השפעה על הצוואה
נכתב על ידי: rina
תאריך: 18/01/13

סרטים רבים נעשו בנושא, כל סידרה שניה מדברת על כך- ישנם אנשים שכליעודם בחיים הוא לנצל את החלשים והבודדים. כמה פעמים ראיתם את הסצנה שלהבחורה הצעירה שמתחתנת עם קשיש עשיר שגוסס, וכל זאת על מנת לרשת אותו בלכתומהעולם הזה. נשמע מוכר? נשמע גם אכזרי יחד עם זה? אז בטח לא תתפלאו לשמועשגם בחיים האמיתיים דברים כאלו קורים, לא פעם ולא פעמים. תמיד נוכל למצואאת האנשים שמנסים בדרך זו או אחרת להשפיע על חלוקת הרכוש של המנוח בלכתו.

לא חייב להיות מצב בו המשפיעים על המצווה הינם אנשים זרים לו, דווקאלרוב מה שנראה זה נכדים וילדים של המצווה אשר מנסים להשפיע על החלטותיו. אזכיצד נוכל להיות בטוחים וסמוכים שלא כך הדבר כאשר אנחנו כותבים ועורכיםצוואה?

קודם כל מומלץ לערוך את הצוואה בנוכחותו הסטרילית והאובייקטיבית של עורך דין ירושה, ללא התערבותם הפיסית של הילדים, האישה והנכדים.

בחוק הירושה נוכל למצוא סעיף (30) שמנסה להגביל ולמגר את התופעה. הסעיףמדבר על תנאים בהם נערכה הצוואה שאינם תקינים- במידה והצוואה נערכהבתחבולה, באיומים, באונס- זה נחשב להשפעה אינו הוגנת ועל כן צוואה כזותתבטל, ואז הרכוש יחולק על פי חוק הירושה על פי הקרבה למנוח ולא על פיהכתוב בצוואתו שזה הרגע נפסלה.

קודם כל השפעה שאינה שגרתית תמיד תחשד כאינה הוגנת. במידה ונתקלת בשאלה הזו מומלץ להיעזר בעורך דין צוואה על מנת להבין את הנושא לעומק.

הבדיקה הנעשת היא האם המצווה היה מצווה את אותו הדבר גם ללא עזרתו שלהמשפיע? כמו כן נבדקת האופציה והיכולת להשפעה שאינה הוגנת. כמו כן איןלפסול צוואה כך סתם ויש להוכיח כי ישנם אמצעים להפשעה אינה הוגנת שהיויכולים להזיז את המצווה מדעתו.

עורך דין עיזבון ביחד עם בית המשפט יבדוק את כל נסיבות וידאג להגיע להחלטה הנכונה בנוגע להפשעת הסובבים על המנוח.

כמובן שכל מקרה נבחן לגופו ואין חוק גורף שמכריז על כל המקרים כזהים.במידה והאב הקשיש חי עם ביתו באותו הבית טרם פטירתו- יכול להיות שהיתה לכךהשפעה על הצוואה, אך לא משום שהיא לחצה עליו מאינטרסים אישיים, אלא מכורחהנסיבות. מקרים כאלו ואחרים אינם נדירים- ולכן חשוב מאד לבחון כל נושאלגופו.

· הכותב אינו עורך דין או בעל מקצוע בתחום המשפטים. אין לראות באמור לעיל ייעוץ או חיווי דעת משפטי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35829.aspx