חסכון בצריכת החשמל הפך בקיץ האחרון לסלוגן אמיתי. נראה שבדומה למשבר המים בשנים הקודמות, צפוי לנו גם משבר חשמל, הנובע מביקושי שיא בתקופת הקיץ. האנשים הפרטיים נקראים לחסכון בצריכת החשמל בשעות הצהריים, על מנת לא להביא לקריסת המערכות; חברת חשמל נערכת להפסקות חשמל יזומות, וכדומה.
במציאות זאת הצרכנים ממשיכים לצייד את ביתם במזגנים מפוצלים ומרכזיים, במערכות אודיו משוכללות, בתנורי אפייה, במקררים גדולים, במדיחי כלים ובמייבשי כביסה. הקריאות לחסכון בצריכת החשמל מתקבלות בסקפטיות מסוימת, שכן המחשבה על כיבוי המזגן בשעות הצהריים בקיץ נראית הזויה לחלוטין. מעטים הם האנשים שמוכנים לוותר על הנוחות ולנסות להוריד את הביקושים, אפילו אם המחיר יהיה חשבון חשמל גבוה מהרגיל.
חסכון בצריכת החשמל הפך להיות טרנד. כך, למשל, משווקים כיום גופי תאורה חסכוניים. אנשים רבים רוכשים אותם מבלי לדעת שהחסכון בחשמל יוכל לכסות על הבדל המחירים בין גוף תאורה רגיל לחסכוני רק כעבור כמה שנים. צרכנים רבים רוכשים גופי תאורה חסכוניים על מנת להרגיש שעשו צעד חשוב כלפי הסביבה. יחד עם זאת, מעטים יכולים לוותר על מייבש כביסה, על אף שבאקלים כמו שלנו כביסה תלויה מתייבשת במהירות.
נראה שחסכון בצריכת החשמל יכול להיות אמיתי, ומושג בצורה שלא דורשת ויתור על נוחות הצרכן. ראשית כל, מדובר על מודעות לצריכת החשמל. כיום ישנן טכנולוגיות המאפשרות לצרכן לעקוב אחרי צריכת החשמל הדירתית מכל נקודה ונקודה, בזמן אמת. בצורה כזאת נחשף הצרכן למידע מלא אודות המכשירים הזללניים והמכשירים החסכוניים. צרכן, שיודע שמכשיר מסוים זולל אנרגיה, יחשוב פעמים לפני הדלקתו. לא צריך להיות פעיל בתנועות הירוקות; השינוי בגישה יקרה באופן טבעי. מחקרים מראים שאפשרות למעקב צמוד אחרי צריכת החשמל של כל ציודי הקצה מביאה לחסכון של כ- 20-30% בצריכת החשמל הביתית.
אם כן, נראה שחסכון בצריכת החשמל יכול להיות מושג בדרכים שאינן דורשות שינוי משמעותי ופתאומי בהרגלים. מודעות לרמות הצריכה של המכשירים השונים תגרום לצרכן הממוצע להפעיל את המכשירים בתבונה, להבין את הבדלי התעריפים ולמנוע בזבוזים מיותרים. גם במקרה הזה ידע הוא כוח.