דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
חיים נוי |  18/04/25 |  צפיות: 1285

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף

CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

בייג'ינג, 18 באפריל 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

בשנה שעברה חגגו סין ומלזיה 50 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן. בביקורו ביום רביעי, נשיא סין שי ג'ינפינג (Xi Jinping) קרא לשני הצדדים לבנות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה של סין-מלזיה עם עתיד משותף.

כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי, העלה הנשיא הסיני הצעה בת שלוש נקודות במהלך פגישתו עם ראש ממשלת מלזיה אנואר איברהים (Anwar Ibrahim).

שי קרא לשתי המדינות לדבוק בעצמאות אסטרטגית, ליצור סינרגיות פיתוח ולהעמיק את חילופי הציוויליזציות והלמידה ההדדית.

שיתוף פעולה איכותי

במהלך פגישתם, שני המנהיגים הביעו התנגדות למכסים חסרי הבחנה, וקראו למאמצים משותפים להתנגד לניתוק ולשיבושים בשרשרת האספקה בפתיחות ובשיתוף פעולה.

שי קרא להגיב לחוק הג'ונגל בערכים אסיאתיים של שלום, שיתוף פעולה, פתיחות והכלה ולהגיב לעולם הלא יציב וחסר הוודאות באסיה יציבה ובטוחה. באותו הקשר, אנואר אמר כי איגוד מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN) לא יתמוך במכסים חד צדדיים.

בהביע את נכונותה של סין להגביר את שיתוף הפעולה הדו-צדדי האיכותי, אמר שי כי שני הצדדים צריכים לחזק את שיתוף הפעולה המתקדם בכלכלה דיגיטלית, כלכלה ירוקה, כלכלה כחולה ובינה מלאכותית ולחזק את הפיתוח המשולב של השרשרת התעשייתית, שרשרת האספקה, שרשרת הערך, שרשרת הנתונים ושרשרת הכישרונות.

במאמרו החתום שפורסם בכלי התקשורת המלזיים, ציין שי כי בשנת 2024 הגיע הסחר בין סין למלזיה ל-212 מיליארד דולר, עלייה של כמעט פי 1,000 מהרמה בתחילת היחסים הדיפלומטיים הדו-צדדיים.

סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של מלזיה במשך 16 שנים ברציפות, בעוד שמלזיה נותרה שותפת הסחר השנייה בגודלה של סין ומקור היבוא הגדול ביותר בתוך ASEAN.

מלזיה הייתה אחת התומכות הראשונות ביוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי סין. שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות ב-2017 ומאז קצרו תוצאות פוריות כמו תוכנית "שתי מדינות, פארקים תאומים" וחיבור הרכבת לחוף המזרחי.

לאחר הפגישה, שי ואנואר היו עדים לחתימה על למעלה מ-30 עסקאות של שיתופי פעולה בילטרלים של בינה מלאכותית, תשתיות וחקלאות, והציגו את המחויבות הרבה של שני הצדדים להגברת שיתוף הפעולה האיכותי.

חילופי ציוויליזציות משגשגים

מעבר לסחר והשקעות, סין ומלזיה חוו גם חילופי תרבות ותיירות משגשגים בשנים האחרונות.

שנת 2024 ראתה כמעט 6 מיליון ביקורים הדדיים בין שתי המדינות, שעלו על הרמה שלפני תקופת הקורונה, ציין שי במאמרו.

זה קשור למדיניות הפטור ההדדית מוויזה. שתי המדינות החלו במדיניות פטור הדדית מוויזה ב-1 בדצמבר 2023. ביוני האחרון, סין הסכימה להאריך את מדיניות הפטור מוויזה עד סוף שנת 2025, ובהדדיות, מלזיה תאריך את הפטור מוויזה עד סוף שנת 2026.

שי אמר ביום רביעי כי שני הצדדים צריכים לקחת את החתימה על הסכם הפטור ההדדי מוויזה כהזדמנות לבצע במרץ תיירות, נוער וחילופי מקומיים ולהעמיק את שיתוף הפעולה בתרבות, חינוך, ספורט, קולנוע ותקשורת.

שתי המדינות ביצעו סבב חדש של מחקר משותף בנושא הגנה על פנדות ענק והסכימו גם להגיש בקשה משותפת להכללת פרויקט "ריקוד האריות" (Lion Dance) ברשימה הייצוגית של אונסק"ו למורשת התרבותית הבלתי מוחשית של האנושות.

רק בחודש שעבר, הסרט הסיני "Ne Zha 2" הוקרן לראשונה במלזיה, שם הוא קבע מיד שיאי קופות חדשים לסרטים סיניים בשוק.

83.6 אחוזים מהנשאלים המלזים בסקר האחרון של CGTN הביעו רגשות חיוביים לגבי סין. בינתיים, הסקר הראה גם ש-83.8 אחוזים מהנשאלים הביעו עניין לבקר או ללמוד בסין.

https://news.cgtn.com/news/2025-04-16/China-Malaysia-eye-high-level-strategic-community-with-shared-future-1CCOu6tYBkA/p.html

למידע נוסף - מדיה

CGTN: [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
דו"ח של Templafy מצא ש-95% מעובדי הידע עורכים מסמכים שנוצרו בידי בינה מלאכותית לפני שהם מוכנים לשימוש עסקי
כמעט מחצית מהעובדים בארה"ב ובבריטניה מציינים כי בחינת מסמכים עסקיים שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית עשויה להותיר מעט מאוד חיסכון ממשי בזמן

Nift מינתה את גיא גונן, מנהל תחום הבינה המלאכותית הקודם של Taboola, להוביל את מרכז הבינה המלאכותית החדש בישראל
Nift, פלטפורמת הטכנולוגיה המסייעת לעסקים להודות ללקוחותיהם עם מתנות בהתאמה אישית החושפות אותם למותגים חדשים, הודיעה היום על השקת מרכז בינה מלאכותית בישראל ועל מינויו של גיא גונן למנהל תחום הבינה המלאכותית.

CompoSecure פתחה מרכז עיצוב חדש בלונדון כדי לענות על הביקוש הבינלאומי הגובר לכרטיסי מתכת יוקרתיים
סטודיו חדש ללקוחות, הממוקם במרחק צעדים ספורים מטאואר ברידג', מאפשר למנפיקים לעצב, לבחון, להפיק דוגמאות ולשכלל תוכניות של כרטיסי מתכת – בזמן אמת ובאופן אישי

MidOcean משלימה גיוס הון ל-2026 ומבטיחה התחייבויות הון בסך למעלה מ-4 מיליארד דולר להאצת אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית בתחום ה-LNG
MidOcean Energy, חברת גז טבעי נוזלי (LNG) שהוקמה ומנוהלת על ידי EIG, הודיעה היום על השלמת גיוס ההון שלה לשנת 2026, שבמסגרתו הבטיחה התחייבויות הון בהיקף של יותר מ-4 מיליארד דולר, הכוללות התחייבויות שהושלמו והתחייבויות שטרם הושלמו במהלך 12 החודשים האחרונים, ממשקיעים אסטרטגיים ומוסדיים חדשים, וכן השקעות המשך משמעותיות מצד משקיעים קיימים

EMGA ממשיכה להצליח בברזיל
EMGA מארגנת מימון בסך 100 מיליון אירו עבור BTG Pactual מטעם COFIDES

GA-ASI מדגימה מערכת תקשורת לסיוע בזמן אסון בשיתוף עם תאגיד סופטבנק
הספקית היפנית עובדת עם GA-ASI על מארז תקשורת עבור MQ-9B

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HDB
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד HDB: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – HDB

הודעה למשקיעי UWMC: משרד רוזן עורכי דין מזכיר למשקיעי UWM Holdings Corporation שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לגבי המועד האחרון לשמש כתובע המרכזי
הודעה למשקיעי UWMC: משרד רוזן עורכי דין מזכיר למשקיעי UWM Holdings Corporation שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לגבי המועד האחרון לשמש כתובע המרכזי – 13 באוקטובר 2026 – בתביעה ייצוגית בענייני ניירות ערך

QualityKiosk Technologies הוכרה כזוכה בפרס שותפת השנה לשנת 2026 של UiPath
הפרס מכיר בהובלה של QualityKiosk בתחום הבדיקות מבוססות הסוכנים והנדסת האיכות המונעת על ידי בינה מלאכותית

רוזן, משרד עורכי דין מוביל, קורא למשקיעי חברת Doximity, Inc לשכור ייצוג
רוזן, משרד עורכי דין מוביל, קורא למשקיעי חברת Doximity, Inc לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – DOCS
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI