דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים קמבריג’ מרחיבה את סדרת בחינות Checkpoint בעקבות גידול בדרישה
קמבריג’ מרחיבה את סדרת בחינות Checkpoint בעקבות גידול בדרישה
חיים נוי |  18/02/25 |  צפיות: 597

קמבריג’ מרחיבה את סדרת בחינות Checkpoint בעקבות גידול בדרישה

*סדרה שלישית של בחינות Cambridge Checkpoint תושק ברחבי העולם החל ממרץ 2026

*מספר המועמדויות למבחני בית הספר היסודי גדל ב-13% וב-9% בכיתות הנמוכות של חטיבות הביניים

קמבריג’, אנגליה, 17 בפברואר 2025, (BUSINESS WIRE):

קבוצת ההשכלה הבינלאומית (International Education) ב-Cambridge University Press & Assessment ‏( Cambridge ), הכריזה היום על הרחבה של סדרת מבחני Cambridge Checkpoint אשר מסייעים בזיהוי צורכי למידה בקרב תלמידי בית הספר היסודי ובחטיבת הביניים. למעלה מ-1600 בתי ספר ב-101 ארצות עשו שימוש במבחני Cambridge Checkpoint בשנה החולפת במטרה לקבל אומדן בינלאומי של ביצועי תלמידיהם, והחל ממרץ אוניברסיטת קמבריג’ תחל להציע סדרה שלישית של מבחנים כאפשרות נוספת למבחני מאי ואוקטובר, החל מ-2026 ובמטרה לעמוד בגידול שחל בדרישה הגלובלית. קמבריג’ מפרסמת גם לוח זמנים של שבוע אחד עבור כל סדרה ומעבירה את סדרת מאי לתאריך מאוחר יותר כדי לתת מענה טוב יותר לצורכי בתי הספר.

מבחני Cambridge Checkpoint בודקים את התקדמות התלמידים במתמטיקה, באנגלית ובמדעים, ולרוב הם ניתנים לתלמידי בית הספר היסודי (גילאי 10 עד 11) או לתלמידי חטיבת הביניים (גילאי 13 עד 14). את המבחנים בודקים בוחנים מטעם קמבריג’ וכל בית ספר מקבל דוח משוב עם אבחון אשר יעזור בניטור ביצועי הקבוצה והביצועים האישיים. הדוחות מאפשרים לבתי הספר לקבל החלטות מיודעות בנוגע לצורכי התלמידים שלהם וכן להבין את ביצועי התלמידים בהשוואה לבתי הספר הבינלאומיים של קמבריג’ ברחבי העולם.

הדרישה למבחני Cambridge Checkpoint גדלה בהתאם לצמיחה בהיקף ההשכלה הבינלאומי. בשנת 2024 קמבריג’ טיפלה בלמעלה מ-300,000 מבחנים של תלמידי בית הספר היסודי וחטיבת הביניים. היקף הבחינות לבתי הספר היסודי גדל ב-13% ובחטיבות הביניים היקף הבחינות גדל ב-9% בשנת 2023. בשנה האחרונה נפח ההשתתפות בבחינות Checkpoint לבתי הספר היסודי עלה על זה של חטיבות הביניים, כאשר בתי ספר באינדונזיה, במצרים, בהודו, בעומן ובמלזיה עומדים בראש גרף הצמיחה.

השינויים בלוח הזמנים הם מענה ישיר למשוב שהתקבל מבתי הספר, במיוחד בדרום מזרח אסיה והאוקיאנוס השקט, בדרום אסיה ובאזור MENA, אשר ביקשו להתאים את מועד מבחני Cambridge Checkpoint לסוף שנת הלימודים.

ד"ר נדיה חרבט, מנכ"לית Mayar International School, ירדן אמרה: "בבתי הספר של Mayar International אנו סבורים כי בחינות Cambridge Checkpoint הן יותר מאשר הערכות גרידא. מדובר בכלי מחולל שינוי שמעצים תלמידים ומאפשר להם להכיר בנקודות החוזק שלהם ולזהות מקומות אפשריים לצמיחה. הבחינות הללו מניבות תובנות בעלות ערך רב עבור צוות הלימוד ומאשפרות לנו להתאים את חומר הלימוד שלנו לצורך האינדיבידואלי של הלומד. בתהליך זה אנו מטפחים תלמידים בעלי ידע מקיף ומכינים אותם להצטין במרחב האקדמי ולשגשג במרחב הגלובלי של העולם".

רוד סמית', מנכ"ל קבוצת ההשכלה הבינלאומית בקמבריג’ אמר: "לבחינות Cambridge Checkpoint תפקיד מכריע בסיוע לבתי ספר לעקוב אחר התקדמות התלמידים הצעירים ולהתאים את התמיכה שלהם בצורה יעילה. סדרת המבחנים השלישית, אשר נוצרה במטרה לתת מענה לדרישה גוברת מצד הקהילה שלנו, מקנה לבתי הספר יותר גמישות ומאפשרת להם לבחון תלמידים במועד המתאים ביותר ללוח הזמנים האקדמי שלהם, תוך הבטחה כי יפיקו את המרב מכלי הערכה חשוב זה. ברצוני להודות לכל בתי הספר שעזרו לנו לעצב את השינויים הללו ושסיפקו לנו משוב בעל ערך רב".

מחקר שנערך בקמבריג’ גילה כי בבתי ספר שאימצו את מבחני Checkpoint בחטיבת הביניים חל שיפור קטן אך משמעותי בציון Cambridge IGCSE הממוצע, זאת בהשוואה לבתי ספר שלא אימצו את Cambridge Checkpoint. על פי נתוני המחקר, ציוני Checkpoint בחטיבות הביניים היווי אף הם מדד ניבוי טוב לביצועי Cambridge IGCSEs, במיוחד בחומרי לימוד זהים או דומים.

אודות קמבריג’
www.cambridgeinternational.org

למידע נוסף - מדיה

ד"ר קארן בירמינגהם
ראשת מחלקת תקשורת, השכלה בינלאומית
[email protected]
טלפון: ‎07907 862270

מקור: Cambridge

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce מביאה רובוטים דמויי-אדם לענף האירוח במסגרת שותפות פורצת דרך עם המלונות נובוטל ו-Mercure Singapore on Stevens.
הפריסה המתוכננת במתחם, הכולל 772 חדרים, משלבת רובוטיקה שירותית עם מחקר על יישומים עתידיים של רובוטים דמויי-אדם בתחומי משק הבית ואירוח אירועים.

קרן הפיתוח הסעודית מודיעה על התקדמות בפרויקט הכביש המהיר פרישטינה–מיטרוביצה בקוסובו
קרן הפיתוח הסעודית (SFD) השתתפה היום לצד ממשלת קוסובו בטקס חנוכת הכביש המהיר פרישטינה–מיטרוביצה, המציין את השלמת הפרויקט הראשון של SFD בקוסובו ואבן דרך חשובה בשותפות בין שני הצדדים.

טולונה ממנה את איימי פנטון לתפקיד מנכ"לית החברה
המינוי משלים את תהליך חילופי ההנהגה המתוכנן, שעליו הוכרז ב-8 באוקטובר 2026. המייסד פרדריק שארל פטי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון, כיועץ בכיר וכבעל מניות

רוזן, משרד מוביל בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי חברת Better Home & Finance Holding לפנות לקבלת ייעוץ
רוזן, משרד מוביל בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי חברת Better Home & Finance Holding לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – BETR

מועד אחרון בעניין XTI AEROSPACE
מועד אחרון בעניין XTI AEROSPACE: רוזן, עו"ד מוכר ומוערך בתחום זכויות המשקיעים, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-27 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA

מועד האחרון בעניין CELSIUS
מועד האחרון בעניין CELSIUS: רוזן, עורך דין מיומן למשקיעים, קורא למשקיעי חברת Celsius Holdings, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – CELH

מועד אחרון בעניין TBLA
מועד אחרון בעניין TBLA: רוזן, המייצג משקיעים ברמה הארצית, קורא למשקיעי Taboola.com Ltd לשכור ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-20 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – TBLA

OPPEIN, המותג המוביל לריהוט בהתאמה אישית, יטביע את חותמו ביריד קנטון ה-140
OPPEIN Home, שהוכרה על ידי Frost & Sullivan כמותג הריהוט הביתי המותאם-אישית המובילה בעולם, תשתתף בשלב השני של יריד קנטון (Canton Fair) ה-140, שייערך בין ה-23 ל-27 באוקטובר 2026.

BrainChip משיקה את Sequora: בינה מלאכותית בקצה שלא רק מזהה - היא מבינה ומגיבה
Sequora מרחיבה את היתרון המוכח של BrainChip בתחום החישה הפעילה תמידית בצריכה נמוכה במיוחד לבינה מלאכותית יוצרת

Axi משיקה אינטגרציית MCP המחברת חשבונות MT5 ל-Claude
בעוד הבינה המלאכותית ממשיכה לעצב מחדש את האופן שבו אנשים מקיימים אינטראקציה עם טכנולוגיה, תעשיית המסחר המקוון נכנסת לשלב חדש בהתפתחות של כלי המסחר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI