דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה
CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה
חיים נוי 19/06/25 |  צפיות: 274

CGTN: סין ומדינות מרכז אסיה חתמו על אמנה היסטורית והתחייבו להגביר את שיתוף הפעולה

CGTN פרסמה מאמר על הפסגה השנייה של סין-מרכז אסיה באסטנה, המדגיש את החשיבות של חתימת סין וחמש מדינות מרכז אסיה על אמנת השכנות הטובה ושיתוף הפעולה הידידותי הקבוע, והדגיש את מחויבותן המשותפת לחיזוק השותפויות באמצעות יוזמת החגורה והדרך לקידום פיתוח הדדי ושיתוף פעולה אזורי.

בייג'ינג, 19 ביוני 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

לראשונה בהיסטוריה, פסגת סין-מרכז אסיה התארחה במדינה במרכז אסיה, כאשר מנהיגי סין וחמש מדינות מרכז אסיה התכנסו ביום שלישי באסטנה, בירת קזחסטן, למהדורה השנייה של הפסגה.

בציון דרך חדש, שש המדינות חתמו על אמנת שכנות טובה קבועה ושיתוף פעולה ידידותי בפסגה.

האמנה נועדה לעגן את עקרון הידידות הנצחית בין המדינות בצורת חוק, אמר נשיא סין שי ג'ינפינג בנאום מרכזי.

"זה ציון דרך להיום ובסיס למחר", אמר שי בנאום בפסגה, שבה השתתפו נשיאי קזחסטן, קירגיזסטן, טג'יקיסטן, טורקמניסטן ואוזבקיסטן.

שמירה על רוח סין-מרכז אסיה

שי שיבח ביום שלישי את רוח סין-מרכז אסיה, המגלמת כבוד הדדי, אמון הדדי, תועלת הדדית וסיוע הדדי למרדף משותף אחר מודרניזציה באמצעות פיתוח איכותי.

ב-2020 הציעה סין להקים מנגנון סין-מרכז אסיה. ב-2022 הציעו המדינות לשדרג את המנגנון לדרגת ראשי מדינות בפסגה וירטואלית לציון 30 שנה ליחסים הדיפלומטיים ביניהן.

הצעה זו התממשה בפסגת סין-מרכז אסיה הראשונה ב-2023 בעיר שיאן שבצפון-מערב סין, שם הסכימו המנהיגים כי המפגש בדרג הבכיר יתקיים אחת לשנתיים, לסירוגין בין סין למדינות מרכז אסיה.

שנתיים לאחר מכן, הקונצנזוס בפסגה הראשונה יושם באופן גורף, אמר שי, והוסיף כי נתיב שיתוף הפעולה מתרחב בהתמדה, והידידות פורחת ביתר שאת.

סקר שנערך לאחרונה על ידי CGTN מצא כי 90 אחוזים מהנשאלים מאמינים שמנגנון סין-מרכז אסיה אינו עוסק ביריבות או בתחרות אלא מסגרת לשני הצדדים לחפש יציבות, פיתוח ושיתוף פעולה ממוקד עתיד.

עד כה, סין הקימה שותפויות אסטרטגיות מקיפות, חתמה על מסמכי שיתוף פעולה של חגורה ודרך, ויישמה את החזון של בניית קהילה עם עתיד משותף ברמה הדו-צדדית עם כל חמש מדינות מרכז אסיה.

זה מדגים באופן מלא את האמון ההדדי האסטרטגי ברמה הגבוהה ואת הנחישות האיתנה להעמיק את שיתוף הפעולה המועיל לשני הצדדים, אמר סון ווידונג (Sun Weidong), מזכ"ל מזכירות מנגנון סין-מרכז אסיה.

פיתוח איכותי של יוזמת החגורה והדרך

בפסגת אסטנה קרא שי למדינות לפעול ברוח סין-מרכז אסיה, להגביר את שיתוף הפעולה במרץ מחודש ובצעדים מעשיים יותר, לקדם פיתוח איכותי של יוזמת החגורה והדרך (BRI) ולהתקדם לעבר המטרה של קהילה עם עתיד משותף לאזור.

בבירת קזחסטן ב-2013 הציג שי לראשונה את חזונו לבנייה משותפת של החגורה הכלכלית של דרך המשי, מרכיב חיוני ביוזמת החגורה והדרך.

באמצעות יוזמה זו, סין והאזור ראו שיתוף פעולה חזק בסחר, כלכלה דיגיטלית וקישוריות. סין הפכה לשותפת הסחר המובילה באזור ולמקור השקעות מרכזי. נתוני מינהל המכס הכללי הראו כי הסחר בין סין למרכז אסיה הגיע לשיא של 94.8 מיליארד דולר בשנת 2024, כאשר ההשקעה המצטברת של סין באזור עלתה על 30 מיליארד דולר.

על פי סקר שערכה CGTN, 92.4 אחוזים מהנשאלים מסכימים כי יוזמת החגורה והחגורה היא מוצר ציבורי בינלאומי חשוב התומך בשיתוף פעולה ברמה גבוהה בין סין למרכז אסיה.

שי קרא ביום שלישי לסין ולמרכז אסיה לייעל את מסגרת שיתוף הפעולה שלהן כדי להפוך אותה ליותר מוכוונת תוצאות, יעילה ומשולבת עמוק.

יש לעשות מאמצים למקד את שיתוף הפעולה בסחר חלק, השקעות תעשייתיות, קישוריות, כרייה ירוקה, מודרניזציה חקלאית וחילופי כוח אדם, ולהוציא לפועל פרויקטים נוספים בשטח, אמר.

על מנת לקדם שיתוף פעולה רלוונטי, סין החליטה להקים שלושה מרכזי שיתוף פעולה המתמקדים בהפחתת העוני, חילופי חינוך ומניעה ופיקוח על מדבור, כמו גם פלטפורמה לשיתוף פעולה לסחר חלק, הודיע שי.

צוי ז'נג (Cui Zheng), מנהל מרכז המחקר לרוסיה, מזרח אירופה ומדינות מרכז אסיה באוניברסיטת ליאונינג, הכיר בחשיבות מודל שיתוף הפעולה בהתחשב בנוף הבינלאומי הנוכחי במאמר דעה של CGTN.

בסביבה גלובלית המאופיינת בפרוטקציוניזם גובר, השותפות בין סין למרכז אסיה מייצגת מודל חדש של מעורבות דיפלומטית - כזו שמכבדת עצמאות, מקדמת תועלת הדדית ומגבירה את קולו של הדרום הגלובלי, אמר צוי.

למידע נוסף, אנא לחצו:

https://news.cgtn.com/news/2025-06-18/China-Central-Asia-sign-landmark-treaty-vow-to-boost-cooperation-1Ei1tgKFlXa/p.html

ליצירת קשר

CGTN, [email protected]

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Lantronix מחדשת את הקישוריות התעשייתית עם השקת סדרת הנתבים האלחוטיים תומכי 5G הזמיני ועטורי הפרסים שלה
סדרת NTC-500 החדשה של Lantronix מאפשרת לארגונים להשיג ניידות מהדור הבא, תובנות בזמן אמת והחזר ROI משופר

שותפות טרנס-אטלנטית חדשה עבור CCA אירופאי
18/07/25 | ספורט
General Atomics מכריזה על תוכניות לפיתוח בינלאומי מהיר של מטוסי קרב בלתי מאוישים

Andersen Consulting מוסיפה מומחיות בגישה אל השוק באמצעות Prime Action בברזיל
Andersen Consulting מחזקת את יכולותיה באמריקה הלטינית באמצעות שיתוף פעולה עם Prime Action Consulting, חברה המתמחה באסטרטגיית גישת שוק ובניהול ערוצים בענפי הרכב, החקלאות, הבנקאות, התרופות והטלקומוניקציה.

ExaGrid מקבלת הכרה ומצטרפת לרשימת 2025 MES Midmarket 100 היוקרתית
הרשימה כוללת ספקי טכנולוגיה שתומכים בצמיחה, בחדשנות ובהצלחה

Bitget מצטרפת ל-Global Markets Alliance של Ondo כדי להרחיב את הגישה הגלובלית ליותר ממאה RWA שהומרו לאסימונים
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, הצטרפה באופן רשמי ל-Global Markets Alliance (ברית השווקים הגלובליים), יוזמה שיתופית שנועדה ליישר קו בין סטנדרטים בתעשייה ולקדם יכולת פעולה הדדית עבור אסימונים המבוססים על ניירות ערך של Ondo Finance.

צוות אווירי בלגי השלים אימון ב-MQ-9B
ההכשרה בהטסת ה- MQ-9B SkyGuardian® של GA-ASI נערכה במספר אתרים, כולל מרכז ניסויי והכשרות הטיסה ודזרט הורייזון

ההדגמה האחרונה של המטוס האוטונומי של GA כללה יכולת קרב אוויר-אוויר בזמן אמת
משימות אוטונומיות עם TacACE ו-Optix.C2 הציגו בגרות ומוכנות מבצעית

מחקר בהיקף גדול של Statens Serum Institut לא העלה קשר בין חיסונים לאוטיזם או ל-49 בעיות בריאותיות נוספות
מחקר חדש שנערך בדנמרק אינו מוצא קשר בין אלומיניום הנמצא בחיסוני ילדים לבין 50 בעיות בריאות שונות כולל אוטיזם, אסטמה ומחלות אוטואימוניות. הממצאים מאששים את בטיחותה של תוכנית החיסונים לילדים בדנמרק.

מנהל התפעול של Bitget ערך סיורים סיורים ב-UCLA, הרווארד ובית הספר לעסקים של LALIGA, במטרה להאיץ את חינוך הבלוקצ'יין
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, עושה צעדים נועזים במרחב האקדמי, ומשלבת חינוך בלוקצ'יין עם אסטרטגיית מותג בעולם האמיתי.

Bitget רשמה את RCADE Network (RCADE) למסחר בספוט עם 124,440,000 אסימונים כתגמולים
Bitget, בורסת המטבעות הקריפטוגרפים המובילה וחברת Web3, הודיעה על הרישום של RCADE Network (RCADE) למסחר בספוט. בנוסף לזמינות עבור מסחר בספוט, Bitget תשיק גם קמפיין תגמולים בלעדי ב-Launchpool וקמפיין CandyBomb. RCADE מאפשרת כלכלת משחקים מבוזרת המונעת בידי הקהילה, תורמים וגיימרים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI