התקנת מערכת בית חכם: שדרוג, שכלול וחסכון
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 04/08/12

התקנת מערכת בית חכם היא פעולה אשר הופכת את הבית הרגיל, מעוצב ויפה ככל שיהיה, לבית ברמה אחרת לגמרי. הבית המשודרג יודע לפנק את בעליו כפי שפינקו בעבר משרתים את בני האצולה. זהו בית שניתן לתקשר איתו, בסלולארי או באינטרנט, לתכנת את תפקודו מראש ולהפעיל תרחישים שונים בלחיצת כפתור.

תרחיש הוא מונח מקצועי, המתייחס למתכונת מוגדרת מראש וקבועה של תפקוד מכשירי הבית. כך, למשל, אחד התרחישים הנפוצים הוא תרחיש לילה: מצב בו כל האורות מכובים למעט אור חלש באחד החדרים או במסדרון, האזעקה מופעלת, השער נעול והטלוויזיה מכובה. תרחיש אפשרי אחר הוא תרחיש עבודה: כיבוי אוטומטי של כל המכשירים  והאורות, נעילת השער והפעלה של האזעקה, הורדת כל התריסים וכך הלאה. התקנת מערכת בית חכם מאפשרת לכם להנות מהיעילות שבהפעלת המכשירים הביתיים.

התקנת מערכת בית חכם נעשית לרוב בעת הקמת המבנה, על ידי שימוש בתשתית תקשורת מיוחדת המיושמת בזמן הכנת התשתיות האחרות. יחד עם זאת, אם הבית כבר בנוי ומתפקד אין סיבה לוותר על התקנת מערכת בית חכם. כיום ניתן למצוא מערכות שניתן ליישם במבנה קיים, ללא העברת כבלים חיצוניים. התקנת מערכת בית חכם  במבנה קיים מבוססת על השחלת סיב אופטי בצנרת החשמל הקיימת. בצורה כזאת החיווט אינו נראה לעין.

קיימים סוגים שונים של מערכות. בעת התקנת מערכת בית חכם מומלץ לשים דגש על מספר נקודות. ראשית כל, מומלץ שאינטרקטום טלוויזיה ישולב במערכת. מסך האינטרקום יוכל לשמש כלוח הפיקוד של מערכת הבית החכם, כצג של מד החשמל הביתי וכמובן כמסך התצוגה של המבקשים להיכנס אל תוך הבניין. בעת התקנת מערכת בית חכם בבניין שנמצא בתהליכי הקמה, מומלץ להתחשב בציוד קצה עתידי, כלומר לחשוב על תוספות עתידיות של ציודי קצה ולהכין את התשתית עבורם מראש. דוגמא לציוד קצה עתידי היא מערכת קולנוע ביתי, מעגל תאורה נוסף וכדומה.

לסיכום, התקנת מערכת בית חכם מאפשרת לדיירים להנות ממספר יתרונות. תפעול קל ונוח של הבית, שליטה במכשירים בשלט רחוק, בקרה על צריכת החשמל הביתית – כל אלה מביאים לחסכון בזמן וגם לחסכון בהוצאות החשמל. התקנת מערכת בית חכם הופכת את הבניין למשוכלל ולמתקדם יותר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article31321.aspx