דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס של קרנות החברה הפתוחה מתחייבת לסכום של 25 מיליון דולר לשותפות מימון הפרויקטים האקלימיים Allied Climate Partners
הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס של קרנות החברה הפתוחה מתחייבת לסכום של 25 מיליון דולר לשותפות מימון הפרויקטים האקלימיים Allied Climate Partners
חיים נוי 28/02/24 |  צפיות: 575

הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס של קרנות החברה הפתוחה מתחייבת לסכום של 25 מיליון דולר לשותפות מימון הפרויקטים האקלימיים Allied Climate Partners

ניו יורק, 27 בפברואר 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

Soros Economic Development Fundהקרן לפיתוח כלכלי של סורוס (SEDF), זרוע ההשקעות המשפיעה של Open Society Foundations קרנות החברה הפתוחה, מתחייבת בסכום של 25 מיליון דולר ל-Allied Climate Partners (ACP) - שותפות ציבורית-פרטית חדשה וחדשנית המתמקדת בהגדלת מספר הפרויקטים האקלימיים באמצעות מענקים הניתנים מבנקים בשווקים פורצים ובכלכלות מתפתחות ברחבי העולם.

ACP שואפת לטפל בפער המימון הקריטי בשלבים המוקדמים, מוכווני הסיכון, של תהליך הפיתוח. ללא תמיכה זו, פרויקטים ועסקים רבים נאבקים למשוך את ההון הדרוש כדי להשיג את יעדיהם הקשורים לאקלים. למרות שהשלבים המוקדמים בפיתוח פרויקטים מייצגים את החלק הקטן ביותר מהמימון הכולל הדרוש לפרויקט (כ-5%), בגלל הסיכון מעט מאוד פרויקטים בשלב מוקדם, באופן יחסי, זוכים למימון. למרות ש-5% מההון יכולים להוות את הפתח ל-95%, ההון בשלב מוקדם זה הוא הקשה ביותר לגיוס עבור פעילויות קריטיות כמו הערכות טכניות וסביבתיות, מודלים, היתרים ורכישת קרקע.

באמצעות מימון מ-SEDF ומשקיעים פילנתרופיים אחרים, ACP תעגן מספר קרנות אזוריות בדרום מזרח אסיה, אפריקה, אמריקה הדרומית והאיים הקריביים, והודו עם הון פחות בגישת הפסד ראשון של 235 מיליון דולר. קרנות אזוריות אלו יבקשו לגייס למעלה מ-600 מיליון דולר נוספים בהון עדיף מבנקים לפיתוח רב-צדדיים (MDB), מוסדות מימון לפיתוח (DFI) ומשקיעים פרטיים.

ל-ACP שותפויות אסטרטגיות עם מספר MDB ו-DFI מובילים, כולל International Finance Corporation (IFC), חברה בקבוצת הבנק העולמי, תאגיד מימון הפיתוח הבינלאומי של ארה"ב (U.S. International Development Finance Corporation) DFC, השקעות בריטיות בינלאומית British International Investment (BII), ה- DFIהבריטי ומשקיע האימפקט, הבנק לפיתוח אפריקה (AfDB), Proparco, חברה בת של Française de Développement Group, FMO הבנק ההולנדי לפיתוח יזמות, ו- IDB Investחברה בקבוצת הבנק הבין-אמריקאי לפיתוח.

השקעות פילנתרופיות ב-ACP צפויות לגייס רמה משמעותית של הון צד שלישי למנהלי השקעות אזוריים ולפרויקטים הקשורים לאקלים - פוטנציאל של עד 11 מיליארד דולר בהשקעות נוספות.

SEDF שיתפה פעולה עם Three Cairns Group, Bezos Earth Fund, Sea Change Foundation International ומספר שותפים פילנתרופיים והשקעות אחרים בביצוע התחייבות זו.

ג'ורג'יה לבנסון קוהאן, מנכ"לית הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס, אמרה: "השקעה חדשנית זו של SEDF מתבססת על העבודה הרחבה יותר של החברה הפתוחה לתמיכה בגיוס מימון פיתוח והון מסחרי קריטי למימון שינוי אקלים צודק בדרום הגלובלי".

ACP הודיעה לאחרונה על עיגון הקרן האזורית הראשונה שלה – הקרן לאנרגיה נקייה בדרום מזרח אסיה II - Southeast Asia Clean Energy Fund II. הקרן, המנוהלת על ידי Clime Capital, מכוונת להשקעה של לפחות 135 מיליון דולר בפרויקטים בווייטנאם, אינדונזיה והפיליפינים - מדינות האחראיות לכ-75% מאוכלוסיית האזור ול-60% מפליטות גזי החממה האזוריות הנוכחיות.

מארק מלוך-בראון, נשיא קרנות החברה הפתוחה, אמר: "היקף ההשקעות הדרוש כדי להניע שינוי אקלים והסתגלות בכלכלות הדרום הגלובלי הוא בבירור הרבה מעבר ליכולות של מימון פילנתרופי פרטי. אנו נרגשים מהמודל הזה, שמבקש להשתמש במימון קטליטי כדי להסיר חסמים, ולעזור להתניע את השינויים המערכתיים הרחבים יותר שהעולם זקוק להם בדחיפות".

"אנו זקוקים בדחיפות לפתרונות מימון משולבים חדשניים שיכולים לפעול בקנה מידה גדול", אמר אחמד סעיד, מנכ"ל Allied Climate Partners. "חברת ACP מברכת על מחויבותה של SEDF להצטרף למאמץ מרגש זה למנף את כוחו של המימון הפילנתרופי".

ההערכות לגבי כמות ההון הנוספת שמדינות יצטרכו להשקיע מדי שנה כדי להתמודד עם עלויות שינויי האקלים והסתגלות משתנות - מחקר שנערך לאחרונה מעמיד את הצורך בהון חיצוני על 1.1 טריליון דולר בשנה. עם זאת, ההשקעה בפרויקטי מעבר והסתגלות ברחבי העולם התמקדה באופן גורף בכלכלות המתועשות, שבהן סיכוני הפרויקט נמוכים יותר.

אודות הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס

הקרן לפיתוח כלכלי של סורוס Soros Economic Development Fund (SEDF) היא זרוע ההשקעות משפיעה של קרנות החברה הפתוחה Open Society Foundations (OSF). קרן SEDF פורסת הון סבלני, סובלני לסיכונים וקטליטי כדי לקדם את המחויבות של OSF לשמירה על דמוקרטיות תוססות ומכילות ברחבי העולם. SEDF, שנוסדה ב-1997, התחייבה ליותר מ-520 מיליון דולר בהשקעות חוב, הון וערבות לעסקים, קרנות, פלטפורמות ועמותות ברחבי גיאוגרפיות ומגזרים המקדמים את המשימה של OSF. תיק ההשקעות הנוכחי של SEDF כולל התחייבויות הוניות בשיעור של 395 מיליון דולר על פני 38 השקעות.

אודות Allied Climate Partners

Allied Climate Partners (ACP) שותפות האקלים של בעלות הברית הוא ארגון השקעות פילנתרופי שמטרתו להאיץ את שינוי האקלים ולשפר את הפרנסה בכלכלות מתעוררות על ידי הגדלת זרימת ההון לפרויקטים ועסקים בנקאיים הקשורים לאקלים. ACP בוחרת מנהלי השקעות אזוריים בכלכלות מתעוררות ותומכת בהם עם הון הפסד ראשון, מומחיות ומנדט לטפל בפער מימון קריטי בשלבים המוקדמים ומוכווני הסיכון של תהליך הפיתוח עבור פרויקטים הקשורים לאקלים ועסקים מוכווני נכסים. ללא תמיכה זו, פרויקטים ועסקים רבים נאבקים למשוך את ההון הדרוש כדי להשיג את המטרות הקשורות לאקלים שלהם. על ידי הוכחת מודל זה, ACP שואפת לגרום למשקיעים במגזר הציבורי והפרטי בעלי אוריינטציה מסחרית להשקיע היכן שסביר להניח שלא היו משקיעים אחרת.

למידע נוסף:

Communications

Open Society Foundations

(212) 548-0378

[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט ומטפס למקום ה-22 הכללי בדירוג בעלי הרישיונות הגלובליים המובילים לשנת 2026 של מגזין License Global

iHerb מציינת 30 שנות הנגשת בריאות ו- wellnessבמבצע יום-הולדת גלובלי
אירוע יום השנה מציע חיסכון משמעותי במגוון של למעלה מ-600 מותגים, במקביל להרחבת פלטפורמת הקניות של iHerb ל-46 שפות – מהלך המשקף את הביקוש הגלובלי הגובר למוצרי בריאות ואיכות חיים.

Bitget משיקה לשוק המוסדי את Project Archimedes בהיקף של 300 מיליון דולר לתמיכה בחברות מסחר כמותי ומנהלי נכסים
היוזמה תקדם את אסטרטגיות המסחר בקנה מידה גדול של חברות מסחר מוסדיות, תשפר את יעילות ההון ותספק גישה להזדמנויות מתפתחות בנכסים דיגיטליים ובשווקים מבוססי

תערוכת Global WoodShow 2026 שמה במרכז את עתיד ענף העץ, הייצור החכם והקיימות בערב הסעודית
דמויות מובילות בתעשייה ומומחים מערב הסעודית ומהעולם מתכנסים לדיאלוג אסטרטגי על עתיד תעשיית העץ

Voyager Interests ו- The Arab Energy Fund מודיעות על שותפות אסטרטגית ב-CRTS Global
‏Voyager Interests ‏("Voyager"), חברת השקעות פרטית המתמחה בהשקעות בשירותים ובציוד בתחום האנרגיה (ES&E), ו-The Arab Energy Fund ‏("TAEF"), מוסד פיננסי רב-לאומי מוביל להשקעות בעלות השפעה, הודיעו היום כי קונסורציום הכולל את TAEF ואת קבוצת Zamil Investment Company‏ ("Zamil") הסכים לבצע השקעת מיעוט אסטרטגית ב- CRTS Global ("CRTS" או "החברה").

Staffbase פותחת משרד במזרח התיכון ובאפריקה ומשיקה שירות אחסון נתונים באיחוד האמירויות, במטרה לגשר על הפער בתקשורת עם עובדי השטח באזור
ככל שמפעלים באזור MEA מאיצים את ההמרה הדיגיטלית ואת אימוץ הבינה המלאכותית, שני אתגרים מתכנסים עבור המעסיקים הגדולים ביותר באזור: הגעה לכוח עבודה מבוזר ורב-לשוני בחזית, ועשיית זאת על תשתית העומדת בדרישות אחסון הנתונים המקומיות

מוזיאון אגא חאן מקבל בברכה את הנסיך עלי מוחמד אגא חאן וסיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו
מוזיאון אגא חאן שמח להודיע על המינויים של הנסיך עלי מוחמד אגא חאן ועו"ד סיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו.

חברת Rampart משכה את הערעור על החלטת ה-USPTO לפסול את תוקף הפטנט
חברת Egg Medical הודיעה היום כי חברת Rampart IC, LLC ("Rampart") משכה את הערעור שהגישה על החלטת משרד הפטנטים וסימני המסחר של ארה"ב (USPTO) במסגרת הליך בחינה מחדש;

ביקורת: סודות ושקרים מתחת לפני השטח: "אף מילה לאמא" בתיאטרון בית ליסין
12/08/26 | תיאטרון
"אף מילה לאמא" העולה בתיאטרון בית ליסין היא קומדיה אנטי רומנטית המציבה מראה מול החברה הזעיר בורגנית בחדות, בשנינות ןבעוקצנות. המחזה של נעם גיל הוא קצבי ומשעשע עד דמעות, שמצליח לחשוף את הסדקים העמוקים ביותר המסתתרים מאחורי חזות משפחתית מושלמת לכאורה.

מועד אחרון לתביעה נגד FUTU
מועד אחרון לתביעה נגד FUTU: רוזן, יועץ מיומן למשקיעים, מעודד משקיעים ב- Futu Holdings Limited עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב- 25 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – FUTU
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI