אם אתם מכירים אדם אשר מכור לסמים ועל אחת כמה וכמה להרואין (הרי שמדובר בסם מאוד מסוכן שעלול לגרום למוות) בוודאי אתם לא עוצמים עין מדאגה. כעת אתם יכולים להירגע מעט בידיעה שניתן למצוא פיתרון לבעיה המסובכת – מרכז גמילה.
גמילה מהרואין – שלבי העזרה.
השלב הראשון בכל התמכרות (התמכרות לעישון ובעיקר התמכרויות מסוכנות בטווח הקצר כמו גמילה מאלכוהול וכמובן גם גמילה מהימורים) הוא להבין מהי בעצם התמכרות. חשוב להבין שהתנהגות היא התנהגות כפייתית אשר חוזרת על עצמה והאדם שמכור איננו מצליח לשלוט בעצמו תוך כדי שהוא מנסה להשיג את החומר.
אדם שסובל מהתמכרות איננו מצליח (לרוב) להתמודד עם מצבים רגשיים בכוחות עצמו ולכן הוא זקוק לחומר (סמים, אלכוהול) על מנת להצליח לעבור את הרגעים הקשים הללו, בהדרגה הצריכה הזו הופכת לעניין המרכזי ביותר בחייו. עם הזמן מתפתחת תלות רגשית ופיזית בחומר כאחד. אדם שמכור איננו מכיר בבעיה שלו. לעיתים קרובות מביאה עמה ההתמכרות תחושה של פחד וחששות, מבוכה ובושה לבקשת עזרה.
השלב הבא בו ניתן לעזור לאדם שסובל מהתמכרות היא לא לנסות ולהאמין לו כשהוא אומר "זו הפעם האחרונה" מכיוון שהצורך שלו בסם חזק ממנו ולכן הוא איננו אותו אדם בוגר ואחראי שאתם מכירים. השלב הבא הוא פשוט לקחת אותו, גם אם איננו רוצה בכך, למרכז גמילה. יש לוודא שמדובר במרכז גמילה מקצועי, בעל וותק וניסיון אשר יכול לחולל במכור שינוי משמעותי. מרכז גמילה חייב לכלול גמילה פיזית וגמילה נפשית. במרכז הגמילה יהיה על המכור פיקוח רפואי צמוד ולאחר מכן יהיה השלב של העזרה הנפשית.
בתהליך הנפשי יהיו צמודים אל המכור מטפלים מקצועיים על מנת לעזור לו להשתחרר מהתלות הנפשית שהוא פיתח כלפי החומר. המכור יכיר קודם כל בבעיה שלו ובהתמכרותו. לאחר מכן התהליך הנפשי יאפשר למכור להבין כמה השלכות שליליות יש כשמשתמשים בחומר זה או אחר. ההבנה והפנמה שחומרים כאלו ואחרים גורמים לו להגיע למצבים נוראיים יגרמו לו להימנע מהגעה למצבים דומים כאלו בעתיד