רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרור אחריה שורה ארוכה של השלכות בלתי נעימות. מלבד הפגיעה הפיזית או הנזקים הבריאותיים, רשלנות רפואית בלידה יוצרת גם עוגמת נפש ותסכול. העצה החשובה ביותר היא לא לוותר על התמודדות משפטית. החוק מגבה אזרחים המוצאים את עצמם נפגעים לאחר רשלנות רפואית והוא גם מונה קריטריונים לקביעת פיצויים. מימוש זכויות לאחר רשלנות רפואית בלידה הוא חלק בלתי נפרד ממערכת החוק והמשפט.
כדאי לפנות מוקדם ככל האפשר לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין ורשלנות רפואית בלידה. עורך הדין הוא איש מקצוע המכיר את התחום, בקיא בסעיפי החוק ומנוסה בהתמודדות משפטית. פנייה לעורך דין יכולה להתבצע תוך כדי איסוף החומר המתועד. פנייה מוקדמת לעורך דין עוזרת גם להתגבר על בעיות זיכרון או פספוס פרטים חיוניים. יחד עם זאת, לא מומלץ להתלונן בבית החולים אודות הרשלנות הרפואית. תלונה כזו עשויה לעזור לבית החולים להתכונן לקראת תביעה ולמנוע את מיצוי הזכויות.
שמירת תיעוד רפואי
משפחה החשה כי נפגעה בשל רשלנות רפואית חייבת לשמור את כל המידע הרפואי הנמצא בידיה. זכויות החולה בישראל מעניקות לכל אזרח את הזכות לקבל תיעוד רפואי. התיעוד הקשור בהריון ובלידה תורם להגשת התביעה, הוא עוזר בחיפוש אחר מומחה לכתיבת חוות דעת והוא יכול לתרום גם להגדלת דרישת הפיצוי. חשוב לשמור את התיעוד הרפואי הקשור לטיפולים מאוחרים ובמידת הצורך להתייעץ עם עורך דין. המלצה אחרת היא לשמור קבלות הקשורות להוצאות ששולמו עקב הרשלנות. הוצאות אלו יכולות להיות טיפולים רפואיים לאישה או לילוד, תשלום על תרופות, נסיעות לטיפולים בארץ ובחו"ל ועוד.
נזקים קשים במהלך הלידה לא תמיד מעידים על רשלנות רפואית. בית המשפט ועורכי הדין בוחנים את הקשר הסיבתי העובדתי והמשפטי ומשתמשים במבחן הרופא הסביר על מנת להכריע. מבחינת הנפגעים, הדבר החשוב הוא להגיע אל המשפט מוכנים ולהתחיל בתהליך מוקדם ככל האפשר. אין סיבה להמתין עם הגשת תביעת רשלנות רפואית. זו תביעה מורכבת הדורשת הפעלת משאבים, התאזרות בסבלנות ונוכחות של עורכי דין מנוסים ואמינים.