לרוב, אנו מכירים שירותים נוטריוניים בהקשר אל תרגומים שונים או קבלת אישורים שונים לצורך אימות חתימה, אישור חיים של אדם מסויים או אישורים עבור הסכמים אישיים. אך עבודת הנוטריון הינה נרחבת וכוללת בתוכה לא מעט משימות השייכות אל חוק הנוטריונים. רבים לא יודעים, יפוי כוח הינו חלק נכבד מהתחומים בהם עוסק הנוטריון. יפוי כוח הינו אישור מהותי ביותר ואין לזלזל בו. החוק מקפיד מאד על אישור זה, ודורשת מעורבות של נוטריון חוקי. בדרך כלל, ייפוי כוח אינו דורש חתימתו של נוטריון אלא אם כן מדובר במקרים מיוחדים מאד. מיד נסביר איזה מקרים נזקקים אל יפוי כוח נוטריוני בחתימת נוטריון מורשה.
ייפוי כוח הינו מסמך אשר משמעותו היא משפטית חשובה מאד. בצד אחד, אדם פרטי או ארגון, מייפה את כוחו של אדם אחר לעשות בשמו ועבורו פעולות רלוונטיות אל המסמך. כמו ביצוע העברות בעלות, ביצוע תשלומים, קבלת סחורות וכד'. ישנם מקרים רגישים, בהם המחוקק מבקש מפורשות הפקה של ייפוי כוח נוטריוני אשר אינו מצריך חתימת עורך דין או חתימת נוטריון.
מתי צריך לערב נוטריון
החוק דורש יפוי כוח נוטריוני בשני מקרים: ייפוי כוח כללי, וכשמדברים על ייפוי כוח עבור עסקאות מקרקעין אשר מצריכות רישום בלשכת רישום מקרקעין בארץ (טאבו). שני מקרים אלה דורשים מסמכי ייפוי כוח חשובים ורגישים משפטית ומבחינת יכולת מיופה הכו. על כן, יש צורך ביפוי כוח נוטריוני.
ייפוי כוח הינו כלי אשר נותן אפשרות למיופה הכוח לבצע מגוון רחב של פעולות בשם המייפה. זאת סמכות משמעותית וחשובה מאד, על כן, הגיוני שתהיה דרישה להפקת ייפוי כוח נוטריוני. אותו עניין בעבור עסקאות מקרקעין, היות ואלו נושאים רגישים בעלי סכומים גבוהים ובעלי משמעות משפטית גדולה. חתימת נוטריון, תאשר כי נתינת ייפוי הכוח הוא תקין ונעשה בתנאים רלוונטיים.