שתלים דנטליים – מה זה בכלל?
נכתב על ידי: [email protected]
תאריך: 30/05/15

שתל דנטלי הוא מושג מעולם רפואת השיניים, והוא למעשה התקן שנועד להשלים שיניים חסרות. המתכת שהוא עשוי ממנה תהיה תמיד אצילה, בדרך כלל טיטניום, או זירקוניום, מתכות שאינן יוצרות תגובה כימית עם הגוף. השתל הוא למעשה בורג בעל הברגה כפולה. הראשונה חיצונית ונועדה לעגן את השתל לעצם הלסת והשניה פנימית, ומשמשת לעיגון חלקי שיקום חיצוניים לשתל. רוב השתלים הם אכן דמויי בורג אבל יש גם כאלו שנראים בצורת דיסק, או כשתלים חיצוניים הממוקמים מעל עצם הלסת.החדרת שתל אל עצם הלסת נעשית על ידי קידוח והחדרת השתל לתוכה בתנועות סיבוב. לאחר השתלת השתל בונה עצם הלסת את עצמה מסביבו, ומשפרת את אחיזתו בה.

תפקידם של שתלים דנטליים

שתלים דנטלים נועד לתמוך באפשרויות ושיטות רבות של בניית שיניים. כרצף של כתרים מחרסינה (גשר) שיניים תותבות, תותבות נשלפות, או כאלו המוברגות ישר לשתלים, ועוד. כמו כן ניתן להשתמש בשתלים דנטלים כמעגן ליישור שיניים.  שתל דנטלי  מאפשר למעשה תנועת שיניים בלתי כיוונית ללא פעולה נגדית.

מהם הסיכונים הכרוכים בשתלים דנטלים?

התקנת שתל דנטלי הוא תהליך פשוט בידים מיומנות, אך יש לקחת בחשבון שאינו תהליך מכני גרידא. ושעל עצם הלסת לבנות עצמה סביבו. סוכרת בלתי מאוזנת, עישון כבד, וצריכת אלכוהול מורידים את הסיכויים הסטטיסטים לקליטת שתל, כמו כן, על מנת שיוכל המשתיל להחדיר את השתל יש צורך בנפח עצם מסוים. במידה והוא חסר יש אפשרות לבצע מה שמוכר כהשתלת עצם. כיום רמת ההצלחה והאמינות של שתלים גבוהה למדי, באיזור ה 95 אחוז. הסיכוי הסטטיסטי להשרדותם הולך ופוחת עם השנים החולפות. ועומד על כ 82 אחוזים. כישלון יחשב אי קליטת השתל על ידי הגוף מכמה סיבות אפשריות על כן חשוב שהמשתיל יסתמך על צילומי CT המדמים את כמות העצם רוחבה וגובהה באופן תלת מימדי.

מהם היתרונות שבשתלים דנטליים?

לאדם הסובל בחוסר שיניים שתלים דנטליים בהחלט יכולים להחזיר את התפקוד, את המראה של חיוך אסטתי, דיבור נאות וכמובן את היכולת ללעוס.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article46155.aspx