האם יש רקע לנושא?
יורם קראוס: "עידן 'הזלילה הגדולה', שארה"ב הייתה הסמן המוביל שלו, אופיין בתפיסה בזבזנית, חסרת התחשבות ולא מתוכננת, כזו המאדירה צריכה ורואה בבזבזנות סימן להצלחה".
מה הבזבזנות הזאת יצרה לנו?
יורם קראוס: "התנהלות מהסוג הבזבזני בעצם יוצרת לנו גישה תרבותית וחברתית כוללת המקדשת את השפע ולעיתים אף גורמת לנזקים שלא רואים אותם בטווח הקצר, אך בטווח הארוך כן וכמן כן, את מנעמי החיים ואת הנראות של כל אלה. אבל בחיים כמו בחיים רגע האמת מגיע. בסופו של דבר לבזבזנות יש מחיר."
מה השתנה הפעם?
יורם קראוס: "לנוכח שינויים אקלימיים, ההבנה של הסכנות הטמונות בהתחממות כדור הארץ, הידלדלות המשאבים הטבעיים ועליית מחירי הנפט, זיהום האוויר, המסת קרחונים ועוד ועוד ברור כיום יותר מאי פעם שלחגיגה הזו צריך לעשות סוף." עוד הוסיף יורם קראוס כי ובניגוד לכל מה שנאמר ונכתב ונעשה בתחום ההתייעלות האנרגטית המתבקשת בעת הזו, ראשית לכל, עוד לפני כל פיתוח טכנולוגי ויישום שלו, נדרשת גישה אחרת, תפיסה שונה והבנה כוללת שהשינוי הזה חייב לקרות.
מה מראים הנתונים בנוגע לנושא הזה?
יורם קראוס: "מבנים אחראים על צריכת המשאבים העולמיים ועל ייצור פסולת יותר מכל גורם אחר. כ- 30%-40% מצריכת האנרגיה העולמית נצרכים במסגרת של מבנים. בהסתמך על נתון זה ברור שאחד המוקדים לעשייה בתחום של התייעלות אנרגטית הוא תחום הבנייה. אפשר לקרוא לכך 'בנייה ירוקה' ואפשר לכנות זאת 'בנייה אחראית', אבל התוצאה צריכה להיות זהה."