דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים איי הבהאמה מעבירים חקיקה בנוגע לנכסים דיגיטליים בני שינוי חוק DARE 2024
איי הבהאמה מעבירים חקיקה בנוגע לנכסים דיגיטליים בני שינוי חוק DARE 2024
חיים נוי |  31/07/24 |  צפיות: 869

איי הבהאמה מעבירים חקיקה בנוגע לנכסים דיגיטליים בני שינוי חוק DARE 2024

איי הבהאמה מובילים עם חוק DARE 2024

נסאו, איי הבהאמה, 30 ביולי 2024,(BUSINESS WIRE):

הוועדה לניירות ערך של איי הבהאמה (ועדה לניירות ערך) הכריזה היום כי הצעת החוק בנוגע לנכסים דיגיטליים והמרה רשומה 2024 ‏(DARE 2024) עברה בפרלמנט של איי הבהאמה והפכה לחוק, בצעד מתקדם אשר מחזק את מעמדה של הארץ כגוף מוביל בתחום הרגולציה של נכסים דיגיטליים. החקיקה, המבוססת על חוק DARE 2020, כוללת רפורמות מקיפות הנותנות מענה לזירה המתפתחת של שווקי המטבעות והנכסים הדיגיטליים.

"DARE 2024 מהווה תקן חדש ברגולציה של נכסים דיגיטליים ומהווה עדות למחויבותנו לניהול תקין של סיכונים", אמרה כריסטינה רול, מנכ"לית הוועדה לניירות ערך. "יצרנו מסגרת עבודה שאינה מסתפקת בהגנה על המשקיע, אלא מעודדת גם חדשנות אחראית תוך מיצוב איי הבהאמה בחזית הרגולציה הגלובלית של נכסים דיגיטליים".

ב-DARE 2024, הוועדה לניירות ערך נקטה בגישה יוזמת ווידאה התאמה להמלצות ולנהלים המומלצים של גופים הקובעים את הסטנדרט כולל תקן הארגון הבינלאומי של ועדות ניירות הערך לרגולטורים בנוגע למטבעות ולנכסים דיגיטליים וכן המלצות כוח המשימה לפעילות פיננסית. כמו כן, החקיקה החדשה היא תוצר של אומדן ממוקד של החקיקה הגלובלית והפיתוחים בתחום הרגולציה, התפתחות של סיכונים חדשים וכן התייעצות מקיפה עם גורמים ובעלי עניין בתחום.

הדגשים עיקריים של DARE 2024 כוללים:

1. טווח מוגדל: כעת החוק מכסה מגוון רחב יותר של פעילויות בנכסים דיגיטליים, כולל שירותי ייעוץ או ניהול, נגזרות בנכסים דיגיטליים וכן שירותי סטייקינג. לוועדה לניירות ערך יש גם את הגמישות להוסיף פעילויות בהתאם להתפתחויות במרחב זה.

2. דרישות לחליפין משופרים בנכסים דיגיטליים: חליפין בנכסים דיגיטליים חייב להתבצע בכפוף לדרישות הולכות ומחמירות של הגנה על צרכנים ועל משקיעים, כולל מערכות עם דרישות ובקרות מחמירות אשר משפרות את השלמות ואת האבטחה של עסקאות.

3. מסגרת עבודה חזקה לנאמנות: תנאים חדשים מכפיפים את הנאמנות בנכסים דיגיטליים או בשירותי ארנקי נאמנות לחוק DARE 2024 ומשפרים את ההגנה על אינטרס הלקוח באמצעות דרישה לנגישות בנכסים דיגיטליים, ועוד.

4. מסגרת עבודה לסטייקינג: חוק DARE 2024 יוזם משטר דיווח, ראשון מסוגו, לסטייקינג בנכסים דיגיטליים השייכים ללקוחות או לפעילות או לניהול של מאגר סטייקינג כעסק.

5. מסגרת עבודה מקיפה למטבעות יציבים: החוק כולל הגדרה ברורה של מטבעות יציבים (stablecoins), הוא מסדיר הרשמה של מטבעות יציבים קיימים, הוא מציין צורות מקובלות של נכסים שמורים וקובע דרישות חדשות לנאמנות ולניהול, להפרדה, לדיווח ולפדיון של נכסי שמורים. הניפוק של מטבעות יציבים אלגוריתמיים אסור בתכלית האיסור.

6. מנפקי נכסים דיגיטליים: אמצעים לאומדן ההגנה על משקיעים שופרו באמצעות ההכללה של תקנים הולמים ומתאימים למנפקי נכסים דיגיטליים, זאת בנוסף לדרישות חדשות לחשיפה ולדיווח פיננסי.

בין יתר התנאים הראויים לציון של DARE 2024 ישנם תקנים מקיפים העוסקים בניגוד עניינים ובקשר עם גורמי צד שלישי מקושרים. החקיקה החדשה נותנת גם מענה לחלוקה לקטגוריות של אסימונים שאינם בני חליפין כנכסי צריכה או כנכסים פיננסיים, היא מסדירה דרישות לנזילות ולדיווח, היא אוסרת ניפוק של אסימוני פרטיות וקובעת הגבלות מסויימות על כרייה באמצעות הוכחת עבודה.

היישום של DARE 2024 צפוי לשמור על מסגרת עבודה תחרותית מקיפה ופרגמטית של רגולציה עבור יזמי פינטק חדשים ועסקים קיימים בתחום הנכסים הדיגיטליים באיי הבהאמה, תוך חיזוק נוסף של מיצוב הארץ כמרכז פיננסי בינלאומי מוביל. החקיקה החדשה מהווה מחוייבות להמשיך את מסגרת העבודה הרגולטורית המתפתחת, תוך שיפור ההגנה עבור הצרכנים והמשקיעים.

