דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים CGTN: קשרי סין-אפריקה מציינים 70 שנה: ממאבקים משותפים לחלום משותף של מודרניזציה
CGTN: קשרי סין-אפריקה מציינים 70 שנה: ממאבקים משותפים לחלום משותף של מודרניזציה
חיים נוי 01/06/26 |  צפיות: 306

CGTN: קשרי סין-אפריקה מציינים 70 שנה: ממאבקים משותפים לחלום משותף של מודרניזציה

 

בייג'ינג, 1 ביוני 2026 (GLOBE NEWSWIRE) –

השנה מציינים 70 שנה ליחסי סין-אפריקה. CGTN פרסמה מאמר המדגיש את תפקידה העדיף של אפריקה במדיניות החוץ הכוללת של סין, תוך מעקב אחר האופן שבו השותפות בין סין לאפריקה נוצרה והתחזקה במשך עשרות שנים. המאמר בוחן גם כיצד העמקת שיתוף הפעולה בשנים האחרונות סייעה לחזק את קולו וייצוגו של הדרום הגלובלי, ותרמה לקידום סדר בינלאומי מאוזן ודמוקרטי יותר.

כאשר נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי החליפו בשבת מסרי ברכה לציון 70 שנה ליחסי סין-מצרים, האירוע הדגיש גם ציון דרך רחב יותר: שבעה עשורים של יחסי סין-אפריקה.

שי ציין כי במהלך 70 השנים האחרונות, יחסי סין-מצרים הפכו למודל של ידידות, סולידריות ושיתוף פעולה בין מדינות מתפתחות, וכן לציון דרך לשיתוף פעולה בין סין למדינות ערב ובין סין לאפריקה.

כיום, יחסי סין-אפריקה התפתחו מידידות שנוצרה במאבקים משותפים לשותפות דינמית המוקדשת לפיתוח, מודרניזציה ועליית הדרום הגלובלי.

מסולידריות לשותפות אסטרטגית

יסודות הידידות בין סין לאפריקה הונחו בתקופה של שינוי פוליטי עמוק.

משנות ה-50 ועד שנות ה-70, סין תמכה בתוקף במדינות אפריקה במאבקיהן לעצמאות לאומית ושחרור. מדינות אפריקה, מצידן, מילאו תפקיד מכריע בשיקום מקומה החוקי של הרפובליקה העממית של סין באו"ם בשנת 1971. מתוך 76 הקולות שהתקבלו בעד ההחלטה, 26 הגיעו ממדינות אפריקה - והניחו בסיס איתן לאמון הדדי בין סין לאפריקה.

מוקדם יותר השנה, שר החוץ הסיני וואנג יי ביקר באפריקה, ובכך ממשיך מסורת בת 36 שנים של הפיכת היבשת ליעד ביקורו הראשון של שר החוץ הסיני מעבר לים בכל שנה, תוך הדגשת חשיבות יחסי סין-אפריקה.

במהלך שני העשורים האחרונים, שיתוף הפעולה בין סין לאפריקה התרחב במהירות. הקמת הפורום לשיתוף פעולה בין סין לאפריקה (FOCAC) בשנת 2000 סיפקה מסגרת מוסדית לשיתוף פעולה, בעוד שמדיניותה של סין באפריקה, המבוססת על כנות, תוצאות אמיתיות, ידידות ותום לב, הניחה עוד יותר את היחסים הדו-צדדיים. בשנת 2015, שני הצדדים חיזקו את קשריהם לשותפות אסטרטגית מקיפה של שיתוף פעולה והשיקו את "עשר תוכניות שיתוף הפעולה", והניחו בסיס איתן למודרניזציה מהירה ברחבי יבשת אפריקה.

בפסגת FOCAC בשנת 2024, סין ואפריקה שדרגו עוד יותר את מערכת היחסים ביניהן לקהילה חלופית עם עתיד משותף לעידן החדש. סין גם הרחיבה את הגישה הפטורה ממכס מ-33 מדינות אפריקאיות לכל 53 המדינות האפריקאיות בעלות קשרים דיפלומטיים עד 2025, והפכה לכלכלה הגדולה הראשונה שהעניקה יחס חד-צדדי של אפס מכס על כל קטגוריות המוצרים לכל מדינה אפריקאית שעמה יש לה יחסים דיפלומטיים.

האמפרי מושי (Humphrey Moshi), כלכלן טנזני בולט, תיאר את שיתוף הפעולה בין סין לאפריקה כדוגמה משמעותית לסולידריות הדרום הגלובלית. הוא אמר שסולידריות כזו מסייעת להפוך מדינות מתפתחות מ"משתתפות פסיביות" ל"מעצבים פעילים" של כללים בינלאומיים.

קידום המודרניזציה באמצעות שיתוף פעולה מעשי

בעוד שאמון פוליטי מהווה את הבסיס ליחסי סין-אפריקה, שיתוף הפעולה הכלכלי הפך הן למיצב והן למנוע הצמיחה של השותפות.

על פי נתונים שפרסם מינהל המכס הכללי של סין, הסחר בין סין לאפריקה הגיע לשיא של 348 מיליארד דולר בשנת 2025, עלייה של 17.7% לעומת השנה הקודמת, כאשר סין נותרה שותפת הסחר הגדולה ביותר של אפריקה זו השנה ה-17 ברציפות. המומנטום נמשך גם בשנת 2026. ברבעון הראשון בלבד, הסחר של סין עם מדינות אפריקה הסתכם ב-646.56 מיליארד יואן (92.2 מיליארד דולר), עלייה של 23.7% משנה לשנה.

במקביל, יוזמת "חגורה ודרך" עיצבה מחדש את הקישוריות ברחבי היבשת על ידי שדרוג מערכת הרכבות עם פרויקטים כמו מסילת הרכבת טזארה ורכבת הרכבת הסטנדרטית מומבסה-ניירובי, שהם פרויקטים דגל המהווים דוגמה לשיתוף פעולה איכותי של "חגורה ודרך" בין סין לאפריקה.

על פי משרד החוץ הסיני, סין חתמה על הסכמי הקלה בחובות או הגיעה להבנות הקלה בחובות עם 19 מדינות אפריקאיות נכון לשנת 2023, מה שהופך אותה לתורמת הגדולה ביותר למאמצי השעיית שירות החוב במסגרת תוכנית ה-G20.

בינתיים, סין הכשירה עשרות אלפי אנשי מקצוע אפריקאים באמצעות מלגות, הכשרה מקצועית ותוכניות חילופי חינוך. נכון ליוני 2025, סין הקימה 17 סדנאות לובאן ב-15 מדינות אפריקאיות, בעוד שתוכנית שיתוף הפעולה האוניברסיטאי סין-אפריקה, יוזמה להשכלה גבוהה המשלבת אוניברסיטאות סיניות עם מוסדות אפריקאים, חיברה 114 מוסדות להשכלה גבוהה.

פול פרימפונג (Paul Frimpong), מנהל בכיר וחוקר בכיר במרכז אפריקה-סין למדיניות וייעוץ, אמר כי תרומתה של סין לפיתוח אפריקה הופכת גלויה יותר ויותר.

"שיתוף הידע, המיומנויות והניסיון של סין במגזרים כמו ייצור ואנרגיה ירוקה משפיע עמוקות על מסעה של אפריקה לעבר מודרניזציה והסתמכות עצמית", הוסיף.

https://news.cgtn.com/news/2026-05-30/China-Africa-ties-at-70-Path-to-a-shared-dream-of-modernization-1NzbT7rDWhy/p.htm

למידע נוסף - מדיה

CGTN Digital
[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
GA-ASI ו-KONGSBERG מקדמות את השילוב של JSM עבור MQ-9B
החברות מביאות את מערכת הנשק Joint Strike Missile לפלטפורמה המלא מאוישת המובילה

GA-ASI משלימה את מבחני ההסמכה לנשקים של Protector הבריטי
מביאים לכדי סיכום שיתוף פעולה בן 6 שנים בין הממשל והתעשייה בארצות הברית ובבריטניה

ביקורת: גרוטסקה של אהבה וכיעור: "יאקיש ופופצ'ה" מאת חנוך לוין בבית צבי
20/07/26 | תיאטרון
העלילה עוקבת אחר יאקיש הושפיש, גבר שכל פחדיו מרוכזים בכיעורו החיצוני, ופופצ'ה חרופצ'ה, אישה שגורלה נקשר בו בשל מראה דומה. השניים, שנועדו זה לזו בחסות שדכנים ומוסכמות, נאלצים להתמודד עם השאלה הנצחית של לוין: האם אהבה יכולה להתקיים במקום שבו הגוף דוחה את העין?

חאבי לאם, יוצר הטיקטוק הנעקב ביותר בעולם, מצטרף ל-Holafly כשגריר המותג העולמי
יוצר הטיקטוק הנעקב ביותר בעולם הפך לאחת הדמויות המוכרות ביותר באינטרנט, וזאת על ידי חשיפת פתרונות מסובכים שלא לצורך והחלפתם בפתרונות פשוטים ומובנים מאליהם

רוזן, יועץ מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Futu Holdings Limited לקבל ייעוץ
רוזן, יועץ מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Futu Holdings Limited לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – FUTU

רוזן, משרד עורכי דין אמין ומוביל, מעודד את משקיעי Black Rock Coffee Bar, Inc. לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין אמין ומוביל, מעודד את משקיעי Black Rock Coffee Bar, Inc. לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – BRCB

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PICS: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעיPicS N.V. לקבל ייעוץ
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PICS: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעיPicS N.V. לקבל ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PICS

WeRide נבחרה כאחד מ-10 תרחישי מחקר מובילים בתחום הבניה המלאכותית בסין לפריסת נהיגה אוטונומית באיחוד האמירויות הערביות,
WeRide (נסד"ק: WRD, HKEX: 0800), מובילה עולמית בתחום טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית, הודיעה היום כי פריסת הנהיגה האוטונומית שלה באיחוד האמירויות הערביות (UAE) נבחרה כאחת מעשר הדוגמאות המובילות לשיתוף פעולה בינלאומי של טכנולוגיות ומוצרים סיניים בתחום הבינה המלאכותית במסגרת AI From China Benefits the World (2026) - אוסף תרחישים לאומי שפורסם במהלך כנס הבינלאומי לבינה מלאכותית (WAIC) לשנת 2026.

דגמי הרכבים KAIYI X7 Hybrid ו-X7 AWD מושקים באיחוד האמירויות, במסגרת הרחבת הנוכחות הגלובלית של המותג.
ב-27 ביוני השיקה Legend Group, המפיצה המקומית של KAIYI, את דגמי ה-KAIYI X7 Hybrid וה-X7 AWD בדובאי שבאיחוד האמירויות, ובכך הציגה ללקוחות המקומיים את היצע הרכבים שלה הכולל דגמי פלאג-אין היברידיים (PHEV) ורכבים בעלי הנעה כפולה (AWD)

Bitget משיקה חשבון מאוחד חוצה-נכסים ראשון מסוגו בתעשייה, המאפשר שימוש ב-100 אסימוני מניות אמריקאיות כבטוחה
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את החשבון המאוחד הראשון לנכסים חוצי נכסים (UTA) בתעשייה, שמביאה למעלה מ-370 נכסים זכאים — כולל 100 אסימוני מניות אמריקאיים (rTokens) — למאגר מרווחים אחד.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI