דף הבית רוחניות חלומות שיטות לזכירת חלומות מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
שיטות לזכירת חלומות מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"
ד"ר זיו מאיר 27/06/08 |  צפיות: 3680

שיטות לזכירת חלומות.

                מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "משמעות החלום ופירושו"

1.   ראשית, בשלושת השעות לפני לכתכם לישון, אל לכם לשתות משקה המכיל קופאין, המעקב תהליכי זיכרון חלומות.

2.   מומלץ לשתות תה צמחים כגון בבונג, חליטת שומר  ואחרים.

3.   אין לישון על קיבה מלאה מאוד, אלא לפחות כשעתיים  לאחר סיום הארוחה האחרונה. כמו כן כמובן שאין לישון במצבי רעב.

4.     בטרם ניכנס למיטה, יש להכין כלי כתיבה, לצורך כתיבת  יומן חלומות, מומלץ לנהל יומן חלומות, כאשר  בכל בוקר תכתבו את החלומות הזכורים לכם  ביומן בצורה מפורטת.

5.     יש לישון שש שעות לפחות בכל לילה.

6.     ככל שתרבו בשעות השינה, כך תזכרו טוב יותר ובצורה מפורטת יותר את חלומותיכם האחרונים.

7.      לא לפקוח את העיניים עם היקיצה, אלא הישארו עם עיניים עצומות ונסו במשך מספר דקות, לשחזר את חלומותיכם. אל תחשבו על דברים אחרים כגון: מה בכוונתכם  לעשות היום, מה קורה עם הבן בצבא?... עליכם להקדיש את הדקות הקרובות רק  להיזכרות  בחלומות שחוויתם.

תנו לתהליך 7-10 דקות לפחות, אם לא הצלחתם להיזכר בחלומותיכם, נסו לשנות תנוחה ונסו שוב, הקפידו להישאר עם עיניים עצומות!

שחזרו בראשכם שוב את כל פרטי החלום או החלומות הזכורים לכם ולאחר מכם קומו ורשמו הכל ביומן.

רשמו  כל פרט,  גם אם מדובר בקטע של מספר שניות.  אם כל מה שאתה זוכר זה שבחלום טיילת ביער, רשום ביומן "טיילתי ביער".  כאשר תרשמו את הפרטים ביומן תיווכחו, כי הדבר גורר פרט אחר פרט, לבסוף הדבר יגרום לכם להיזכר בפרטים ובקטעי חלום נוספים.

8.      דרך נוספת לזכור חלומות היא, לחזור לפני שתירדמו מספר פעמים  על המשפט,"כשאתעורר אזכור מצוין את כל החלומות אותם חלמתי"! אמרו זאת תוך כוונה אמיתית ורצון כן שכך יהיה, בצורה זו אתם משדרים לתת מודע ו"מתכנתים אותו".

9.      שיטה נוספת היא, השימוש בשעון מעורר, בעזרתו תתעוררו במהלך החלום, או זמן קצר לאחר סיומו ותזכרו אותו באופן "חי" ומפורט. מאחר וכפי שהסברתי בתחילת הספר, מהלך השינה מורכב ממחזורים בני 90 דקות כל אחד, כאשר בכל מחזור קיים תהליך של חלימה הנקרא   "rem". בעוד המחזור הראשון מקפל בתוכו את משך החלימה הקצר ביותר כ-15 דקות, וככל שמספר המחזורים גדל, כך מתארך זמן החלימה וכן, הפרש הזמן בין תקופת חלימה אחת לשניה הולך ומתקצר, על כן מחזורי השינה האחרונים, הם בעלי משך  החלימה הארוך ביותר, בעוד מחזורי החלום צפופים יותר, על כן, שעות הבוקר המוקדמות הן שעות החלימה הפוריות והארוכות ביותר. כדי לנצלם  בצורה הטובה ביותר, מומלץ לכוון את השעון המעורר לשעות שהן מכפלות של 90 דקות מהרגע שהלכתם לישון, כלומר, יש לכוון את השעון כך שיצלצל כ-6 או 7.5 שעות לאחר שהלכתם לישון, ככל שתאפשרו לעצמכם לישון זמן רב יותר, כך יגדל הסיכוי שתתעוררו בזמן חלום, ותזכרו אותו בצורה צלולה וברורה.  יש להיעזר  בשעון מעורר, אשר  מתחיל בצלצול חלש ההולך ומתגבר באופן הדרגתי, ולהימנע משמוש  בשעון מעורר המצלצל מיד בחוזקה, הגורם  בצורה חדה למעבר ממצב השינה לעירות ובכך מפחית את סיכוייכם לזכור את החלומות  בצורה מפורטת.

10.      שיטה נוספת לזיכרון חלומותיכם היא שוב, שימוש בשעון מעורר הכולל כפתור "נודניק", אשר בכל פעם שתלחץ עליו, יגרום להפסקת הצלצול של השעון המעורר למשך כ-5  דקות לערך, אולם לאחר מכן השעון יחזור ויצלצל שוב.  כיום קיימים גם פלאפונים בהם השעון המעורר  כולל כפתור כזה. על פי שיטה זו, עליכם  לכוון את השעון  שיתחיל לצלצל כשעה לפני השעה בה ברצונכם לקום, בכל פעם שהשעון יצלצל, עליכם ללחוץ על כפתור הנודניק ולחזור לישון...הדבר יגרום לכך  שבעקבות  הצלצולים (כפתור "הנודניק") תצאו מהחלום ותכנסו אליו כל פעם מחדש, עד אשר יהיה עליכם לקום, קח תגרמו לעצמכם לשפר במאוד את זיכרון חלומותיכם.

11.      שיטה נוספת  היא, לכוון את השעון כך שיצלצל כשעתיים לפני השעה בה עליכם לקום, בכל פעם שהשעון יצלצל, עליכם לכוון אותו כך שיצלצל שוב לאחר כחצי שעה וחזרו לישון. עליכם להמשיך כך עד שתגיע השעה בה עליכם לקום. שיטה זו דומה לקודמתה אולם יעילותה אינה מוטלת בספק.

12.       עתה  קומו ורשמו  הכל בצורה מפורטת ביומן החלומות!

אם אינכם מצליחים בתחילה לזכור חלומות באופן מפורט, כתבו  רק  קטעי מראות הזכורים לכם, או אירועים הזכורים לכם מחלומותיכם כגון: חתונה,  מסיבה, פגישה משפחתית,  טיול, טיסה, ים, או כל  אפשרות אחרת.

אם אתם בעלי כשרון ציור, המעדיפים וזוכרים דברים ויזואלית טוב יותר, ביכולתכם לצייר את חלומותיכם בצורה מפורטת ככל האפשר ביומן החלומות שלכם. להלן אתר הבית של זיו מאיר ומכללת ברק לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק  לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק  www.barakcollege.com


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 ד"ר זיו מאיר

ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.



 


מאמרים נוספים מאת ד"ר זיו מאיר
 
N.L.P לחיים טובים ומשופרים.
11/01/19 | NLP
לימודי ה-N.L.P. במכללת ברק מתקיימים באווירה משפחתית, קבוצות קטנות, יחס אישי. איך פועלת התפיסה וכיצד עובד המוח. מהו מבנה האישיות ע"פ ה-NLP, מה משפיע עלינו יותר – התורשה או הסביבה והכי חשוב: למה זה חשוב לנו כמובילי שינוי. איך יוצרים כימיה בין אישית ברמה גבוהה, ומרחב בטוח המאפשר טרנספורמציה והצלחה מרבית בתקשורת בינאישית/ בטיפול. כיצד להתגבר על פוביות... הנושאים הנלמדים בקורס מה זה NLP. מהי ההיסטוריה של הNLP ואת מה אנחנו "מתכנתים". מה ההבדל בין דמיון מודרך לדמיון מונחה? – כולנו משתמשים בדמיון על

תטא רייקי
תטא רייקי, אנרגיית העל של העידן החדש. באמצעות אנרגיית תטא רייקי שהיא אנרגיית העל של העידן החדש, ניתן לאזן ולחדש תאים מתים, ניתן לאזן השפעות מגלגולים קודמים המצויים ב-ד.נ.א. האנרגטי שבחלקו מושפע מה-ד.נ.א. של ההורים, ובחלקו הוא יצירת רסיסי נשמה החוזרים בגוף חדש. כיצד נוכל להשפיע על המיטוכונדריה של התאים בגופנו למניעת הזדקנות וליצור תאים צעירים במקום שכפול תאים התואמים את גילנו הכרונולוגי? על כך בקורס החדש במכללת ברק לרפואה משלימה שלוחות ירושלים אשקלון באר שבע.

חלומות וברביטורטים
27/09/10 | חלומות
חלומות וברביטורטים מאת ד"ר זיו מאיר מכללת ברק במחקרים שונים שנערכו בדבר שימוש בתרופות לשינה התבררו עובדות מעניינות. לדוגמא: במחקר שנערך על ידי פרופ'''' איאן אוסוולד מאוניברסיטת אדינבורו שחקר את השפעת הברביטורטים על השינה, התברר כי תרופות רבות מדכאות את שנת החלום.

כיצד מופיעות נשמות חדשות?
כיצד מופיעות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "לדעתי, יש להבחין בין שתי מקרים מרכזיים שונים: הראשון הוא רצון מצד ההורים לילד במשפחה, כלומר שני בני הזוג רוצים לצרף אליהם נשמה נוספת. =מתוך בחירה. כאשר הרצון יוצר את סוג האנרגיה להיווצרותה. האופן השני הוא מצבים מאולצים, כגון אונס, או שמירה מפני הריון בלתי רצוי שנכשל, או מתוך פחד או אי רצון לבצע הפלה מאמונה זו או אחרת.=כלומר הריון שלא מבחירה, אזי סוג האנרגיה היא שונה.

כיצד נוצרות נשמות חדשות?
כיצד נוצרות נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות". "לכאורה כפי שאמרת קודם לכן" המשיך ידידי המלומד, "מאותן ניצוצות שנוצרו מהתנפצות נשמתו של האדם הראשון, אשר חיכו לירידה. אולם מה יקרה בעוד חמישים שנה? בעוד מאה שנה? כאשר אוכלוסיית העולם תכפיל ותשלש את עצמה"? המשיך ושאל.

האם יש נשמות חדשות?
האם יש נשמות חדשות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" פרופ' קליין הגיע אליי ביום שישי בשעה שקבענו. הפעם הוא חייך אליי עם היכנסו, בניגוד לפגישתנו הקודמת. "אני יכול להגיד לך שהשבוע הזה היה לי השבוע הארוך בחיי" ציין והתיישב על הכיסא. "מדוע"? שאלתי, אף שידעתי את התשובה, הרי גם אני ציפיתי בכיליון עיניים לפגישה. "מפני שכל השבוע חיכיתי לפגישה איתך, כל יום הייתי סופר את הימים לפגישה איתך", ציין בהתלהבות. "תראה במהלך השבוע חשבתי רבות על השיחה שלנו, רציתי להבין האם לדעתך קיימות גם נשמות חדשות לחלוטין? למען האמת בדקתי גם במאמרים שלך באינטרנט אבל לא התייחסת לזה בשום מקום, רק דע לך שקראתי

האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות?
האם אני ורעייתי המנוחה נשמות תאומות? מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" "האם אני ורעייתי המנוחה אכן נשמות תאומות"? חזר פרופ' קליין לשאלתו הראשונה. "הסברת לי מה היא נשמה, או מה הן התפיסות בעניין זה, אך אני עדיין מאוד מוטרד מכך שרעייתי המנוחה נמצאת איתי. אני ממש מרגיש בה, אמר הפרופ' והמשיך, "אתה יודע מה יכול להיות כאשר אני בקשר עם אישה אחרת? בודאי זה ברור לך לחלוטין". המשיך תוך שהוא משכל רגליים

האם יש נשמות תאומות?
מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר "נשמות תאומות וזוגיות" האם יש נשמות תאומות שאל פרופ' קליין? "כן ולא" השבתי לו. "כן ולא" השבתי לו. הוא נעץ בי מבט משתאה, "מה הכוונה? או שיש או שאין" פסק חד משמעית. "לא יתכן תשובה והיפוכה" המשיך. "נכון" השבתי. "אכן התשובה לכך לא פשוטה כלל, אבהיר את דברי.

הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
הקשר בין פסיכותרפיה לפסיכותרפיה גופנית
מאת ד"ר זיו מאיר

בסיס הפסיכותרפיה הגופנית הוא טיפול ריגשי /נפשי המשלב בין הצד הפיזי לצד הנפשי, כלומר הוצאת הרגש המודחק הטמון בזיכרון באמצעות תהליך הטיפול הפיזי.
הטיפול ב פסיכותרפיה גופנית גורם לשחרור הצורך להדחיק, שכן המטופל חווה את הסיבה לטראומה שהדחיק והזיכרון אינו גורם עוד לכאב ריגשי, לא יהיה למטופל קושי לזכור את האירוע, כך האנרגיה המושקעת בהדחקה תשמש לתפקידי חיים אחרים כגון: יציבה, בריאות גופנית, שמחת חיים ועוד.


מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית
מה הוא טיפול פסיכותרפיה התנהגותית

מאת ד"ר זיו מאיר

בבסיס הטיפול ב פסיכותרפיה ההתנהגותית קיימת ההנחה, שכל ביטוי התנהגותי בלתי מסתגל, הוא הרגל שנרכש בעבר. באמצעות התאמה אישית של מערך התניות וחיזוקים, ניתן להביא לידי שינוי הרגליו הבלתי רצויים של המטופל ובאמצעות החיזוקים שיקבל ירכוש את ההרגלים הרצויים. בגישה זו הפסיכותרפיסט פעיל בטיפול, עליו לתכנן מערך של למידה,של חיזוקים והתניות, כדי להכחיד התנהגות בלתי רצויה,ולעודד הופעת התנהגות רצויה. עתה הוא אינו מאזין ומפרש בלבד את העבר או את סיבת ההפרעה...אלא עוסק בעיצוב ההתנהגות בהווה.

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI