הכנת עוגיות - עבודה עם חומרים
החומרים שמהם מכינים עוגיות כוללים בדרך כלל קמח, מים וביצים בתוספות שונות כגון שקדים וסוכר. כמה טיפים קטנים יכולים לעזור להפוך את מלאכת הכנת העוגיות לקלה ופשוטה יותר:
הפרדת חלבון מחלמון – עשו זאת כאשר הביצים יוצאות מהמקרר ולא בטמפרטורת החדר. אם נופל קצת חלמון לחלבון פשוט קחו קליפת ביצה וקרבו אותה לטיפה שנפלה, החלמון יישאב לביצה – זה פטנט נהדר שעובד מצוין.
שקדים ואגוזים – כדי לא ללכלך את כל המטבח בזמן שבירת שקדים, אגוזים או אפילו ביסקוויטים, עשו זאת בשקית עטופה במגבת מטבח.
עוגיות חמאה – השתמשו בחמאה בטמפרטורת החדר, היא תשתלב טוב יותר עם יתר החומרים.
הקצפת ביצים – שלא כמו הפרדת חלבונים מחלמונים, הקצפת ביצים מומלץ לעשות בטמפרטורת החדר אלא אם כן המתכון דורש אחרת.
בצק – רידוד בצק פריך יש לעשות בין שני ניירות אפייה, רצוי כמה שפחות כדי שלא יאבד מפריכותו.
כלי עבודה להכנת עוגיות
כשאתם מכינים עוגיות מבצק שדורש יצירה של עוגיות על ידי תבניות חיתוך, תצטרכו לרדד אותו. כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה, העדיפו קרש חיתוך מפלסטיק מקומח היטב. טיפ נוסף קשור לתבניות החיתוך, אם הבצק נדבק לתבניות שימו על שולי התבנית קצת קמח או שמן (תלוי בסוג הבצק), אלו ימנעו מהבצק להידבק ולהרוס את הצורה של העוגייה.
אפיית עוגיות
אפייה של עוגיות היא בדרך כלל קצרה מטבע הדברים. חשוב לשים לב היטב לחום התנור שנדרש במתכון ולמשך הזמן שהעוגיות צריכות להיות בתנור. עוגיות נשרפות מהר מאוד וחבל לקלקל את כל העבודה הקשה כי לא שמנו לב לזמן האפייה הנכון. אלא אם כן המכון דורש להשאיר את העוגיות בתנור לאחר גמר האפייה, הוציאו אותן מהתנור מיד, עדיף לשים את העוגיות על רשת כדי שיתקררו. היזהרו עם עוגיות עדינות, הן עלולות להתפורר כשהן חמות.
אחסון עוגיות
לפני שאתם מאחסנים עוגיות, וודאו כמובן שהן קרות לחלוטין, עוגיות שאמורות להיות פריכות כמו עוגיות חמאה למשל, חשוב מאוד לא לאחסן בקופסאות או צנצנות כשהן חמות. הלחות בעוגיות תילכד בקופסה והעוגיות לא יישארו טריות ופריכות. עוגיות שאמורות להיות רכות יותר ויצאו קשות מידי, אפשר להניח בשקית עם פרוסת לחם (או כמה פרוסות אם מדובר בכמות גדולה). עוגיות קשות סופגות לחות, הן יספגו את הלחות של הלחם ויצאו לאחר כמה שעות עד יומיים רכות ונעימות.