סושי ותזונה בריאה
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 24/04/12

סושי, שהיפנים אוכלים כבר מאות שנים, הפך לפופולרי מאוד גם במערב בשנים האחרונות. גם אם, בדרך פלא, עוד לא יצא לכם לאכול סושי (משום שכנראה שהיתם בטיול תענוגות במאדים בחמש השנים האחרונות), בוודאי תמצאו את עצמכם בקרוב מוזמנים למסעדת סושי עם חברים או בני משפחה. על אף שבתחילה עורר הרעיון של אכילת סושי חוסר נוחות בארץ, בגלל המחשבה על אכילת דגים נאים, הבינו במהרה הישראלים שסושי הוא מזון פשוט וטעים שניתן להנות ממנו כמעט עם כל אחד- ילדים, מבוגרים, צמחונים ואנשים השומרים על תזונה בריאה במיוחד.

מה שלא הרבה אנשים הספיקו להבין, הוא שסושי הינו מזון בריא בצורה יוצאת דופן (במיוחד כאשר משווים אותו למזונות מהירים אחרים כמו פיצה והמבורגר). בניגוד למזונות מהירים אחרים, אין בו חומרים משמרים, חומרי טעם וריח סינתטיים או תוספות מעובדות. ייתרון נוסף של אכילת סושי, שלא תמיד חושבים עליו, הוא שמתלווים אליו רק מזונות ומשקאות קלים ובריאים (כמו ג'ינג'ר, תה ירוק וסאקה)- זאת בניגוד למזונות מהירים אשר אנשים נוטים בדרך כלל ללוות בשתיית משקאות ממותקים ובתוספות כמו צ'יפס מטוגן.

אם כן, מה הם הייתרונות הבריאותיים של אכילת סושי?

· דפי האצות הדקיקים והירקרקים הנקראים ביפנית נורי, המשמשים לעטיפת רולים של סושי מסוג מאקי בעיקר, מספקים ויטמין אי לרוב, ויטמין בי, ניאצין ואפילו ויטמין סי. ויטמין אי הוא ויטמין החיוני לראיית לילה ולתפקוד העור והרקמות הריריות המצפות את מערכת העיכול. הוא תורם גם לתפקוד מערכת הרבייה ומעורב בתהליכי הגדילה של הגוף. ויטמין בי מסייע בחילוף החומרים של חלבונים ופחמימות ובפעילות של מערכות העיכול והעצבים. ויטמין סי נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים.מחקרים רבים מצביעים על כך שוויטמין C גם מחזק אתהמערכת החיסונית מפני דלקות, ולעתים ממלא תפקיד בצמצום סכנה של מחלות לב וסרטן. ניאצין הוא ויטמין שמשתתף בייצור חומצות שומן, בפירוק הגלוקוז ובמטבוליזם של חלבון. הוא משפיע גם על מערכות העצבים והעיכול.

כפי שניתן להבין- אכילת סושי מסוג מאקי מספקת לגוף פצצת ויטמינים מדהימה, אשר קשה בדרך כלל לקבל ממנה אחת של מזון.

· האורז המוגש במנת סושי, אל אף שהוא לא זוכה לאותה פופולריות לה זוכה אורז מלא בקרב חובבי טרנד הבריאות, הוא עדיין בעל אחוזי שומן נמוכים מאוד ונטול נתרן (בניגוד למזונות מהירים רבים אחרים, אשר מכילים כמות נתרן מוגזמת העולה על הכמות המומלצת). האורז במנת סושי הוא גם פחמימה מורכבת, אשר משמשת לגוף כדלק.

· הדגים השונים המוגשים בתוך מנות סושי רבות הם ספקים מצויינים של פרוטאינים ומינרלים. החלבונים בונים את תאי השריר והסחוס, ומזרזים פירוק או בניה של חומרים אחרים בתאי הדם.

· אפילו התוספות המוגשות ליד מנת סושי הן בריאות: הג'ינג'ר, המוגש תמיד ליד סושי מכל סוג, עוזר לעיכול ונלחם בבקטריות ובזיהומים (ומכאן מנהגן של הסבתות להכין תה עם ג'ינג'ר לסובלים משפעת). רוטב הוואסאבי אף הוא לוחם אמיץ נגד חיידקים מזהמים.

בקיצור, אם אתם מחפשים מזון מהיר שיהיה גם בריא ולא משמין- סושי הוא הבחירה המושלמת עבורכם.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article28518.aspx