דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: מלכת היופי של ירושלים – מסעיר ומרגש – תיאטרון בית ליסין
ביקורת: מלכת היופי של ירושלים – מסעיר ומרגש – תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 13/07/25 |  צפיות: 1457

ביקורת: מלכת היופי של ירושלים – מסעיר ומרגש – תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

מלכת היופי של ירושלים, עיבוד בימתי לספר ולסדרה בטלוויזיה, העולה בתיאטרון בית ליסין, היא הצגה סוחפת, מסעירה ומרגשת.

הבמאי אודי גוטשלק הצליח להפיק הצגה מעניינת, קולחת ומרגשת עם להקת השחקנים הנפלאה והתוצאה היא מרהיבה ומסעירה .

ליאת פישמן לני ושלומית ארנון בר-לב כתבו את המחזה על פי ספרה של שרית ישי-לוי ובעקבות הסדרה הטלוויזיונית. הן התמקדו בעלילה מרכזית והיא נכתבה בטוב טעם, במיקוד נבון ורציני ואין ספק שהתוצאה היא מעניינת ומהווה חוויה תיאטרלית.

העלילה עוסקת בתקופת המנדט הבריטי בארץ ישראל ומתמקדת בסיפורה של משפחה ירושלמית מכובדת ממוצא ספרדי מזה דורות רבים. הסיפור מתרכז בבת המשפחה – לונה, מי שכונתה בפי כל "מלכת היופי של ירושלים". המשפחה מנסה לשדך לה חתן ראוי וממוצא ספרדי מכובד, אבל לונה מתאהבת בדוד , האשכנזי שהוריו מנהלים חנות אופטיקה במרכז העיר. דוד, קצין משוחרר, חזר לא מכבר משרות צבאי במסגרת הבריגדה היהודית באירופה ומתאהב בלונה והשניים עוברים על כל המכשולים שמערימים האימא והסבתא . אבל, אבן הנגף היא אהבתו הישנה של דוד לנערה איטלקייה שאינה מרפה מנפשו.

כרמל בין הנהדרת היא לונה ומשחקה הוא מרגש, קולח ומוצלח במיוחד. אין ספק כי זהו עוד תפקיד מרכזי שהיא כובשת בתפקידיה המעולים על הבמה.

יורם טולדנו מהמעולים בשחקני התיאטרון בארץ, מגלם את האב הנכנע לבתו ומנסה בכל כוחו להכשיר את הנישואין הפגומים. יורם מגיש משחק מופלא ומרגש.

קרן צור המצוינת מגלמת את האימא ומשחקה כובש וקולח. מאי קשת המעולה מגלמת את הבת הצעירה המסייעת לאצ"ל בהדבקת עלונים נגד הבריטים ומשחקה הוא נעים ומבריק. אסף יונש המקסים מגלם את דוד ומשחקו הוא מעניין, מקצועי ורב רושם. אור אבוטבול מגלם נפלאאת גדי שלבסוף מתאהב בלונה והם מנסים לשקם את חייהם. אור הוא שחקן מצויין. שקד קנוביץ, מייק אלישקוב וניר קרני מגלמים מספר תפקידים באורח יפה מאוד ומוצלח.

מי שגונבת את ההצגה היא דינה בליי–שור בדמות הסבתא המספרת ששומעת הכל וידה בכל. נראה שזה אחד מפסגת תפקידיה של דינה על במת התיאטרון.

סבטלנה ברגר עצבה תפאורה מיוחדת ומוצלחת. יהודית אהרוןעצבה תלבושות יפות. אלעד אדר אחראי למוזיקה הנעימה. זיו וולושין עצב תאורה ראויה. טולה דמארי עצבה את התנועה והריקוד הנפלאים ובמיוחד שבה את ליבי מחול הפרגודים בבית החולים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Nyxoah - מידע על המספר הכולל של בעלי זכויות ההצבעה וניירות הערך
בהתאם לסעיף 15 לחוק מיום 2 במאי 2007 על שקיפות בעלי מניות גדולים, Nyxoah SA (נאסד"ק/יורונקסט בריסל: (NYXH מפרסמת את המידע שלהלן בעקבות הנפקת 1,767,402 מניות חדשות ב-20 באוגוסט 2026, וזאת בהקשר לתרומה בסוג של חוב קבלה המוחזקת בידי המחזיק באגרות החוב להמרה שהנפיקה החברה ב-18 בדצמבר 2025.

Grand Challenges Canada ו-AVPN משיקים את Nexa Lighthouse למימון חדשנות בתחומי האקלים והבריאות ברחבי אסיה ואזור האוקיינוס​​השקט
— Nexa, היוזמה העולמית לחדשנות בתחומי האקלים והבריאות, משלבת כוחות עם קרן The Lighthouse Fund כדי לתמוך בפתרונות בהובלה מקומית לאיומים בריאותיים הנובעים משינויי האקלים ברחבי אסיה והאוקיינוס ​​השקט

Slangit Technologies ו-GADEF International משיקות יוזמת אוריינות בינה מלאכותית באפריקה כדי להגיע לחמישה מיליון איש
הבנייה של מנהיגי העתיד באפריקה מועצמת בינה מלאכותית

רשימת נותני החסות של IPS 2026 משקפת את מלוא הספקטרום של חדשנות ומומחיות גלובלית בתחום הנדל"ן
IPS 2026 מרחיבה את רשימת נותני החסות שלה למהדורה ה-22 שלה, ומאגדת קבוצה מגוונת של יזמי נדל"ן, מומחי PropTech ועסקי נדל"ן משולבים, המשקפים את רוחב המומחיות המעצב את תעשיית הנדל"ן העולמית של ימינו.

Axi מרעננת את זהות המותג שלה עם השקת אתר אינטרנט חדש
Axi, ברוקרית גלובלית למסחר מקוון, הודיעה היום על השקת זהות מותג רעננה, הכוללת אתר אינטרנט חדש עם שפה חזותית מעודכנת במלואה, שנועדה לשקף את מעמדה של הברוקרית כשותפה מסורה לסוחרים בכל השווקים.

נותר שבוע אחד לפתיחה: תערוכת Saudi WoodShow מביאה לריאד חברות מובילות בתחומי העץ והנגרות
מציגים בינלאומיים מציגים עץ, רכיבי ריהוט ופתרונות מיכון מתקדמים, ובכך יוצרים הזדמנויות חדשות לאיתור ספקים ולשיתופי פעולה בתעשייה בשוק הסעודי

Danube Properties מצטרפת ל-IPS 2026 כנותנת חסות בדרגת יהלום, ותציג את פורטפוליו הנדל"ן המתרחב שלה
חברת Danube Properties, גורם מוביל במגזר הנדל"ן הפרטי באיחוד האמירויות, מצטרפת למהדורה הקרובה של תערוכת IPS כנותנת חסות בדרגת יהלום; בכך היא מחזקת את תפקידה של הפלטפורמה בקידום הזדמנויות השקעה גלובליות, בטיפוח חדשנות בתעשייה ובאפשור שותפויות אסטרטגיות חוצות-גבולות.

Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר
Fasset מגיעה לשווי של מיליארד דולר, לאחר שקבוצת SBI הובילה גיוס של 68 מיליון דולר בסבב C להרחבת שירותי הנאו-בנקאות בתחום המטבעות היציבים מבוססי הבינה המלאכותית

Jetex מודיעה על פתיחת פעילות בסופיה
Jetex Sofia צפויה לקבל את פני אורחיה הראשונים ברבעון הרביעי של 2026.

מחלקת הקרקעות של דובאי ו-IPS מחזקות את נוכחותה של דובאי על מפת ההשקעות העולמית בנדל"ן
המהדורה ה-22 תתקיים במרכז הסחר העולמי של דובאי בין ה-7 ל-9 בספטמבר 2026
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI