דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים בריטניה מאשרת את Protector כמטוס המוטס מרחוק הראשון מסוגו
בריטניה מאשרת את Protector כמטוס המוטס מרחוק הראשון מסוגו
חיים נוי 09/05/25 |  צפיות: 760

בריטניה מאשרת את Protector כמטוס המוטס מרחוק הראשון מסוגו

סן דייגו, קליפורניה, 8 במאי 2025,  ACCESS Newswire :

רשות התעופה הצבאית של בריטניה הנפיקה אישור סיווג צבאי (Military Type Certificate) למטוס הבלתי מאויש Protector RG Mk1 של חיל האוויר המלכותי, המכונה גם MQ-9B, המאשר כי הוא עבר הערכת כשירות אווירית קפדנית, ומאמת את יכולת ההפעלה הבטוחה שלו להפעלה ללא הגבלות גיאוגרפיות, כולל מעל אזורים מאוכלסים. החלטה זו מ-29 באפריל מהווה ציון דרך ראשון מסוגו עבור מערכת מוטסת בלתי מאוישת גדולה. זהו הישג עצום עבור בריטניה ונקודת מפנה טכנולוגית בהיסטוריה של מערכות מוטסות בלתי מאוישות. GA-ASI היא היצרנית הראשונה של מטוסים בלתי מאוישים גדולים שקיבלה את אישור ה-MTC המבוסס על עמידה קפדנית בתקן STANAG 4671, התקן של NATO לכשירות אווירית של מערכות מוטסות בלתי מאוישות.

תמונה קשורה

השגת רישיון ה-MTC הייתה מטרה של GA-ASI מאז ההתחלה של MQ-9B בינואר 2014. החברה השתמשה בפלטפורמת ה-UAS המוכחת שלה, MQ-9A, והוסיפה תכונות לשיפור ביצועים, תוך הקפדה על כך שהתכנון מסוגל לעמוד בדרישות הכשירות האווירית STANAG 4671 Edition 2 של NATO. כדי לעמוד בדרישות המחמירות הללו, המטוס מציע שיפורים רבים שלא נמצאים ב-UAS גדולים אחרים. זה כולל הגנה מפני ברקים, הגנה מפני שריפה, מערכות נגד היווצרות קרח וגישת תכנון מבוססת בלוקים כדי להבטיח סיבולת גבוהה בפני עייפות החומר ונזקים. כל תוכנות הטיסה הקריטיות תוכננו בהתאם לתקנות Do-178/254 הקפדניות. תוכנת המשימה מופרדת באופן קפדני מתוכנת הטיסה הקריטית. מעבר לכך שהתכונות מתייחסות לכשירות האווירית של המטוס, הן משפרות בנוסף את אמינותו ואת הגמישות התפעולית שלו לרמות שאין בנמצא ב-UAS אחרים.

"השגת אישור ה-MTC עבור MQ-9B הייתה מאמץ אדיר ומהווה הישג מכונן עבור החברה שלנו", אמר מנכ"ל GA-ASI, לינדן בלו. "השקענו למעלה מ-500 מיליון דולר כחלק ממאמץ בן 11 שנים לפתח כלי טיס בלתי מאויש העומד בתקני הכשירות האווירית המחמירים של NATO. זה כלל שלושה מטוסי ניסוי לבדיקות טיסה, בדיקות סביבתיות מלאות ברמת הרכיבים והמערכת לפי תקני Do-160 ו-Mil-Standards (בדיקות סביבתיות ברמת המערכת שבוצעו באלגין ובנהר פאקס), בדיקת גוף סטטית בקנה מידה מלא עד לעומסי קרקע וטיסה מרביים, בדיקות הגנה מפני ציפורים, הגנה מפני ברד ובדיקות עייפות החומר בקנה מידה מלא עד לשלושה זמני מחזור חיים (3x40,000 שעות טיסה עיונית של לכלי טיס = 120,000 שעות בסך הכל). המהנדסים שלנו פיתחו למעלה מ-140,000 עמודי נתונים טכניים מפורטים המאשרים כי MQ-9B עומד בדרישות התובעניות הללו. אני מברך את הצוות שלנו עבור ההישג יוצא הדופן הזה, ואני יודע שלקוחותינו זקוקים לאישור סיווג זה, שייפתח את המרחב האווירי האזרחי לפעילות הטיסה שלהם".

חיל האוויר המלכותי ממשיך לקבל מטוסי Protector  חדשים במשכנם בצפון אנגליה בבסיס חיל האוויר המלכותי בוודינגטון. בריטניה כבר קיבלה 10 מטוסים מתוך ה-16 שהוזמנו.

"השגת אישור הסיווג הצבאי הראשון מסוגו דרשה שנים של מסירות והתמדה והיא מהווה עדות לעבודה הקשה של כל המעורבים. זוהי זכות להיות הראשונים שזוכים לקבל אישור MTC עבור ה-Protector Air System", אמר מפקד הלהק ניל ונבלס, הרשות לסיווגי כשירות אווירית ומי שמחזיק בתעודת האישור לסיווג ה-Protector.

MQ-9B הוא ה-UAS לרום בינוני ולפעולה ממושכת המתקדם ביותר בעולם. ה-MQ-9B כולל את המודלים SkyGuardian® ו-SeaGuardian® וכן את ה-Protector המופעל בידי חיל האוויר המלכותי הבריטי.

בנוסף לבריטניה, ל-GA-ASI יש הזמנות ל- MQ-9B מבלגיה, קנדה, פולין, משמר החופים היפני, כוח ההגנה העצמית הימית של יפן, טייוואן, הודו וחיל האוויר האמריקאי לתמיכה בפיקוד המבצעים המיוחדים. MQ-9B תמך גם בתרגילים שונים של הצי האמריקני, כולל Northern Edge, Integrated Battle Problem, RIMPAC ו-Group Sail.

אודות GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc היא היצרנית המובילה בעולם של מערכות מטוסים ללא טייס (UAS). עם יותר מ-8 מיליון שעות טיסה, ליין ה- Predator® של UAS טס כבר למעלה מ-30 שנה וכולל את MQ-9A Reaper®, MQ-1C Gray Eagle® 25M, MQ-20 Avenger®, ואת MQ-9B SkyGuardian®/SeaGuardian®. החברה מחויבת לספק פתרונות לריבוי משימות עם זמן ממושך המספקים מודעות מתמשכת למצב ויכולת תקיפה מהירה.

לקבלת מידע נוסף, בקרו באתר www.ga-asi.com.

Avenger, EagleEye, Gray Eagle, Lynx, Predator, Reaper, SeaGuardian ו- SkyGuardian הם סימנים מסחריים של General Atomics Aeronautical Systems, Inc, הרשומים בארצות הברית ו/או במדינות אחרות.

למידע נוסף - מדיה

GA-ASI Media Relations

[email protected]

(858) 524-8101

מקור: General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית ACCESS Newswire



דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO
מועד אחרון חשוב לתביעה ייצוגית נגד GPGI, CMPO: רוזן, משרד עורכי דין מוביל בליטיגציה, קורא למשקיעי GPGI, Inc (לשעבר CompoSecure, Inc) שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב- 14 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPGI, CMPO

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY : רוזן, יועץ למשקיעים אמין, קורא למשקיעי Bloom Energy Corporation עם הפסדים העולים על 100 אלף דולר, לשכור ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – BE

ערב עתיר כוכבים שציין את השקת חנות הדגל של מונקלר בשדרה החמישית, פתח פרק חדש בסיפור האהבה המתמשך של המותג עם ניו יורק
המקום החדש של Moncler בשדרה החמישית העניק השראה לערב של חגיגות ושמחה, ריקודים לצלילי המוסיקה של הדיג’יי מארק רונסון וקרליטה, בליווי קוקטיילים ומתאבנים מבית השף הנודע יאן נורי.

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד MVST: רוזן, משרד עורכי דין מוביל בתחומו בעולם, קורא למשקיעי Microvast Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב של 21 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – MVST

דדליין לתביעה ייצוגית נגד CCOI
דדליין לתביעה ייצוגית נגד CCOI: רוזן, המייצג משקיעים וזוכה להכרה ארצית, קורא למשקיעי Cogent Communications Holdings, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב של 21 בספטמבר בתביעה ייצוגית בניירות ערך – CCOI

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

מועד אחרון סופי לתביעה ייצוגית נגד PLNT
מועד אחרון סופי לתביעה ייצוגית נגד PLNT: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, קורא למשקיעי Planet Fitness, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב של 14 בספטמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PLNT

HOF Capital משלימה רכישה בשווי מיליארד אירו של אחזקות פורשה בבוגאטי רימאק ובקבוצת רימאק
HOF Capital הודיעה על השלמת רכישת אחזקות פורשה ב- Bugatti Rimac ובקבוצת רימאק באמצעות קונסורציום בראשות HOF. העסקה, שהוכרזה לראשונה באפריל 2026, נסגרה לאחר עמידה בכל התנאים, כולל אישורים רגולטוריים. אחזקותיה המשולבות של פורשה הוערכו בכמיליארד אירו.

EIG מודיעה על סגירה סופית של Senior Infrastructure Debt Fund VI, לאחר שגייסה 4 מיליארד דולר באמצעות פלטפורמת ההלוואות הישירות שלה
הפלטפורמה חצתה את יעד הגיוס המקורי, שעמד על 3 מיליארד דולר, ומשקפת ביקוש מוסדי רחב לאשראי בתחום התשתיות

ג'ונסון אנד ג'ונסון קיבלה את סימון ה-CE עבור עדשות המגע הרב-פעמיות ACUVUE OASYS MAX
עדשת מגע רב-פעמית חדשה המיועדת לשימוש במשך שבועיים מביאה את הטכנולוגיות המתקדמות של ACUVUE OASYS MAX, ומספקת למטופלים נוחות מעולה וראייה חדה וברורה, גם ביום ה-14*†1 · המוצר מרחיב את מגוון מוצרי ACUVUE OASYS MAX עם אפשרות מתקדמת עבור מרכיבי עדשות מגע רב-פעמיות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI