דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה
CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה
חיים נוי 19/06/25 |  צפיות: 515

CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה

CGTN פרסמה מאמר על הפסגה השנייה של סין-מרכז אסיה באסטנה, המדגיש את החשיבות של חתימת סין וחמש מדינות מרכז אסיה על אמנת השכנות הטובה ושיתוף הפעולה הידידותי הקבוע, והדגיש את מחויבותן המשותפת לחיזוק השותפויות באמצעות יוזמת החגורה והדרך לקידום פיתוח הדדי ושיתוף פעולה אזורי.

בייג'ינג, 19 ביוני 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

לראשונה בהיסטוריה, פסגת סין-מרכז אסיה התארחה במדינה במרכז אסיה, כאשר מנהיגי סין וחמש מדינות מרכז אסיה התכנסו ביום שלישי באסטנה, בירת קזחסטן, למהדורה השנייה של הפסגה.

בציון דרך חדש, שש המדינות חתמו על אמנת שכנות טובה קבועה ושיתוף פעולה ידידותי בפסגה.

האמנה נועדה לעגן את עקרון הידידות הנצחית בין המדינות בצורת חוק, אמר נשיא סין שי ג'ינפינג בנאום מרכזי.

"זה ציון דרך להיום ובסיס למחר", אמר שי בנאום בפסגה, שבה השתתפו נשיאי קזחסטן, קירגיזסטן, טג'יקיסטן, טורקמניסטן ואוזבקיסטן.

שמירה על רוח סין-מרכז אסיה

שי שיבח ביום שלישי את רוח סין-מרכז אסיה, המגלמת כבוד הדדי, אמון הדדי, תועלת הדדית וסיוע הדדי למרדף משותף אחר מודרניזציה באמצעות פיתוח איכותי.

ב-2020 הציעה סין להקים מנגנון סין-מרכז אסיה. ב-2022 הציעו המדינות לשדרג את המנגנון לדרגת ראשי מדינות בפסגה וירטואלית לציון 30 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן.

הצעה זו התממשה בפסגת סין-מרכז אסיה הראשונה ב-2023 בעיר שיאן שבצפון-מערב סין, שם הסכימו המנהיגים כי המפגש בדרג הבכיר יתקיים אחת לשנתיים, לסירוגין בין סין למדינות מרכז אסיה.

שנתיים לאחר מכן, הקונצנזוס בפסגה הראשונה יושם באופן גורף, אמר שי, והוסיף כי נתיב שיתוף הפעולה מתרחב בהתמדה, והידידות פורחת ביתר שאת.

סקר שנערך לאחרונה על ידי CGTN מצא כי 90 אחוזים מהנשאלים מאמינים שמנגנון סין-מרכז אסיה אינו עוסק ביריבות או בתחרות אלא מסגרת לשני הצדדים לחפש יציבות, פיתוח ושיתוף פעולה ממוקד עתיד.

עד כה, סין הקימה שותפויות אסטרטגיות מקיפות, חתמה על מסמכי שיתוף פעולה של חגורה ודרך, ויישמה את החזון של בניית קהילה עם עתיד משותף ברמה הדו-צדדית עם כל חמש מדינות מרכז אסיה.

זה מדגים באופן מלא את האמון ההדדי האסטרטגי ברמה הגבוהה ואת הנחישות האיתנה להעמיק את שיתוף הפעולה המועיל לשני הצדדים, אמר סון ווידונג (Sun Weidong), מזכ"ל מזכירות מנגנון סין-מרכז אסיה.

פיתוח איכותי של יוזמת החגורה והדרך

בפסגת אסטנה קרא שי למדינות לפעול ברוח סין-מרכז אסיה, להגביר את שיתוף הפעולה במרץ מחודש ובצעדים מעשיים יותר, לקדם פיתוח איכותי של יוזמת החגורה והדרך (BRI) ולהתקדם לעבר המטרה של קהילה עם עתיד משותף לאזור.

בבירת קזחסטן ב-2013 הציג שי לראשונה את חזונו לבנייה משותפת של החגורה הכלכלית של דרך המשי, מרכיב חיוני ביוזמת החגורה והדרך.

באמצעות יוזמה זו, סין והאזור ראו שיתוף פעולה חזק בסחר, כלכלה דיגיטלית וקישוריות. סין הפכה לשותפת הסחר המובילה באזור ולמקור השקעות מרכזי. נתוני מינהל המכס הכללי הראו כי הסחר בין סין למרכז אסיה הגיע לשיא של 94.8 מיליארד דולר בשנת 2024, כאשר ההשקעה המצטברת של סין באזור עלתה על 30 מיליארד דולר.

על פי סקר שערכה CGTN, 92.4 אחוזים מהנשאלים מסכימים כי יוזמת החגורה והחגורה היא מוצר ציבורי בינלאומי חשוב התומך בשיתוף פעולה ברמה גבוהה בין סין למרכז אסיה.

שי קרא ביום שלישי לסין ולמרכז אסיה לייעל את מסגרת שיתוף הפעולה שלהן כדי להפוך אותה ליותר מוכוונת תוצאות, יעילה ומשולבת עמוק.

יש לעשות מאמצים למקד את שיתוף הפעולה בסחר חלק, השקעות תעשייתיות, קישוריות, כרייה ירוקה, מודרניזציה חקלאית וחילופי כוח אדם, ולהוציא לפועל פרויקטים נוספים בשטח, אמר.

על מנת לקדם שיתוף פעולה רלוונטי, סין החליטה להקים שלושה מרכזי שיתוף פעולה המתמקדים בהפחתת העוני, חילופי חינוך ומניעה ופיקוח על מדבור, כמו גם פלטפורמה לשיתוף פעולה לסחר חלק, הודיע שי.

צוי ז'נג (Cui Zheng), מנהל מרכז המחקר לרוסיה, מזרח אירופה ומדינות מרכז אסיה באוניברסיטת ליאונינג, הכיר בחשיבות מודל שיתוף הפעולה בהתחשב בנוף הבינלאומי הנוכחי במאמר דעה של CGTN.

בסביבה גלובלית המאופיינת בפרוטקציוניזם גובר, השותפות בין סין למרכז אסיה מייצגת מודל חדש של מעורבות דיפלומטית - כזו שמכבדת עצמאות, מקדמת תועלת הדדית ומגבירה את קולו של הדרום הגלובלי, אמר צוי.

למידע נוסף, אנא לחצו:

https://news.cgtn.com/news/2025-06-18/China-Central-Asia-sign-landmark-treaty-vow-to-boost-cooperation-1Ei1tgKFlXa/p.html

ליצירת קשר

CGTN, [email protected]

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Mavenir דורגה כחזקה ביותר בדו"ח 2026 IMS and Voice Core Competitive Landscape Assessment של GlobalData
פלטפורמת MAVcore הפועלת בענן זכתה להכרה כספקית IMS וליבה קולית מובילה

OPPEIN, יצרנית הארונות הגדולה בעולם, מעמיקה את נוכחותה במזרח התיכון באמצעות היצע פתרונות בהתאמה אישית
במהלך השנים האחרונות, OPPEIN בנתה לעצמה מוניטין חזק בקרב לקוחות מזרח תיכוניים. מודל אולם התצוגה שלה, המציע פתרונות לכל הבית, המציא מחדש את חוויית הקנייה המקומית על ידי הצעת ריהוט ביתי מלא במקום אחד, כולל ארונות, רהיטים ודלתות, הכל בסגנונות אחידים.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן משרד עורכי דין המתמחים בייצוג משקיעים, קורא למשקיעי Lucid Group, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן משרד עורכי דין המתמחים בייצוג משקיעים, קורא למשקיעי Lucid Group, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב ב-28 ביולי במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – LCID

Accertify ו-Liminal מפרסמות מחקר אמפירי ראשון המוכיח כי השילוב בין מניעת הונאות לבין אבטחת סייבר אכן עובד – ומגדיר את הדרך הנכונה ליישם אותה
מחקר חדש בקרב 250 מנהלים בכירים מזהה ארבעה דפוסי התנהגות ארגוניים הקשורים ליתרון ביצועים של פי 3.4 לעומת ארגונים הפועלים במבנים מבודדים

EXEED VPD כובשת את החום: טכנולוגיית חניה חכמה מתחילה בניסויים במזרח התיכון
ב-23 ביולי, שמונה רכבי ניסוי המצוידים בטכנולוגיית EXEED VPD (Valet Parking Driver) כבר היו בדרכם לערב הסעודית. רכבים אלו צפויים לעבור תהליך אימות מקומי בחודש אוגוסט, הן בערב הסעודית והן באיחוד האמירויות, בתנאי טמפרטורה גבוהה ותנאי דרך מורכבים.

U.S. Polo Assn נתנה חסות לאליפות הפולו הבריטית הפתוחה בסנט רג'יס לשנת 2026,
U.S. Polo Assn נתנה חסות לאליפות הפולו הבריטית הפתוחה בסנט רג'יס לשנת 2026, לזכייה בגביע הזהב קאודריי, כשותפת הביגוד הרשמית קבוצת Gaston Polo זכתה בגביע הזהב לאחר ניצחון על קבוצת Dubai Polo במועדון הפולו קאודריי פארק

Bitget מתגלה כזירת מסחר ב-TradFi מובילה עם כמעט 70 מיליארד דולר בנפח של חוזים עתידיים רציפים ברבעון השני, כך עולה מדו"ח TokenInsight
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, מתגלה כאחת מזירות המסחר המובילות למוצרי מסחר TradFi, כשהיא מייצרת כמעט 70 מיליארד דולר בנפח מסחר של חוזים עתידיים רציפים ב-TradFi ברבעון השני של 2026, לפי דו"ח הבורסות הקריפטוגרפיות של TokenInsight לרבעון השני לשנת 2026 - TokenInsight Q2 2026 Crypto Exchange Report.

Bitget משיקה את חוזי Quanto Perpetual הראשונים בתעשייה לנכסי TradFi
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את חוזי ה-Quanto Perpetual Futures (חוזים עתידיים מתמשכים מסוג Quanto) הראשונים בתעשייה המשלבים עולם פיננסי מסורתי (TradFi);

Zoom Revenue Accelerator חושפת טכנולוגיית בינה מלאכותית המניעה פעולות להגדלת הכנסות – ולא רק מספקת תובנות.
יכולות בינה מלאכותית חדשות ותוכניות גמישות מעניקות לצוותי ההכנסות את ההכוונה וההדרכה הדרושות להם כדי לשפר את הביצועים ולסגור עסקאות מהר יותר

שמירה על תקינות וקרירות הרכב לבעלי כלי רכב במזרח התיכון: KAIYI משיקה קמפיין שירות מיוחד לקיץ
עם כניסתו של המזרח התיכון לשיא עונת הקיץ, החום הקיצוני, הקרינה החזקה ותנאי היובש מציבים דרישות גבוהות יותר בפני מערכות המיזוג, מערכות האנרגיה והנוחות בתא הנוסעים. בין אם מדובר בנסיעה עירונית, בטיול משפחתי או בנסיעה בין-עירונית – תקינות הרכב ויציבותו חיוניות לנסיעה בטוחה ורגועה יותר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI