דף הבית בידור ופנאי תיאטרון תיאטרון בית ליסין חושף: חרם בינלאומי על הפקות תיאטרון בישראל, מחזות הזמר בילי אליוט וכרמן ומחזה נודע של מחזאי לבנוני יעלו בעונה הקרובה
תיאטרון בית ליסין חושף: חרם בינלאומי על הפקות תיאטרון בישראל, מחזות הזמר בילי אליוט וכרמן ומחזה נודע של מחזאי לבנוני יעלו בעונה הקרובה
חיים נוי 18/05/26 |  צפיות: 269

תיאטרון בית ליסין חושף: חרם בינלאומי על הפקות תיאטרון בישראל, מחזות הזמר בילי אליוט וכרמן ומחזה נודע של מחזאי לבנוני יעלו בעונה הקרובה –המלחמה עם איראן גרמה הפסד של 8 מיליון בהכנסות

מאת חיים נוי

בעלי זכויות של מחזות בינלאומיים מחרימים את ישראל ומסרבים לאפשר הפקות לתיאטראות, גילתה ביום ב' ציפי פינס מנכ"לית ומנהלת אמנותית של תיאטרון בית ליסין במסיבת עיתונאים לרגל הצגת רפרטואר העונה הבאה וסיכום העונה שחלפה. ציפי פינס מסרה ,כי בעונה הבאה יעלו המחזמר בילי אליוט והמחזמר כרמן על בסיס האופרה של ביזה וכן המחזה המדובר בכל העולם "ציפורים כולם" מאת המחזאי ממוצא לבנוניווג'די מועוואד.

עוד נמסר, כי מחזור ההכנסות של התיאטרון לשנת 2025 עמד על כ-68 מיליון שקל, מתוכם כ-75% הכנסות עצמיות.

ב-2025 עלו 601 הצגות באולמות הבית, 364 הצגות ברחבי הארץ, סה"כ: 965 הצגות.

כתוצאה ממלחמת איראן הראשונה, שנמשכה 12 ימים, בוטלו 60 הצגות במהלך 2025.

בארבעת החודשים הראשונים של 2026, בעקבות מלחמת איראן השניה, שארכה כחודש וחצי, בוטלו 133 הצגות ונגרם הפסד של כ-8 מיליון שקל בהכנסות.

תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר ערך ביום שני מסיבת עיתונאים, שבה הציג את הרפרטואר לעונת 2026-27 – בתוכנית: מחזות עם אמירה פוליטית וחברתית, מחזאות ישראלית חדשה מאת מחזאים ותיקים וחדשים, מחזות זמר, עיבודים לבמה של סרטים מצליחים ועוד.

בית ליסין סיכם עונה מוצלחת, עם 14 מועמדויות לפרס התיאטרון, מתוכן 7 ל"קרנפים" בבימויו של יאיר שרמן, כולל פרס הצגת השנה ופרס במאי השנה. כמו גם, הצגה של "אנטיגונה" בפסטיבל בינלאומי לאומנויות בבוסאן דרום קוריאה וזכיה בפרס ההפקה הטובה ביותר.

בזמן המלחמה האחרונה בית ליסין המשיך את פעילותו, והחל את מסיבת העיתונאים בסקירה על חזרות שהתקיימו לשלוש הצגות:

"קיר זכוכית", מאת אורן יעקובי, "חנאל ומכבית", מאת אושרית סרוסי וחן רוטמן , "שונאים, סיפור אהבה". עיבוד חדש מאת נועה לזר לספרו של זוכה פרס נובל לספרות יצחק בשביס זינגר.

ציפי פינס, מנכ"לית ומנהלת אמנותית של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר: "לנהל תיאטרון בארץ זה אתגר לא פשוט, במציאות של חוסר יציבות, אי ודאות וטלטלות תקציביות. בנוסף, אנחנו מתמודדים עם חרמות בעולם ונתקלים פעם אחר פעם בסירוב לקבל זכויות למחזות בינלאומיים. ולמרות זאת ולצד השבתה חוזרת של התיאטרון בשל המלחמה, אנחנו מסכמים עונה מוצלחת, פורה ומגוונות, עם יצירות מופת, מחזאות ישראלית חדשה ומסקרנת ו-14 מועמדויות לפרס התיאטרון. בנוסף, הצגנו בהצלחה גדולה את 'אנטיגונה' בפסטיבל בדרום קוריאה, בימים שבהם ישראל מוחרמת בעולם, וזה הישג עצום. אני גאה בעונה הקודמת ומתרגשת להציג את הרפרטואר לעונת 2026-27".

עוד נחשף כי החלו החזרות לדרמה הפוליטית "ציפורים כולם", מאת המחזאי הקנדי ממוצא לבנוני ווג'די מועוואד, בתרגומו של אלי ביז'אווי ובימויו של במאי הבית של בית ליסין יאיר שרמן. בכורת המחזה התקיימה בצרפת, בהשתתפות שחקנים ישראלים וצרפתים, והפכה עד מהרה לסנסציה בעולם התיאטרון. העלאת המחזה בבית ליסין היא אירוע תרבותי רב משמעות. סיפור אהבה בין סטודנט יהודי ממוצא גרמני לסטודנטית ממוצא ערבי, הופך לדרמה גדולה כשמשפחתו מתאחדת בעקבות פיגוע טרור שאליו נקלע.

החלו חזרות לקומדיה הצרפתית המועמדת לפרס מולייר היוקרתי "יום המזל שלי", מאת פטריק אודקר וז'רלד סיבליירא.

בחודש הבא יחלו החזרות ל"מסיבת אירוסין", מחזה חדש ואקטואלי מאת הלל מיטלפונקט ובבימויו.

באוקטובר תעלה ההצגה המוזיקלית "השמים הם הגבול", מאת דניאל גל, שעלתה לראשונה בקריאה מבוימת בפסטיבל "פותחים במה" האחרון. מוזיקה: גון בן ארי ועילי אשדות, בימוי: עידו קולטון.

בנובמבר "בעלים ונשים", קומדיה רומנטית סוחפת ע"פ סרטו המופתי וזוכה הפרסים של וודי אלן, עיבוד: משה נאור ועמיר קליגר.

בדצמבר "ללכת שבי אחריו", דרמת התבגרות מאת טום שולמן, תרגום: אלי ביז'אווי, בימוי אלדר גוהר גרויסמן. עיבוד בימתי חדש לסרט האייקוני בכיכובו של רובין וויליאמס.

מחזות שיעלו ב-2027:

מחזות זמר:

"בילי אליוט", המחזמר האייקוני מאת אלטון ג'ון (מוזיקה) ולי הול (מחזה ופזמונים), המבוסס על הסרט שובר הקופות וזוכה הפרסים. יצירה נוגעת ללב שזכתה ב-4 פרסי אוליביה בלונדון ו-10 פרסי טוני בניו יורק, ובמרכזה נער ממשפחה קשת יום, שנגד כל המוסכמות מגשים את חלומו והופך לרקדן בלט. בימוי: אלדר גוהר גרויסמן. יעלה בקיץ 2027.

"כרמן", דרמת יצרים מוזיקלית מאת אלי ביז׳אווי ע"פ הנובלה של מרימה והאופרה של ביזה, ניהול מוזיקלי ועיבודים אמיר לקנר. יצירה תיאטרונית חדשנית ומקורית המבוססת על האופרה האלמותית. תעלה בסוף 2027.

מחזאות בינלאומית עכשווית:

"לכאורה", דרמה פמיניסטית מאת סוזי מילר, בכיכובה של מגי אזרזר ובימויה של ציפי פינס.

מחזאות ישראלית:

"בראד פיטמן", דרמה קומית מאת רמי ורד, "השקר הכי טוב", קומדיה על השקר שבתוכניות הריאליטי מאת דניאל לפין. "בגדול, זושה רוצה לחיות", מחזה מאת אורן יעקובי ע"פ ספרו רב המכר, בימוי: שיר גולדברג. "בשם הילדים", דרמה היסטורית מאת אורי אגוז . "להתפלל עם עבריינים", מחזה אקטואלי מאת רחל קשת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם- רדי רובינשטיין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Unimed מרחיבה את פלטפורמת שירותי הבריאות הימיים שלה עם האימוץ הגובר של Telemed Plus
הסכם חדש עם Bahri מתבסס על מערכת היחסים ארוכת השנים, ומדגיש את הביקוש הגובר לפתרונות משולבים של רפואה מרחוק ושירותי בריאות לצוותי אוניות

המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט ומטפס למקום ה-22 הכללי בדירוג בעלי הרישיונות הגלובליים המובילים לשנת 2026 של מגזין License Global

iHerb מציינת 30 שנות הנגשת בריאות ו- wellnessבמבצע יום-הולדת גלובלי
אירוע יום השנה מציע חיסכון משמעותי במגוון של למעלה מ-600 מותגים, במקביל להרחבת פלטפורמת הקניות של iHerb ל-46 שפות – מהלך המשקף את הביקוש הגלובלי הגובר למוצרי בריאות ואיכות חיים.

Bitget משיקה לשוק המוסדי את Project Archimedes בהיקף של 300 מיליון דולר לתמיכה בחברות מסחר כמותי ומנהלי נכסים
היוזמה תקדם את אסטרטגיות המסחר בקנה מידה גדול של חברות מסחר מוסדיות, תשפר את יעילות ההון ותספק גישה להזדמנויות מתפתחות בנכסים דיגיטליים ובשווקים מבוססי

תערוכת Global WoodShow 2026 שמה במרכז את עתיד ענף העץ, הייצור החכם והקיימות בערב הסעודית
דמויות מובילות בתעשייה ומומחים מערב הסעודית ומהעולם מתכנסים לדיאלוג אסטרטגי על עתיד תעשיית העץ

Voyager Interests ו- The Arab Energy Fund מודיעות על שותפות אסטרטגית ב-CRTS Global
‏Voyager Interests ‏("Voyager"), חברת השקעות פרטית המתמחה בהשקעות בשירותים ובציוד בתחום האנרגיה (ES&E), ו-The Arab Energy Fund ‏("TAEF"), מוסד פיננסי רב-לאומי מוביל להשקעות בעלות השפעה, הודיעו היום כי קונסורציום הכולל את TAEF ואת קבוצת Zamil Investment Company‏ ("Zamil") הסכים לבצע השקעת מיעוט אסטרטגית ב- CRTS Global ("CRTS" או "החברה").

Staffbase פותחת משרד במזרח התיכון ובאפריקה ומשיקה שירות אחסון נתונים באיחוד האמירויות, במטרה לגשר על הפער בתקשורת עם עובדי השטח באזור
ככל שמפעלים באזור MEA מאיצים את ההמרה הדיגיטלית ואת אימוץ הבינה המלאכותית, שני אתגרים מתכנסים עבור המעסיקים הגדולים ביותר באזור: הגעה לכוח עבודה מבוזר ורב-לשוני בחזית, ועשיית זאת על תשתית העומדת בדרישות אחסון הנתונים המקומיות

מוזיאון אגא חאן מקבל בברכה את הנסיך עלי מוחמד אגא חאן וסיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו
מוזיאון אגא חאן שמח להודיע על המינויים של הנסיך עלי מוחמד אגא חאן ועו"ד סיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו.

חברת Rampart משכה את הערעור על החלטת ה-USPTO לפסול את תוקף הפטנט
חברת Egg Medical הודיעה היום כי חברת Rampart IC, LLC ("Rampart") משכה את הערעור שהגישה על החלטת משרד הפטנטים וסימני המסחר של ארה"ב (USPTO) במסגרת הליך בחינה מחדש;

ביקורת: סודות ושקרים מתחת לפני השטח: "אף מילה לאמא" בתיאטרון בית ליסין
12/08/26 | תיאטרון
"אף מילה לאמא" העולה בתיאטרון בית ליסין היא קומדיה אנטי רומנטית המציבה מראה מול החברה הזעיר בורגנית בחדות, בשנינות ןבעוקצנות. המחזה של נעם גיל הוא קצבי ומשעשע עד דמעות, שמצליח לחשוף את הסדקים העמוקים ביותר המסתתרים מאחורי חזות משפחתית מושלמת לכאורה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI