דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית
UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית
חיים נוי 14/02/25 |  צפיות: 419

UAE מתחילה למפות פרוזדורים אוויריים עבור מוניות אוויר ורחפני מטען במהלך שישנה את פני התחבורה העירונית

*תקנות ראשוניות לניידות אווירית מתקדמת (AAM) בשלבי פיתוח באיחוד האמירויות

*ישויות GCAA ו-ATRC – ‏TII ו-ASPIRE משתפות פעולה במומחיות טכנית ובניהול מרחב אווירי

דובאי, איחוד האמירויות, 13 בפברואר 2025, (BUSINESS WIRE):

איחוד האמירויות עושה צעד נועז ומגדיר מחדש את התחבורה העירונית באמצעות מיפוי פרוזדורים אוויריים ופיתוח של מסגרת רגולטורית עבור מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים. יוזמה מחוללת שינוי זו מהווה זינוק במשימתה של האומה להוביל את עתיד הניידות. איחוד האמירויות מעצב מחדש את הדרך בה בני אדם וסחורות נעים במרחבים העירוניים - זאת באמצעות שותפות אסטרטגית בין הרשות לתעופה כללית (GCAA) למועצה לחקר טכנולוגיה מתקדמת (ATRC) - המוסד לחדשנות טכנולוגיות (TII) ו-ASPIRE.

יוזמה חלוצית זו, בדמות פרוזדורים אוויריים ותקנות אשר ייקבעו ב-20 החודשים הקרובים, ממחישה את המחויבות חסרת הפשרות של איחוד האמירויות ליישם פתרונות תחבורה בטוחים, מתקדמים וברי קיימא אשר יקבעו רף גלובלי עבור מערכות ניידות אורבניות בנוסף להקלה על העומס. הנתיבים הללו יקשרו שדות תעופה בינלאומיים חשובים עם מקומות אייקוניים באיחוד האמירויות, וימשיכו להתרחב כדי להבטיח שילוב נטול שיבושים של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים ברחבי הנוף העירוני של האומה.

סייף מוחמד אל סוואיידי, מנכ"ל GCAA, אמר: "מיפוי פרוזדור אווירי עבור מוניות אוויר ורחפנים מאויישים ואוטונומיים מהווה אבן דרך חיונית שתאפשר יישום מיטבי של ניידות אווירית מתקדמת בתשתית של איחוד האמירויות. יוזמה זו מבטיחה אימוץ בטוח ויעיל של ניידות אווירית, תוך אספקת פתרונות מחוללי שינוי בתחבורה האורבנית וסלילת הדרך לעתיד חכם ומקושר יותר".

הגישה המתקדמת של איחוד האמירויות כלפי התחבורה העירונית תיעזר במומחיות של TII בניהול מרחב אווירי ותבטיח את השילוב הבטוח של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים בסביבה האורבנית. פרוזדורי האוויר החדשים הללו מציעים פתרונות יצירתיים לשינוע נוסעים ומטען, והם מקלים על הלחץ שקיים ברשתות הכבישים הרגילים תוך שיפור הקישוריות.

ד"ר נג’ווה אראג’, מנכ"לית TII, אמרה: "שיתוף פעולה מחולל שינוי זה עם GCAA מעצב מחדש את עתידה של התחבורה האורבנית. קידום יכולת הניהול במרחב האווירי וכן שילוב של מוניות אוויר ורחפני מטען מאויישים ואוטונומיים מקדמים פתרונות ניידות נגישים וברי קיימא אשר יועילו לדור העתיד, זאת בנוסף לשיפור הקישוריות העירונית".

סטפני טימפנו מ-ASPIRE אמרה: "ההתמודדות עם אתגרי ניידות אורבניים בזמן אמת באמצעות פתרונות חדשניים כגון מוניות אוויר ורחפנים מהווה זינוק חשוב קדימה". היוזמה תומכת בצמיחת הכלכלה באופן ישיר באמצעות יצירה של מערכת תחבורה גמישה ומגוונת אשר מקלה על הלחץ שקיים בתשתית העירונית ואשר מקדמת ערים גמישות וחכמות יותר".

ההכרזה על ההסכם נמסרה במהלך פסגת World Governments 2025.

ניידות אווירית מתקדמת (AAM) מתייחסת לשימוש בכלי טיס אוטומטיים בסביבה העירונית והפרברית במטרה לספק פתרונות תחבורה יצירתיים עבור בני אדם וסחורות. TII מובילה את פיתוח ההיבטים הטכניים של AAP, ואילו ASPIRE מתמקדת ביצירת רשת עבור בעלי העניין, כולל רגולטורים, גורמים מובילים בענף וחוקרים. ושיתוף הפעולה יגבש מסגרת רגולטורית מקיפה אשר תשמור על הבטיחות ועל היעילות התפעולית.

פרופסור אנריקו נטליזיו, חוקר ראשי במרכז לחקר הרובוטיקה האוטונומית ב-TII, העיר: "אנו ב-TII מפתחים בקרות מתקדמות ומונעות בינה מלאכותית, כמו גם חזות ואלגוריתמי תקשורת עבור מערכות אוטונומיות שמאפשרות לקבל החלטות בזמן אמת במוניות אוויר וברחפנים. אנו מתמחים בטכנולוגיה זו ומסוגלים להציע מתודולוגיות עבור עיצוב של פרוזדורי AAM למיטוב נתיבים, למניעת תאונות ולהשתלבות במרחב האווירי האורבני ללא שיבושים. זהו צעד חשוב כלפי ניידות אווירית אוטונומית, יעילה ובטוחה, בסביבה האורבנית המורכבת".

יחד עם GCAA, הישויות הללו יגדירו את תקנות המרחב האווירי ויפתחו מערכות לניהול מרחב אווירי, ובכך יהפכו את איחוד האמירויות לגוף המוביל בעולם בניידות אורבנית מתקדמת.

*מקור: AETOSWire

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/54206257/en

למידע נוסף - מדיה

טושרה מוהנן
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
העצמת המגזר הציבורי של אירופה: Learning Tree משתפת פעולה עם Abilways כדי לספק הכשרה מתקדמת לנציבות האירופית
העצמת המגזר הציבורי של אירופה: Learning Tree משתפת פעולה עם Abilways כדי לספק הכשרה מתקדמת לנציבות האירופית באמצעות חוזה שירות מסגרת מספר EC-HR/2024/OP/0013 - חלק 2

Bitget ו-BlockSec מציגות את תקן האבטחה UEX, וקובעות אמת מידה חדשה לבורסות אוניברסליות
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הכריזה היום על פרסום תקן האבטחה של UEX: מהוכחה להגנה (The UEX Security Standard: From Proof to Protection), דו"ח מחקר משותף שנכתב עם חברת אבטחת הבלוקצ'יין BlockSec.

i2c נבחרה כפיינליסטית בפיתוח הטוב ביותר בתחום האבטחה או מניעת הונאות בטקס פרסי הכרטיסים והתשלומים של המזרח התיכון לשנת 2026
פתרון ניהול סיכוני ההונאה מבוסס הבינה המלאכותית של i2c זכה להכרה על השגת תוצאות משמעותיות עבור לקוחות במזרח התיכון

אנדרסן גלובל מוסיפה את Pi Advisory כחברת שיתוף פעולה
Andersen Global אנדרסן גלובל מחזקת את יכולותיה באפריקה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Pi Advisory, חברת ייעוץ פיננסי שבסיסה באנגולה ואשר לה נוכחות במוזמביק ובפורטוגל.

Terrestar משיקה שירות IoT לווייני היברידי ברחבי קנדה מועצם תהליכי ליבה ו-RAN וירטואליים בענן של Mavenir
השקה מסחרית זו מהווה ציון דרך עבור שירותי רשת לא יבשתית (NTN) מבוססי תקני 3GPP

Uniswap Labs ו-Securitize משתפות פעולה כדי לפתוח אפשרויות נזילות עבור קרן BUIDL של BlackRock
האינטגרציה החדשה משלבת את היעילות של הטכנולוגיה של Uniswap עם המוכרות של השווקים המסורתיים, ומאפשרת נזילות כמעט מיידית בין BUIDL ל-USDC עבור משקיעים

פקיסטן פתחה את שבוע הבינה המלאכותית של אינדוס עם פסגת בינה מלאכותית היסטורית, הכריזה על התחייבות של מיליארד דולר לבינה מלאכותית עד 2030.
בפסגה נכח ראש ממשלת פקיסטן כאורח ראשי, לצד שרת ה-IT והתקשורת הפדרלית שאזה פטימה חוואג'ה, ומנהיגות בכירה מהמגזר הציבורי והפרטי.

CGTN: סיורו של הנשיא שי בפסטיבל האביב מדגיש את האכפתיות של סין לאנשים
נשיא סין שי ג'ינפינג סיכם ביום שלישי את סיור הביקורת שלו בבייג'ינג לרגל פסטיבל האביב. במשך יומיים, ביקוריו של שי הדגישו את התמקדותה של סין בטיפול בקשישים, צורות תעסוקה מתפתחות והתחדשות עירונית

SBTS ו-ZIM Connections מציעות eSIM לנסיעות למטיילים ברחבי העולם
שירות חדש משתמש ברשת האלחוטית של חברת SoftBank Corp. ביפן

Andersen Consulting מרחיבה את הפלטפורמה שלה בצפון אמריקה עם צירופה של Kezber
חברת Andersen Consulting מחזקת את שירותי הטרנספורמציה העסקית והגנת הסייבר שלה עם צירופה של החברה הקנדית Kezber לשיתוף פעולה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI