ניהול שיחה בראיון עבודה
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 19/09/10

ניהול השיחה בראיון עבודה הוא לעתים קרובות הרגע המכריע לפני קבלת משרות. המעסיק פרסם את המודעת דרושים, סינן את הקורות חיים, ועכשיו רק נשאר לדבר ולגלות אם הכישורים שלכם תואמים לדרישות משרות, או שעליכם לחזור לקריאת לוח דרושים. אולם הדרך מהסטטוס "דרושים" למצב "מועסקים" עוברת דרך מספר טיפים.

רוב הפעמים נוהגם המרואיינים לשכוח שהם לא היחידים שראו את המודעה ושלחו קורות חיים דומים עבור משרות. לכן צריך המרואיין לעשות רושם טוב בזמן המוגבל שניתן לו, בלי להרבות ביתר פירוט אלא לגשת ישר לנקודה. רבים נכשלים בשלב זה ונוהגים להרבות בדיבור, נכשלים, וחוזרים לתקופת חיפוש עבודה או לקריאת לוח דרושים.

לפני ההגעה לראיון, רגע לפני שאתם סוגרים את לוח דרושים, נסו לכתוב את השאלות שעשויים לשאול אתם ואת השאלות שתענו. נצלו את הניסיון שלכם בתקופות חיפוש עבודה כדי לחשוב על שאלות ששאלו אתכם בעבר. עברו על התשובות, ובדקו שאתם יודעים אותן בעל פה, עוד לפני סיום תקופת חיפוש עבודה ויציאה לראיון.

האזינו לעצמכם תוך כדי הראיון משרות ונסו לבדוק אם הקול שלכם חזק או חלש מדי. מעסיקים רבים מוצאים שהקול של האדם עשוי להעיד על הביטחון העצמי שלו, ולכן נסו לשמור על טון דיבור רגיל, ללא בליעת מילים, כדי לסיים את תקופת חיפוש עבודה ולהתחיל את ההעסקה.

על מנת שלא לחזור לקריאת לוח דרושים, נסו לאזן את המשלב הלשוני שלכם. מצד אחד, אל תהיו רשמיים מדי מול המעסיק – שימוש במשלב לשוני גבוה עשוי להעיד על התנשאות. מצד שני, גם נסו שלא להשתמש בביטויי סלנג (“כאילו", “כזה", וכו').

בג'ובסיטי, אתר דרושים ומעסיקים, ניתן למצוא מודעות דרושים במגוון משרות ומקומות ברחבי הארץ ,חיפוש מודעות דרושים בחינם, וכן מידע בנושאי קריירה וחיפוש עבודה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article10790.aspx