דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
חיים נוי 18/04/25 |  צפיות: 1185

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף

CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

בייג'ינג, 18 באפריל 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

בשנה שעברה חגגו סין ומלזיה 50 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן. בביקורו ביום רביעי, נשיא סין שי ג'ינפינג (Xi Jinping) קרא לשני הצדדים לבנות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה של סין-מלזיה עם עתיד משותף.

כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי, העלה הנשיא הסיני הצעה בת שלוש נקודות במהלך פגישתו עם ראש ממשלת מלזיה אנואר איברהים (Anwar Ibrahim).

שי קרא לשתי המדינות לדבוק בעצמאות אסטרטגית, ליצור סינרגיות פיתוח ולהעמיק את חילופי הציוויליזציות והלמידה ההדדית.

שיתוף פעולה איכותי

במהלך פגישתם, שני המנהיגים הביעו התנגדות למכסים חסרי הבחנה, וקראו למאמצים משותפים להתנגד לניתוק ולשיבושים בשרשרת האספקה בפתיחות ובשיתוף פעולה.

שי קרא להגיב לחוק הג'ונגל בערכים אסיאתיים של שלום, שיתוף פעולה, פתיחות והכלה ולהגיב לעולם הלא יציב וחסר הוודאות באסיה יציבה ובטוחה. באותו הקשר, אנואר אמר כי איגוד מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN) לא יתמוך במכסים חד צדדיים.

בהביע את נכונותה של סין להגביר את שיתוף הפעולה הדו-צדדי האיכותי, אמר שי כי שני הצדדים צריכים לחזק את שיתוף הפעולה המתקדם בכלכלה דיגיטלית, כלכלה ירוקה, כלכלה כחולה ובינה מלאכותית ולחזק את הפיתוח המשולב של השרשרת התעשייתית, שרשרת האספקה, שרשרת הערך, שרשרת הנתונים ושרשרת הכישרונות.

במאמרו החתום שפורסם בכלי התקשורת המלזיים, ציין שי כי בשנת 2024 הגיע הסחר בין סין למלזיה ל-212 מיליארד דולר, עלייה של כמעט פי 1,000 מהרמה בתחילת היחסים הדיפלומטיים הדו-צדדיים.

סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של מלזיה במשך 16 שנים ברציפות, בעוד שמלזיה נותרה שותפת הסחר השנייה בגודלה של סין ומקור היבוא הגדול ביותר בתוך ASEAN.

מלזיה הייתה אחת התומכות הראשונות ביוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי סין. שתי המדינות חתמו על מזכר הבנות ב-2017 ומאז קצרו תוצאות פוריות כמו תוכנית "שתי מדינות, פארקים תאומים" וחיבור הרכבת לחוף המזרחי.

לאחר הפגישה, שי ואנואר היו עדים לחתימה על למעלה מ-30 עסקאות של שיתופי פעולה בילטרלים של בינה מלאכותית, תשתיות וחקלאות, והציגו את המחויבות הרבה של שני הצדדים להגברת שיתוף הפעולה האיכותי.

חילופי ציוויליזציות משגשגים

מעבר לסחר והשקעות, סין ומלזיה חוו גם חילופי תרבות ותיירות משגשגים בשנים האחרונות.

שנת 2024 ראתה כמעט 6 מיליון ביקורים הדדיים בין שתי המדינות, שעלו על הרמה שלפני תקופת הקורונה, ציין שי במאמרו.

זה קשור למדיניות הפטור ההדדית מוויזה. שתי המדינות החלו במדיניות פטור הדדית מוויזה ב-1 בדצמבר 2023. ביוני האחרון, סין הסכימה להאריך את מדיניות הפטור מוויזה עד סוף שנת 2025, ובהדדיות, מלזיה תאריך את הפטור מוויזה עד סוף שנת 2026.

שי אמר ביום רביעי כי שני הצדדים צריכים לקחת את החתימה על הסכם הפטור ההדדי מוויזה כהזדמנות לבצע במרץ תיירות, נוער וחילופי מקומיים ולהעמיק את שיתוף הפעולה בתרבות, חינוך, ספורט, קולנוע ותקשורת.

שתי המדינות ביצעו סבב חדש של מחקר משותף בנושא הגנה על פנדות ענק והסכימו גם להגיש בקשה משותפת להכללת פרויקט "ריקוד האריות" (Lion Dance) ברשימה הייצוגית של אונסק"ו למורשת התרבותית הבלתי מוחשית של האנושות.

רק בחודש שעבר, הסרט הסיני "Ne Zha 2" הוקרן לראשונה במלזיה, שם הוא קבע מיד שיאי קופות חדשים לסרטים סיניים בשוק.

83.6 אחוזים מהנשאלים המלזים בסקר האחרון של CGTN הביעו רגשות חיוביים לגבי סין. בינתיים, הסקר הראה גם ש-83.8 אחוזים מהנשאלים הביעו עניין לבקר או ללמוד בסין.

https://news.cgtn.com/news/2025-04-16/China-Malaysia-eye-high-level-strategic-community-with-shared-future-1CCOu6tYBkA/p.html

למידע נוסף - מדיה

CGTN: [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics

ההון הקריפטוגרפי שומר על ערכו ב-2026, בעוד הביטקוין נסוג משיאי כל הזמנים
ברחבי העולם ישנם 135,694 מיליונרים מתחום הקריפטוגרפיה, שכל אחד מהם מחזיק בנכסים דיגיטליים בשווי של מיליון דולר ומעלה – ומתוכם 92,272 הם מיליונרי ביטקוין – כך עולה מדו"ח Crypto Wealth Report 2026 שפורסם היום על ידי חברת הייעוץ הבינלאומית Henley & Partners, המתמחה בתחומי תושבות ואזרחות.

IPS 2026: הון גלובלי בתחום הנדל"ן פוגש את נוף הפיתוח המשגשג של דובאי
המהדורה ה-22 מארחת מפתחים מובילים ולמעלה מ-300 מציגים, המציגים הזדמנויות השקעה עצומות

בחסותו של שליט דובאי מוחמד בן ראשיד אל מכתום, סעוד בן סאקר חנך את פסגת ההשקעות AIM לשנת 2026 בדובאי
תחת חסותו של השייח' מוחמד בן ראשיד אל-מכתום, סגן נשיא וראש ממשלת איחוד האמירויות ושליט דובאי, חנך השייח' סעוד בן סקר אל-קאסימי – חבר המועצה העליונה ושליט ראס אל-ח'ימה – את המהדורה ה-15 של פסגת ההשקעות AIM לשנת 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI