דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית
UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית
חיים נוי 14/02/25 |  צפיות: 763

UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית

*תקנות ראשוניות לניידות אווירית מתקדמת (AAM) בשלבי פיתוח באיחוד האמירויות

*ישויות GCAA ו-ATRC – ‏TII ו-ASPIRE משתפות פעולה במומחיות טכנית ובניהול מרחב אווירי

דובאי, איחוד האמירויות, 13 בפברואר 2025, (BUSINESS WIRE):

איחוד האמירויות עושה צעד נועז ומגדיר מחדש את התחבורה העירונית באמצעות מיפוי פרוזדורים אוויריים ופיתוח של מסגרת רגולטורית עבור מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים. יוזמה מחוללת שינוי זו מהווה זינוק במשימתה של האומה להוביל את עתיד הניידות. איחוד האמירויות מעצב מחדש את הדרך בה בני אדם וסחורות נעים במרחבים העירוניים - זאת באמצעות שותפות אסטרטגית בין הרשות לתעופה כללית (GCAA) למועצה לחקר טכנולוגיה מתקדמת (ATRC) - המוסד לחדשנות טכנולוגיות (TII) ו-ASPIRE.

יוזמה חלוצית זו, בדמות פרוזדורים אוויריים ותקנות אשר ייקבעו ב-20 החודשים הקרובים, ממחישה את המחויבות חסרת הפשרות של איחוד האמירויות ליישם פתרונות תחבורה בטוחים, מתקדמים וברי קיימא אשר יקבעו רף גלובלי עבור מערכות ניידות אורבניות בנוסף להקלה על העומס. הנתיבים הללו יקשרו שדות תעופה בינלאומיים חשובים עם מקומות אייקוניים באיחוד האמירויות, וימשיכו להתרחב כדי להבטיח שילוב נטול שיבושים של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים ברחבי הנוף העירוני של האומה.

סייף מוחמד אל סוואיידי, מנכ"ל GCAA, אמר: "מיפוי פרוזדור אווירי עבור מוניות אוויר ורחפנים מאויישים ואוטונומיים מהווה אבן דרך חיונית שתאפשר יישום מיטבי של ניידות אווירית מתקדמת בתשתית של איחוד האמירויות. יוזמה זו מבטיחה אימוץ בטוח ויעיל של ניידות אווירית, תוך אספקת פתרונות מחוללי שינוי בתחבורה האורבנית וסלילת הדרך לעתיד חכם ומקושר יותר".

הגישה המתקדמת של איחוד האמירויות כלפי התחבורה העירונית תיעזר במומחיות של TII בניהול מרחב אווירי ותבטיח את השילוב הבטוח של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים בסביבה האורבנית. פרוזדורי האוויר החדשים הללו מציעים פתרונות יצירתיים לשינוע נוסעים ומטען, והם מקלים על הלחץ שקיים ברשתות הכבישים הרגילים תוך שיפור הקישוריות.

ד"ר נג’ווה אראג’, מנכ"לית TII, אמרה: "שיתוף פעולה מחולל שינוי זה עם GCAA מעצב מחדש את עתידה של התחבורה האורבנית. קידום יכולת הניהול במרחב האווירי וכן שילוב של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים מקדמים פתרונות ניידות נגישים וברי קיימא אשר יועילו לדור העתיד, זאת בנוסף לשיפור הקישוריות העירונית".

סטפני טימפנו מ-ASPIRE אמרה: "ההתמודדות עם אתגרי ניידות אורבניים בזמן אמת באמצעות פתרונות חדשניים כגון מוניות אוויר ורחפנים מהווה זינוק חשוב קדימה". היוזמה תומכת בצמיחת הכלכלה באופן ישיר באמצעות יצירה של מערכת תחבורה גמישה ומגוונת אשר מקלה על הלחץ שקיים בתשתית העירונית ואשר מקדמת ערים גמישות וחכמות יותר".

ההכרזה על ההסכם נמסרה במהלך פסגת World Governments 2025.

ניידות אווירית מתקדמת (AAM) מתייחסת לשימוש בכלי טיס אוטומטיים בסביבה העירונית והפרברית במטרה לספק פתרונות תחבורה יצירתיים עבור בני אדם וסחורות. TII מובילה את פיתוח ההיבטים הטכניים של AAP, ואילו ASPIRE מתמקדת ביצירת רשת עבור בעלי העניין, כולל רגולטורים, גורמים מובילים בענף וחוקרים. ושיתוף הפעולה יגבש מסגרת רגולטורית מקיפה אשר תשמור על הבטיחות ועל היעילות התפעולית.

פרופסור אנריקו נטליזיו, חוקר ראשי במרכז לחקר הרובוטיקה האוטונומית ב-TII, העיר: "אנו ב-TII מפתחים בקרות מתקדמות ומונעות בינה מלאכותית, כמו גם חזות ואלגוריתמי תקשורת עבור מערכות אוטונומיות שמאפשרות לקבל החלטות בזמן אמת במוניות אוויר וברחפנים. אנו מתמחים בטכנולוגיה זו ומסוגלים להציע מתודולוגיות עבור עיצוב של פרוזדורי AAM למיטוב נתיבים, למניעת תאונות ולהשתלבות במרחב האווירי האורבני ללא שיבושים. זהו צעד חשוב כלפי ניידות אווירית אוטונומית, יעילה ובטוחה, בסביבה האורבנית המורכבת".

יחד עם GCAA, הישויות הללו יגדירו את תקנות המרחב האווירי ויפתחו מערכות לניהול מרחב אווירי, ובכך יהפכו את איחוד האמירויות לגוף המוביל בעולם בניידות אורבנית מתקדמת.

*מקור: AETOSWire

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/54206257/en

למידע נוסף - מדיה

טושרה מוהנן
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הוקרה ליעדי התיירות יוצאי הדופן ביותר בעולם: הגשת המועמדויות למהדורה השנייה של פרסי TOURISE פתוחה כעת
· פרסי TOURISE מציגים את יעדי התיירות המשפיעים ביותר בעולם, תוך הדגשת עושר התרבות, עוצמת הקשר האנושי והחידושים פורצי הדרך בתחום התיירות והנסיעות

פאטון ו- alfanar Partner™ משתפות פעולה להאצת ההמרה הדיגיטלית המאובטחת של תשתיות החשמל בערב הסעודית
הסכם אסטרטגי משלב את טכנולוגיית הרשתות התעשייתיות והסייבר-אבטחת של פאטון עם המומחיות של אלפנאר בתחום תשתיות האנרגיה כדי למודרניזציה של פעילות רשת חכמה ותחנות משנה ברחבי ערב הסעודית

מרי קיי חשפה פלטפורמת מותג גלובלית חדשה – Beauty Is More Beautiful Shared™‎ – ומגדירה מחדש את היופי כחוויה משותפת
עם קמפיין הצרכנים הגדול ביותר בתולדות החברה, Mary Kay נכנסת לעידן חדש של חשיפה והשפעה

ZEDEDA ו- VAS Limited חתמו על הסכם הפצה להבאת פתרונות בינת קצה לערב הסעודית
· VAS Limited מביאה פריסה מקומית בממלכה ושירותי הנדסה בעלי הסמכה מטעם היצרנים עבור הטמעת פתרונות ZEDEDA באתרי ממשלה, ארגונים ולקוחות מסחריים ברחבי ערב הסעודית

Aukera משלימה מסגרת אשראי מובנית בהיקף של 460 מיליון אירו, בהובלת EIG, לתמיכה בתיק תשתיות האנרגיה שלה באירופה
Aukera, פלטפורמה כלל-אירופית לאגירת אנרגיה באמצעות סוללות ולאנרגיה מתחדשת, הנתמכת על ידי AtlasInvest, Reggeborgh ו-SFPIM (קרן העושר הריבונית של בלגיה), הודיעה על השלמת מסגרת אשראי מובנית בהיקף של 460 מיליון אירו, אשר בה EIG, משקיעה מוסדית מובילה בתחומי האנרגיה והתשתיות ברחבי העולם, שימשה כמשקיעה המובילה במסגרת האשראי.

גרדיאנט זכתה בחוזה מים משמעותי עבור קמפוס של מרכז נתונים לבינה מלאכותית של ספק ענן בהיקף הייפרסקייל במערב טקסס
חוזה HyperSolved חדש מחזק את מעמדה של Gradiant כשכבת המים עבור מרכזי נתונים לבינה מלאכותית

התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO
התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO: רוזן, משרד עורכי דין לליטיגציה, קורא למשקיעי GPGI, Inc. f/k/a CompoSecure, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב- 14 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPGI, CMPO

התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST
התראה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי Microvast Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – MVST

מחר המועד אחרון לתביעה נגד PLAB
מחר המועד אחרון לתביעה נגד PLAB: רוזן, משרד המתמחה בייצוג משקיעים, קוראים למשקיעי Photronics, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב-4 בספטמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PLAB

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HTZ
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HTZ: רוזן, יועץ למשקיעים גלובלי, קורא למשקיעי Hertz Global Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – HTZ
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI