דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון
ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון
חיים נוי 08/11/24 |  צפיות: 683

ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון

אוטרכט, הולנד, 7 בנובמבר 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ATNi משיקה היום את המהדורה החמישית של מדד הגישה הגלובלית לתזונה (Global Access to Nutrition Index), הגדול ביותר עד כה, המעריך את 30 יצרני המזון והמשקאות הגדולים בעולם ויותר מ-52,000 מוצרים, המייצגים נתח שוק עולמי של 23%.

אחד מכל חמישה מקרי מוות ברחבי העולם קשור לתזונה לקויה. אחד מכל שמונה מבוגרים סובל מהשמנת יתר, 150 מיליון ילדים קצרים מדי לגילם בגלל תזונה לקויה, וקרוב לשליש מהנשים בגיל הפריון, ומחצית מהילדים, צורכים מיקרונוטריאנטים לא מספיקים.

המדד מגלה התקדמות חשובה. חברות נוספות מציבות יעדים לשיפור בריאות תיק המוצרים שלהן, ומשתמשות כעת במודלים בינלאומיים מוכרים של פרופיל תזונתי (NPM) כדי לסווג מוצרים כ"בריאים יותר".

עם זאת, בסך הכל, היו שיפורים שוליים בלבד במדדי מפתח כגון בריאות תיקי המוצרים. במקביל, ערכי המכירות המשוערים של המוצרים הבריאים יותר של החברה עלו, נתון שמראה שהצרכנים רוכשים יותר ויותר מוצרים בריאים יותר. באופן מדאיג, בריאות תיק המוצרים נמצאה כנמוכה ביותר במדינות בעלות הכנסה נמוכה, נתון שמדגיש את הפערים בהיצע המוצרים בשווקים שונים ובקבוצות הכנסה שונות.

מדד עולמי 2024 – ממצאים עיקריים

תקינות המוצר

מתוך 52,414 מוצרים שנותחו מ-30 חברות באמצעות מערכת דירוג כוכבי בריאות (HSR), 31 אחוזים - סה"כ 16,467 מוצרים - עמדו ברף הבריא יותר (3.5 כוכבים ומעלה מתוך 5), המהווים כ-34% מהמכירות המשולבות של החברות בשנת 2022. ATNi מאתגרת חברות להפיק לפחות מחצית מהמכירות שלהן ממוצרים בריאים עד 2030. כיום רק 30% מהחברות עומדות ביעד זה.

הבדלים לפי שוק והכנסה

הבריאות הכוללת של מוצרי מזון במדינות בעלות הכנסה בינונית נמוכה ונמוכה קיבלה ציון נמוך בהרבה (ממוצע HSR 1.8) מאשר במדינות בעלות הכנסה גבוהה (ממוצע HSR 2.3). ברמה המצרפית, חלקם של מוצרים "פחות בריאים" ש-30 החברות המוערכות משווקות גבוה יותר במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית מאשר במדינות בעלות הכנסה גבוהה.

דיווח וגילויים

30% מהחברות שהוערכו, משתמשות כעת במודל פרופיל תזונתי מוכר בעולם כדי לדווח על בריאות התיק, כאשר 20% עושות זאת כדי לדווח על אחוזים כוללים מהמכירות העולמיות. בעוד שהאיכות, הכיסוי והשקיפות של דיווח זה משתנים באופן משמעותי, שינוי זה משקף את התיאבון הגובר לדיווח מול סטנדרטים (בין-לאומיים).

שיווק

לאף חברה אין מדיניות האוסרת באופן מוחלט שיווק מזונות לא בריאים לילדים מתחת לגיל 18 בכל ערוצי השיווק והטכניקות, כפי שהומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO). ארבע חברות נקטו צעדים חיוביים והעלו את רף הגיל שלהן ל-16 שנים, בעוד שרק שתיים משווקות מוצרים "בריאים" יותר המוגדרים במודל שאושר על ידי הממשלה.

ATNi קוראים ל

חברות: הפסיקו מרצון לשווק מתחת לגיל 18, לשפר את בריאות תיק המוצרים ולחשוף באופן מלא מכירות ממוצרים בריאים ולא בריאים באמצעות מודל פרופיל תזונתי מוכר בינלאומי.

ממשלות: להסדיר ולבנות סביבה מאפשרת המסייעת לחברות להגן על בריאות הציבור. יש צורך גם במדיניות פיסקלית מתוכננת היטב כדי להפוך מזון בריא לזול יותר ומזון בריא פחות יקר יותר.

משקיעים אחראיים: עזרו לחייב את החברות לתת דין וחשבון על ידי השקעה באלה הפועלים באחריות, בהתחשב בעלויות הכספיות של בריאות לקויה לטווח ארוך הנגרמת על ידי סביבת המזון והמוצרים הנוכחיים.

"'בריאות היא עושר'. אנחנו יודעים שזה נכון, אבל רוב חברות המזון טרם הציבו את התזונה כליבה של העסק שלהן. יש התקדמות, אבל הממצאים שלנו מראים ביצועים נמוכים בסך הכל וחולשות בשוק".

גרג ס. גארט (Greg S. Garrett), מנכ"ל, ATNi

"רק 31% מתוך יותר מ-51,000 מוצרי מזון שהוערכו על ידי ATNi עומדים בקריטריונים הבריאותיים. זה לא מספיק טוב. חברות צריכות להתחיל לפעול טוב יותר ולהוכיח שאכפת להן מבריאות הציבור של בסיס הצרכנים שלהן".

ג'סיקה פנזו (Jessica Fanzo), פרופסור לאקלים ומנהלת יוזמת מזון לאנושות (Food for Humanity Initiative), אוניברסיטת קולומביה

למידע נוסף – מדיה:
Philip Eisenhart
[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
על פי המחקר העדכני של Holafly for Business, נוסעים עסקיים נושאים איתם את המשרד לכל מקום שאליו הם הולכים
אנשי מקצוע מודרניים שומרים על קישוריות אמינה גם כשהם בדרכים. על פי Holafly for Business, 81.3% מהנוסעים מדווחים על השפעה חיובית על הפרודוקטיביות בעת השימוש ב-eSIM ארגוני. כיום, נסיעת עסקים משמעותה לקחת איתך את סביבת העבודה כולה.

אנדרסן גלובל מצרפת את משרד עורכי הדין Abcoo כחברה משתפת פעולה
Andersen Global מחזקת את נוכחותה בטורקיה באמצעות צירופה של משרד עורכי הדין Abcoo כחברה משתפת פעולה, ובכך מרחיבה את הפלטפורמה הקיימת של הארגון במדינה באמצעות הוספת יכולות בתחום השירותים המשפטיים.

פרויקט "Hudayriyat Golf Estates" של חברת Modon קובע שיא באיחוד האמירויות עם מכירות בהיקף של למעלה מ-13 מיליארד דירהם, ימים ספורים בלבד לאחר ההשקה
שיא חדש בהיקף המכירות של פרויקט מגורים באיחוד האמירויות · הפרויקט כולל אחוזות גולף, וילות ובתים טוריים ברחבי האי הודייריאט באבו דאבי · 1,700 יחידות מגורים נמכרו בתוך ימים ספורים לאחר ההשקה

אפליקציית Bitget Wallet הגיעה ל-100 מיליון משתמשים - והתשלומים עקפו את המסחר
המעבר של Bitget Wallet מתחום המסחר לתחום התשלומים ממחיש כיצד עולם הקריפטוגרפיה הופך לחלק מהפיננסים היומיומיים, ולא רק לאפיק השקעה.

אפליקציית EBC זמינה כעת: ניהול חשבון מקצועי במובייל, המותאם לכל הסוחרים
קבוצת EBC Financial משיקה את אפליקציית EBC, פלטפורמת ניהול חשבונות המותאמת למובייל, שנועדה להעניק לסוחרים גישה חלקה לניהול חשבונות מרובים, העברות כספים, מסחר בעותקים, עדכוני שוק ותמיכה רב-לשונית 24/7.

UBTECH הסינית חושפת רובוט הומנואידי אולטרה-ביוני בגודל מלא מסדרת U1
UBTECH, מפתחת הרובוטים ההומנואידים הסינית, אירחה לאחרונה את אירוע ההשקה הגלובלי שלה לשנת 2026 בשנזן, וחשפה את אסטרטגיית הסימביוזה בין אדם למכונה שלה לטווח ארוך, את מותג הצריכה החדש UWORLD, ואת הרובוט ההומנואידי האולטרה-ביוני בגודל מלא בסדרת U1, המיועד לשימוש צרכני.

Meltwater מרחיבה את הגישה ל-Meltwater MCP ומביאה מודיעין בר-יישום אל תוך כלי הבינה המלאכותית שצוותים כבר משתמשים בהם.
Meltwater MCP היא פלטפורמת בינה תקשורתית מלאה היחידה שמתחברת ישירות לעוזרי בינה מלאכותית מובילים, סוכנים מותאמים אישית וזרימות עבודה של בינה מלאכותית - עם היכולת לנקוט פעולה, לא רק לענות על שאלות.

ניקסואה מכריזה על תוצאות ראשוניות לרבעון השני של 2026
המשך המומנטום בהשקה בארה"ב מוביל להכנסות נטו גלובליות ראשוניות של 7.7 מיליון אירו ברבעון השני.

Anaqua מחדשת את השותפות עם Sony לקידום חדשנות בתחום הקניין הרוחני
Anaqua, הספקית המובילה של פתרונות ושירותים טכנולוגיים לניהול חדשנות וקניין רוחני (IP), הודיעה היום על חידוש השותפות שלה עם Sony Group Corporation.

Bitget משדרגת את מסגרת המסחר המוסדית שלה כדי להעצים את השלב הבא של השוקים המבוססים על ריבוי נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הציגה מסגרת תמחור מוסדית משודרגת עבור התוכניות PRO ו-Liquidity Incentive שלה. מסגרת זו משפרת את עלויות המסחר, תמריצי הנזילות ומבנה השוק בשוקי הקריפטוגרפיה והפיננסים המסורתיים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI