דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
חיים נוי 18/04/25 |  צפיות: 748

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף

CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

בייג'ינג, 18 באפריל 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

בשנה שעברה חגגו סין ומלזיה 50 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן. בביקורו ביום רביעי, נשיא סין שי ג'ינפינג (Xi Jinping) קרא לשני הצדדים לבנות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה של סין-מלזיה עם עתיד משותף.

כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי, העלה הנשיא הסיני הצעה בת שלוש נקודות במהלך פגישתו עם ראש ממשלת מלזיה אנואר איברהים (Anwar Ibrahim).

שי קרא לשתי המדינות לדבוק בעצמאות אסטרטגית, ליצור סינרגיות פיתוח ולהעמיק את חילופי הציוויליזציות והלמידה ההדדית.

שיתוף פעולה איכותי

במהלך פגישתם, שני המנהיגים הביעו התנגדות למכסים חסרי הבחנה, וקראו למאמצים משותפים להתנגד לניתוק ולשיבושים בשרשרת האספקה בפתיחות ובשיתוף פעולה.

שי קרא להגיב לחוק הג'ונגל בערכים אסיאתיים של שלום, שיתוף פעולה, פתיחות והכלה ולהגיב לעולם הלא יציב וחסר הוודאות באסיה יציבה ובטוחה. באותו הקשר, אנואר אמר כי איגוד מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN) לא יתמוך במכסים חד צדדיים.

בהביע את נכונותה של סין להגביר את שיתוף הפעולה הדו-צדדי האיכותי, אמר שי כי שני הצדדים צריכים לחזק את שיתוף הפעולה המתקדם בכלכלה דיגיטלית, כלכלה ירוקה, כלכלה כחולה ובינה מלאכותית ולחזק את הפיתוח המשולב של השרשרת התעשייתית, שרשרת האספקה, שרשרת הערך, שרשרת הנתונים ושרשרת הכישרונות.

במאמרו החתום שפורסם בכלי התקשורת המלזיים, ציין שי כי בשנת 2024 הגיע הסחר בין סין למלזיה ל-212 מיליארד דולר, עלייה של כמעט פי 1,000 מהרמה בתחילת היחסים הדיפלומטיים הדו-צדדיים.

סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של מלזיה במשך 16 שנים ברציפות, בעוד שמלזיה נותרה שותפת הסחר השנייה בגודלה של סין ומקור היבוא הגדול ביותר בתוך ASEAN.

מלזיה הייתה אחת התומכות הראשונות ביוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי סין. שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות ב-2017 ומאז קצרו תוצאות פוריות כמו תוכנית "שתי מדינות, פארקים תאומים" וחיבור הרכבת לחוף המזרחי.

לאחר הפגישה, שי ואנואר היו עדים לחתימה על למעלה מ-30 עסקאות של שיתופי פעולה בילטרלים של בינה מלאכותית, תשתיות וחקלאות, והציגו את המחויבות הרבה של שני הצדדים להגברת שיתוף הפעולה האיכותי.

חילופי ציוויליזציות משגשגים

מעבר לסחר והשקעות, סין ומלזיה חוו גם חילופי תרבות ותיירות משגשגים בשנים האחרונות.

שנת 2024 ראתה כמעט 6 מיליון ביקורים הדדיים בין שתי המדינות, שעלו על הרמה שלפני תקופת הקורונה, ציין שי במאמרו.

זה קשור למדיניות הפטור ההדדית מוויזה. שתי המדינות החלו במדיניות פטור הדדית מוויזה ב-1 בדצמבר 2023. ביוני האחרון, סין הסכימה להאריך את מדיניות הפטור מוויזה עד סוף שנת 2025, ובהדדיות, מלזיה תאריך את הפטור מוויזה עד סוף שנת 2026.

שי אמר ביום רביעי כי שני הצדדים צריכים לקחת את החתימה על הסכם הפטור ההדדי מוויזה כהזדמנות לבצע במרץ תיירות, נוער וחילופי מקומיים ולהעמיק את שיתוף הפעולה בתרבות, חינוך, ספורט, קולנוע ותקשורת.

שתי המדינות ביצעו סבב חדש של מחקר משותף בנושא הגנה על פנדות ענק והסכימו גם להגיש בקשה משותפת להכללת פרויקט "ריקוד האריות" (Lion Dance) ברשימה הייצוגית של אונסק"ו למורשת התרבותית הבלתי מוחשית של האנושות.

רק בחודש שעבר, הסרט הסיני "Ne Zha 2" הוקרן לראשונה במלזיה, שם הוא קבע מיד שיאי קופות חדשים לסרטים סיניים בשוק.

83.6 אחוזים מהנשאלים המלזים בסקר האחרון של CGTN הביעו רגשות חיוביים לגבי סין. בינתיים, הסקר הראה גם ש-83.8 אחוזים מהנשאלים הביעו עניין לבקר או ללמוד בסין.

https://news.cgtn.com/news/2025-04-16/China-Malaysia-eye-high-level-strategic-community-with-shared-future-1CCOu6tYBkA/p.html

למידע נוסף - מדיה

CGTN: [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-8 ביוני בתביעה ייצוגית בניירות ערך – UPST

Mobix Labs תרכוש את יצרנית הרחפנים האמריקאית Vision Aerial, ובכך תרחיב את פעילותה לשווקי הרחפנים והמודיעין האווירי הגלובליים
Mobix Labs, Inc.‎ (נאסד"ק: MOBX) הודיעה היום כי חתמה על מכתב כוונות מחייב לרכישת Vision Aerial, Inc.‎, יצרנית רחפנים ממדינת מונטנה, ארה"ב, המייצרת רחפנים מתוצרת אמריקאית אשר זוכים לאמון ולשימוש בתחומי הביטחון הלאומי, הממשל, האנרגיה, הבטיחות הציבורית והפעלת תשתיות קריטיות.

Fortegra ממנה את מארק רטנר לנשיא
Fortegra Group, Inc.‎ ("Fortegra" או "החברה"), מבטחת ייעודית גלובלית וחברה ב-DB Insurance Co., Ltd.‎, הודיעה היום על מינויו של מארק רטנר לנשיא. רטנר, אשר שימש בעבר כסגן נשיא בכיר ומנהל חיתום ראשי בתחום הביטוח, מביא לתפקידו המורחב עשור של מנהיגות ב-Fortegra ויחסים ארוכי טווח עם שותפי הפצה אמינים.

Bitget מוציאה לדרך את חודש המאבק בהונאות לאחר שהפסד מהונאות מרובות נכסים הגיע ל-442 מיליארד דולר
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הוציאה לדרך את Anti-Scam Month 2026, יוזמת האבטחה הגלובלית השנתית שלה שתפעל לאורך כל יוני תחת הכותרת "יותר נכסים, מגן חזק יותר: הישארו בטוחים בעידן מרובה הנכסים".

ניקסואה מודיעה על תמחור של הנפקה ציבורית בשווי 95 מיליון דולר
Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: NYXH), חברת טכנולוגיות רפואיות המתמקדת בפיתוח פתרונות חדשניים לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (OSA), הודיעה היום על תמחור הנפקה ציבורית בארצות הברית, הכוללת מניות שנמכרו בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים או כשירים מסוימים מחוץ לארצות הברית, כולל בתוך האיחוד האירופי, של 55,232,558 מניות רגילות במחיר הנפקה של 1.72 דולר (1.48 אירו) למניה, לפני הנחות ועמלות חיתום.

Multi-Color מודיעה על שיחת ועידה בנוגע לתוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2026
התוצאות הפיננסיות של Multi-Color Corporation ‏("MCC") ‏לרבעון הראשון של שנת 2026 ידווחו בשיחת ועידה המכסה את ביצועי MCC לרבעון המסתיים ב-31 במרץ 2026.

רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי Immutep Ltd. לקבל ייעוץ משפטי
רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי Immutep Ltd. לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך - IMMP

ניקסואה מודיעה על הצעת הנפקה של מניות רגילות
Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: NYXH), חברת טכנולוגיות רפואיות המתמקדת בפיתוח פתרונות חדשניים לטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה (OSA), הודיעה היום על תחילתה של הנפקה ציבורית מוצעת בארצות הברית, שעשויה לכלול מניות הנמכרות בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים או כשירים מסוימים מחוץ לארצות הברית, כולל בתוך האיחוד האירופי. כל המניות הרגילות מוצעות על ידי Nyxoah ואין בעלי מניות מוכרים המשתתפים בהנפקה המוצעת

ניקסואה נכנסת לפרק חדש של יצירת ערך לטווח ארוך
תחילת תהליך המעבר למנכ"ל שבסיסו בארה"ב מעבר לתמיכה בהאצה נוספת של השקה מסחרית של Genio בארצות הברית

אל הטבע: GWM הביאה את הטוב בעולם לגובי
במאי האחרון, ראלי טקלימאקן (Taklimakan Rally ) אירח ציון דרך: לראשונה, ארבעה אלופי ראלי בינלאומיים - פאו נבארו מספרד, ניקולאס קביליאסו מארגנטינה, ג'רארד פארס מספרד ורבקה בוסי מאיטליה - עמדו בשורה לצד נהגי מרוצי המדבר המהירים ביותר של סין באותו מסלול
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI