הקמתי חברה, האם אני זקוק לעורך דין מסחרי?
נכתב על ידי: כתיבת מומחים
תאריך: 29/01/14

מתכנן להקים מיזם או עסק חדש על בסיס רעיון מהפכני שהגית? מעוניין לצעוד לקראת המטרה המיוחלת עליה חלמת כבר חודשים? כמו בכל תחום אחר, גם כאן יהיה עליך לקבל סיוע מקצועי מעורך דין מומחה בתחום על מנת לכבוש שיאים חדשים בדרך אל העושר הנכסף. כמה מושגי יסוד מהתחום המשותף של עולם המשפטים והעסקים, יסייעו לך להבין טוב יותר את החשיבות העצומה שיש לשילוב המנצח בין עסק מצליח לעורך דין מיומן. היכנסו לאתר יס פליז למידע נוסף ומקיף אודות עורכי דין מסחריים.

שירותי של עורך דין מומחה במשפט מסחרי הינם בגדר הכרח עבור קהלי יעד משתנים וביניהם משקיעים ויזמים בתחילת דרכם, אנשים עם רעיון מהפכני בעולם היי טק, סחר החוץ, הטכנולוגיה וכדומה, אנשים הנדרשים לשירותים במתייחסים לתחום של הקמת חברות מכירתן, פירוקן או מיזוגן, עוסקים בנדל"ן או שוק ההון, אנשים פרטיים שמעוניינים להקים בית עסק קטן או גדול ועוד מקרים רבים בעלי זיקה לעולם העסקים.

עורך דין מסחרי מתמחה בקשת רחבה של נושאים המתייחסים לעולם העסקי ובכללם דיני תאגידים, דיני חברות, קניין, מיסים, חוזים, צרכנות, קניין רוחני, דיני עבודה ומשפט בינלאומי. ישנם אפיקי השקעה רבים שמציע לכם עולם העסקים החל ממט"ח מסחר והקמת חברה דרך פתיחת עסק או השקעה בסטארט אפ וכלה במסחר בבורסה, עסקאות נדל"ן, ניירות ערך וכיוצא באלו. אחד מהתחומים המחייבים סיוע מקצועי דרך עורך דין מסחרי קשור לנושא של דיני תאגידים, עליו נרחיב את היריעה בשורות הבאות.

דיני תאגידים

באופן כללי המטרה של דיני תאגידים היא לאפשר את הפעילות הכלכלית דרך התערבות ביחסים שבין בני האדם ותאגידים. פעילות כלכלית זו כרוכה בלא מעט ניגודי אינטרסים, ובפרט אם מדובר ביחסים בין בעלי מניות ונושים, בין בעלי מניות למנהלים ובין בעלי מניות עצמם.

התפיסה שעומדת בבסיס של דיני תאגידים מזוהה עם הטענה לפיה האפשרות היחידה ליישב בין ניגודי האינטרסים האמורים תיעשה דרך מערכת כללים, כאשר אחד המרכזיים בהם הוא העיקרון של חופש החוזים. עיקרון חופש החוזים מיושם בקרב דינים דיספוזיטיביים בהם קיימים הסדרים לחברות ולפרטים במטרה להוזיל עלויות. המטרה של אלו היא לדאוג לקידום התכלית החברתית בכללותה של קידום ויציבות שוק ההון.

עורך דין בריטיינר חודשי

הסכם אשר נחתם בין עורך דין לגוף או אדם פרטי נקרא הסכם ריטיינר. ההסכם עצמו נועד לעגן סוג של התקשרות בה ניתן לעורך דין תשלום עבור העבודה שהוא מהצב ברמה גלובאלית. במסגרת הסכם זה יש תמיד לשלם את אותו הסכום הכספי וזאת למרות שבחלק מהחודשים אין הרבה עבודה או יש עבודה מעטה. התשלום ניתן מידי כל חודש כסכום קבוע מבלי שום קשר לכמות העבודה, לעתים ישנם מצבים בהם ישנו קשר חלקי בלבד להיקף העבודה. לכן חשוב לקבל מעורך הדין את כל המידע על העניין ולתכנן בצורה נכונה את השימוש בשירותים שלו.

במסגרת הסכם ריטיינר, ברוב המקרים, השירות הניתן על ידי ערוך הדין הוא עבור עבודה שוטפת. ישנם המון תחומים ומקצועות בהם נחתמים הסכמים ובכללם רואי חשבון, יועצים עסקיים, ביקורת מבנים ובדק בית, למידע נוסף בתחום האחרון אנא לחץ כאן . תמחור ההסכם לרבות תאם הציפיות בין הלקוח לעורך הדין נחשבים שניהם להיבטים הבעייתיים במסגרת ההסכם. ככלל, הסכם מדויק ומקיף בצורה המקסימאלית יוכל למנוע בעתיד חילוקי דעות ואי הבנות שיהוו פרצות אפשריות לוויכוחים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41799.aspx