הקמת תערוכה היא לא עניין קל כלל וכלל. מדובר באירוע לוגיסטי חשוב המערב אנשים רבים – תלוי בגודל התערוכה, יש תערוכות המערבות עשרות אנשים או מאות אנשים ויש תערוכות המערבות אפילו אלפי אנשים או מאות אלפי אנשים – שינוע של ריהוט, חיבורים חשמליים, ייעוד הקרקע לצורך תערוכות, סידורי ביטחון, תזונה, סניטריה ומה לא. וכל זאת לפני שבכלל חושבים על כל מה שיגרום לתערוכה להראות אטרקטיבית ולמשוך אליה כמה שיותר אנשים. הרי, האנשים שבאים לראות ולהשתתף בתערוכה הם אלה הקובעים את הצלחתה, מידת ההנאה שלהם בתערוכה ומידת התועלת שהפיקו מהשתתפותם בתערוכה היא הקובעת אם התערוכה היא תערוכה מוצלחת או לא. הצלחה התערוכה נמדדת על פי חווית המבקר והרושם המתמשך שהיא מצליחה להטמיע בקרב המבקרים בה על החברות המציגות בתערוכה ועל המוצגים שבתערוכה.
להלן כמה נקודות מחשבה שמארגני תערוכות צריכים להתמקד בהם כדי להבטיח את הצלחתה של תערוכה:
ביתני תצוגה לתערוכות אמורה לחזק את המותג של המציג בתערוכה –
מעצב הביתן של החברה או מעצב התערוכה באופן כללי צריך להבין שהדרך שבה הוא מעצב עבור הלקוח שלו היא הגורם החשוב ביותר שיקבע אם אותו בעל עסק השוכר את ביתן התצוגה יצליח לקדם את עסקיו דרך התערוכה. מדובר ראשית כל במשיכת לקוחות פוטנציאלים חדשים לביתן המדובר, לעיצוב הביתן ישנה השפעה על מידת הנוחות של הלקוח הפוטנציאלי החדש ויגרום לו להחליט אם הוא רוצה להמשיך להסתובב בביתן עד שיחליט אם המוצר העומד למכירה מתאים לו או לא, עיצוב הביתן הוא שיגרום ללקוח הפוטנציאלי להחליט אם הוא אוהב את המוצר החדש או לא, וחשוב מכל העיצוב של הביתן הוא זה שיגרום ללקוח הפוטנציאלי להחליט אם הוא מלכתחילה רוצה בכלל להיכנס לביתן ולהתרשם מן המוצרים.
האם עיצוב לתערוכות סמארט אנד לייט מאפשר קידום של קשרים עסקיים וקשרים בין-אישיים?
תערוכה המעוצבת כראוי מאפשרת בנוסף למכירת המוצרים החדשים שבה ליצור קשרים עסקיים ובין אישיים בין המוכרים עצמם. מדובר בקשרים חשובים לא פחות מקשרים בין המוכר ללקוח. עיצוב המאפשר גישה נוחה לתקשורת עם בעלי החברה המציגה בביתן הוא עיצוב מרווח, עיצוב המאפשר שהיה נוחה עם בעלי הביתן לאורך זמן מבלי להיות מוסחים מהנעשה בביתן של איש העסקים השני. לצורך כך יש צורך בחללים נוספים מלבד אותו חלל תצוגה שבו ימכרו את המוצרים, ישנו צורך בחללים קטנים המאפשרים שיחה פרטית.
עד כמה אתם מנוסים בהקמת תערוכות ובארגונן?
שלא תחשבו שחסרי ניסיון בתחום לא יכולים לעשות עבודה טובה. בוודאי שהם יכולים וחשוב לתת להם הזדמנות. אבל אין ספק שבעלי ניסיון ובעלי המלצות בתחום הם אנשים שקל להם יותר להתמודד עם משימות בסדר הגודל הזה והם מבצעים את העבודה בצורה טובה יותר, רגועה יותר ומוצלחת יותר – כי הם כבר למדו מטעויות העבר. אם אין לכם ניסיון בתחום, בקשו כמה שיותר עצות ממארגני תערוכות ותיקים ומנוסים בתחום ואולי אפילו בקשו שאחד מהם ילווה אתכם לאורך הדרך.