הליכי גירושין בשיתוף פעולה – מציאות אפשרית?
נכתב על ידי: אלעד שניר
תאריך: 10/03/16

מקרי גירושין רבים מתרחשים על רקע בגידה של אחד מבני זוג. בגידה היא דבר כואב ומשפיל, ולבן הזוג הנבגד קשה מאד להתגבר על התחושות השליליות. במקרים אחרים, הליכי גירושין מתרחשים על רקע אלימות במשפחה, דבר שיוצר אף הוא כעס ושנאה אצל בן הזוג המותקף. מטבע הדברים, במקרים כאלה, קשה עד בלתי אפשרי ליצור שיתוף פעולה בין הצדדים.

אולם, לא תמיד גירושין קשורים לעוול של אחד הצדדים. לפעמים זה פשוט נגמר. בני זוג רבים מרגישים תחושת מיצוי אחרי שנים רבות של נישואין ומחליטים ביחד להתגרש. האם זה אומר שהם חייבים להיכנס לסטטיסטיקה של סכסוכי גירושין? האם אין אפשרות לסיים את זה יפה?

התשובה היא שלילית: אפשר ואף רצוי להתגרש מתוך שיתוף פעולה הדדי. גירושין מתוך שיתוף פעולה הם קלים יותר, מהירים יותר, וכל הצדדים מרוויחים מהם.

גירושין בשיתוף פעולה יחסכו לכם כסף וזמן יקר

סכסוכי גירושין עלולים להתמשך זמן רב ולגבות מחיר יקר הן מבחינה כלכלית והן מבחינה נפשית. עימות משפטי חזיתי עולה כסף רב ועלול להימשך חודשים ארוכים ואף שנים. זאת ועוד, אף אחד לא ערב לכם כי תנצחו במשפט; יתכן בהחלט שתפסידו בו ותצאו קירחים מכאן ומכאן: גם שילמתם כסף רב לעורך דין, וגם הפסדתם במשפט - ואולי אף ייפסקו כנגדכם הוצאות משפט.

משום כך, גירושין בשיתוף פעולה הם אופציה מצוינת. ניתן להגיע להסכמות בנוגע לכל הסוגיות הנלוות לגירושין ולחתום על הסכם גירושין. הסכם הגירושין צריך לקבל אישור של ערכאה משפטית – בית הדין הרבני או בית משפט לענייני משפחה – ולאחר האישור הוא מקבל תוקף משפטי מחייב.

לאור הניסיון, ככל שבני הזוג פועלים בהתאם להסכם הגירושין ואינם מנסים לסטות ממנו, כך מובטחות להם שנים רבות יותר של שקט. שיתוף פעולה הדדי, אפוא, משרת את האינטרסים של שני הצדדים.

חשוב לשתף פעולה למען הילדים

כאשר ישנם ילדים בתמונה, שיתוף הפעולה חשוב שבעתיים. ילד שרואה את הוריו מסוכסכים ומכפישים זה את זה סובל מכך מאד, ובמקרים מסוימים אף עלול לפתח בשל כך קשיים התנהגותיים.

למרבה הצער, במקרים רבים, הגירושין הופכים לסיוט עבור הילדים, אשר נעים כבמטוטלת בין שני ההורים. הורים הכועסים זה על זה ומערבים את הילדים בסכסוך מערערים את עולמם הפנימי.

במקרים קיצוניים, כאשר אחד ההורים מסית את הילד כנגד ההורה השני, עלול להיווצר אצל הילד ניכור הורי חמור שיפגע בו לטווח הארוך.

למען בריאות הנפש של ילדיכם, השתדלו להימנע מסכסוכי גירושין מיותרים, ובוודאי מלריב ומלהכפיש את ההורה השני בפניהם. גם אם יש בכם כעס רב על בן הזוג השני, השתדלו להשאיר את הילדים הרחק מעין הסערה.

היעזרו בייעוץ משפטי מקצועי

למרות שישנה תועלת רבה בשיתוף פעולה הדדי, אין זה אומר שעליכם לוותר על הזכויות המגיעות לכם. בכדי לעמוד על זכויותיכם, כדאי לכם להיעזר בייעוץ משפטי מקצועי. רצון טוב אינו יכול להחליף ידע מקצועי.

פנו לעורך דין המתמחה בדיני משפחה והיוועצו עמו לגבי כל צעד שאתם עושים. בטרם אתם חותמים על הסכם גירושין, וודאו כי הוא אינו נוגד את האינטרסים שלכם ורק אז חתמו עליו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article48313.aspx