דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים 20 בוגרי אוניברסיטת AI הראשונים מחזור הדוקטורט הראשון
20 בוגרי אוניברסיטת AI הראשונים מחזור הדוקטורט הראשון
חיים נוי |  08/06/24 |  צפיות: 1630

20 בוגרי אוניברסיטת AI הראשונים מחזור הדוקטורט הראשון

101 בוגרים מתגברים את המערכת האקולוגית של AI של איחוד האמירויות הערביות של מחקר, פיתוח והתקדמות יישומים מסחריים - יצירת מרכז טכנולוגי AI של הדרום הגלובלי

אבו דאבי, איחוד האמירויות הערביות, 8 ביוני 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

שייח חאלד בן מוחמד בן זאיד אל נהיאן (Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan), יורש העצר של אבו דאבי ויו"ר המועצה המבצעת של אבו דאבי, השתתף בטקס הפתיחה של Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence’s- אוניברסיטת מוחמד בן זאיד לבינה מלאכותית (MBZUAI) 2024 ב -6 ביוני, וחגג עם 101 בוגרים מ -22 מדינות, קבלת תארים מתקדמים בתחומי AI מרכזיים כולל ראייה ממוחשבת (CV), למידת מכונה (ML) ועיבוד שפה טבעית (NLP).

באירוע השתתפו גם ד"ר סולטן בן אחמד אל ג'אבר (Dr. Sultan bin Ahmed Al Jaber), שר התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת של איחוד האמירויות הערביות והיו"ר המייסד של חבר הנאמנים של MBZUAI, ונכבדים אחרים.

"לפני שמדינות רבות אחרות זיהו את הפוטנציאל שלה, מדיניות בהובלת ממשלת אבו דאבי עודדה את קידום הבינה המלאכותית באיחוד האמירויות", אמר ד"ר אל ג'אבר. "הם טיפחו את ההצלחה של חברות כמו G42 ומודלים גדולים של שפה כמו Falcon. כתוצאה מכך, מדינה קטנה זו יוצרת מערכת אקולוגית ברמה עולמית עבור כישרון AI ויזמות. אנחנו מושכים השקעות גדולות ממובילי טכנולוגיה כמו מיקרוסופט ומתפתחים כמרכז משמעותי לחדשנות ויישומים בתחום הבינה המלאכותית".

ד"ר אל ג'אבר ציין כי צמיחת הבינה המלאכותית היא אחת משלוש מגה-מגמות המעצבות את העתיד, לצד הקצב המואץ של מעבר האנרגיה ועליית השווקים המתעוררים והדרום הגלובלי: "המומחיות ההולכת וגדלה של מחזור 2024 תחזיק את המפתחות לפתיחת פתרונות לכמה מהאתגרים הדחופים ביותר בעולם. למעשה, אם ברצוננו להשיג את היעדים השאפתניים של הקונצנזוס ההיסטורי של איחוד האמירויות הערביות שהוסכם ב-COP28 בדצמבר בדובאי, הבינה המלאכותית חייבת למלא תפקיד קריטי".

התכנית השלישית והגדולה ביותר של MBZUAI חגגה עם בוגרי הדוקטורט הראשונים של האוניברסיטה ב- ML יחד עם בוגרי תואר שני ב- ML (55), CV (28) ו- NLP (12) עם סטודנטים שהגיעו ממדינות כולל איחוד האמירויות הערביות, קנדה, בריטניה, צרפת, הודו, וייטנאם, פקיסטן, אתיופיה וסרי לנקה.

נשיא MBZUAI ופרופסור באוניברסיטה, אריק שינג (Eric Xing), אמר: "מחזור 2024 של MBZUAI הם מנהיגי העתיד בתחומי הטכנולוגיה, החדשנות והיצירתיות, והם מצוידים לקבל את האחריות שמגיעה עם אחריות של משהו כל כך חזק וטרנספורמטיבי. הם משאירים אותנו עם הידע, הכישורים וההבנה העמוקה של ההזדמנות הניצבת בפניהם - ההזדמנות לעצב עתיד שבו בינה מלאכותית משרתת את האנושות בחמלה ובסטנדרטים אתיים בלתי מעורערים - הם מוכנים להתמודד עם האתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני עולמנו כיום".

חמש שנים מאז הקמתה, MBZUAI מוכרת כיום כאחת מ -100 האוניברסיטאות המובילות בעולם למדעי המחשב ומדורגת ב -20 המובילות בהתמחותה ב- AI, CV, ML, NLP ורובוטיקה (CSRankings).

כדי להגיש בקשה לקבלה, בקרו בכתובת mbzuai.ac.ae או צרו קשר [email protected]. לפניות עיתונאים, אנא צרו קשר:

Amy Rogers, MBZUAI’s Senior Communications Specialist
[email protected]

Roger Field/Aya Hassan
[email protected]

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/bdfc68d2-c10f-449c-85d5-dd39d3b960bd

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Digital Reef חתמה על הסכם לרכישת תוצרת עתידית עם Oreasoc Agriculture במטרה להקל על ההשפעה הסביבתית
Digital Reef חתמה על הסכם לרכישת תוצרת עתידית עם Oreasoc Agriculture במטרה להקל על ההשפעה הסביבתית כתוצאה מצמיחת מרכזי נתונים באמצעות הגנה על יערות עד, וממנה את Xange.com כשותפה לביצוע אימות ומדידה דיגיטליים (MRV)

Nyxoah ממנה את ליאם קלי למנכ"ל
Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: NYXH), חברת טכנולוגיות רפואיות המתמקדת בפיתוח פתרונות חדשניים לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (OSA), באמצעות נוירומודולציה, הודיעה היום על מינויו של ליאם קלי לתפקיד המנכ"ל, החל מה-1 באוקטובר 2026, במקומו של אוליבייה טלמן.

דרך ברורה יותר למסחר: PU Prime משיקה אפליקציית מסחר בעיצוב חדש
PU Prime, חברת ברוקראז' מקוונת גלובלית המחזיקה במספר רישיונות, השיקה אפליקציית מסחר בעיצוב חדש במסגרת הקמפיין שלה תחת הכותרת "דרך ברורה יותר לסחור" ("A Clearer Way to Trade").

בכיר לשעבר ב-Google EMEA בתחום הנסיעות מצטרף לדירקטוריון OAG כדירקטור שאינו מנהל
חברת OAG, שותפה חיונית בתחום המידע העסקי המחוללת שינוי בענף הנסיעות העולמי, הודיעה היום על מינויו של דייוויד רובלס (David Robles) לדירקטור שאינו מנהל.

ZincFive מרחיבה את טכנולוגיית הניקל-אבץ לפתרונות גיבוי בתוך ארונות תקשורת ופתרונות הספק דינמיים מבוססי בינה מלאכותית
יישום טכנולוגיית ניקל-אבץ מוכחת לקצב פריקה גבוה עבור יישומי גיבוי בתוך ארונות תקשורת ויישומי הספק דינמי מונעי בינה מלאכותית

התערוכה והוועידה הבינלאומית לרכב חשמלי בדובאי (EV World 2026), 10-12 בנובמבר 2026, ממצבת את דובאי כמרכז עולמי להשקעות בתחום הרכב החשמלי
אירוע ראשון בדובאי, שנערך בשיתוף פעולה עם RTA, מכוון ליצרני ציוד מקורי (OEM), משקיעים ושחקני תשתית המתמקדים בשוק הרכבים החשמליים הצומח במהירות במזרח התיכון

גישה רפואית בינלאומית חדשה, שמטרתה להפוך את מהלך הסוכרת, הושקה רשמית בשנג'ן שבסין
לאחרונה הודיעו מהמרכז לרפואה משולבת למחלות כרוניות והמרכז לטיפול טבעי בסוכרת בבית החולים שנג'ן הנגשנג (Shenzhen Hengsheng) - חברת-בת של "Fosun Health" - כי באמצעות אימוץ מודל מיטבי המשלב בין רפואה סינית מסורתית לרפואה מערבית, הם השיגו הצלחה משמעותית בהיפוך מהלך המחלה, וסייעו ל-150 מטופלים עם סוכרת מסוג 1 ולמעלה מ-1,000 מטופלים עם סוכרת מסוג 2, להגיע למצב של הפוגה.

צ'רבון מקדמת את קווין ג'י לתפקיד סגן נשיא לפיתוח מוצרים מקצועיים – FLEX
חברת Chervon מקדמת את קווין ג'י לתפקיד סגן נשיא לפיתוח מוצרים מקצועיים – FLEX, החל מיום שני, 28 בספטמבר 2026, בכפיפות למנכ"ל ג'ו גאלי.

חברת צ'רבון ממנה את טרבור בית'רי לסגן נשיא לשיווק ומחקר עבור משתמשי קצה מקצועיים בקנדה
טרבור בית'רי מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא לשיווק ומחקר עבור משתמשי קצה מקצועיים בקנדה, החל מיום שני, ה-28 בספטמבר, וכפוף למנכ"ל ג'ו גאלי.

QFC ולשכת המסחר של ארה"ב משתפות פעולה להרחבת השקעות חוצות-גבולות
המרכז הפיננסי של קטאר (QFC), מרכז פיננסי ועסקי מוביל הפועל בתוך המדינה, ולשכת המסחר של ארה"ב חתמו על מזכר הבנות (MoU) במטרה לחזק את הקשרים המסחריים וההשקעות בין קטאר לבין ארצות הברית, ולתמוך בחברות אמריקאיות המעוניינות להקים פעילות או להרחיב אותה בקטאר ובאזור הרחב יותר.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI