60 - גמילה מהימורים – כל מה שרציתם לדעת.
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 17/10/11

אז מהי בכלל התמכרות? ובכן, התמכרות היא מושג אשר מתאר שימוש חוזר בהתנהגויות מסוימות או שימוש בחומרים באופן שהינו כפייתי. התנהגות זו איננו מאפשרת לאותו אדם לשלוט בעצמו למרות שהנזקים ברורים לו.

השימוש בחומר או לחילופין בהתנהגות מהווה למהמר/מכור דרך להתמודד עם כל מיני מצבים רגשיים קשיים תוך כדי חוויה רגשית מענגת ובמידה מסוימת גם מתגמלת. אדם זה מפתח תלות רגשית. תלות זו מתבטאת, בין היתר, בתלות גופנית – האדם המוכר מרגיש צורך להגביר את המינון שנעשה בשימוש על מנת להגיע לאותה השפעה על הגוף והנפש.

פרופיל המהמר הכפייתי.

  • גיל המהמר (באופן ממוצע) עומד על 37.
  • משנה לשנה גיל המהמרים נעשה צעיר וצעיר יותר.
  • המהמרים הם לרוב גברים נשואיים ועובדים, בעלי השכלה תיכונית אשר שירתו בצבא באופן מלא.
  • על פי הנתונים שנעשו בנושא עולה כי 95% מהמרים הם יהודיים ואילו רק 5% ערבים.
  • ההימורים החביבים ביותר על המהמרים הם: הימורי דוכן לוטו, חיש- גד, הימורי ספורט, הימורי קזינו ומשחקי קלפים שנעשים עם חברים. כמו כן, הפרופיל של המהמר כולל פרטים רבים נוספים.

גמילה מהימורים

 

בדומה למצבים של גמילה מאלכוהול או גמילה מהרואין גם גמילה של הימורים גורמת למכור, טרם הגיע לטיפול, להיות שרוי במצב של עצב ודיכאון. אנשים אלה חלשים מדי על מנת להצליח לצאת לבדם מהמצב הנפשי בו הם נמצאים. ברוב המקרים, בן המשפחה או אדם שקרוב למהמר/מכור הוא זה שיוצר עבורו קשר עם גורם מטפל ולאחר מכן המהמר/מכור ממשיך לבדו בטיפול.

השלב הראשון עבור המהמרים הוא השלב של ההכרה וסיום ההכחשה. המטרה של הטיפול היא להצליח להביא את המטופלים לגמילה יחד עם התנזרות מוחלטת מכל עיסוק מהימורים ומשחקי המזל למיניהם והחזרתו של המטופל אל תוך מעגל חיים נורמטיבי, ממש כפי שהיו לו לפני ההתמכרות.

המטרה העיקרית במהמרים כפייתיים היא להביא לשינוי באורח החיים של המטופל ולהצליח לגרום לשינוי ביכולותיו לשלוט על הדחפים שלו בכל הנוגע להימורים וכמובן גם לשינויים בדפוסי ההתנהגות שהוא היה רגיל אליהם עד כה. עבודה עם המהמר נעשית תוך דגש רציני על המודעות העצמית שלו ועל הצלחת הקניית כלים חדשים שיאפשרו לו להתמודד עם בעיית ההתמכרות והשלכותיה הרבות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article22071.aspx