דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
חיים נוי 10/09/26 |  צפיות: 40

מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים

הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

פילדלפיה, פנסילבניה, 9 בספטמבר 2026,ACCESS Newswire :

לא ניתן לפתור את המחסור העולמי בכוח אדם סיעודי אך ורק באמצעות עידוד אנשים נוספים להצטרף למקצוע – כך עולה ממסמך חדש המציג ממצאים וראיות מטעם המרכז העולמי לכוח אדם סיעודי (GNWC), יוזמה משותפת של המועצה הבין-לאומית לאחיות (ICN) ושל TruMerit®.

הסקירה, בהסתמך על מחקרים מ-42 מדינות, האטרקטיביות של הסיעוד עבור סטודנטים לסיעוד פוטנציאליים ונוכחיים, מגלה כי הגורמים המשפיעים על אנשים לבחור בסיעוד הם לעתים קרובות אותם אלה שקובעים האם הם נשארים. תנאי עבודה, שכר, כבוד מקצועי, הזדמנויות לפיתוח קריירה, ניסיון במקום העבודה ויכולת לספק טיפול איכותי - כל אלה מעצבים את האטרקטיביות של הסיעוד עבור אחיות ואחים נוכחיים כמו גם עבור מגויסים פוטנציאליים. הממצאים מצביעים על כך שמדינות המבקשות לחזק את כוח העבודה הסיעודי שלהן חייבות להתמקד לא רק בגיוס, אלא גם בהפיכת הסיעוד לקריירה שאנשים יכולים לבחור בה באופן מציאותי, להיכנס אליה, להתפתח בה ולהישאר בה בטווח הארוך.

"ברחבי העולם, שינויים דמוגרפיים, עקירה, אתגרים הקשורים לאקלים, חוסר יציבות גיאופוליטית וטרנספורמציה דיגיטלית מעצבים מחדש את צורכי כוח העבודה", אמר ד"ר פיטר פרציוזי, RN, CAE, FAAN, נשיא ומנכ"ל TruMerit. "הסיעוד אינו יוצא מן הכלל. סיכום ראיות זה מציע תובנות מעשיות לגבי מה מושך אנשים לסיעוד ומה מעורר בהם השראה להישאר. המסר לקובעי המדיניות ברור: מדיניות כוח אדם מבוססת ראיות התומכת בצמיחה המקצועית של האחיות והאחים, ברווחתן וביכולתן לספק טיפול איכותי חיוניות לבניית מערכות בריאות עמידות שעתידנו תלוי בהן".

מנכ"ל ICN, הווארד קאטון, אמר: "תחושת ייעוד אולי מושכת אנשים לתחום הסיעוד, אך היא אינה נותנת אוכל לשולחן, ואינה יכולה להגן על אחיות ואחים משחיקה. המקצוע נלחץ משני קצוותיו: דורות צעירים מצפים בצדק לתגמול הוגן, גמישות והזדמנויות להתקדם, בעוד שאחיות מנוסות נדחקות החוצה עקב לחצים בלתי נסבלים. כמקצוע נשי בעיקרו, הסיעוד חייב לספק גם עבודה הוגנת והזדמנויות אמיתיות לנשים. ממשלות הסתמכו על תחושת הייעוד של האחיות זמן רב מדי; ראיות אלו מראות מדוע קובעי מדיניות חייבים לבחון ברצינות מה הופך את הסיעוד לקריירה בת קיימא".

הממצאים מדגישים אתגר קריטי במדיניות כוח האדם העומד בפני ממשלות, מעסיקים במערכת הבריאות, אנשי חינוך ומתכנני כוח אדם: למשיכת אנשים נוספים למקצוע הסיעוד תהיה השפעה מוגבלת בלבד אם מערכות הבריאות לא יטפלו גם בתנאים הגורמים לאחיות ולאחים לעזוב את המקצוע. מסמך זה גובש בהתאם למשימתה של GNWC – להפוך מחקרים גלובליים בנושא כוח האדם הסיעודי לתובנות מעשיות ומבוססות-ראיות, התומכות בתכנון כוח אדם, בפיתוח מדיניות ובקיומן של מערכות בריאות בנות-קיימא.

מה מראות הראיות

  • תחושתהשליחות נותרה הגורם המושך ביותר במקצוע הסיעוד. הסיוע לאחרים ממשיך להיות המניע החזק ביותר לבחירה במקצוע.
  • תנאיהעבודה משפיעים הן על הגיוס והן על השימור של כוח האדם. שחיקה, מחסור בכוח אדם, עומסי עבודה ולחץ במקום העבודה מרתיעיםאנשים מלהיכנס למקצוע הסיעוד ומניעים אחרים לעזוב אותו.
  • לערךהמקצועי יש חשיבות. התגמול,ההערכה המקצועית והתפיסות הציבוריות לגבי הסיעוד משפיעים באופן משמעותי עלהחלטות הקריירה.
  • לדור החדשיש ציפיות חדשות. גמישות,איזון בין עבודה לחיים אישיים והזדמנויות לצמיחה מקצועית הם גורמים ההופכיםלמשמעותיים יותר ויותר בבחירה במקצוע הסיעוד ובהתמדה בו.

אודות המרכז העולמי לכוח אדם בסיעוד

המרכז העולמי לכוח אדם בסיעוד - Global Nursing Workforce Centre (GNWC) הוא יוזמה משותפת של המועצה הבין-לאומית לאחיות (ICN) ושל TruMerit® , המשמשת זרז לגיבוש מדיניות כוח אדם המבוססת על ראיות. באמצעות הפיכת מחקרים בנושא כוח האדם הסיעודי העולמי לתובנות מעשיות, המרכז מסייע לקובעי מדיניות, למעסיקים, לאנשי חינוך ולמנהיגים בתחום הבריאות לפתח פתרונות בני-קיימא לכוח האדם ולחזק את מערכות הבריאות ברחבי העולם.

אודות TruMerit®

TruMerit היא מובילה עולמית בפיתוח כוח אדם בתחום הבריאות, עם כמעט 50 שנות ניסיון בתמיכה בניידות של אחיות, אחים ועובדי בריאות אחרים. TruMerit, לשעבר CGFNS International, מאמתת את ההשכלה, ההכשרה והניסיון המקצועי של אנשי מקצוע בתחום הבריאות בעלי השכלה בינלאומית המבקשים אישור לעסוק בארצות הברית ובמדינות אחרות. באמצעות משימתה המורחבת והמכון העולמי לפיתוח כוח אדם בתחום הבריאות, TruMerit מקדמת מחקר, תקנים והסמכות שמחזקים את כוח העבודה בתחום הבריאות הגלובלי ומקדמים ניידות קריירה שוויונית ובת קיימא.

אודות המועצה הבינלאומית לאחיות

המועצה הבין-לאומית של האחיות - International Council of Nurses (ICN) היא פדרציה המאגדת למעלה מ-140 איגודי אחיות ואחים לאומיים ומייצגת מיליוני אחיות ואחים ברחבי העולם. הארגון, המנוהל על ידי אחיות ואחים ומוביל את תחום הסיעוד ברמה הבין-לאומית, פועל להבטחת טיפול איכותי לכול ומדיניות בריאות מיטבית ברחבי העולם. למידע נוסף, בקרו באתר www.icn.ch.

למידע נוסף – מדיה

Media Contact: Emma Wright
Director of Communications
TruMerit
[email protected]

Richard Elliott
Director of Communications and Events
International Council of Nurses
[email protected]

מקור: TruMerit

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית ACCESS Newswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי Wise Group plc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך שהוגשה במקור על ידי המשרד – WSE

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, קורא למשקיעי Park Ha Biological Technology Co., Ltd. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – PHH, BYAH

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי Avis Budget Group, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך נגד Pentwater Capital Management LP - CAR

אנדרסן גלובל מצרפת פירמה חברה חדשה בצרפת
Andersen Global מוסיפה עומק לנוכחותה בצרפת עם הצטרפותה של Andersen Société d'Avocats (Andersen in France), פירמה חברה המבוססת בפריז המציעה יכולות משפטיות משולבות ללקוחות בצרפת ובעולם.

רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג
רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד BLOOM ENERGY : רוזן, יועץ למשקיעים אמין, קורא למשקיעי Bloom Energy Corporation עם הפסדים העולים על 100 אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך - BE

מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

CMiC מרחיבה את NEXUS עם יכולות בינה מלאכותית חדשות בתחומי תמחור העבודות ותפעול הפרויקטים
השדרוג האחרון מביא סוכני בינה מלאכותית חדשים, אמצעי הגנה חזקים יותר על שכר ונראות רבה יותר לתהליכי עבודה יומיומיים בבנייה

קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI