מה לאכול כדי להקל על עצירות?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 06/09/10

סובלים מעצירות? אתם לא לבד! עצירות היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר במערכת העיכול וכחמישית מהאוכלוסייה סובלת ממנה. נכון, כמעט כולם סובלים מעצירות מדי פעם, אבל יש מי שסובלים ממנה יותר – נשים וזקנים.

מהי בכלל עצירות? עצירות היא לא מחלה אבל היא בהחלט בעיה מאד לא נעימה. עצירות מוגדרת כירידה בתדירות היציאות, שבאופן נורמלי יכולה לנוע בין שלוש פעמים ביום לפעם בשלושה ימים. בנוסף במקרי עצירות יש אי נוחות וכאבים בעת מתן צואה וצואה קשה ויבשה. אם הסימפטומים מופיעים אצלכם במשך שלושה חודשים (גם אם לא ברצף) הרי שמדובר על עצירות כרונית.

החדשות הטובות הן שבמקרים רבים טיפול בעצירות יכול להיות קל ופשוט. שינויים פשוטים כמו הגדלת כמות הסיבים בתזונה, הקפדה על שתייה מרובה של נוזלים ופעילות גופנית יועילו לרוב מי שסובלים מעצירות.

מה גורם לעצירות? יש סיבות רבות שיכולות לגרום לעצירות ובין הבולטות שבהן ניתן למנות תזונה דלה בסיבים ועשירה במזונות שומניים ובשר, היעדר פעילות גופנית והתייבשות. במקרים רבים של עצירות תרופות הן הגורם.

טיפול בעצירות על ידי שינוי בתזונה הוא די פשוט. הצעד הראשון הוא פשוט להגדיל את כמות הסיבים בתזונה. הגוף לא יכול לעכל את הסיבים אבל הם מסייעים לפעולת המעיים. סיבים ניתן למצוא בשפע בפירות ובירקות, בעיקר כשהם נאכלים עם הקליפה. כמו כן סיבים מצויים במוצרים מקמח מלא כמו פסטה ולחם וכן בדגנים מלאים. איכלו יותר קטניות, עברו לדגני בוקר מלאים ושלבו פירות וירקות טריים בתזונה שלכם, כקינוח או סלט או פשוט כנשנוש בין הארוחות.

חשוב מאוד להקפיד על שתייה מספקת, העוזרת ליצירת צואה שלגוף קל יותר להיפטר ממנה, במיוחד כאשר מגדילים את כמות הסיבים בתזונה.

למי שסובלים ממקרה של עצירות כרונית השינויים הללו יעזרו, אך לא תמיד יספיקו. במקרה כזה  כדאי לשקול שימוש באחד ממגוון התכשירים הקיימים בשוק. חשוב לזכור שלא בכל מקרה של עצירות תרופות הן הפתרון ובכל מקרה טיפול בעצירות בתרופות משלשלות אינו מומלץ לאורך זמן ויכול אף להחמיר את העצירות. ככל שתשתמשו בהן למשך זמן גדל הסיכוי שהמעיים לא יתפקדו באופן תקין ללא סיוע. יוצאות דופן הן תרופות מבוססות פוליאתילן גליקול, שאינן גורמות להתמכרות ולעצלות של המעיים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article10644.aspx