דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים EURONAVAL 2026: קבוצת Naval והמכון לחדשנות טכנולוגית (TII) חתמו על הסכם לשילוב מומחיותם בתחום הטכנולוגיות התת-ימיות האוטונומיות המתקדמות.
EURONAVAL 2026: קבוצת Naval והמכון לחדשנות טכנולוגית (TII) חתמו על הסכם לשילוב מומחיותם בתחום הטכנולוגיות התת-ימיות האוטונומיות המתקדמות.
חיים נוי |  07/11/26 |  צפיות: 3

EURONAVAL 2026: קבוצת Navalוהמכון לחדשנות טכנולוגית (TII) חתמו על הסכם לשילוב מומחיותם בתחום הטכנולוגיות התת-ימיות האוטונומיות המתקדמות.

ההסכם, שנחתם ב-3 בנובמבר 2026, מאחד את המומחיות של TII במערכות אוטונומיות עם המומחיות של Naval Group בתכנון, בפיתוח ובשילוב של מערכות ימיות אוטונומיות, במטרה לבחון פיתוח ומסחור של פתרונות תת-ימיים אוטונומיים מתקדמים

פריז, 5 בנובמבר 2026, --(BUSINESS WIRE)

המכון לחדשנות טכנולוגית (Technology Innovation Institute), זרוע המחקר היישומי של המועצה למחקר טכנולוגי מתקדם (ATRC) של אבו דאבי, חתם על הסכם עם Naval Group, מובילה עולמית בתחום ההגנה הימית, לקידום שיתוף הפעולה בתחום הטכנולוגיות התת-ימיות האוטונומיות.

שיתוף הפעולה, שהוכרז במהלך תערוכת Euronaval 2026, יתמקד בבחינת הזדמנויות לפיתוח ולמסחור משותפים של כלי שיט תת-ימיים בלתי מאוישים. מטרת שיתוף הפעולה היא לספק פתרונות אוטונומיים מתקדמים לניטור ימי מתמשך ולסיור תת-ימי לצורך פעילות במים שאינם שנויים במחלוקת, לצד השאיפה לספק כלי שיט תת-ימיים בלתי מאוישים ללחימה (UUV) המיועדים לפעילות במים שנויים במחלוקת.

תחום מרכזי בשיתוף הפעולה יהיה שילוב היכולות המשלימות של כלי השיט התת-ימי הבלתי מאויש הגדול במיוחדXLUUVשל TII ושל הניסיון הרב של Naval Group בתחום היכולות התת-ימיות הבלתי מאוישות ללחימה.

באמצעות שילוב היתרונות הטכנולוגיים של כל אחד מהצדדים, TII ו-Naval Group שואפות לבחון פתרונות שיענו על הדרישות המשתנות של הפעילות הימית, ובמקביל יתמכו בפיתוח יכולות תת-ימיות אוטונומיות באיחוד האמירויות הערביות.

"בהתבסס על הקשר ההדוק וארוך-השנים בין Naval Group לבין איחוד האמירויות, השותפות הזו עם TII משקפת את השאיפה המשותפת שלנו לקדם חדשנות ולפתח יכולות תת-ימיות אוטונומיות פורצות דרך. יכולות אלו יהיו חיוניות למענה על אתגרי הביטחון הימי המתפתחים העומדים בפני המדינה", אמרה אורורה נוישוונדר (Aurore Neuschwander), סגנית נשיא בכירה לתחום הרחפנים, המערכות האוטונומיות ומערכות הנשק התת-ימיות ב-Naval Group.

"טכנולוגיות תת-ימיות אוטונומיות הופכות למרכיב מרכזי בעתיד הפעילות הימית. ב-TII בנינו תשתית מחקרית איתנה בתחום האוטונומיה התת-ימית ובתחום מערכות המסוגלות לפעול באופן אמין בסביבות מורכבות. שיתוף הפעולה שלנו עם Naval Group מאחד יכולות משלימות בתחומי המחקר וההנדסה הימית, ויוצר הזדמנויות להאצת המעבר מיכולות מעבדתיות למערכות מבצעיות", אמרה ד"ר נג'ווה אראג' (Dr. Najwa Aaraj), מנכ"לית TII.

ההסכם מספק מסגרת שתאפשר לשני הארגונים להפוך את המומחיות המשלימה שלהם ליכולות שיתמכו בתפקידה ההולך וגדל של איחוד האמירויות בתחום הטכנולוגיות הימיות המתקדמות, וכן יחזקו את שיתוף הפעולה עם התעשייה הימית הביטחונית של צרפת.

מקור:AETOSWire

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת – https://www.businesswire.com/news/home/20261105684133/en

אנשי קשר

מריון לאגס (Marion Laguës) - Naval Group
+33 (0)631156322
[email protected]

ג'ו סיגולו (Joe Sigolo) - TII
+971 504912954
[email protected]

מקור: Technology Innovation Institute

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קרן הפיתוח הסעודית חתמה על שישה הסכמי הלוואות לפיתוח עם סוריה, בהיקף כולל של יותר מ-403 מיליון דולר
קרן הפיתוח הסעודית (SFD) חתמה על שישה הסכמי הלוואות לפיתוח בתנאים מועדפים עם הרפובליקה הערבית הסורית, בהיקף כולל של יותר מ-403 מיליון דולר.

Angelalign מינתה את מרקו גדולה ליועץ בכיר
Angelalign Technology Inc. ‏(6699.HK) ‏("Angel") http://www.angelaligner.com, מובילה עולמית בתחום הקשתיות השקופות ליישור שיניים, הודיעה היום כי מרקו גדולה הצטרף לחברה בתפקיד יועץ בכיר

EURONAVAL 2026: קבוצת Naval והמכון לחדשנות טכנולוגית (TII) חתמו על הסכם לשילוב מומחיותם בתחום הטכנולוגיות התת-ימיות האוטונומיות המתקדמות.
ההסכם, שנחתם ב-3 בנובמבר 2026, מאחד את המומחיות של TII במערכות אוטונומיות עם המומחיות של Naval Group בתכנון, בפיתוח ובשילוב של מערכות ימיות אוטונומיות, במטרה לבחון פיתוח ומסחור של פתרונות תת-ימיים אוטונומיים מתקדמים

רוזן, עורך דין מיומן המייצג משקיעים, קורא למשקיעי חברת O-I Glass, Inc להצטייד בייעוץ משפטי
רוזן, עורך דין מיומן המייצג משקיעים, קורא למשקיעי חברת O-I Glass, Inc להצטייד בייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – OI

שומרים על הקלאסיקה חיה ומתפתחת: פסגת המשתמשים הבינלאומית של iCAUR לשנת 2026 ננעלה עם פיתוחים חדשים בעיצוב קלאסי עתידי ובאקוסיסטם של ההתאמה האישית
פסגת המשתמשים הבינלאומית של iCAUR לשנת 2026, שנערכה תחת הכותרת "הקלאסיקה לעולם לא דוהה | הפכו אותה לשלכם", התקיימה בווהו, סין, בין ה-19 ל-23 באוקטובר, ואיחדה יותר מ-500 משתמשים, שותפים ותקשורת מרחבי העולם.

רוזן, משרד עורכי דין מוביל המייצג משקיעים, ממליץ למשקיעי Millrose Properties, Inc להצטייד בייצוג משפטי
רוזן, משרד עורכי דין מוביל המייצג משקיעים, ממליץ למשקיעי Millrose Properties, Inc להצטייד בייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך - MRP

מעבר לצמיחה המבוססת על היקף פעילות: אסטרטגיית הגלובליזציה 3.0 של צ'רי דוגלת בלוקליזציה מעמיקה ובפרקטיקות עסקיות אחראיות
בפסגת המשתמשים הבינלאומית של Chery לשנת 2026, הציגה החברה את אסטרטגיית גלובליזציה 3.0 שלה, המסמנת מעבר מצמיחה המונעת על ידי ייצוא – לעבר שילוב מקומי מעמיק יותר, פיתוח בר-קיימא ומעורבות קהילתית ארוכת-טווח.

הודעה בנוגע ל-APP
הודעה בנוגע ל-APP: רוזן, משרד עורכי דין מדורג ומוביל, קורא למשקיעים ב- AppLovin Corporation לשכור ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב-16 בנובמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – APP

YYForce מגיעה לנקודת מפנה לעבר רווחיות, עם תזרים מזומנים תפעולי חזק
מוניטיזציה מסחרית ממושמעת והתרחבות של מערכת ההפעלה לכוח אדם (Workforce OS) מאפשרות מינוף תפעולי בר-קיימא ברחבי דרום-מזרח אסיה

ה-LEPAS L6 EV הרשים את נציגי הנהיגה האלגנטית העולמיים במסגרת מסע הנהיגה האלגנטית העולמי הראשון אי-פעם של LEPAS
במהלך אירוע הבכורה של שבוע סגנון החיים האלגנטי הגלובלי (LEPAS Global Elegant Lifestyle Week), הצטרפו 34 נציגי נהיגה אלגנטית מ-15 מדינות למסע הבינלאומי הראשון מסוגו של הרכב החשמלי LEPAS L6.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI