דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: הקשרים בין סין לאירופה: מעצבים את 50 השנים הבאות
CGTN: הקשרים בין סין לאירופה: מעצבים את 50 השנים הבאות
חיים נוי 06/12/25 |  צפיות: 402

CGTN: הקשרים בין סין לאירופה: מעצבים את 50 השנים הבאות

בייג'ינג, 5 בדצמבר 2025 (GLOBE NEWSWIRE) –

שנת ה-50 לכינון יחסים דיפלומטיים בין סין לאיחוד האירופי, יצוינו השנה – רגע מכריע לא רק להרהור על העבר, אלא גם להתוויית הדרך לחצי המאה הבאה. לקראת סיום השנה, מנהיגים והוגים אירופיים בולטים ביקרו בסין, ומנהלים דיאלוג פתוח על הכיוון שאליו יפנו סין ואירופה .

במבט לאחור, ראש ממשלת איטליה לשעבר רומנו פרודי הציע זווית מרתקת. "סין ואירופה מעולם לא היו אויבות, אבל מעולם לא היינו אחים," אמר. "וזה הרגע שבו ההיסטוריה מחייבת אותנו להשתנות." פרודי הצביע על כך שאירופה חייבת להכיר במלואו בהיקף עלייתה של סין ולהבין שתפקידה של סין בעניינים גלובליים הוא כעת חיוני.

בעוד פרודי הצביע על דחיפות היסטורית זו, קנצלר אוסטריה לשעבר וולפגנג שיסל האיר את האתגרים העומדים בפני ממשל עולמי. עבורו, אחת האחריות המשמעותית של אירופה כלפי העולם, יחד עם סין, היא לשמור על יציבות. הוא ציין שהעולם מתמודד עם מלחמות מכס שיזמה ארה"ב, שגרמו למהפכה בסחר העולמי. שיסל מאמין ששותפות אירופה-סין תשמור על ארכיטקטורת השלום ותטפל בהפרעות.

פיטר יונגן, יו"ר חברת Peter Jungen Holding, הפנה קריאה ליזמים להתמקד בשוק הסיני הדינמי. הוא משוכנע שהטרנספורמציה של סין לכלכלה יזמית מונעת חדשנות יצרה הזדמנויות שהעולם אינו יכול להרשות לעצמו להתעלם מהן. המסר שלו למנהיגי עסקים עולמיים ישיר: סין היא לא רק שוק, אלא מקום שבו רעיונות, טכנולוגיה ותעשייה מתחדשים ומעצימים זה את זה כל הזמן.

"התחרותיות של אירופה תלויה בשיתוף פעולה עם כלכלות אסייתיות הצומחות במהירות", אומר איבן קובצ'יץ', מנהל אסטרטגיה ושיתוף פעולה בינלאומי בבנק Magyar Nemzeti. הוא מאמין שאירופה חייבת להאיץ חדשנות ולהרחיב את שותפויותיה, ושסין – עם היכולת התעשייתית החזקה שלה והטכנולוגיות המתקדמות שלה – חיונית בתהליך זה.

חמישים השנים הבאות מתחילות כעת עבור סין ואירופה, שתי שחקניות מרכזיות בעולם רב-קוטבי. מבחן משותף עומד לפנינו: כיצד יקשרו בין שני השווקים והציוויליזציות המרכזיות לבניית שותפות אסטרטגית מקיפה עם השפעה גלובלית.

https://news.cgtn.com/news/2025-12-04/China-Europe-Ties-Shaping-the-Next-50-Years-1IPjpmty9FK/p.html

תמונה הנלוות להודעה זו זמינה בכתובת:
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0e2ecd3b-265b-4877-a7fc-acb23493ed73

למידע נוסף – מדיה:

Jiang Simin [email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

CMiC מרחיבה את NEXUS עם יכולות בינה מלאכותית חדשות בתחומי תמחור העבודות ותפעול הפרויקטים
השדרוג האחרון מביא סוכני בינה מלאכותית חדשים, אמצעי הגנה חזקים יותר על שכר ונראות רבה יותר לתהליכי עבודה יומיומיים בבנייה

קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI