שיטות לזכירת חלומות מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
נכתב על ידי: ד"ר זיו מאיר
תאריך: 27/06/08

שיטות לזכירת חלומות.

                מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"

1.   ראשית, בשלושת השעות לפני לכתכם לישון, אל לכם לשתות משקה המכיל קופאין, המעקב תהליכי זיכרון חלומות.

2.   מומלץ לשתות תה צמחים כגון בבונג, חליטת שומר  ואחרים.

3.   אין לישון על קיבה מלאה מאוד, אלא לפחות כשעתיים  לאחר סיום הארוחה האחרונה. כמו כן כמובן שאין לישון במצבי רעב.

4.     בטרם ניכנס למיטה, יש להכין כלי כתיבה, לצורך כתיבת  יומן חלומות, מומלץ לנהל יומן חלומות, כאשר  בכל בוקר תכתבו את החלומות הזכורים לכם  ביומן בצורה מפורטת.

5.     יש לישון שש שעות לפחות בכל לילה.

6.     ככל שתרבו בשעות השינה, כך תזכרו טוב יותר ובצורה מפורטת יותר את חלומותיכם האחרונים.

7.      לא לפקוח את העיניים עם היקיצה, אלא הישארו עם עיניים עצומות ונסו במשך מספר דקות, לשחזר את חלומותיכם. אל תחשבו על דברים אחרים כגון: מה בכוונתכם  לעשות היום, מה קורה עם הבן בצבא?... עליכם להקדיש את הדקות הקרובות רק  להיזכרות  בחלומות שחוויתם.

תנו לתהליך 7-10 דקות לפחות, אם לא הצלחתם להיזכר בחלומותיכם, נסו לשנות תנוחה ונסו שוב, הקפידו להישאר עם עיניים עצומות!

שחזרו בראשכם שוב את כל פרטי החלום או החלומות הזכורים לכם ולאחר מכם קומו ורשמו הכל ביומן.

רשמו  כל פרט,  גם אם מדובר בקטע של מספר שניות.  אם כל מה שאתה זוכר זה שבחלום טיילת ביער, רשום ביומן "טיילתי ביער".  כאשר תרשמו את הפרטים ביומן תיווכחו, כי הדבר גורר פרט אחר פרט, לבסוף הדבר יגרום לכם להיזכר בפרטים ובקטעי חלום נוספים.

8.      דרך נוספת לזכור חלומות היא, לחזור לפני שתירדמו מספר פעמים  על המשפט,"כשאתעורר אזכור מצוין את כל החלומות אותם חלמתי"! אמרו זאת תוך כוונה אמיתית ורצון כן שכך יהיה, בצורה זו אתם משדרים לתת מודע ו"מתכנתים אותו".

9.      שיטה נוספת היא, השימוש בשעון מעורר, בעזרתו תתעוררו במהלך החלום, או זמן קצר לאחר סיומו ותזכרו אותו באופן "חי" ומפורט. מאחר וכפי שהסברתי בתחילת הספר, מהלך השינה מורכב ממחזורים בני 90 דקות כל אחד, כאשר בכל מחזור קיים תהליך של חלימה הנקרא   "rem". בעוד המחזור הראשון מקפל בתוכו את משך החלימה הקצר ביותר כ-15 דקות, וככל שמספר המחזורים גדל, כך מתארך זמן החלימה וכן, הפרש הזמן בין תקופת חלימה אחת לשניה הולך ומתקצר, על כן מחזורי השינה האחרונים, הם בעלי משך  החלימה הארוך ביותר, בעוד מחזורי החלום צפופים יותר, על כן, שעות הבוקר המוקדמות הן שעות החלימה הפוריות והארוכות ביותר. כדי לנצלם  בצורה הטובה ביותר, מומלץ לכוון את השעון המעורר לשעות שהן מכפלות של 90 דקות מהרגע שהלכתם לישון, כלומר, יש לכוון את השעון כך שיצלצל כ-6 או 7.5 שעות לאחר שהלכתם לישון, ככל שתאפשרו לעצמכם לישון זמן רב יותר, כך יגדל הסיכוי שתתעוררו בזמן חלום, ותזכרו אותו בצורה צלולה וברורה.  יש להיעזר  בשעון מעורר, אשר  מתחיל בצלצול חלש ההולך ומתגבר באופן הדרגתי, ולהימנע משמוש  בשעון מעורר המצלצל מיד בחוזקה, הגורם  בצורה חדה למעבר ממצב השינה לעירות ובכך מפחית את סיכוייכם לזכור את החלומות  בצורה מפורטת.

10.      שיטה נוספת לזיכרון חלומותיכם היא שוב, שימוש בשעון מעורר הכולל כפתור "נודניק", אשר בכל פעם שתלחץ עליו, יגרום להפסקת הצלצול של השעון המעורר למשך כ-5  דקות לערך, אולם לאחר מכן השעון יחזור ויצלצל שוב.  כיום קיימים גם פלאפונים בהם השעון המעורר  כולל כפתור כזה. על פי שיטה זו, עליכם  לכוון את השעון  שיתחיל לצלצל כשעה לפני השעה בה ברצונכם לקום, בכל פעם שהשעון יצלצל, עליכם ללחוץ על כפתור הנודניק ולחזור לישון...הדבר יגרום לכך  שבעקבות  הצלצולים (כפתור "הנודניק") תצאו מהחלום ותכנסו אליו כל פעם מחדש, עד אשר יהיה עליכם לקום, קח תגרמו לעצמכם לשפר במאוד את זיכרון חלומותיכם.

11.      שיטה נוספת  היא, לכוון את השעון כך שיצלצל כשעתיים לפני השעה בה עליכם לקום, בכל פעם שהשעון יצלצל, עליכם לכוון אותו כך שיצלצל שוב לאחר כחצי שעה וחזרו לישון. עליכם להמשיך כך עד שתגיע השעה בה עליכם לקום. שיטה זו דומה לקודמתה אולם יעילותה אינה מוטלת בספק.

12.       עתה  קומו ורשמו  הכל בצורה מפורטת ביומן החלומות!

אם אינכם מצליחים בתחילה לזכור חלומות באופן מפורט, כתבו  רק  קטעי מראות הזכורים לכם, או אירועים הזכורים לכם מחלומותיכם כגון: חתונה,  מסיבה, פגישה משפחתית,  טיול, טיסה, ים, או כל  אפשרות אחרת.

אם אתם בעלי כשרון ציור, המעדיפים וזוכרים דברים ויזואלית טוב יותר, ביכולתכם לצייר את חלומותיכם בצורה מפורטת ככל האפשר ביומן החלומות שלכם. להלן אתר הבית של זיו מאיר ומכללת ברק לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק  לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק  www.barakcollege.com


 
אודות המחבר

ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article859.aspx