דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
חיים נוי 18/04/25 |  צפיות: 1190

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף

CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

בייג'ינג, 18 באפריל 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

בשנה שעברה חגגו סין ומלזיה 50 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן. בביקורו ביום רביעי, נשיא סין שי ג'ינפינג (Xi Jinping) קרא לשני הצדדים לבנות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה של סין-מלזיה עם עתיד משותף.

כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי, העלה הנשיא הסיני הצעה בת שלוש נקודות במהלך פגישתו עם ראש ממשלת מלזיה אנואר איברהים (Anwar Ibrahim).

שי קרא לשתי המדינות לדבוק בעצמאות אסטרטגית, ליצור סינרגיות פיתוח ולהעמיק את חילופי הציוויליזציות והלמידה ההדדית.

שיתוף פעולה איכותי

במהלך פגישתם, שני המנהיגים הביעו התנגדות למכסים חסרי הבחנה, וקראו למאמצים משותפים להתנגד לניתוק ולשיבושים בשרשרת האספקה בפתיחות ובשיתוף פעולה.

שי קרא להגיב לחוק הג'ונגל בערכים אסיאתיים של שלום, שיתוף פעולה, פתיחות והכלה ולהגיב לעולם הלא יציב וחסר הוודאות באסיה יציבה ובטוחה. באותו הקשר, אנואר אמר כי איגוד מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN) לא יתמוך במכסים חד צדדיים.

בהביע את נכונותה של סין להגביר את שיתוף הפעולה הדו-צדדי האיכותי, אמר שי כי שני הצדדים צריכים לחזק את שיתוף הפעולה המתקדם בכלכלה דיגיטלית, כלכלה ירוקה, כלכלה כחולה ובינה מלאכותית ולחזק את הפיתוח המשולב של השרשרת התעשייתית, שרשרת האספקה, שרשרת הערך, שרשרת הנתונים ושרשרת הכישרונות.

במאמרו החתום שפורסם בכלי התקשורת המלזיים, ציין שי כי בשנת 2024 הגיע הסחר בין סין למלזיה ל-212 מיליארד דולר, עלייה של כמעט פי 1,000 מהרמה בתחילת היחסים הדיפלומטיים הדו-צדדיים.

סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של מלזיה במשך 16 שנים ברציפות, בעוד שמלזיה נותרה שותפת הסחר השנייה בגודלה של סין ומקור היבוא הגדול ביותר בתוך ASEAN.

מלזיה הייתה אחת התומכות הראשונות ביוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי סין. שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות ב-2017 ומאז קצרו תוצאות פוריות כמו תוכנית "שתי מדינות, פארקים תאומים" וחיבור הרכבת לחוף המזרחי.

לאחר הפגישה, שי ואנואר היו עדים לחתימה על למעלה מ-30 עסקאות של שיתופי פעולה בילטרלים של בינה מלאכותית, תשתיות וחקלאות, והציגו את המחויבות הרבה של שני הצדדים להגברת שיתוף הפעולה האיכותי.

חילופי ציוויליזציות משגשגים

מעבר לסחר והשקעות, סין ומלזיה חוו גם חילופי תרבות ותיירות משגשגים בשנים האחרונות.

שנת 2024 ראתה כמעט 6 מיליון ביקורים הדדיים בין שתי המדינות, שעלו על הרמה שלפני תקופת הקורונה, ציין שי במאמרו.

זה קשור למדיניות הפטור ההדדית מוויזה. שתי המדינות החלו במדיניות פטור הדדית מוויזה ב-1 בדצמבר 2023. ביוני האחרון, סין הסכימה להאריך את מדיניות הפטור מוויזה עד סוף שנת 2025, ובהדדיות, מלזיה תאריך את הפטור מוויזה עד סוף שנת 2026.

שי אמר ביום רביעי כי שני הצדדים צריכים לקחת את החתימה על הסכם הפטור ההדדי מוויזה כהזדמנות לבצע במרץ תיירות, נוער וחילופי מקומיים ולהעמיק את שיתוף הפעולה בתרבות, חינוך, ספורט, קולנוע ותקשורת.

שתי המדינות ביצעו סבב חדש של מחקר משותף בנושא הגנה על פנדות ענק והסכימו גם להגיש בקשה משותפת להכללת פרויקט "ריקוד האריות" (Lion Dance) ברשימה הייצוגית של אונסק"ו למורשת התרבותית הבלתי מוחשית של האנושות.

רק בחודש שעבר, הסרט הסיני "Ne Zha 2" הוקרן לראשונה במלזיה, שם הוא קבע מיד שיאי קופות חדשים לסרטים סיניים בשוק.

83.6 אחוזים מהנשאלים המלזים בסקר האחרון של CGTN הביעו רגשות חיוביים לגבי סין. בינתיים, הסקר הראה גם ש-83.8 אחוזים מהנשאלים הביעו עניין לבקר או ללמוד בסין.

https://news.cgtn.com/news/2025-04-16/China-Malaysia-eye-high-level-strategic-community-with-shared-future-1CCOu6tYBkA/p.html

למידע נוסף - מדיה

CGTN: [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי Wise Group plc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך שהוגשה במקור על ידי המשרד – WSE

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, קורא למשקיעי Park Ha Biological Technology Co., Ltd. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – PHH, BYAH

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי Avis Budget Group, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך נגד Pentwater Capital Management LP - CAR

אנדרסן גלובל מצרפת פירמה חברה חדשה בצרפת
Andersen Global מוסיפה עומק לנוכחותה בצרפת עם הצטרפותה של Andersen Société d'Avocats (Andersen in France), פירמה חברה המבוססת בפריז המציעה יכולות משפטיות משולבות ללקוחות בצרפת ובעולם.

רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג
רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY : רוזן, יועץ למשקיעים אמין, קורא למשקיעי Bloom Energy Corporation עם הפסדים העולים על 100 אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך - BE

מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

CMiC מרחיבה את NEXUS עם יכולות בינה מלאכותית חדשות בתחומי תמחור העבודות ותפעול הפרויקטים
השדרוג האחרון מביא סוכני בינה מלאכותית חדשים, אמצעי הגנה חזקים יותר על שכר ונראות רבה יותר לתהליכי עבודה יומיומיים בבנייה

קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI