דף הבית רפואה ובריאות בריאות אחר מבני הכימי של הגוף – ד"ר קובי עזרא
מבני הכימי של הגוף – ד"ר קובי עזרא
קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית 21/11/11 |  צפיות: 2645

מבני הכימי של הגוף – ד"ר קובי עזרא

בגוף ישנם 4 איטומים עיקריים:

מימן H:  מהווה  63% מכלל האטומים בגוף.

תפקידו: קובע את רמת החומציות שבגוף. נמצה במולקולות המים, ושאר המולקולות הגוף כגון: שומן,  ופחמימות.

חמצן O : מהווה 26% מכלל האטומים בגוף.

תפקידו: בונה את מולקולות המים,  ושאר המולקולות בגוף. עוזר ליצירת אנרגיה.                 (אפשר ליצר אנרגיה ללא חמצן, אך השימוש בו מקטין את יעלות התהליך פי 20 ).                            פחמן C: מהווה 9% מכלל האטומים בגוף.

תפקידו: אבן בנין של פחמימות ושומנים.

פחמן וחמצן מרכיבים את המולקולות.  2CO – תוצר הפסולת של תהליך יצור אנרגיה                          

חנקן N:   מהווה 1% מכלל האטומים בגוף.

תפקידו: מהווה חלק מבני חלבון, אין לו תפקיד פיזיולוגי במצב צבירה  כגז. 

איטומים נוספים בגוף: נתרן NA : נמצה בעקר במדור החוץ תאי.

תפקידו: קביעת לחץ  אוסמוטי. –  (לחץ אוסמוטי – תכונה של תמיסה נקבעת על פי ריכוז המומסים.                                                                                                                          אשלגן K;  נימצא  בעיקר במדור התוך תאי. ומעט מחוץ לתאים.

­תפקידו: אחראי על פעולת השריר – כיווץ, העברה עצבית, משתתף בבקרת המאזן חומצי בסיסים. אחראי בעיקר על כיווץ  וקצב תקין של שריר הלב!

סידן  CA: נימצא בעצמות,  ובשיניים, הפרעות במשך האשלגן מתורגמת להפרעות בקצב הלב. תפקידו: בניתם, משתתף בבקרה על התכווצות  השריר, משתתף גם כן בתהליך קרישת הדם.

זרחן   : p פוספט תפקידו: בניה של עצמות השיניים, חומצות גרעין, חלק ממולקולות עתירות אנרגיה                                                                                                                             מגנזיום MG: תפקידו:  בניה של עצמות השניים.

משפחת הפחמימות

הפחמימות מהווה  1% ממשקל הגוף, לרוב המבנה הוא טבעתי, את משפחת הפחמימות מחלקים לשלוש קבוצות עפ"י דרגת המורכבות הכימית:

1).סוכרים:

א)חד סוכר – גלוקוז, רק על ידו אפשר ליצר אנרגיה. – פרוקטוז – גלוקוז, אילו צרכים להגיע  לכבד שם הוא הופך אותם לגלוקוז. מולקולות גלוקוז אחת אפשר ליצר שתי יחידות אנרגיה     (ATP) ללא חמצן, 1 38 מולקולות עם חמצן.

ב) דו סוכר – סוכרוז,  גלוקוז ופורוקטוז, סוכר רגיל.

- לקטוז,  לקטוז   ולגטוז, סוכר חלב.

מלקטוז, שני גלוקזים. *כל הדו סוכרים מפורקים במעי לחדי סוכר, ורק חדי סוכר נספגים בגוף.

ג) רב סוכר -  שלוב של חדי סוכר והדו סוכר יחד, המרכיב כמעט בלעדי  הוא הגלוקז.

* ישנם שני סוכר: 1) עמילן, בא מהצומח. 2) גליקוגן בא מהחי.  תפקידו של הרב סוכר הינו אחסון  אנרגיה. הגליקוגן  נבנה בזמן שרמת הגלוקוז הינו עודף. כאשר אן לנו גלוקוז כאנרגיה זמינה הגליקוגן מתפרק ומספק לנו את האנרגיה הדרושה.

2) שומנים:   המבנה הבסיסי הוא  חומצת שומן. חומצת השומן בנויה  מראש וזנב. ישנם הרבה מאוד של חומצות עפ"י שני קריטריונים : 

1) אורך וזנב, קלומר כמה קב" פחמן בזנב. 

2) מידת ריוויו  הקשרים בזנב.

מולקולת שומן  פוספוליפיד - בנויה על בסיס של שלד הנקרא גליצרול, השלד הגליצרול נוצר בתהליך יצור הפחמימות, ולו יכולת לצור 3 קשרים. 2 קשרים לחומצות שומן, ואחד למבנה מולקולרי X)) וקב" פוספט.

·         הפוספוליפידים  נבדלים זה מזה בסוג חומצות השומן הם קשורים וסוג המולקולה ה (X) בזרוע השלישית .

ברזלFE :  נמצא במולקולות אשר תפקידם העברת חמצן.

המוגלובין: מעביר את החמצן מהריאות אל הרקמות.

מיוגלובין: מעביר את החמצן מהרקמות אל תוך תאי  השריר עצמם.

יוד i: זהו אטום הכרחי לבניית הורמון הורמוני בלוטות התריס (התירואיד).

אבץ ZN: תפקידו: מרכיב של אנזימים: והורמונים מסוימים  כגון אינסולין ,  אחראי על שלמות העור. חוסר באבץ גורם לנשירת שער, בירידה בפוריות הגבר. 

מולקולות: רוב החומרים בגוף נמצאים בצורה של מולקולות, מולקולות הינם הרכב של מספר אטומיים  אשר חברו יחד, לא בצורה אקראית, אלא על פי נתונים פיזיקליים מסוימים. כל המולקולות בגוף מומסות בתוך מים 1 ) או תמיסה אחרת – ישנם 2 סוגי מולקולות עיקריים: 1) מולקולות פולריות. 2) מולקולות  אפולריות: מולקולות  מקבוצת השומנים. כלומר אין לו מטען, אנרגטי. לאותן מולקולות  שומן יש ברוב המקרים באזורים במולקולה ש"אוהבים מים," ואזורים ששונאים מים". מולקולות אילו מסתדרות בתמיסה באופן הבא : הסידור הכללי הוא בצורת כדור. כאשר דופן /קליפת הכדור הינו ש"אוהב מים" ואלו פנים הכדור הינו "שונאים מים"  (כאמור אינו נימצא במגע עם מים ).     

צורת ההסתדרות נקראת מצילה  

תפקיד: הפוספוליפיד מהווה את המרכיב העיקרי של ממברנות התאים. טריגליצריד – המבנה הבסיסי הנו גליצרול, אך הפעם שלושת הזרועות קושרות כל אחת מהן חומצות שומן.            תפקידו : נמצה בתאי השומן. מחסן לחומצות השומן .שנועדו ליצירת אנרגיה. כולסטרול – בעל מבנה שומני . נמצא  בדם בשני מארזים. מארז א -  LDL.  לוקח  את הכולסטרול שבו ומפזר אותו ברקמות הגוף. מארז ב       HDL. לוקח וקולט את  הכולסטרול מהרקמות ומעביר אותם  לכבד. תפקידי  הכולסטרול:

1) אבן בנין להורמונים מסוימים (מין) ומולקולות שונות אחרות (מלחי מרה).

2) מרכיב שחשוב של ממברנות התאים. 

ד"ר יעקב עזרא (P.hD) מומחה לרפואה נטורופתית. ייעוצים בתחומי התזונה והספורט, הבריאות – טיפול במחלות שונות, אנטי-אייג'ינג (האטת תהליכי זקנה). לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית

קובי עזרא Ph.D מומחה לרפואה נטורופטית, ומאמן כושר. מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוד...).
* דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף - עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
אתר: פיתוח גוף, אתר: דיאטה מהירה

דיאטה מהירה1, סוכרת הריון, אנטי אייג'ינג

פיתוח גוף

דיאטה מהירה | דיאטה אישית



 


מאמרים נוספים מאת קובי עזרא Ph.D יעקב מומחה לרפואה נטורופטית
 
קובי עזרא ויוסי אדרי תחרות מר ישראל, פיתוח גוף, פיתוח שרירים
קובי עזרא, יוסי אדרי, פיתוח גוף, פיתוח שרירים, תחרות מר ישראל, תחרות מר ישראל יוסי אדרי מנתניה הוא אלוף האלופים בתחרות מר ישראל: "עשור אני מחכה לגביע", היה שווה לחכות 40 שנה כדי להגיע ליום הזה", הוא אומר וחושף את הדיאטה המיוחדת שלו

דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת
21/11/21 | השמנת יתר
דיאטה מנצחת תרופות לאנטי-אייגינג ובריאות מטבולית, קובי עזרא חוות דעת. המחקר, שנערך בעכברים, הראה שלתזונה (כולל קלוריות כללית ומאזן מאקרו-נוטריינטים) הייתה השפעה גדולה יותר על ההזדקנות והבריאות המטבולית מאשר לשלוש תרופות הנפוצות לטיפול בסוכרת ולהאטת ההזדקנות. הממצאים מתפרסמים ב- Cell Metabolism.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא
איך להיות גבוה יותר? קובי עזרא. ישנו הורמון בגוף האדם הידוע כהורמון גדילה אנושי (HGH, Human Growth Hormone) המווסת את הגובה. הורמון הגדילה מיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח וחיוני ביותר לצמיחה של עצמות ארוכות וסחוס.

צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD
צמיחה וגדילה בגובה - קובי עזרא PhD, צמיחה וגדילה בגובה נוצרת ע"י התארכות עצמות הארוכות, כתוצאה מכונדרוגנזה בצלחות האפיפיזאליות, המכונות גם צלחות הגדילה. תהליך זה נובע מהתרבות כונדרוציטים, היפרטרופיה והפרשת מטריקס חוץ תאית. המאורגן על ידי רשתות מורכבות של גורמים תזונתיים, תאיים, פרצרין ואנדוקריניים. ניתן להגדיר את גיל ההתבגרות כתקופת המעבר מילדות דרך התפתחות מאפיינים מיניים משניים ועד השגת הגובה הסופי בבגרות. מהירות הצמיחה מוגברת בתחילת המוקדמות או באמצע החיים, ידועה כגידול הפוברטלי.

קריאטין - קובי עזרא
קריאטין - קובי עזרא היא חומצה אורגנית חנקנית הנוצרת באופן טבעי. תפקידו העיקרי של הקריאטין הוא להקל על מיחזור של אדנוזין טריפוספט (ATP), מטבע האנרגיה של התא, בעיקר ברקמת השריר והמוח.

דיאטה מהירה מאוד
05/04/15 | דיאטה
דיאטה מהירה. דיאטות לירידה במשקל. ישנן סיבות שונות לאיזון המשקל ודיאטות שונות: החל ממראה חיצוני, עיסוק בספורט ובריאות, לרבות בריאות הלב וכלי הדם ומניעת סרטן....

חיטוב הגוף - קובי עזרא
21/06/14 | דיאטה
בדיאטת דיאט2אול אוכלים כמעט הכל! אך לרוב הדיאטה נקבעת בהתאם למה שהמטופל אוכל באורח ה"נורמאלי" שיגרתי. וכמובן בשילוב המזונות הייחודי! מניב את התוצאות האופטימאליות לחיטוב הגוף באופן מקסימאלי ומהיר ביותר.

מניעת סוכרת מסוג 2
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2. סוכרת מסוג 2 או סוכרת מבוגרים בלשון העם, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.

ויטמין d אוסטאופורוזיס
ויטמין d אוסטאופורוזיס ויטמין D או (Cholecalciferol) הוא ויטמין מסיס בשומן העוזר לגוף לספוג סידן. ויטמינים מסיסים בשומן מאוחסן ברקמות השומן של הגוף. בנוסף לסיוע לגוף לספוג סידן, ויטמין D גם מסייעת לגוף לשמור על כמות של סידן וזרחן בדם הנכונה. תוספת סידן וויטמין D מהווה טיפול הכרחי באוסטיאופורוזיס. מחלת האוסטאופורוזיס נמצאה מלווה באבחון שכיחות גבוהה של חסר בויטמין D. מקורות מזון ויטמין D מצויה במזונות הבאים: מוצרי חלב גבינה חמאה חלב מועשר (כל חלב בארה"ב הוא מועשר בויטמין D) דגים צדפות דגני בוקר
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI