דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים קובעי המדיניות צריכים להכיר בטיפולי בריאות למניעה עצמית #SelfCareIsHealthcare בניסיון הקמפיין להתמודד עם אתגרי הבריאות העולמיים
קובעי המדיניות צריכים להכיר בטיפולי בריאות למניעה עצמית #SelfCareIsHealthcare בניסיון הקמפיין להתמודד עם אתגרי הבריאות העולמיים
חיים נוי 24/07/24 |  צפיות: 472

קובעי המדיניות צריכים להכיר בטיפולי בריאות למניעה עצמית #SelfCareIsHealthcare בניסיון הקמפיין להתמודד עם אתגרי הבריאות העולמיים

* טיפול עצמי מתאר את תפקידם של אנשים במניעת מחלות, קידום ושמירה על בריאותם הנפשית והגופנית, והשתתפות פעילה בטיפול הרפואי שלהם

* שפע של ראיות ממחישות את הערך המשמעותי של טיפול עצמי ליחידים, מערכות בריאות, חברה וכלכלה

* למרות זאת, טיפול עצמי אינו נתפס או מובן באופן אוניברסלי כהתערבות רפואית ויש גישה לא שוויונית להתערבויות טיפול עצמי ברחבי העולם

ז'נבה, 24 ביולי 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

הפדרציה העולמית לטיפול עצמי (GSCF) The Global Self-Care Federationקוראת בדחיפות לקובעי מדיניות ומנהיגי בריאות ברחבי העולם לאמץ את הטיפול העצמי כמרכיב חיוני של שירותי הבריאות, על ידי הבטחת שילובו המלא במערכות בריאות לאומיות ובמדיניות, כחלק מיום הטיפול העצמי הבינלאומי השנה ב -24 ביולי.

הרעיון של טיפול עצמי הוכר לראשונה על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO) בשנת 1983. הוא מתאר את תפקידם של אנשים במניעת מחלות, קידום ושמירה על בריאותם הנפשית והגופנית, והשתתפות פעילה בטיפול הרפואי שלהם. דוגמאות לשיטות טיפול עצמי כוללות תרופות, מכשירים, כלים דיגיטליים לאבחון וכן בחירות אורח חיים בריא.

בעוד מערכות בריאות ברחבי העולם ממשיכות להתמודד עם מגוון אתגרים – החל מביקוש מוגבר לשירותים וכלה בחוסר שוויון בגישה לשירותי בריאות – הראיות מראות כי טיפול עצמי יכול:

*למנוע כ-3.9 מיליון מקרי מוות בטרם עת מדי שנה, באמצעות פעילות גופנית בלבדi

*לחסוך כמעט 120 מיליארד דולר בכל שנה עבור מערכות הבריאות העולמיות, ולכן גם עבור הכלכלות הלאומיות. ii

*לשפר את האוטונומיה והסוכנות של קבוצות מוחלשות, כולל נשים ונערות, בניהול בריאותן iii.

*לספק כלי לגיטימי במרדף אחר כיסוי בריאות אוניברסלי iv

ג'ודי סטנמרק, מנכ"לית GSCF, אמרה: "כרגע, מערכות בריאות ברחבי העולם נאבקות, בריאות לקויה לטווח ארוך נמצאת בעלייה, פערי הבריאות גדלים וההשפעה של הקורונה עדיין מורגשת. התמודדות עם אלה דורשת גישות ואסטרטגיות חדשות, כולל טיפול עצמי מבוסס ראיות - כדי להשיג שירותי בריאות בני קיימא המתאימים לעתיד.

"הקמפיין שלנו 'טיפול עצמי הוא בריאות' (Self-care is healthcare’ ) נועד להעצים את התנועה להכרה בטיפול עצמי כחלק בלתי נפרד משירותי הבריאות. מטרתו להגביר את המודעות וההכרה בפוטנציאל של טיפול עצמי לאנשים ולקובעי מדיניות ברחבי העולם. ב-GSCF, אנו מאמינים באמונה שלמה שכולם מרוויחים כאשר יש מבחר גדול יותר של אפשרויות בריאות וכניסות נגישות יותר לטיפול".

בהתבסס על יום הטיפוח העצמי הבינלאומי השנה, GSCF קוראת לחברים ולקמפיינרים להתאחד מאחורי תנועת #SelfCareIs. יוזמה זו נועדה להדריך קהלים גלובליים על הקשר הקריטי בין טיפול עצמי לבריאות. היא גם מעודדת מעורבות עם קובעי מדיניות מקומיים וספקי שירותי בריאות כדי לקרוא להם להכין תוכניות לשילוב דחוף של טיפול עצמי ברצף אספקת שירותי הבריאות.

למידע נוסף ולמעורבות, בקרו באתר הקמפיין: https://self-care-is-healthcare.org/.

הערות לעורכים

הגדרת ארגון הבריאות העולמי לטיפול עצמי

טיפול עצמי הוא היכולת של יחידים, משפחות וקהילות לקדם בריאות, למנוע מחלות, לשמור על בריאות ולהתמודד עם מחלות ונכות עם או בלי תמיכה של עובד בריאות.

אודות הפדרציה העולמית לטיפול עצמי

הפדרציה העולמית לטיפול עצמי (The Global Self-Care Federation ) מייצגת איגודים ויצרנים בתעשיית הטיפול העצמי, ומקדמת תוצאות בריאות גלובליות בנות קיימא וטובות יותר לכולם. הפדרציה העולמית לטיפול עצמי היא מקור המידע העיקרי לתעשיית הטיפול העצמי. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם החברים שלנו וקבוצות בעלי העניין הרלוונטיות כדי לספק בחירה טובה יותר, טיפול טוב יותר וערך טוב יותר. על ידי הצבת היתרונות של טיפול עצמי בלב מה שאנחנו עושים, קידום שקיפות בתעשייה ותמיכה בשימוש מוסדר בנתוני בריאות, אנו מבטיחים שטיפול עצמי ימשיך למלא את תפקידו החיוני יותר ויותר בטיפול רפואי בר קיימא, ברחבי העולם. למידע נוסף אנא בקרו באתר: www.selfcarefederation.org.

אודות יום הטיפול העצמי הבינלאומי

יום הטיפול העצמי הבינלאומי מתקיים מדי שנה ב -24 ביולי (24.7), כדי להדגיש כי היתרונות של טיפול עצמי נחווים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. יום הטיפול העצמי הבינלאומי מעלה את המודעות לערך של טיפול עצמי ולתועלת שטיפול עצמי יעיל יכול להביא הן ליחידים והן למערכות הבריאות כבסיס חיוני לבריאות.

i https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/self-care-health-interventions#:~:text=Self%2Dcare%20is%20the%20ability,a%20health%20or%20care%20worker.
ii https://www.selfcarefederation.org/ecosoc-report
iii https://www.nature.com/articles/s41591-024-02844-8#Sec19
iv https://www.who.int/health-topics/self-care#tab=tab_1

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/b4ee215a-f0b4-4837-a280-90659dcf5aa5

למידע נוסף-מדיה

Rachael Tolfrey

[email protected]

+44 7725983319

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Axi תשתתף בתערוכת Invest Cuffs 2026, שתציג פתרונות מסחר מובילים
Axi, ברוקרית מובילה בתחום המסחר המקוון ב-CFD וב-FX, אישרה היום את השתתפותה ב-Invest Cuffs 2026, שיתקיים בין ה-20 ל-21 במרץ במרכז הקונגרסים ICE בקרקוב, פולין.

פסל חדש בעיצובם של פייר וסדריק קוקג'יאן, מייסדי SINCE Fine Art , "SAWA" הוצב במוזיאון בית ביירות
פסל חדש המייצג שלום ואחדות הוצב כעת על גבי מוזיאון היסטורי, ומדגיש פיוס ואת המורשת התרבותית של לבנון.

דו"ח פברואר של Bitget מדגיש צמיחה שנתית של 86% ברזרבות ביטקוין ככל שתשתיות המסחר ב-TradFi ובבינה מלאכותית מתרחבות
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח השקיפות שלה לחודש פברואר 2026, המדגיש זרימות הון חזקות, הרחבת עתודות ביטקוין ותשתית מסחר חדשה המונעת על ידי בינה מלאכותית, כאשר הפלטפורמה ממשיכה לקדם את אסטרטגיית הבורסה האוניברסלית (UEX) שלה.

MidOcean Energy של EIG רוכשת מניות נוספות ב-Gorgon LNG מ-JERA; הצדדים בוחנים ברית אסטרטגית
· העסקה מגדילה את חשיפתה של MidOcean לפרויקט הגז הטבעי הגדול באוסטרליה · מוסיפה נפחי גז שאינם מכוסים בחוזים תוך שיפור מגוון המוצרים והגמישות השיווקית

MidOcean Energy של EIG רוכשת מניות נוספות ב-Gorgon LNG מ-JERA; הצדדים בוחנים ברית אסטרטגית
· העסקה מגדילה את חשיפתה של MidOcean לפרויקט הגז הטבעי הגדול באוסטרליה · מוסיפה נפחי גז שאינם מכוסים בחוזים תוך שיפור מגוון המוצרים והגמישות השיווקית

MidOcean Energy של EIG רוכשת מניות נוספות ב-Gorgon LNG מ-JERA; הצדדים בוחנים ברית אסטרטגית
· העסקה מגדילה את חשיפתה של MidOcean לפרויקט הגז הטבעי הגדול באוסטרליה · מוסיפה נפחי גז שאינם מכוסים בחוזים תוך שיפור מגוון המוצרים והגמישות השיווקית

EarthDaily משיגה תאימות לתקן CEOS Analysis Ready Data (CEOS-ARD)
האימות מאשר את השלמות ברמה מדעית של המערך של EarthDaily

Andersen Consulting מרחיבה את היכולות שלה באמצעות שיתוף פעולה עם Acumen Learning
Andersen Consulting מוסיפה עומק לפלטפורמה שלה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Acumen Learning, חברה הפועלת מארה"ב, המתמחה בהכשרה ביכולת עסקית וכספית לפיתוח מנהיגות ולשיפור ביצועי מכירות.

Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה שלה בשיתוף עם החברה השותפה Ambit Iberia
Andersen Consulting מרחיבה את יכולות הטכנולוגיה והטרנספורמציה העסקית שלה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Ambit Iberia, חברה לייעוץ המתמחה בפתרונות דיגיטליים ורגולטוריים בתחום מדעי החיים.

אינטרסיסטמס ממנה את ד"ר טים פריס, לשעבר בכיר ב-NHS וב-Mass General, לסמנכ"ל תחום הבריאות
InterSystems, ספקית טכנולוגיות נתונים חדשנית המנהלת יותר ממיליארד רשומות רפואיות ברחבי העולם, הודיעה היום על מינויו של ד"ר טים פריס לתפקיד סמנכ"ל תחום הבריאות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI