האמנית הצעירה והמבטיחה שחר יהלום זורקת אל פני החלל את עבודותיה כאילו היו פצצת מימן שהאנרגיות שהשתחררו מהתלקחותה מתפזרות בחלל האוויר כאילו היו להם חיים משלהם.
תערוכתה, 'מינוס 80 מעלות צלזיוס', מדגימה זאת יפה. שמה של התערוכה נגזר מהטמפרטורה בה נשמרות הגופות בעת שהן ממתינות להפשרה, כמעין שלוחה המחכה להגיע לעתיד. חלל התצוגה בתערוכה זו של שחר יהלום, הצליח להעביר היטב את התחושה שניסתה האמנית ליצור, כאשר יצרה מעין מעבדה מסתורית של ספק אלכימאי ספק מכשף, העסוק בניסיונות ליצור מציאות חדשה.
העבודות הפלסטיות נוטות להתפרץ מתוך עצמן, אך לא בחוסר אוריינטציה המוביל לפיזור ללא . רוב עבודותיה של שחר יהלום מתחילות את דרכן דווקא ממוטיב פשוט ובעל מודעות עצמית לא קטנה, אשר עוזרת לו ועזרה לו בעבר להפוך לאחד המוטיבים העיצוביים הקליטים ביותר בהיסטוריה של המיתוג- הצלב. מצלבים אלה, אשר מורכבים משני מוטות, מוציאה שחר יהלום את הקומפוזיציות המורכבות שלה, כאשר לעתים היא עושה זאת במורכבות כזו, שהצופה מרגיש בכל נימי נפשו את סערת הנפש שהיצירה מעוררת באמנית עצמה.
התערוכה הזו של שחר יהלום מושפעת רבות מהאמנות הגותית, אם האווירה המיוחדת והמורבידית משהו השורה על פניה, ואם במוטיבים העיצוביים השונים אשר מתלווים אליה לאורך הפעילות האמנותית שלה. מוטיבים אלה מוציאים ממנה את המיטב גם כאשר היא באה לתאר באמצעותם את שלד האדם ואת ההתפשטות האמורפית שלו בחלל העיצובי.
התחושה שהועברה למבקרים בחלל התערוכה הוא כמעין ביקור ביער מכושף שהכל יכול לקרות בו. כזה אשר מזמין את העולם ליצור אשליות יש מאין ולהעביר את העולם הגשמי למקום שונה מזה אשר אנו מצפים ורגילים לו. בשל כך, עבודותיה של שחר יהלום אכן עושות את עבודתן נאמנה ויוצרות את האפקט המיוחד המתבקש מעצם קיומן.
זו אינה התערוכה הראשונה של אמנית צעירה זו, שהספיקה במהלך הקריירה הקצרה שלה לסחוט שבחים רבים על עבודותיה, ואף לזכות בפרס האמן הצעיר לשנת 2012 של משרד התרבות והספורט. שחר יהלום, כשמה כן היא, אבן יקרה ובוהקת בשמי האמנות הישראלית העכשווית.