דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון – תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי
ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון – תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי
חיים נוי 30/12/23 |  צפיות: 996

ביקורת מחזמר: תשע בכיכר – משירי דני סנדרסון תוסס, מבדר, חגיגה מוזיקלית – בית צבי

מאת חיים נוי

תשע בכיכר, ערב שירי דני סנדרסון, העולה בבית צבי ברמת גן, הוא מופע תוסס ומבדר, משב רוח חיוני בימים קודרים העוברים עלינו .

דני סנדרסון הוא מוזיקאי ייחודי שהטביע חותמו על עולם התרבות בארץ, בשירים רבים נפלאים, פורצי דרך בלחנים ופזמונים, חוצי דורות , ישראלים, שרבים הפכו לנכסי צאן ברזל בעולם המוזיקה. המופע כולל את מיטב השירים המוכרים מהלהקות כוורת, גזוז, דודה וגם מיצירותיו העצמאיות ובביצועים סוחפים של להקת השחקנים.

הבמאי שוקי וגנר, מהבולטים בבמאי מחזות הזמר בארץ, גם כתב את קטעי המעבר והתוצאה היא מופע מוזיקלי מענג וחיוני , המאפשר לצופים טיפה של אוירה אחרת מהימים המדכדכים והעצובים שבהם אנו שרויים.

השירים המושמעים בידי הלהקה הם מהידועים בשיריו של סנדרסון. תשע בכיכר פותח את המופע ומבוצע בידי כל המשתתפים. אלף כבאים והמגפיים של ברוך כובשים בזה אחר זה את הבמה. היא כל כך יפה שהלחין יצחק קלפטר למילים של סנדרסון מבוצע ברגש בידי שגיא פומרנץ. מדינה קטנה וילד מזדקן שוצפים כובשים את הבמה. שיר המכולת מבוצע באורח קסום עם העמדה ותנועה נהדרים שיצרה הכוראוגרפית תות מולאור (ולגביה יגיע קטע נפרד). עוד מושרים ילד מזדקן, נתתי לה חיי, רק עם אופנוע, לידיה הלוהטת, לכבוד הקיץ, רוני וציפי פרימו, תה עושה סחרחורת ויו יה המקסים, לקינוח.

כל המשתתפים מפגינים משחק מעולה, ריקודים משלהבים ויכולות ווקאליות נעימות ואפילו מרגשות. ניצן כבירי, נועה ביאער, רוני שושן וספיר נווה, מוצלחות מאוד ועם פוטנציאל רב. יש לציין במיוחד את סימון ג'וזף, חיית במה ופרפורמרית בולטת, השולטת ברזי המשחק, התנועה והשירה.

עידן כבירי, מתן ברדה, חגי ויה, עדן ביטון, שגיא פומרנץ, מעולים בגילום התפקידים במחול, משחק ותנועה.

העיבודים והניהול המוזיקלי נעשו בידי חזי שקד והם מצוינים. נופר דרזנר עיצבה תפאורה מעולה ופרקטית. רונה משעול עיצבה את התלבושות המקסימות והצבעוניות. דן גלזר עיצב תאורה נפלאה שהפכה את הבמה לחגיגה. גלי צמח אחראית לסאונד המקצועי. למי שמגיעות תשואות מיוחדות היא הכוראוגרפית תות מולאור, שחוללה תנועה קסומה עם הלהקה והיו תמונות שבלטו במפגן עיצוב נפלא ונחרתו בזיכרון.

הבמאי שוקי וגנר הצליח ללהטט עם להקת השחקנים והתוצאה היא חגיגה נהדרת שאנו כל כך זקוקים לה כדי לקחת פסק זמן מהימים העגומים שבהם אנו שרויים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון חשוב בנוגע ל-EQPT
מועד אחרון חשוב בנוגע ל-EQPT: רוזן, המייצג משקיעים במישור הארצי, קורא למשקיעים בחברת EquipmentShare.com Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – EQPT

תוכנית המימון LILY של קובנטרי מגיעה ל-1 מיליארד דולר במימון מגובה ביטוח חיים
קובנטרי (Coventry), המובילה והיוצרת של השוק המשני לביטוח חיים וחלוצה בתחום נכסי הביטוח המגובים בביטוח חיים, הודיעה היום על השלמה מוצלחת של עסקת איגוח רביעית המגובה בנכסים במסגרת תוכנית LILY שלה מאז אפריל 2025; בכך הגיע היקף המימון הכולל המגובה בביטוחי חיים בפלטפורמה למיליארד דולר.

Star Wars Zero Company™ זמין כעת במחשב, בפלייסטיישן 5 ובקונסולות XBOX
כותר ההשקה של Bit Reactor משלב עומק טקטי עם אלגנטיות סינטטית בפרק חדש של מלחמת הכוכבים

פרויקט בנק ABB Davr הושק בהשתתפות נשיאי אזרבייג'ן ואוזבקיסטן
פרויקט ABB Davr Bank הושק רשמית בטשקנט, בהשתתפותם המקוונת של נשיא הרפובליקה של אזרבייג'ן, אילהם אלייב, ונשיא הרפובליקה של אוזבקיסטן, שבקט מירזייויב

החלה בריאד. נחלה הצלחה מסחררת בפריז, שותפות מנצחת בין stc ל-EWC
· stc group היא המייסדת והשותפה המובילה של גביע Esports העולמי זו השנה השלישית ברציפות. · EWC 2026, הגרסה המורחבת ביותר של הטורניר עד עתה, מחברת בין למעלה מ-2,000 שחקנים ו-200 מועדונים מלמעלה מ-100 ארצות, אשר התחרו ביניהם ב-25 טורנירים ו-24 כותרי משחקים

ריאד מארחת את המהדורה השלישית של התערוכה הבינלאומית הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ
התערוכה הבינלאומית של ערב הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ (Saudi International Wood and Woodworking Machinery Show), המתקיימת בחסות משרד התעשייה ומשאבי המחצבים של ערב הסעודית ובהשתתפות לשכת המסחר של ריאד כשותפה אסטרטגית, מסתיימת בעוד חמישה ימים.

חברת Monavie Presidential Estate מרוסיה תחשוף את המודל החדש שלה להשקעות פרטיות בפיתוח טריטוריאלי במסגרת ועידת AIM לשנת 2026 בדובאי
פרויקט "Monavie Presidential Estate" מועמד לפרס Future Living Award לשנת 2026. בסתיו הקרוב יוצג הפרויקט בכנס AIM לשנת 2026 באיחוד האמירויות; במסגרת זו יודגם מודל משולב לפיתוח טריטוריאלי, המשלב השקעות פרטיות בנדל"ן למגורים, בענף המלונאות והנופש ובתשתיות התומכות באיכות ובמשך החיים הפעילים – וכל זאת במסגרת אקוסיסטם מאוחד.

Learning Tree משיקה קורסי הכנה בהנחיית מדריך עבור הסמכות Claude של Anthropic
חברת Learning Tree International הכריזה היום על סדרת קורסי הכנה חדשים בשידור חי בהנחיית מדריך לקראת ההסמכות של Anthropic עבור Claude; הקורסים מספקים לארגונים מסלול מובנה לפיתוח מומחיות ב-Claude, המותאמת לתפקידים השונים בצוותים העסקיים, בצוותי הפיתוח ובצוותי הארכיטקטורה.

היעדים המובילים לטיולי גיבוש צוותיים
לקראת עונת החזרה לעבודה, חברות מחליפות את הפגישות הווירטואליות במפגשים פרונטליים (ריטריטים), במטרה להתמודד עם השחיקה הנובעת מעבודה מרחוק ולחזק את התרבות הארגונית.

איגי אזליה משקיעה ב-SHIFT - חברת הבינה המלאכותית שמאחורי Fanvue, הפלטפורמה הצומחת ביותר בכלכלת היוצרים שמגיעה להיקף של 1.3 טריליון דולר
האומנית והיזמית, שהייתה מועמדת לגראמי, ביצעה השקעה משמעותית ב-SHIFT, שתשתית הבינה המלאכותית שלה הקפיצה את פלטפורמת הדגל שלה, Fanvue, מקצב ריצה שנתי של 4 מיליון דולר ל-200 מיליון דולר בתוך קצת יותר משנתיים
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI