חרדה חברתית קשה
נכתב על ידי: LoadSEO - קידום אתרים
תאריך: 11/07/11

חרדה חברתית קשה – מהי וממה נובעת

 

חרדה חברתית קשה הינה סוג של פוביה, המתאפיינת בפחד קיצוני במיוחד מפני דחייה או ביקורת, היכולה להיאמר על ידי אחרים. הסובלים מהפרעת חרדה חברתית קשה חוששים ממבוכה או השפלה כתוצאה מהתנהגותם. אמנם, טבעי לחשוש לעיתים מעט, אולם חרדה חברתית קשה כוללת חששות קיצוניים במיוחד. חרדה חברתית קשה כוללת פעמים רבות גם דימוי עצמי נמוך במיוחד, חרדה ודיכאון ואף חרדה, התקפי חרדה במסגרתן של הפרעות חרדה. נפגעי חרדה, הסובלים מהפרעת חרדה חברתית קשה הינם כשבעה אחוז מכלל האוכלוסייה וברובן הן הנשים.

 

 

חרדה חברתית קשה – מי הסובלים ממנה

 

על פי בדיקות שונות שנעשו, שבעה אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלים מהפרעת חרדה חברתית קשה ו – 13 אחוזים צפויים ללקות בה במהלך חייהם. ובכל זאת, למרות האחוזים הגבוהים יחסית, אין מידע רב עליה והיא איננה ידועה כל כך לקהל הרחב. בין אם הסובלים עצמם מהפרעת חרדה חברתית קשה שאינם מעוניינים לחשוף את עצמם ולספר על התופעה הזו או גופים נוספים שאינם מספקים מידע עליה, כל אלה הופכים תופעה קשה זו לערטילאית במידה. ולכן, רבים הסובלים מהפרעת חרדה חברתית קשה חושבים לא אחת כי הינם היחידים הסובלים ממנה. הם נוטים לשמור זאת בסוד, לא לשתף את הקרובים להם ולכן גם לא דואגים לקבלת טיפול מתאים בעזרתם של אנשי מקצוע. חשוב לזכור כי קיימות דרגות שונות של חרדה חברתית, כשהדרגה הגבוהה ביותר הינה חרדה חברתית קשה. באמצעות מבחן מיוחד, מבחן לייבוביץ', ניתן לאבחן במדויק את רמת החרדה ולגלות האם היא נכונה למקרים מסוימים (כמו למשל פחד קהל) או כללית יותר, המביאה לכדי הימנעות חברתית קיצונית.

 

 

חרדה חברתית קשה – הסימפטומים

 

ממש כמו כל חרדה אחרת, גם להפרעת חרדה חברתית קשה עשויים להיות סימפטומים גופניים, קוגניטיביים או התנהגותיים. במסגרתה של חרדה חברתית קשה יכולים להופיע סימפטומים כדוגמת פעימות לב מואצות, רעד בגוף, הזעה מוגברת, סחרחורות, הסמקה ואף קוצר נשימה. סימפטומים קוגניטיביים להפרעת חרדה חברתית קשה יכולים לבוא לידי ביטוי במחשבות אוטומטיות המתמקדות בפרשנות להתנהגות ובאופן שפיטתה במצבים חברתיים שונים. מחשבות אלו צצות בדרך כלל במסגרת סיטואציה כלשהי ולרוב אינן רציונאליות. בנוסף, במסגרת הפרעת חרדה חברתית קשה, ישנם גם סימפטומים התנהגותיים, כאמור, כמו למשל דפוסי התנהגות שונים כדוגמת קיפאון (במצבים חברתיים שונים, האדם הסובל מחרדה חברתית, לא ידבר כלל) ולעיתים גם הימנעות. מכיוון שסיטואציות חברתיות הן אלו הגורמות לרמת חרדה גבוהה, כדי להימנע מחרדה זו, האדם הסובל מהפרעת חרדה חברתית קשה ימנע מלהיתקל בה (יבחר שלא להגיע לאירועים חברתיים, למשל, וכדומה). טיפול בכל אחד מהסימפטומים האלה, ביחד ולחוד, יכול לעזור באופן משמעותי להפחית את רמת החרדה וברוב המקרים גם להעלימה לחלוטין.

 

 


 
אודות המחבר

LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט.לפרטים התקשרו למספר:  08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: [email protected]

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article18295.aspx