יתרונות של אחסון בענן וכללי זהירות
נכתב על ידי: עידן שלומן
תאריך: 10/12/14

גיבוי בענן או אחסון בענן נגיש לכולנו, בין אם אנחנו רוצים לגבות תמונות אישיות או קבצי מוסיקה, עבודות אקדמיות וכדומה, ובין אם אנחנו רוצים לגבות אתרי אינטרנט שבבעלותנו. רבים מאתנו עושים זאת וכלל לא מודעים לכך, כיוון שאחסון שכזה הפך להיות דבר נפוץ וכמעט מובן מאליו.

אך למרות היותה טכנולוגיה נגישה ופופולארית, אין זה הופך אותה לפשוטה או מיושנת. להיפך, אחסון בענן הוא המילה האחרונה בתחום האחסון. אפשר לראות היום את השימוש באחסון שכזה בהיקף נרחב למדי בקרב בעלי אתרים עסקיים, בפרט כאשר מדובר באתרים הפועלים במעין רשתות חברתיות, אתרי מסחר וקניות וכדומה.

גיבוי בענן לקבצים אישיים

כאמור, יחידים יכולים להשתמש בענן לצרכים פרטיים. על הענן אפשר לאחסן כל קובץ כמעט, וזה כולל קבצי טקסט כמו וורד, קבצי גרפיקה, מוסיקה, וידאו וכדומה. כיוון ששטח האחסון הוא בענן, אפשר להרחיב אותו במהירות ובקלות, בדרך כלל על ידי שינוי חבילת האחסון ועדכון המחיר במידה ושירות האחסון כרוך בתשלום.

אחסון בענן לאתרים עסקיים

כאשר מדובר באתרים שמיועדים למטרות מסחר ועסקים, למשל אתר עסקי של חברה או עסק כלשהם, גיבוי בענן הוא יעיל ומשתלם עוד יותר, בעיקר מכיוון שאפשר בכל עת להרחיב את שטח האחסון אם כמות הגולשים עולה ואפשר גם להקטין את שטח האחסון אם כמות הגולשים פוחתת. מדובר בחיסכון משמעותי עבור בעלי האתרים, ולכן שיטת אחסון זו הפכה להיות מועדפת ופופולארית מאוד.

כללי זהירות שכדאי לזכור

גיבוי בענן הוא בעל יתרונות שאי אפשר להתעלם מהם- אפשר להגדיל את שטח האחסון בקלות ובמהירות וכך להמשיך לספק לגולשים אתר שרץ מהר והתכנים בו יורדים גם הן במהירות. וכפי שציינו, גיבוי שכזה יכול להתאים לאתרים מכל הסוגים, בין אם הם בבעלות יחידים ובין אם הם בבעלות עסקים, חברות, תאגידים או מוסדות וכן הלאה.

אבל, יש כמה כללי זהירות שכדאי להכיר אותם ולזכור אותם היטב, כדי שאפשר יהיה ליהנות מתחושת ביטחון ובמקביל גם לספק תחושת ביטחון שכזו לגולשים באתר.

ראשית, חשוב לזכור שכל המידע מגובה על ענן, ולא במדיה מהסוג הפיזי כמו תקליטור או דיסק קשיח נייד. לכן, עדיין כדאי לגבות את המידע במקום נוסף למקרה שתהיה תקלה (סביר להניח שלא תהיה אם בוחרים באחסון אמין).

דבר נוסף שכדאי לזכור הוא לבחור היטב את המידע שמגבים על הענן. אנשים פרטיים למשל שרוצים לשמור על הפרטיות שלהם, רצוי שלא יגבו על הענן קבצים שהם לא היו רוצים שכל העולם יראה.

ולסיום, תמיד, אבל תמיד, צריך לדאוג לאחסון עם האבטחה המקסימלית.

 

המאמר הופץ על ידי עידן שלומן מחברת Signup קידום אתרים העוסקת בייעוץ לחברות בנושא קידום ושיווק אתרים, פיתוח וניהול מיזמים בארץ ובחול.



 
אודות המחבר

עידן שלומן, מומחה לקידום אתרים בחברת Signup קידום אתרים.

קידום אתר זה מתבצע על ידי Signup קידום אתרים באינטרנט אשר עוסקת בשיווק וקידום אתרים באינטרנט.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article44891.aspx