דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: כיצד BRICS רבתי מעצימה את הדרום הגלובלי?
CGTN: כיצד BRICS רבתי מעצימה את הדרום הגלובלי?
חיים נוי 08/07/25 |  צפיות: 545

CGTN: כיצד BRICS רבתי מעצימה את הדרום הגלובלי?

במהלך פסגת ה-BRICS ה-17 בריו דה ז'ניירו, CGTN פרסמה מאמר הבוחן כיצד שיתוף הפעולה הגדול יותר של BRICS מגביר את קולו של הדרום הגלובלי ומניע רפורמה בממשל העולמי

בייג'ינג, 8 ביולי 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

לקראת פסגת ה-BRICS ה-17 בריו דה ז'ניירו, הבנק החדש לפיתוח (NDB) קיבל בברכה את קולומביה ואוזבקיסטן כחברות חדשות. התרחבות זו מדגישה כיצד BRICS רבתי, פלטפורמה מורחבת וכוללנית, מגבירה את קולן של מדינות מתפתחות ועוזרת לעצב מחדש את הממשל הגלובלי.

המשיכה הגוברת של BRICS ניכרת. הצטרפותה האחרונה של וייטנאם למדינה שותפה של BRICS חיזקה עוד יותר את שיתוף הפעולה הגדול של BRICS, שכן הסתעפות BRICS משתרעת כעת על פני כלכלות גדולות ברחבי אסיה, אפריקה, אמריקה הלטינית והמזרח התיכון, מייצגת כמעט מחצית מאוכלוסיית העולם ותורמת למעלה מ-50 אחוז מהצמיחה העולמית.

מתווה לשיתוף פעולה דרום-דרום

נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לפתוח "אופק חדש בפיתוח איכותי של שיתוף פעולה גדול יותר של BRICS", ומיצב את הגוש הן כ"ערוץ עיקרי לסולידריות של הדרום הגלובלי" והן כ"חלוץ לרפורמה בממשל הגלובלי".

ראש ממשלת סין לי צ'יאנג הדהד את הקריאה הזו בריו. בנאום במליאה של "שלום וביטחון ורפורמה בממשל הגלובלי" של פסגת ה-BRICS ה-17, לי קרא ביום ראשון למדינות ה-BRICS לתמוך בעצמאות והסתמכות עצמית, ולקחת אחריות רבה יותר בבניית קונצנזוס וסינרגיות.

סין מעצבת באופן פעיל את האג'נדה הזו. לדברי לי, השנה תקים סין מרכז מחקר סיני-BRICS על כוחות ייצור איכותיים חדשים. הוא גם הכריז על מלגה שהוקמה למדינות BRICS כדי להקל על טיפוח כישרונות במגזרים כולל תעשייה וטלקומוניקציה.

למעשה, סין מילאה זה מכבר תפקיד מוביל בעיצוב שיתוף הפעולה של ה-BRICS. המדינה הייתה הראשונה להציע את מודל "BRICS Plus", שעזר להרחיב את הגישה של BRICS לכלכלות מתעוררות אחרות. זה הניח את היסודות לרשת רחבה יותר של שיתוף פעולה בדרום הגלובלי. הנשיא שי הציע גם חזון אסטרטגי לבניית BRICS המחויב לשלום, חדשנות, פיתוח ירוק, צדק וחילופי אנשים קרובים יותר.

אלה לא רק אידיאלים. לסין יש פרויקטים קונקרטיים מתקדמים. כתומכת שלום, סין סייעה להשיק את יוזמת "ידידי השלום" בנושא המשבר באוקראינה וקראה להפסקות אש במזרח התיכון. כשותפת פיתוח, היא תמכה בהקמת ה-NDB והשיקה מרכזי שיתוף פעולה בבינה מלאכותית, תעשייה בת קיימא, כלכלה דיגיטלית ואזורים כלכליים מיוחדים. כמחברת תרבותית, סין מקדמת פלטפורמות כמו דיאלוג הציוויליזציה של BRICS, ברית החינוך המקצועי ופורומי נוער.

סקר שנערך לאחרונה על ידי CGTN מראה כי 90.4 אחוזים מהמשיבים הגלובליים הכירו בתפקידה הקריטי של סין במנגנון ה-BRICS ומצפים שסין תספק יותר ניסיון והזדמנויות למדינות שווקים מתעוררים ולמדינות בדרום הגלובלי להשיג מודרניזציה.

רפורמה בממשל הגלובלי

עלייתו של ה-BRICS מניעה שינוי אמיתי. כ-91.2 אחוזים מהמשיבים הבינלאומיים לסקר של CGTN מאמינים ש-BRICS ממלאת תפקיד חיוני בעיצוב עולם רב-קוטבי ובקידום גלובליזציה מכילה ומבוססת כללים.

נשיא ברזיל לואיס אינסיו לולה דה סילבה הדגיש ביום ראשון כי המדינות החברות ב-BRICS תורמות כעת 40% מהתמ"ג העולמי, עם קצב צמיחה של 4% ב-2024, העולה על הממוצע העולמי. נתונים אלה משקפים לא רק מומנטום כלכלי, אלא שינוי מבני בעוצמה העולמית.

הבנק החדש לפיתוח NDB, שהושק ב-2015, מסמל את השינוי הזה. נשיאת ה-NDB, דילמה רוסף, ציינה כי משימת הבנק היא לשרת את הדרום הגלובלי, ואמרה: "אחד ההבדלים העיקריים בינינו הוא שכל החברים שווים, וכל קול נשמע". הבנק אישר למעלה מ-120 פרויקטים בשווי 40 מיליארד דולר, המציעים פתרונות פרגמטיים בתחומי המסחר, התשתיות והפיננסים.

בפסגת ריו, מדינות ה-BRICS התאחדו בהבעת החזון הקולקטיבי שלהן למערכת ממשל גלובלית כוללת, מאוזנת וייצוגית יותר. הם אימצו את הצהרת ריו דה ז'ניירו, ואישרו מחדש את מחויבותם לשיתוף פעולה עמוק יותר ורפורמה במוסדות רב-צדדיים.

ראש הממשלה לי סיים את נאומו במסר ברור: סין מוכנה לשלב ידיים עם מדינות BRICS אחרות כדי לקדם ממשל גלובלי בכיוון צודק, שוויוני, יעיל ומסודר יותר, תוך עבודה משותפת לבניית עולם טוב יותר.

https://news.cgtn.com/news/2025-07-07/How-is-Greater-BRICS-empowering-the-Global-South--1EO4TCuNW48/p.html

איש קשר: CGTN, [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הפרקליט הבינלאומי לזכויות אדם ג’ארד גנסר והיועץ המשפטי לשעבר של הבית הלבן לני ג’. דייוויס, מצטרפים לצוות המשפטי וההסברתי התומך באיש העסקים הקמבודי יים ליק, על פי הודעת משרד עורכי הדין Seiden Law LLP
ג’ארד גנסר, אחד הפרקליטים המוכרים בעולם בתחום זכויות האדם, ולני ג'. דייויס, יועץ לנשיאים לשעבר ג’ורג’ בוש וביל קלינטון, הצטרפו לצוות המשפטי והמייעץ של איש העסקים הקמבודי יים ליק במטרה לתת מענה למה שהם מכנים קמפיין השמצה בתאילנד.

בהמשך להתקדמות הגלובלית, LEPAS עומדת להשיק את שבוע סגנון החיים האלגנטי הגלובלי הראשון שלה
LEPAS עתידה להשיק את אירוע שבוע סגנון החיים האלגנטי הגלובלי של LEPAS הראשון שלה בחודש אוקטובר הקרוב. מאז הופעת הבכורה שלה כמותג עצמאי חדש בשנת 2025, החלה LEPAS בפריסה גלובלית של מוצריה ושל נוכחות המותג, כשהיא זוכה לתשומת לב עולמית.

Mavenir משיקה את NetAIShield: הגנה מפני הונאות מבוססת בינה מלאכותית עבור שירותי מפעילים בתחומי הקול, ההודעות והנתונים
פלטפורמת הגנה רב-שכבתית מבוססת בינה מלאכותית המתאמת איומים לאורך כל דומיין ברשת תוך הגנה על מנויים בזמן אמת

אמנדה ד'סוזה זכתה להכרה כמעצבת הפנים הטובה ביותר בדובאי לבתים יוקרתיים בשנת 2026
אמנדה ד'סוזה מביאה אלגנטיות ללא מאמץ לחלל שנבחר בקפידה על ידי Euphoria Interiors — שבו גוונים חמים, פרטים מלוטשים ואסתטיקה נצחית משתלבים בצורה יפהפייה.

Beacon רכשה את Haize Labs במטרה להניע בינה מלאכותית עבור הכלכלה הראלית
הנהלת Haize Labs תעמוד במרכז קבוצת המחקר החדשה של Beacon לבינה מלאכותית יישומית, ותאיץ את הטמעת הבינה המלאכותית ברחבי החברות החיוניות שבבעלות Beacon

נשיא קולומביה לשעבר, איוואן דוקה, מונה לקדם את היוזמה הגלובלית של ICC ושל Carbon Measures לחישוב פליטות פחמן ברמת המוצר
דוקה יעמוד בראש קבוצת הייעוץ של פאנל המומחים הטכניים של ICC ו-Carbon Measures, ויציג נקודות מבט של מדיניות, עסקים ואנשי מקצוע לשלב הבא של עבודתם.

Jazwares חוברת אל סנריו ומרחיבה את סדרת מוצרי הלו קיטי וחבריה אל אזור EMEA
בובות, דמויות ומוצרים נוספים בהשראת עולמה האהוב של הלו קיטי וחבריה יושקו באירופה, במזרח התיכון ובאפריקה

TOURISE חושפת את פסגת 2027 בנושא "חיבורים שמניעים את העולם"
פסגת התיירות הגלובלית השניה תכנס יחדיו מנהיגים ידועים בריאד, ב-23-25 במרץ, 2027 · החברה הכריזה על הנואמים הראשונים שאישרו את השתתפותם, כולל מנהיגים מטעם Booking Holdings, הילטון, מריוט, Intrepid Travel ו-S4 Capital

U.S. Polo Assn מציינת שותפות חדשה עם מועדון הפולו ההיסטורי של גריניץ' במסגרת טורניר אליפות החוף המזרחי לשנת 2026, בחסות אאודי
U.S. Polo Assn.®, מותג הספורט הרשמי של United States Polo Association - איגוד הפולו של ארצות הברית (USPA), ציין את סיומו של טורניר ה-East Coast Open לשנת 2026 בחסות Audi.

באייר תציג כיצד בנתה מחדש את מערך התכנון הגלובלי שלה בשיתוף עם OMP, במסגרת פסגת תכנון שרשרת האספקה ​​של גרטנר לשנת 2026
OMP, ספקית מובילה של פתרונות לתכנון שרשרת האספקה, מזמינה את משתתפי כנס Gartner Supply Chain Planning Summit 2026 בלונדון למפגש משותף עם התאגיד הרב-לאומי Bayer
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI