דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: ציר מסך הכסף של סין: מדוע מדיניות המכסים של ארה"ב אשמה
CGTN: ציר מסך הכסף של סין: מדוע מדיניות המכסים של ארה"ב אשמה
חיים נוי 14/04/25 |  צפיות: 548

CGTN: ציר מסך הכסף של סין: מדוע מדיניות המכסים של ארה"ב אשמה

CGTN פרסמה מאמר על האופן שבו שותפות הסרטים החדשה של סין עם ספרד עומדת בניגוד לקיצוצים שלה ביבוא סרטים מארה"ב, וחושפת את ההשפעה העצמית של מלחמת המכסים של ארה"ב - מסכנת את השוק הזר הרווחי ביותר של הוליווד ומערערת את הדומיננטיות הרחבה יותר של סחר השירותים במדינה.

בייג'ינג, 13 באפריל 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

במהלך ביקורו של ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס (Pedro Sanchez) בסין ביום שישי, שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות (MOU) לשיתוף פעולה בקולנוע, מה שהחדיר מומנטום חדש לחילופי תרבות בילטרליים.

סין וספרד יעמיקו את שיתוף הפעולה בתעשיית הקולנוע, כולל השתתפות משותפת בפסטיבלים, הקרנות הדדיות, הפקות משותפות וחילופי כוח אדם, על פי מזכר ההבנות שנחתם בין מינהל הסרטים הלאומי של סין לבין המכון הספרדי לקולנוע ואמנות אורקולית.

השותפות הקולנועית המשופרת בין סין לספרד עומדת בניגוד חריף להכרזתה של בייג'ינג על תוכניתה להפחית באופן מתון את מספר הסרטים האמריקאים המיובאים.

דובר מינהל הסרטים הסיני אמר ביום חמישי כי ההתאמה עוקבת אחר עקרונות השוק ומשקפת את העדפות הקהל, שכן העלאות המכסים האחרונות של ארה"ב על יבוא סיני צפויות להשפיע על העניין של הקהל הסיני בסרטים אמריקאים.

בעקבות האיתות של סין לקצץ ביבוא הוליווד, מניות של כמה חברות קולנוע ומדיה גדולות בארה"ב ירדו בחדות. חברת וולט דיסני ו-Warner Bros. Discovery, Inc ראו את מחירי המניות שלהן יורדים ב-6.79 ו-12.53 אחוזים, בהתאמה.

אנליסטים מייחסים את הירידה לחשש הגובר מפני הרחקה משוק הסרטים השני בגודלו בעולם. הנתונים מראים כי יציאות הסרטים האמריקאים בסין הסתכמו ב-63 ב-2018 ו-52 ב-2019, והניבו יחד 19.9 מיליארד יואן (2.72 מיליארד דולר) ושלטו ביותר מ-80% מכלל הכנסות הסרטים הזרים בתקופה זו. זו הייתה אחת ההופעות הטובות ביותר של סרטים אמריקאים בקופות הסיניות.

מסרטים ועד פיננסים וטכנולוגיה, ממשל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא הכיר בעודף הסחר העצום שלו במגזר השירותים עם שותפות הסחר שלו כשהחליט להטיל מכסים נוספים על סחורות מיובאות באמתלה של צמצום גירעונות הסחר שלו.

ארה"ב היא המקור הגדול ביותר של סין לגירעונות בסחר בשירותים. לפי משרד המסחר האמריקאי, יצוא השירותים האמריקאי לסין זינק מ-5.63 מיליארד דולר ב-2001 ל-46.71 מיליארד דולר ב-2023 - עלייה של פי 7.3 - בעוד שהעודף השנתי בסחר השירותים תפח פי 11.5 ל-26.57 מיליארד דולר, והגיע לשיא של 39.7 מיליארד דולר ב-2019.

מתיחות הסחר המתמשכת בין ארה"ב לשותפות הסחר שלה מאיימת לשבש את סחר השירותים שלה. נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין (Ursula von der Leyen) הזהירה כי האיחוד האירופי מוכן להסלים את מלחמת הסחר על ידי התמקדות בשירותים אמריקאים - מגזר שבו ארה"ב מחזיקה בעודף סחר משמעותי עם אירופה - אם המשא ומתן על המכסים ייכשל.

בראיון לפייננשל טיימס, פון דר ליין ציינה את ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות כנקודת לחץ פוטנציאלית, ואותתה על נכונותה של בריסל להטיל מס פרסום דיגיטלי שישפיע ישירות על חברות כמו מטא, גוגל ופייסבוק.

שיתוף הפעולה הקולנועי האחרון בין סין לספרד מדגים את מחויבותה של סין לפתיחות מתמשכת ונכונות לחלוק הזדמנויות שוק עם שותפים גלובליים.

ראש ממשלת סין לי צ'יאנג (Li Qiang ) וראש ממשלת ספרד, שהיו עדים לחתימה על מזכר ההבנות ביום שישי, הסכימו להגביר את שיתוף הפעולה בכלכלה, סחר, השקעות וחדשנות טכנולוגית, לתמוך במשותף בסחר חופשי ובשיתוף פעולה פתוח ולתמוך במולטילטרליזם.

https://news.cgtn.com/news/2025-04-12/China-s-silver-screen-pivot-Why-U-S-tariff-policy-is-to-blame-1Cw1kkpIbni/p.html

איש קשר: CGTN

דוא"ל: [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
AGFA HealthCare שמה את המיקוד הקליני במרכז ההדמיה הארגונית ב-RSNA 2026
פלטפורמת הדמיה ארגונית אחודה אחת מחברת תזרימי עבודה, הזרמת מדיה, ענן ובינה מלאכותית כדי לעזור לרופאים להישאר ממוקדים ולארגוני הדמיה להפחית את המורכבות

Mavenir חוגגת ארבע מועמדויות לזכייה בפרסים בטקס 2026 Leading Lights Awards של Light Reading
הפרסים מכירים בחדשנות מובילה בתחומי ה-NTN, קישוריות IoT, מודרניזציה של רשתות ויעילות אנרגטית

Mavenir משיקה את NetAIShield: הגנה מפני הונאות מבוססת בינה מלאכותית בכל סוגי התקשורת
פלטפורמת הגנה רב-שכבתית מבוססת בינה מלאכותית המתאמת איומים לאורך כל דומיין ברשת תוך הגנה על מנויים בזמן אמת

בנק ABB משלים את רכישת השליטה בבנק Davr
קבוצת ABB Financial השלימה בהצלחה את רכישת השליטה ב-Davr Bank, בנק מסחרי הפועל באוזבקיסטן

BRKZ מגייסת 31 מיליון דולר להרחבת פעילות הרכש של חומרי בניין מבוססי בינה מלאכותית ברחבי ערב הסעודית ומדינות המפרץ (GCC)
חברת BRKZ הגדילה את הכנסותיה ב-250% בשנה שעברה ועובדת עם אלפי עסקים בענף הבנייה. היא מכרה חומרי בניין – מקומיים ומיובאים – בשווי של למעלה מ-133 מיליון דולר, ועיבדה בקשות להצעות מחיר בהיקף של למעלה מ-1.37 מיליארד דולר באמצעות הפלטפורמה שלה

זום עשתה את העבודה: קמפיין הפרסום החדש של החברה, בכיכובה של קייט מקינון, מציג כיצד Zoom הופכת שיחות לעבודה שהושלמה
תשדיר פרסומת חדש, בהפקת חברת No Notes Productions של קולין ג'וסט, משודר במהלך תוכנית ה-NFL Monday Night Football – כחלק מקמפיין Zoom Ahead של החברה

ZEISS VersaXRM 5 Insight מאיץ הדמיית רנטגן תלת-ממדית היברידית
חברת ZEISS הציגה היום את ZEISS VersaXRM 5 Insight, מיקרוסקופ רנטגן תלת-ממדי היברידי שנועד לסייע לחוקרים ומהנדסים להבין דגימות מהר יותר.

רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי DICK’S Sporting Goods, Inc. לשכור ייצוג
רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי DICK’S Sporting Goods, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב במסגרת בתביעה ייצוגית בניירות ערך – DKS

תראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד EQPT
התראת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד EQPT: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעים ב- EquipmentShare.com Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב- 21 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – EQPT

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAPRICOR
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAPRICOR: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי חברת Capricor Therapeutics, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – CAPR
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI