רשלנות רפואית בלידה קיסרית
נכתב על ידי: אלעד שניר
תאריך: 04/11/13

פסק דין בתיק 8005/06 מתייחס אל שאלת הפיצויים בגין מוות בגיל שנה של תינוקת וזאת לאחר רשלנות לכאורה של צוות רפואי בלידה קיסרית. יחד עם זאת, עובדות המקרה פחות חד משמעיות ומעלות תהיות משפטיות מרתקות. התובעת הייתה בהיריון ממנו נולדה המנוחה בשנת 2003 ונפטרה בשנת 2004. מדובר היה בהיריון השני של התובעת, כאשר היריון קודם הסתיים בניתוח קיסרי בשבוע ה-40. בהיריון המופיע בפסק הדין הוחלט על ביצוע ניתוח קיסרי בשעת הצהריים, אך על פי התביעה הרופאים היו צריכים להחליט על כך מוקדם יותר.

בית המשפט קיבל את התביעה ופסק פיצויים גבוהים מאוד. יש להבין כי במקרים של רשלנות רפואית בלידה התובע צריך להוכיח את הפרת חובת הזהירות, את הקשר הסיבתי בין הפרת חובת הזהירות לבין הנזק ואת הנזק עצמו. על מנת להראות הוכחות מן הסוג הזה ולהפוך אותן לקבילות בפני בית המשפט נדרשת חוות דעת רפואית מקיפה.

פיצויים גבוהים בשל חומרת הרשלנות

הפיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה גבוהים מפיצויים במקרי רשלנות אחרים, בעיקר כאשר ההתרשלות של הרופאים מביאה למות העובר (http://www.rashlanut.co.il/). בפסק הדין הנ"ל קבע בית המשפט כי סכום הנזק שבו ישאו הנתבעים יעמוד על לא פחות מ-1,140,900 ש"ח.

פיצויים על סך 600,000 ש"ח נקבעו בגין נזק לא ממוני, בעוד אובדן השתכרות בשנים האבודות פיצה את התובעים בסכום של 463,376 ש"ח. הפסדי ההשתכרות עבור התובעת עמדו על פי פסק הדין על 10,514 ש"ח ובית המשפט קבע גם 60,000 ש"ח עבור עזרה בסיעוד והוצאות. על הוצאות קבורה ומצבה פיצה בית המשפט את התובעים בסכום של 7,000 ש"ח. הנתבעים נדרשו לשלם לתובעים את כל הוצאות בית המשפט, כולל שכר טרחה של עורך דין בשיעור של חמישית מסכום הפיצוי הכולל. מבחינת אגרה, פסק הדין הטיל את אגרת בית המשפט בבית משפט השלום על הנתבעים ואת האגרה החלה בבית המשפט המחוזי על התובעים. פסק דין וסכומי פיצוי גבוהים מן הסוג הזה נחשבים נדירים, בעיקר בשל פרטי המקרה וחומרת עוולת הרשלנות הרפואית.


 
אודות המחבר

כותב מאמרים משפטיים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article40404.aspx