במקביל, הצעת החוק לענף ניירות הערך לשנת 2024 עברה והפכה לחוק באיי הבהאמה, יחד עם DARE 2024, תוך עדכון של משטר הרגולציה בתחום הניירות הערך ובמטרה להבטיח מסגרת עבודה יציבה וגמישה שתמשיך לשמור על תאימות לסטנדרט הגלובלי ולדרכי הפעולה המיטביות בעולם.

לפרטים נוספים אודות DARE 2024 והשלכותיו עבור ענף הנכסים הדיגיטליים באיי הבהאמה, או בנוגע לחוק ענף ניירות הערך לשנת 2024, ניתן לבקר בכתובת:https://www.scb.gov.bs/.

מידע לעורכים

1. ניתן לקבל מידע נוסף אודות החוק לנכסים דיגיטליים ולחליפין רשומים לשנת 2024 באתר הוועדה (www.scb.gov.bs/dare-act-2024-information/).

2. את חוק ענף ניירות הערך לשנת 2024 ניתן למצוא באתר הוועדה (www.scb.gov.bs/legislative-framework/acts-and-regulations/).

3. בנוסף לחוק SIA ו-DARE, הועדה מיישמת את חוק קרנות ההשקעה 2019, את חוק ספקי השירות הפיננסיים והתאגידיים 2020 ואת חוק החליפין באשראי פליטת פחמימנים 2022.

אנשי קשר

שרי סמית’
סגנית נשיא, Burson
[email protected]

מקור: הוועדה לניירות ערך של איי הבהאמה The Securities Commission of The Bahamas

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מרחיבה את 24iFM באמצעות זירת שירותים ופרסום בתחום סגנון החיים
ציון דרך אסטרטגי: ההתרחבות המסחרית של 24iFM מאחדת ניהול נכסים, שירותים ביתיים לפי דרישה ומבצעים מעסקים מתחומי הלייף-סטייל לכדי פלטפורמה דיגיטלית אחת.

שבוע האופנה של מיאמי מציין עשור במהדורה חגיגית ומיוחדת שתתקיים בין ה-13 ל-18 באוקטובר 2026
מהדורת ציון הדרך מפגישה בין מעצבים בינלאומיים, כישרונות מאמריקה הלטינית, חדשנות בתחום האופנה וחוויית קמעונאות חדשה של Stitch Lab.

מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK
מועד אחרון בנוגע ל- HDFC BANK: רוזן, יועץ משפטי ידוע למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות– HDB

רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ
רוזן, משפטן מדורג מוביל גלובלי, מעודד את משקיעי Doximity, Inc לגייס ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DOCS

ZNAKI FM מרחיבה את המהדורה הערבית שלה ומביאה את רשת החדשות והמידע שלה לקוראים במזרח התיכון
ZNAKI FM הודיעה היום על הרחבת המהדורה הערבית שלה בכתובת znaki.fm/ar. הפלטפורמה הרב-לשונית מציעה לקוראים דוברי ערבית חדשות מסביב לשעון בנושאי פוליטיקה, כלכלה, ספורט, תרבות, ידוענים וסגנון חיים – מאזור המפרץ, מצרים והעולם הערבי הרחב.

מדיסקה ו-EUROAPI כורתות ברית אסטרטגית לחיזוק גישת ה-API עבור תרכובות פרמצבטיות
שותפות זו מחברת בין יכולות הייצור הפרמצבטיות באירופה של EUROAPI עם המומחיות של Medisca בייצור תרכובות ומאפשר להרחיב את הגישה, לחזק את מגוון ה-API ולקדם שיתוף פעולה בתחום הפפטידים

TensorX מגיעה להכנסות של 5 מיליון דולר וממנה את טים גרנט למנכ"ל על רקע האצת הביקוש לבינה מלאכותית ריבונית
טים גרנט, יו"ר הדירקטוריון מאז מאי, מונה למנכ"ל כאשר החברה מדבלין משרתת יותר מ-5,000 לקוחות משלמים ומרחיבה את התשתית שלה ברחבי אירופה

Andersen Consulting מצרפת את TalentSmartEQ לצורך קידום מנהיגות וטרנפורמציה עסקית
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום ההון האנושי באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם TalentSmartEQ, חברה מסן דייגו המתמקדת ביצירת חוויות למידה מעשיות, מעוררות מעורבות וניתנות ליישום, המבוססות על אינטליגנציה רגשית (EQ) ופיתוח מנהיגות.

קבוצת מובאדו מתקשרת בהסכם למכירת החזקה במניות הרוב במותג EBEL
Movado Group, Inc.‎ ‏(NYSE: MOV) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם מחייב למכירת 95% מהמותג שלה, EBEL, תמורת 66.5 מיליון דולר לקבוצת רוכשים אסטרטגית בהובלת Montres Journe SA ‏("Montres Journe") יצרנית שעוני יוקרה שבסיסה בז'נבה, בהשתתפות Chanel ‏("שאנל") בית היוקרה, ופייר ז'אק, דמות מוכרת בתעשיית השעונים השווייצרית, שיכהן כמנכ"ל EBEL.

טולונה מודיעה על חילופי מנכ"ל מתוכננים לאחר 25 שנים
המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, יועץ בכיר ובעל מניות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI