דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים Falcon 2: המוסד לחדשנות טכנולוגית של איחוד האמירויות מפרסם סדרה של מודלי AI חדשים, עם ביצועים חזקים יותר מאלה של Meta New Llama 3
Falcon 2: המוסד לחדשנות טכנולוגית של איחוד האמירויות מפרסם סדרה של מודלי AI חדשים, עם ביצועים חזקים יותר מאלה של Meta New Llama 3
חיים נוי 14/05/24 |  צפיות: 718

Falcon 2: המוסד לחדשנות טכנולוגית של איחוד האמירויות מפרסם סדרה של מודלי AI חדשים, עם ביצועים חזקים יותר מאלה של Meta New Llama 3

*סדרת Falcon 2 מהדור הבא משיקה מודל בינה מלאכותית בקוד פתוח, רב לשוני ורב מודלי - מודל הבינה המלאכותית היחיד עם יכולות ראייה לשפה

*ביצועי Falcon 2 11B החדש עולים על אלה של Meta Llama 3 8B, ומשתווים לאלה של מודל Google Gemma 7B המוביל, כפי שאומת באופן עצמאי על ידי Hugging Face Leaderboard

*התוכניות לעתיד הקרוב כוללות חקירה של ‘תמהיל מומחים’ ליכולות משופרות של למידה חישובית

אבו דאבי, איחוד האמירויות, 13 במאי 2024, (BUSINESS WIRE):

The Technology Innovation Institute - המוסד לחדשנות טכנולוגית (TII), מרכז מחקר מוביל בעולם ועמוד התווך של המועצה לחקר טכנולוגי מתקדם (ATRC) של אבו דאבי, מרכז מוביל בעולם למחקר מדעי , הכריז היום על הגרסה השנייה של מודל השפה הגדול והידוע (LLM) – ‏Falcon 2. בסדרה זו נחשפו שתי גרסאות פורצות דרך: Falcon 2 11B, מנוע LLM יעיל ונגיש יותר אשר אומן תוך שימוש ב-5.5 טריליון סמלים עם 11 מיליארד פרמטרים, וכן Falcon 2 11B VLM, המתבלט הודות ליכולות מודל ראייה לשפה (VLM), המאפשרות המרה נטולת שיבושים של קלט ויזואלי לפלט טקסטואלי. שני המודלים רב לשוניים, אך Falcon 2 11B VLM מתבלט כמודל הרב מודאלי הראשון של TII - והיחיד בשוק העליון בעל יכולת מעין זו להמרת תמונה לטקסט, מה שמקנה יתרון משמעותי בהתפתחות הבינה המלאכותית.

Falcon 2 11B נבדק מול מודלי בינה מלאכותית בולטים מקרב המודלים המאומנים מראש, והוא מתעלה על ביצועי Llama 3 החדש של Meta עם 8 מיליארד פרמטרים (8B) ומשתווה בביצועיו לאלה של Gemma 7B של Google במקום הראשון (Falcon 2 11B: 64.28 מול Gemma 7B: 64.29), זאת כפי שאומת באופן עצמאי על ידי Hugging Face, פלטפורמה אמריקאית לאירוח של כלי בדיקה אובייקטיבי וכן מקום השוואה גלובלי עבור LLM פתוחים. חשוב מכך, Falcon 2 11B ו-11B VLM הם יישומי קוד פתוח אשר מעניקים למפתחים ברחבי העולם גישה בלתי מוגבלת. בעתיד הקרוב ישנן תכניות להרחיב את מודלי הדור הבא של Falcon 2, ולהשיק מגוון גדלים. המודלים הללו ישופרו עוד יותר באמצעות יכולות למידה חישובית מתקדמת כגון ‘תמהיל מומחים’ (MoE), אשר נוצרה במטרה להעלות את רמת הביצועים עוד יותר גבוה.

כל מודלי הבינה המלאכותית של TII אשר שוחררו עד היום דורגו באופן עקבי במקומות המובילים ברחבי העולם כפתרונות ה-LLM החזקים ביותר בעלי קוד פתוח. מודלי Falcon 2 11B החדשים, הגמישים והמוקטנים, יאפשרו אימוץ נרחב יותר של TII בעולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית אשר משתנה ללא הרף.

מודלי Falcon 2 11B, המצוידים ביכולות רב לשוניות, מתמודדים בקלות עם משימות בשפה האנגלית, צרפתית, ספרדית, גרמנית, פורטוגזית ומגוון שפות נוספות תוך העשרת הגיוון ושיפור האפקטיביות על פי התרחישים המגוונים. Falcon 2 11B VLM, מודל ראייה לשפה, מסוגל לזהות ולפרש תמונות ופריטים ויזואליים מהסביבה תוך אספקת מגוון רחב של יישומים בענפים כגון שירותי הבריאות, פיננסים, מסחר אלקטרוני, חינוך ומשפטים. היישומים הללו נעים בין ניהול מסמכים, גניזה דיגיטלית ויצירת אינדקסי הקשר לתמיכה בבני אדם הסובלים מליקויי ראייה. בנוסף, המודלים הללו יכולים לפעול ביעילות עם יחידה אחת בלבד של עיבוד גרפי (GPU), מה שהופך אותם לבעלי יכולת מדרוג חזקה ומאפשר הטמעה ושילוב בקלות בתשתיות קלות יותר כגון מחשבים נישאים והתקנים מסוגים אחרים.

פייסל אל בנאי, מזכ"ל ATRC ויועץ נשיא האמירויות לטכנולוגיה מתקדמת ולמחקר אסטרטגי, אמר: "ההשקה של Falcon 2 11B מהווה את הדגם הראשון בסדרת Falcon 2. Falcon 2 11B הפגין ביצועים יוצאים מהכלל, ואנו מחזקים את מחויבותנו כלפי תנועת הקוד הפתוח ו-Falcon Foundation. ההשקה הקרובה של יישומים רב מודליים בגדלים שונים באה במסגרת מטרתנו לוודא שמפתחים וגופים המעריכים את פרטיותם יקבלו גישה לאחד ממודלי הבינה המלאכותית הטובים ביותר שיאפשרו להם לנווט במסע ה-AI".

ד"ר חכים האסיד, מנכ"ל וחוקר ראשי פעיל של AI Cross Center Unit ב-TII, אמר בהתייחסו למודל: "הבינה המלאכותית מתפתחת ללא הרף, והמפתחים מזהים מגוון יתרונות הטמונים במודלים קטנים ויעילים יותר. בנוסף לצמצום עוצמת המחשוב הנדרשת ועמידה בקריטריוני הקיימות, המודלים הללו מציעים גמישות משופרת ושילוב חלק בתשתית קצה של בינה מלאכותית, המגה מגמה המתפתחת הבאה. בנוסף, יכולות הראייה לשפה של Falcon 2 פותחות אופקים חדשים של נגישות לבינה מלאכותית, ובתורן מעניקות למשתמשים את הכוח לקיים אינטראקציה הכוללת מעבר בין תמונה לטקסט.

הגיוון של Falcon 2 11B עודד את TII לשקול גם עבודה על חידושי GenAI נוספים. בין אלה ישנו האימוץ של יכולת למידה חישובית מסוג חדש המכונה ‘תמהיל מומחים’. שיטה זו כוללת מיזוג של רשתות קטנות יותר בעלות תחומי התמחות ברורים, במטרה להבטיח את שיתוף הפעולה המיועד ביותר בין תחומים שונים לקבלת התגובה המתוחכמת והמותאמת ביותר - כמעט כמו צוות של סייעים חכמים אשר כל אחד מהם מצויד בידע שונה במקצת, הפועלים יחדיו כדי לחזות דברים או כדי לקבל החלטות במידת הצורך. גישה זו משפרת את הדיוק, אך גם מקצרת את תהליך קבלת ההחלטות וסוללת את הדרך למערכות חכמות ויעילות יותר של בינה מלאכותית.

Falcon 2 11B מסופק בכפוף לרישיון TII Falcon License 2.0, רישיון תוכנה מבוסס Apache 2.0 הכולל מדיניות שימוש מקובל לקידום השימוש האחראי בבינה המלאכותית. ניתן לקבל פרטים נוספים על המודל החדש בכתובת FalconLLM.TII.ae.

מקור: AETOSWire

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/53984622/en

אנשי קשר

Jennifer Dewan, מנהלת בכירה לענייני תקשורת [email protected]

מקור: The Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
ARGUS Z3 הושק: מכשיר הפוד הידידותי ביותר למשתמש של VOOPOO, המופעל על ידי Multi-Ohm הראשון בתעשייה
חברת VOOPOO גאה להכריז שהשיקה ב-18 בספטמבר את ה-ARGUS Z3 – התוספת החדשה ביותר לסדרת הדגל ARGUS. מדובר במערכת פוד יעילה וידידותית למשתמשים מתחילים, המציעה טכנולוגיה ברמת דגל במבנה קל-משקל להפליא.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד AARDVARK
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד AARDVARK: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, קורא למשקיעי Aardvark Therapeutics, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – AARD

ברית OMP ו-PwC מעבירות יצרני תהליכים מתכנון שרשרת אספקה ​​מבודדת להחלטות מאוחדות
חברת התרופות המתמחה medac העבירה את המתכננים שלה לעבודה עם תוכנית ביקוש אחודה. PwC ו-medac יציגו את תהליך ההטמעה ואת הצעדים הבאים בכנס של חברת OMP בסינגפור, ב-15 באוקטובר 2026.

DALI Alliance מכריז על הכנס הגלובלי הראשון אי פעם DALI 27 שילווה גם בתערוכה
מפגש הפסגה והתערוכה בינלאומיים החדשים יאחדו את האקוסיטסם הגלובלי של DALI ויחגגו מצוינות באמצעות 2027 DALI Lighting Awards

רוזן, עו"ד מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Baidu, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – BIDU
משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי דין בינלאומי העוסק בזכויות משקיעים, מודיע על הגשת תביעה ייצוגית בשם רוכשי ניירות ערך של חברת Baidu, Inc. (נאסד"ק: BIDU) בין התאריכים 18 בנובמבר 2025 עד 17 באוגוסט 2026, שני התאריכים כוללים ("תקופת התביעה הייצוגית").

CGTN: כיצד דיפלומטיה ברמת ראשי המדינה מנווטת את יחסי סין-ארה"ב לעבר יציבות
רשת CGTN פרסמה מאמר העוסק בביקור המדינה הקרוב של נשיא סין, שי ג'ינפינג, בארצות הברית. המאמר, המדגיש את ההגדרה המחודשת של יחסי סין-ארה"ב כפי שנקבעה על ידי שני המנהיגים בחודש מאי, מציין כי הדיפלומטיה ברמת ראשי המדינות שימשה מאז ומתמיד כ"עוגן" של היחסים; היא ממלאת תפקיד מכוון ואסטרטגי שאין לו תחליף, ומספקת ערובות אסטרטגיות חשובות לשיפור ופיתוח הקשרים הדו-צדדיים.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי Alibaba Group Holding Limited לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי המשרד – BABA

Mavenir ו-Neysa משתפות פעולה כדי להביא תשתית מבוססת בינה מלאכותית למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים
הפתרון המשולב מחבר את פלטפורמת הבינה המלאכותית המשולבת של Mavenir עם ענן הבינה המלאכותית של Neysa כדי לספק למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים נתיב ריבוני מוכן לייצור לבנייה, פריסה והפקת רווחים מבינה מלאכותית

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד DATAVAULT AI
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד DATAVAULT AI: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי Datavault AI Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב ב- 5 באוקטובר בתביעה ייצוגית בניירות הערך – DVLT
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI