דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון
ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון
חיים נוי |  08/11/24 |  צפיות: 960

ATNi משיקה את מדד הגישה העולמי החמישי לתזונה בזמן שהתעשייה וקובעי המדיניות מתמודדים עם משבר מזון

אוטרכט, הולנד, 7 בנובמבר 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ATNi משיקה היום את המהדורה החמישית של מדד הגישה הגלובלית לתזונה (Global Access to Nutrition Index), הגדול ביותר עד כה, המעריך את 30 יצרני המזון והמשקאות הגדולים בעולם ויותר מ-52,000 מוצרים, המייצגים נתח שוק עולמי של 23%.

אחד מכל חמישה מקרי מוות ברחבי העולם קשור לתזונה לקויה. אחד מכל שמונה מבוגרים סובל מהשמנת יתר, 150 מיליון ילדים קצרים מדי לגילם בגלל תזונה לקויה, וקרוב לשליש מהנשים בגיל הפריון, ומחצית מהילדים, צורכים מיקרונוטריאנטים לא מספיקים.

המדד מגלה התקדמות חשובה. חברות נוספות מציבות יעדים לשיפור בריאות תיק המוצרים שלהן, ומשתמשות כעת במודלים בינלאומיים מוכרים של פרופיל תזונתי (NPM) כדי לסווג מוצרים כ"בריאים יותר".

עם זאת, בסך הכל, היו שיפורים שוליים בלבד במדדי מפתח כגון בריאות תיקי המוצרים. במקביל, ערכי המכירות המשוערים של המוצרים הבריאים יותר של החברה עלו, נתון שמראה שהצרכנים רוכשים יותר ויותר מוצרים בריאים יותר. באופן מדאיג, בריאות תיק המוצרים נמצאה כנמוכה ביותר במדינות בעלות הכנסה נמוכה, נתון שמדגיש את הפערים בהיצע המוצרים בשווקים שונים ובקבוצות הכנסה שונות.

מדד עולמי 2024 – ממצאים עיקריים

תקינות המוצר

מתוך 52,414 מוצרים שנותחו מ-30 חברות באמצעות מערכת דירוג כוכבי בריאות (HSR), 31 אחוזים - סה"כ 16,467 מוצרים - עמדו ברף הבריא יותר (3.5 כוכבים ומעלה מתוך 5), המהווים כ-34% מהמכירות המשולבות של החברות בשנת 2022. ATNi מאתגרת חברות להפיק לפחות מחצית מהמכירות שלהן ממוצרים בריאים עד 2030. כיום רק 30% מהחברות עומדות ביעד זה.

הבדלים לפי שוק והכנסה

הבריאות הכוללת של מוצרי מזון במדינות בעלות הכנסה בינונית נמוכה ונמוכה קיבלה ציון נמוך בהרבה (ממוצע HSR 1.8) מאשר במדינות בעלות הכנסה גבוהה (ממוצע HSR 2.3). ברמה המצרפית, חלקם של מוצרים "פחות בריאים" ש-30 החברות המוערכות משווקות גבוה יותר במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית מאשר במדינות בעלות הכנסה גבוהה.

דיווח וגילויים

30% מהחברות שהוערכו, משתמשות כעת במודל פרופיל תזונתי מוכר בעולם כדי לדווח על בריאות התיק, כאשר 20% עושות זאת כדי לדווח על אחוזים כוללים מהמכירות העולמיות. בעוד שהאיכות, הכיסוי והשקיפות של דיווח זה משתנים באופן משמעותי, שינוי זה משקף את התיאבון הגובר לדיווח מול סטנדרטים (בין-לאומיים).

שיווק

לאף חברה אין מדיניות האוסרת באופן מוחלט שיווק מזונות לא בריאים לילדים מתחת לגיל 18 בכל ערוצי השיווק והטכניקות, כפי שהומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO). ארבע חברות נקטו צעדים חיוביים והעלו את רף הגיל שלהן ל-16 שנים, בעוד שרק שתיים משווקות מוצרים "בריאים" יותר המוגדרים במודל שאושר על ידי הממשלה.

ATNi קוראים ל

חברות: הפסיקו מרצון לשווק מתחת לגיל 18, לשפר את בריאות תיק המוצרים ולחשוף באופן מלא מכירות ממוצרים בריאים ולא בריאים באמצעות מודל פרופיל תזונתי מוכר בינלאומי.

ממשלות: להסדיר ולבנות סביבה מאפשרת המסייעת לחברות להגן על בריאות הציבור. יש צורך גם במדיניות פיסקלית מתוכננת היטב כדי להפוך מזון בריא לזול יותר ומזון בריא פחות יקר יותר.

משקיעים אחראיים: עזרו לחייב את החברות לתת דין וחשבון על ידי השקעה באלה הפועלים באחריות, בהתחשב בעלויות הכספיות של בריאות לקויה לטווח ארוך הנגרמת על ידי סביבת המזון והמוצרים הנוכחיים.

"'בריאות היא עושר'. אנחנו יודעים שזה נכון, אבל רוב חברות המזון טרם הציבו את התזונה כליבה של העסק שלהן. יש התקדמות, אבל הממצאים שלנו מראים ביצועים נמוכים בסך הכל וחולשות בשוק".

גרג ס. גארט (Greg S. Garrett), מנכ"ל, ATNi

"רק 31% מתוך יותר מ-51,000 מוצרי מזון שהוערכו על ידי ATNi עומדים בקריטריונים הבריאותיים. זה לא מספיק טוב. חברות צריכות להתחיל לפעול טוב יותר ולהוכיח שאכפת להן מבריאות הציבור של בסיס הצרכנים שלהן".

ג'סיקה פנזו (Jessica Fanzo), פרופסור לאקלים ומנהלת יוזמת מזון לאנושות (Food for Humanity Initiative), אוניברסיטת קולומביה

למידע נוסף – מדיה:
Philip Eisenhart
[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Payani AI השיקה פתרון שיווק ומכירות המבוסס על בינה מלאכותית: פשוט אמרו לבינה המלאכותית מה אתם רוצים שיבוצע
חברת טכנולוגיה מסן פרנסיסקו השיקה מערכת בינה מלאכותית שיחתית לביצוע משימות, המבינה נתונים עסקיים ומוציאה לפועל פעולות שיווק ומכירה באמצעות שפה טבעית וקול.

סקר דיקנים של AACSB מגלה שבינה מלאכותית ופיננסים הם בראש סדר העדיפויות
סקר דיקנים גלובלי לשנים 2026-27, שנערך בקרב 558 מובילים, מזהה את הבינה המלאכותית כאתגר הפיתוח המקצועי הברור ביותר עבור דיקנים, ללא קשר לניסיון או לאזור

GTCFX ממנה את שרבל רפול למנכ"ל, מהלך המחזק את ההנהלה הבכירה ואת אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית
GTCFX שמחה להודיע ​​על מינויו של שרבל רפול (Charbel Raffoul ) למנכ"ל. מינוי זה מהווה ציון דרך משמעותי בהמשך התפתחותה של החברה, ומשקף את מחויבותה למצוינות תפעולית, למנהיגות חזקה ולצמיחה בינלאומית.

Fortrea משלימה את רכישת חטיבת שירותי השלב המוקדם מ- Worldwide Clinical Trials
מרחיבה את רשת הפיתוח הקליני המוקדם של Fortrea עם יכולות ביו-אנליטיות ייעודיות, קיבולת מוגברת של יחידת המחקר הקליני ופלטפורמה משולבת יותר עבור לקוחות

Andersen Consulting מצרפת חברת ייעוץ שותפה באוזבקיסטן
Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה בתחום אבטחת הסייבר והטרנספורמציה העסקית באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Algoruni, חברת ייעוץ שבסיסה באוזבקיסטן.

ג'ונסון אנד ג'ונסון תציג את עתיד הבינה הכירורגית בפסגת הבריאות העתידית של אבו דאבי לשנת 2026
החברה מציגה את פלטפורמות הרובוטיקה MONARCH™‎ ואת האקוסיסטם הדיגיטלי ‎Polyphonic™‎

ערים במזרח אסיה מאיימות על הדומיננטיות האמריקאית בתחום הבינה המלאכותית – כך על פי מדד ערי הבינה המלאכותית שלThe Observer
· ערים במזרח אסיה נושפות בעורפה של אמריקה בכל הנוגע לפיתוח בינה מלאכותית (AI), למימונה ולהטמעתה · כך עולה ממדד ערי הבינה המלאכותית הראשון של The Observer: דו"ח מסוגו הראשון, המזהה אילו ערים מובילות במרוץ הבינה המלאכותית העולמי

CGTN משיקה דף אינטרנט ייעודי עבור תוכנית ההפקה המשותפת לבמאים מהדרום הגלובלי – 2026
סיפורים על צמצום העוני ופיתוח משותף מנקודת מבט מקומית

אבו דאבי השיקה את TAMM Global כדי להנגיש את פלטפורמת הממשל מבוססת הבינה המלאכותית שלה למדינות ברחבי העולם
אבו דאבי השיקה את TAMM Global, חברת טכנולוגיה פרטית שהוקמה במטרה להנגיש לממשלות ברחבי העולם את הטכנולוגיה עטורת הפרסים שמאחורי TAMM.

GTCPrime מסכמת את השתתפותה ב-iFX Expo הונג קונג 2026, לאחר יומיים של תובנות ויצירת קשרים
GTCPrime סיימה את השתתפותה כנותנת חסות בדרגת "זהב" בתערוכת iFX Expo Hong Kong 2026, שנערכה ב-8 וב-9 באוקטובר במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג. במהלך יומיים אלו, אירח צוות GTCPrime לקוחות, שותפים ועמיתים מהתעשייה בדוכן מספר 14, במטרה לדון בהתפתחויות בשוק ובצרכים המשתנים של משקיעים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI