע אזור המפרץ עם 692 סנטי-מיליונרים תושבים, ואחריו לוס אנג'לס עם 504 סנטי. הקבוצה הסופר-עשירה הזו צמחה בקצת יותר מ-5% בתפוח הגדול ב-12 החודשים האחרונים, לעומת 11% באזור המפרץ. שיקגו נכנסת גם היא לטופ 10, כשהיא מבטיחה את המקום ה-9 עם 286 סנטי-מיליונרים, אך מדובר בירידה משמעותית של כמעט 16% לעומת אשתקד .

בסך הכול, בארה"ב יש 12 ערים בטופ 50, עם סך כולל של 3,311 סנטים, המייצגים 11.7% מאוכלוסיית סנטי-מיליונרים בעולם נכון ליוני 2023.

לעומת זאת, בבריטניה יש רק עיר אחת בטופ 50, לונדון, שנמצאת במקום הרביעי עם 388 סנטי מיליונרים, המייצגים 1.4% מאוכלוסיית הסנטי בעולם. פעם מרכז עולמי של שפע והשפעה, נראה שלונדון שקעה. לפני שנה נרשמו 406 סנט בבירת בריטניה - הפסד של 4.4% ב-12 חודשים בלבד.

יש ייצוג מרשים מאסיה בדירוג העליון, עם ארבע ערים וטריטוריות אסיאתיות בין 10 הנקודות החמות המובילות בעולם. בסין היבשתית יש שתי ערים בטופ 10: בייג'ינג במקום החמישי עם 365 סנטי מיליונרים ושנחאי במקום השישי עם 332. סינגפור עוקבת אחריה במקום השביעי עם 330 סנטי ואילו הונג קונג (SAR סין), במקום השמיני, היא ביתם של 305 סנטי מיליונרים. פריז ואיל-דה-פראנס נמצאות במקום העשירי, עם 280 סנטי-מיליונרים תושבים.

תחזית הצמיחה לשגשוג בדרום הגלובלי

מבין 50 הערים המובילות, מרכז המסחר האלקטרוני של האנגג'ואו בסין צפוי לראות את הצמיחה הגבוהה ביותר באוכלוסיית סנטי-מיליונרים בעשור הקרוב עם גידול צפוי של 95%, ואחריו מרכז הטכנולוגיה הבולט, שנזן (88%).

מרכז העסקים העולמי המתפתח של ריאד בערב הסעודית והמרכז המסחרי הגדול ביותר בהודו, דלהי, צפויים להציג את הצמיחה השלישית בגובהה של 85% כל אחד מעתה ועד 2033, בעוד הבירה הפיננסית מומבאי צפויה ליהנות מצמיחה של 80% בקהילת המיליונרים שלה. לאוסטין הידידותית לטכנולוגיה בארה"ב יש גם תחזית צמיחה חזקה מאוד של 84% עד 2033.

דובאי, עם כלכלתה התוססת והמגוונת, נמצאת לא הרחק מאחורי מומבאי, עם צמיחה צפויה של 78% ב-10 השנים הקרובות, ואחריה מרכז התחבורה והמסחר העיקרי של סין גואנגז'ו (76%), והעיר היקרה בעולם, מונקו (72%).

גם באוסטרליה נראה שהמספרים צפויים לעלות בחדות - ב-67% במלבורן, 60% בסידני ו-57% בפרת'. לעומת זאת, נתוני הצמיחה של סנטי-מיליונרים צפויים להיות איטיים של 17% בלוס אנג'לס, 12% בלונדון, 6% בשיקגו ורק 5% במוסקבה.

לקריאת ההודעה המלאה והדו"ח

אשת קשר לתקשורת

Sarah Nicklin

Group Head of PR

[email protected]

Mobile: +27 72 464 8965


*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Payani AI השיקה פתרון שיווק ומכירות המבוסס על בינה מלאכותית: פשוט אמרו לבינה המלאכותית מה אתם רוצים שיבוצע
חברת טכנולוגיה מסן פרנסיסקו השיקה מערכת בינה מלאכותית שיחתית לביצוע משימות, המבינה נתונים עסקיים ומוציאה לפועל פעולות שיווק ומכירה באמצעות שפה טבעית וקול.

סקר דיקנים של AACSB מגלה שבינה מלאכותית ופיננסים הם בראש סדר העדיפויות
סקר דיקנים גלובלי לשנים 2026-27, שנערך בקרב 558 מובילים, מזהה את הבינה המלאכותית כאתגר הפיתוח המקצועי הברור ביותר עבור דיקנים, ללא קשר לניסיון או לאזור

GTCFX ממנה את שרבל רפול למנכ"ל, מהלך המחזק את ההנהלה הבכירה ואת אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית
GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של שרבל רפול (Charbel Raffoul ) למנכ"ל. מינוי זה מהווה ציון דרך משמעותי בהמשך התפתחותה של החברה, ומשקף את מחויבותה למצוינות תפעולית, למנהיגות חזקה ולצמיחה בינלאומית.

Fortrea משלימה את רכישת חטיבת שירותי השלב המוקדם מ- Worldwide Clinical Trials
מרחיבה את רשת הפיתוח הקליני המוקדם של Fortrea עם יכולות ביו-אנליטיות ייעודיות, קיבולת מוגברת של יחידת המחקר הקליני ופלטפורמה משולבת יותר עבור לקוחות

Andersen Consulting מצרפת חברת ייעוץ שותפה באוזבקיסטן
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום אבטחת הסייבר והטרנספורמציה העסקית באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Algoruni, חברת ייעוץ שבסיסה באוזבקיסטן.

ג'ונסון אנד ג'ונסון תציג את עתיד הבינה הכירורגית בפסגת הבריאות העתידית של אבו דאבי לשנת 2026
החברה מציגה את פלטפורמות הרובוטיקה MONARCH™‎ ואת האקוסיסטם הדיגיטלי ‎Polyphonic™‎

ערים במזרח אסיה מאיימות על הדומיננטיות האמריקאית בתחום הבינה המלאכותית – כך על פי מדד ערי הבינה המלאכותית שלThe Observer
· ערים במזרח אסיה נושפות בעורפה של אמריקה בכל הנוגע לפיתוח בינה מלאכותית (AI), למימונה ולהטמעתה · כך עולה ממדד ערי הבינה המלאכותית הראשון של The Observer: דו"ח מסוגו הראשון, המזהה אילו ערים מובילות במרוץ הבינה המלאכותית העולמי

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI