דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים העצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם נפתחה בריאד
העצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם נפתחה בריאד
חיים נוי 10/11/25 |  צפיות: 213

העצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם נפתחה בריאד

· ארגון התיירות של האו"ם מציין 50 שנה של שיתוף פעולה עולמי, כאשר מנהיגים מכל ענפי התיירות מתכנסים כדי לעצב את עתיד התיירות.

· אחמד אל חטיב, שר התיירות “הממלכה תשחק תפקיד מרכזי בהבטחת צמיחתו של אחד מהמגזרים המובילים בעולם ביצירת משרות ותל"ג, באופן שמתואם עם היעדים לפיתוח בר קיימא".

· זוראב פולוליקאשווילי, מזכ"ל ארגון התיירות של האו"ם “העצרת הכללית של ארגון התיירות של האו"ם מפגישה בין מנהיגי תיירות מכל העולם כדי לקבוע את סדר היום ולבנות מגזר חדשני ומכיל יותר. מריאד, נקבע את סדר היום בתיירות בשנים הבאות.”

ריאד, ערב הסעודית, 7 בנובמבר 2025, (BUSINESS WIRE)—

העצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם נפתחה בריאד, וסימנה לראשונה בהיסטוריה את אירוחה באזור מועצת שיתוף הפעולה של המפרץ (GCC) ואת העצרת הגדולה ביותר מאז ייסוד ארגון התיירות של האו"ם לפני 50 שנה. כ-160 משלחות ממדינות חברות, כולל שרים, בכירים ומנהיגים מענפי התעשייה והחברה האזרחית, התכנסו יחד כדי לחגוג חמישה עשורים של שיתוף פעולה בינלאומי תחת נושא “תיירות מבוססת בינה מלאכותית: הגדרת העתיד מחדש.”

העצרת מתקיימת בחסות משרד התיירות של ערב הסעודית, תוך שיתוף פעולה ותכנון נרחבים לצד ארגון התיירות של האו"ם ומגוון רחב של שותפים. שיתוף פעולה זה מדגיש את מחויבותה של הממלכה לקידום התעשייה ולהנעת דיאלוג משמעותי בזירה העולמית.

במשך חמישה עשורים, ארגון התיירות של האו"ם מקדם הזדמנויות כלכליות, הבנה בין-תרבותית ושלום באמצעות תיירות. עם השינוי הדיגיטלי המהיר בענף שמשנה את הדרך בה אנשים מגלים, מזמינים וחווים יעדים, העצרת השנה מתמקדת בכך שבינה מלאכותית תשרת אנשים ויעדים, תוך תמיכה במשרות, בעסקים קטנים, בניהול יעדים וביעדים לפיתוח בר קיימא.

בימים הקרובים, המשלחות ישתתפו בארבעה מושבי מליאה, במספר פגישות של שבע ועדות מיוחדות, ובמושב ה-124 וה-125 של המועצה המבצעת – הגוף הבכיר ביותר בארגון. סדר היום תוכנן לעודד דיונים על האופן שבו בינה מלאכותית והטרנספורמציה הדיגיטלית יכולים לזרז צמיחה בת-קיימא ומכלילה ולהעמיק את שיתוף הפעולה הבינלאומי בתיירות.

אחמד אל חטיב, שר התיירות, אמר: "ערב הסעודית גאה לארח את העולם בעצרת הכללית ה-26 של ארגון התיירות של האו"ם, בזמן שאנו מציינים 50 שנה של שיתוף פעולה עולמי והתקדמות משותפת של ארגון התיירות של האו"ם. שבוע זה מסמן רגע מכריע עבור התעשייה שלנו - הזדמנות לעצב כיצד התיירות תצמח בעשורים הבאים דרך קישוריות חזקה יותר, קיימות רבה יותר, השקעה עמוקה יותר בהון האנושי, וחדשנות מבוססת בינה מלאכותית".

התיירות היא אחד מהכוחות המשפיעים ביותר בעולם לקידום שגשוג והבנה - היא יוצרת משרות, תומכת בעסקים קטנים ומחברת בין תרבויות. בהובלת החזון לשנת 2030, הממלכה מחויבת להבטיח שצמיחה זו תמשיך להניע הזדמנויות והכללה - ולברך את העולם ברוח הכנסת האורחים הסעודית המייחדת אותנו".

זוראב פולוליקאשווילי, מזכ"ל ארגון התיירות של האו"ם, אמר: "העצרת הכללית של ארגון התיירות של האו"ם מפגישה בין מנהיגי תיירות מכל העולם כדי לקבוע את סדר היום ולבנות מגזר חדשני ומכיל יותר. בימים הקרובים, תחילה עם המפגש בין השותפים המגוונים והדינמיים שלנו, ואחר כך עם מושבי העצרת הכללית, ריאד תציג את כוחו של ענף התיירות ככוח המניע שינוי, מודרניזציה והזדמנויות. יחד, נוכל לרתום את כוח הטכנולוגיה לקידום שינוי חיובי, לגיוון הכלכלות שלנו וליצירת משרות למיליונים רבים של אנשים בכל מקום".

עם קיום המפגשים הפותחים היום, ריאד מוכנה לקבל את פני העולם, עם מתקנים חדישים וענף אירוח תוסס המשקף את מחויבותה של ערב הסעודית למעורבות עולמית ולמצוינות.

כמארחת העצרת הכללית ה-26, ערב הסעודית ממשיכה להיות בחזית המאמץ לקידום צמיחה, קיימות ושיתוף פעולה רב-צדדי במסגרת ארגון התיירות של האו"ם. השותפות ארוכת השנים של הממלכה עם סוכנות האו"ם מתאפיינת במעורבות פעילה, יוזמות משותפות בעלות השפעה ושיאים היסטוריים, כולל פתיחת המשרד האזורי הראשון של ארגון התיירות של האו"ם במזרח התיכון בריאד וכהונתה של ערב הסעודית בראשות המועצה המבצעת בשנים 2023 ו-2024.

אודות משרד התיירות של ערב הסעודית

משרד התיירות מוביל את פיתוח ענף התיירות בערב הסעודית, בהתאם לחזון ערב הסעודית לשנת 2030. מטרתו היא לקדם צמיחה בכל רחבי ענף התיירות השוקק של הממלכה, לתמוך בגיוון הכלכלה הלאומית ולמקם את הממלכה כיעד תיירותי עולמי. המשרד ממצה את הפוטנציאל של הענף באמצעות עיצוב מדיניות ורגולציה חדשניות, טיפוח סביבה אטרקטיבית להשקעות, העצמת המגזר הפרטי והכשרת כישרונות מקומיים לחדש, להוביל ולדמיין מחדש את התיירות הסעודית.

אודות ארגון התיירות של האו"ם

ארגון התיירות העולמי (ארגון התיירות של האו"ם) הוא הסוכנות המיוחדת של האומות המאוחדות לתיירות אחראית, בת-קיימא ונגישה לכולם. בשיתוף פעולה עם 160 מדינות חברות, 6 מדינות חברות מסונפות ולמעלה מ-500 שותפים, ארגון התיירות של האו"ם פועל לטובת מיקום ענף התיירות כמניע מרכזי לצמיחה כלכלית, פיתוח מכליל וקיימות סביבתית.

אודות UNTGA

העצרת הכללית היא הכינוס המרכזי של ארגון התיירות העולמי (ארגון התיירות של האו"ם). היא מתכנסת כל שנתיים כדי לאשר את התקציב ואת תוכנית העבודה ולדון בנושאים בעלי חשיבות חיונית לענף התיירות. כל ארבע שנים היא בוחרת מזכ"ל. העצרת הכללית מורכבת מחברות מלאות וחברות מסונפות. שותפים ונציגים של ארגונים בינלאומיים אחרים משתתפים בה כמשקיפים.

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת –

https://www.businesswire.com/news/home/20251107012471/en

יצירת קשר

לפניות התקשורת: [email protected]

מקור: משרד התיירות של ערב הסעודית - Ministry of Tourism Saudi Arabia

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Jefferies השיקה את "מגמות משתנות: תפקידה של ישראל כבירה הפיננסית במזרח התיכון המתפתח"
Jefferies השיקה את "מגמות משתנות: תפקידה של ישראל כבירה הפיננסית במזרח התיכון המתפתח", דו"ח מקיף אשר נותן דגש על הגמישות בשוק ההון הישראלי ועל עוצמתה של האקוסיסטמה הטכנית בשינוי החל באזור

Bitget משיקה את הקמפיין "סיפורי מעריצים: UEX דרך העיניים שלכם" עם מאגר פרסים בהיקף של 100,000 יחידות USDT
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה קמפיין קהילה חדש, Bitget Fan Story: UEX Through Your Eyes, המזמין משתמשים שזכאים לכך מכל העולם לשתף את המסע שלהם ב-Bitget ברשתות החברתיות לקבלת הזדמנות לתבוע חלק מקרן הפרסים בהיקף של עד 100,000 יחידות USDT, יחד עם מזכרות בלעדיות של Bitget Fan Club.

TruMerit ו-Creditera מנפיקות אישורים דיגיטליים ראשונים הניתנים לאימות עבור אנשי מקצוע בתחום הבריאות ברחבי העולם
TruMerit, חברה מובילה עולמית בפיתוח כוח אדם בתחום הבריאות ואימות הסמכות, הודיעה היום כי הנפיקה את אישוריה הדיגיטליים הניתנים לאימות הראשונים לאנשי מקצוע בתחום הבריאות באמצעות שותפות חדשה עם Credivera, מה שמסמן צעד משמעותי קדימה באימות אישורים מאובטח ונייד עבור כוח אדם בתחום הבריאות העולמי.

CYNREN משיקה חברת ייעוץ מהדור הבא, המשרתת משרדים משפחתיים, קרנות ומשקיעים מוסדיים
החברה נוסדה על ידי שותפים לשעבר ב-KPMG וב-Citibank, בעלי ניסיון של עשרות שנים בליווי עסקים, קרנות ומשפחות

Andersen Consulting מחזקת את יכולות הטרנספורמציה הארגונית באמצעות Afiniti
Andersen Consulting מודיעה על הסכם שיתוף פעולה עם Afiniti, חברת ייעוץ עולמית לטרנספורמציה עסקית שמרכזה בבריטניה, המסייעת לארגונים ליישם ולהטמיע תוכניות שינוי מורכבות ולשמר אותן לאורך זמן.

TACTICA AI מציגה את פלטפורמת הבינה המלאכותית הראשונה באזור להחלטות תפעוליות קריטיות בזמן אמת
TACTICA AI, הבנויה על טכנולוגיה עמוקה שפותחה על ידי TII, מתקדמת מעבר ללוחות מחוונים כדי לעזור למקבלי החלטות להפוך מודיעין מקוטע, חיישנים ונתונים תפעוליים לפעולה

Esentia מכריזה על תמחור מוצלח של איגרות חוב בכירות בריבית 6.125% לפירעון ב-2033 ואיגרות חוב בכירות בריבית 6.500% לפירעון ב-2038
חברת Esentia Energy Development, S.A.B. de C.V. ("ESENTIA" או "החברה"), הודיעה על תמחור סכום הקרן הכולל של 1,000,000,000.00 דולר אמריקאי של איגרות החוב הבכירות שלה בריבית של 6.125% שיפרעו ב-2033 ("איגרות החוב 2033") וסכום הקרן הכולל של 1,000,000,000.00 דולר אמריקאי של איגרות החוב הבכירות שלה בריבית של 6.500% שיפרעו ב-2038 (”איגרות החוב 2038“ ויחד עם איגרות החוב 2033, "האיגרות החוב") שיונפקו על ידי החברה בהנפקה פרטית לקונים מוסדיים כשירים בהתאם לתקנה 144A בחוק ניירות הערך משנת 1933, כפי שתוקן (”חוק ניירות הערך“), ומחוץ לארצות הברית לאזרחים שאינם אמריקאים בהתאם לתקנה S בחוק ניירות הערך.

כיצד לפנות את מיצרי הורמוז מהאוויר: UMag Solutions משיקה את F1Mag® - פתרון בלתי מאויש לגילוי מהיר של מוקשים ימיים ולוחמה נגד צוללות
F1Mag® מרחיב את פורטפוליו החישה המגנטית מבוססת הרחפנים של UMag עם מערכת מוטסת במהירות גבוהה לגילוי בזמן אמת של מוקשים ימיים וצוללות בסביבות ים פתוח, שיכול לכסות עד 6,000 דונם לשעה, מבלי לסכן כלי שיט ואנשי צוות

Ostathi, המופעלת בידי UniHouse, מובילה את התשתית הדיגיטלית הראשונה והחלוצית במזרח התיכון המקשרת פיתוח כוח אדם מובנה להכנסה מאומתת
התוכנית, במימון הבנק העולמי ומשרד הכלכלה הדיגיטלית של ירדן, יוצרת את הקשר הראשון הניתן לביקורת באזור בין פיתוח יכולות מובנות להכנסה מאומתת

מועד אחרון להגשת תביעה ייצוגית נגד CONCORDE: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Concorde International Group Ltd. לקבל ייעוץ
מועד אחרון להגשת תביעה ייצוגית נגד CONCORDE: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Concorde International Group Ltd. לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-20 במאי בתביעה ייצוגית לניירות ערך - YOOV
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI